Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Czego najbardziej nie lubisz w anime? |
Czego najbardziej nie lubisz w anime? |
Pokemokony - czemu Japończyki nie potrafią rysować zwierząt? |
|
16% |
[ 60 ] |
Bizony - zwiewne, piękne, seksowne... samce |
|
9% |
[ 34 ] |
Kawaii Panienki - Kenji-kun hiiidooiii desuuu>.<!!! Nyu T.T... |
|
10% |
[ 36 ] |
Engrish - All your base are belong to us! |
|
7% |
[ 28 ] |
Wpływy Zachodu - Engiru kakkoi desu*___*!!! Zwłaszcza jak się pierzą! |
|
5% |
[ 19 ] |
Gotikku - Mamo, nie umieraj! Ojcze, nie odchodź! Siostro, nie zostawiaj mnie! Fuma, łapy przy sobie! |
|
19% |
[ 69 ] |
Haremówki - Uff, skończyłem. Pora iść do onsenu, dziewczyny na pewno jeszcze długo nie wrócą... |
|
15% |
[ 55 ] |
Yaoi/yuri fanserwis - "Kończa waść, wstydu oszczędź" powiedział Kimicic, lekko się rumieniąc... |
|
15% |
[ 54 ] |
|
Głosowań: 162 |
Wszystkich Głosów: 355 |
|
|
|
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 02-04-2006, 22:31
|
|
|
Alira14 napisał/a: | Witchblade w wersji mangowej? Boje się. Nie, nie tego, że dadzą jej różową spódniczkę itd. Po prostu w komiksie jej ekhm, kostium wyglada inaczej niz w serialu telewizyjnym. A dokładniej to jak bikini zrobione z kości [...] Już widzę jak japończycy, zwiększają jej biust do rozmiaru D i zmieniają kościste bikini w... kościste niteczki |
Ja się bardziej boję, że (biorąc pod uwagę organiczny wygląd Witchblade, sposób "transformacji", oraz efekty tejże dla ubrania) może się to zamienić w jakiegoś tentacle hentaja. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
..:::GHOST:::..
Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Ciemna strona pomidora :P Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-04-2006, 17:47
|
|
|
Mnie z kolei denerwują dłużyzny w anime, al'a naruto naprzykład...cholerka czemu oni non stop chatują ze sobą jakby nie mogli normalnie walczyć "face to face" :P(a Naruto i tak lubię^_^) |
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 09-04-2006, 19:03
|
|
|
Mnie denerwują słodkie, różowe dziewczynki!! Z tego co widzę to chyba nie jestem jedyna ^^" I szlag mnie trafia jak chłopakowi podoba się dziewczyna, a on jej i to ich wyznanie miłości ew. pocałunek się taaaak ciąąąąągnieeeee.......dochodzisz do ostatniego epa, myślisz, że to musi się już w tym odcinku wydarzyć, a tu d...... swoje ulubione anime kończysz oglądać z niesmakiem, niezadowoleniem :/
Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę ^^ |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
..:::GHOST:::..
Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Ciemna strona pomidora :P Status: offline
|
Wysłany: 09-04-2006, 21:11
|
|
|
To napewno nie polubisz Shuffle'a! . Jakiś czas temu odcieli mi neta no i moja codzienna dostawa anime do domu została zablokowana. Zaczęłem przeszukiwać półkę z płytkami az natrafiłem na ten tytuł(dostałem od kumpla). No to heyah! Zgrałem na hdka, zaczęłem oglądać, a potem modlić do neostrady o zbawienie...bo po 7 epie już wysiadłem.
(jak to z neostradą zawsze bywa, internet naprawili mi w trybie opóźnionym i musiałem obejrzeć calą serię :P) |
|
|
|
|
|
Linek
|
Wysłany: 13-04-2006, 13:49
|
|
|
Najbardziej w anime nie lubie zbędnego bełkotu, czasem to jest takie usypiające. Tak samo jak odcinki powtórkowe, ktore streszczają pół serii. <zieeeeew> Wkurza mnie także angielski dubbing i straszne dłużyzny. >.<' Czasem od biedy drażni mnie też kreska. To tyle. |
_________________ Droga do nieba prowadzi poprzez chmury. |
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
|
Wysłany: 13-04-2006, 14:15
|
|
|
nie lubie tego jak w anime gadają bez sensu...to człowieka potrafi wkurzyć....i nienawidze powtórek...wiecie o co chodzi....jest jakaś akcja...nagle mała przerwa a potem znowu ta akcja xD |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-04-2006, 09:19
|
|
|
Bizony z wiadomych względów...
Gottiku - cóż, tu właściwie tłumaczenie tez jest zbędne.
Dodałbym jeszcze coś od siebie, czyli sposób w jaki żółtki traktuja naszą historię. Uśmiałem się do łez, gdy dowiedziałem się, że ich zdaniem ostatni raz czarownicę na stosie spalono w Polsce pod koniec XVIII wieku. |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 14-04-2006, 11:06
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Uśmiałem się do łez, gdy dowiedziałem się, że ich zdaniem ostatni raz czarownicę na stosie spalono w Polsce pod koniec XVIII wieku. |
A w jakimż to dziele na to natrafiłeś? Bo chyba sięgnę po takiej reklamie XD
Może to i drobny szczególik, ale ostatnio niemożebnie wkurza mnie fakt, że 99% mudnurków szkolnych musi być zaopatrzona w mniejszą bądź większą kokardkę. Tak, wiem że kokardki są kawaii, ale ileż można... |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 14-04-2006, 13:26
|
|
|
<wiąże Doreen czerwoną kokardkę na szyi>
- K-kawaii~~ *__* |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 14-04-2006, 13:49
|
|
|
Zastanawiam się czy te kokardki maja jakiś wydzwięk erotyczny... Mają symbolizowac podwiązane jajniki czyli bezpieczny seks? A moze mają symbolizować jądra? Nie wiem. Spotkałam się z wieloooma teoriami na ten temat. Wcale nie jesteś Dore same ze swoim oburzeniem.
Nic mnie tak nie wkuża jak zdychajacy bochaterowie. Doprowadza mnie to do szału, do ostatecznosci chcę czynić zlo kiedy mi zdycha ulubiony bochater. Ale bardziej nienawidze kiedy wszyscy się radują, mamy happyenda a w tle dobija się uwagi informacja w stylu "to to zdechnie za tyle i tyle ale niewiele" Uch. To mnie wkuża!
Wkużają mnie też, i to ostatnio coraz bardziej, anime z przesłaniem. Kreska jak z hentaya, słodziutkie dziewczyneczki dookola i w mordę kultywujemy filozofię i edukację morlną. Co to niby ma być!?
A z drobiazgów? mam ostatnio fetysza na popękane wargi. A w anime sie takowe nie zdażają. Choćby lazło to to po pustyni przed dwa miesiące bez wody i tak będzie wyglądało idealnie gladko. Wiem, czepiam się. |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 14-04-2006, 14:06
|
|
|
IT. napisał/a: | A z drobiazgów? mam ostatnio fetysza na popękane wargi. A w anime sie takowe nie zdażają. |
Bo w anime prawie wogóle się wargi nie pojawiają (więc tym bardziej popękane) - a tam gdzie są, (np. Gilgamesh) budzą dziwne (i zwykle nieprzyjemne) wrażenie. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 14-04-2006, 14:11
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Uśmiałem się do łez, gdy dowiedziałem się, że ich zdaniem ostatni raz czarownicę na stosie spalono w Polsce pod koniec XVIII wieku. |
Bo to prawda. Ostatni proces o czary zakończony stosem odbył się w Polsce, w XVIII wieku. Wywołało to zresztą ogromne poruszenie na dworach europejskich i było używane przez propagandę zaborców, jako symbol kulturowego zacofania Polski.
Proces ten odbył się w 1775 roku, w Doruchowie, niedaleko Ostrowa Wielkopolskiego. Sądzono 14 kobiet, 3 zmarły na torturach, 11 spalono.
Inny taki sam proces odbył się w tym samym okresie Lublinie, kobiete sfajczyli na przeciw sądu. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Necoho
Gość
|
Wysłany: 14-04-2006, 14:18
|
|
|
Wtrącę swoje trzy grosze
1. Fetyszyzm Chrześcijański, czyli krzyże. Krzyże w Air na kokardkach dziewczyn, krzyże w X, krzyże w setkach różnych produkcji. Ponadto jeśli w anime pojawi się chrześcijanin to musi to być katolik oraz fanatyk. W przypadku kobiety (zwłaszcza dziewczyny) największym marzeneim tej osoby to zostać zakonnicą. Trinity Blood jest apogeum fetyszyzmu chrześcijańskiego. Habity zakonnic o kroju mundurków pokojówek, ksiądz nieporadny pseudo bish ( o wyglądzie Vasha Stampede), shota papież ( śmiech na sali), jego siostrunia o wyglądzie Integry z Hellsinga. Et ceterea.
2. Wszystkie miasteczka w fantasy wyglądają jak niemieckie miasteczka w Tyrolli, do tego wesołe jak w Oktoberfest. To prowadzi do...
3. Fetyszyzm Germański, czyli niemieckie tytuły odcinków w Elfen, fetyszyzm na tle II rzeszy i cała kupa różnych nawiązań, których nawet nie chce mi się wyszukiwać.
4. Dziwaczne przekształcenia kultury europejskiej, wspomnę tylko dziwne imiona bohaterów które maja brzmieć jak europejskie. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 14-04-2006, 14:28
|
|
|
Gość napisał/a: | 2. Wszystkie miasteczka w fantasy wyglądają jak niemieckie miasteczka w Tyrolli, do tego wesołe jak w Oktoberfest. To prowadzi do... |
Co ciekawe w tamtejszych miasteczkach przypadkiem zachowała się oryginalna XIV i XV wieczna zabodowa. Można zakładać, że połowa miast Europejskich była tak budowana (zwłaszcza, że sporo z nich wznieśli niemieccy koloniści). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Necoho
Gość
|
Wysłany: 14-04-2006, 14:40
|
|
|
Cóź, wpływy imperium daleko sięgały. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|