Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Gdyby życie było anime, to ty byłbyś: |
Wersja do druku |
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 06-01-2007, 14:17
|
|
|
Ja byłabym tajemniczą znajomą gł. bohaterki maho shojo, która pojawia się dopiero po pewnym czasie w serii, najczęściej w chwilach kryzysu między wojowniczkami o sprwiedliwośc, i która w momencie, gdy urocze dziewcze zaczyna jej ufac, okazuje się byc opentana przez jakieś krwiożerzcze paskudstwo, tudzeż lojalnośc względem rodzny lub smutne dzieciństwo zmusza ją do bycia Złą. Idzie o to, że nie jest do szpiku zła, ale nie ma dla niej ratunku, a także jest skończoną optymistką, bo nie dostrzega, że nie ma szans, odkąd zadarła z główną bohaterką. Od takiej postaci różniłabym się jedynie tym, że nawet w ostatnich sekundach życia nie nawróciłabym się na dobro, ponieważ zazwyczaj wszelką wiedzę trzeba mi młotkiem wbijac.[/b] |
|
|
|
|
|
Megarion
Obserwator polityki
|
Wysłany: 06-01-2007, 22:57
|
|
|
Wide, sam nie wiem :P Jakoś to, co napisałem, słabo się miało do pierwszego posta temau :P |
Ostatnio zmieniony przez Megarion dnia 17-02-2007, 21:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
herok
|
Wysłany: 15-01-2007, 16:03
|
|
|
Hmmm ja pewnie byl bym
Najemnikiem który w zasadzie zajmuje się głównie machaniem mieczem i mordowaniem demonów za pieniadze. Wysoki, potężny, szkolony w walce - raczej wojownik niż intelektualista. Niechętnie podporządkowuje się zwierzchnikom, za to chętnie flirtuje z pięknymi (i niebezpiecznymi:) kobietami... Impulsywny. Czasami - dość często- najpierw łapie za miecz, a dopiero potem zadaje pytania, latwo mnie za dobra cene przekupic nie wazne czy dobro czy zlo dbam o wlasny interes. W zasadzie wierny doktynom swojej wiary i zasad ktorych w zasadzie jest nie wiele :P Pewnie mial bym jedynego zaufanego przyjaciela ktory z kwestii moich zasad wbil by mi noz w plecy pod koniec serii :/ |
|
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 17-01-2007, 22:11
|
|
|
A ja byłbym kimś w rodzaju legendarnego Alucarda. Najpotężniejsza istota na tym świecie służąca człowiekowi. Cóż nigdy nie lubiałem dowodzic.:P |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-01-2007, 22:38
|
|
|
Po przeczytaniu 2 Twoich postów (tego, i tego z tematu powitalnego ;p) nasuwa mi się, że raczej z tego Alucarda wyszedłby Harima :P
p, nmspanc. No offense, etc. etc. po prostu tak mi się po avku, pisowni i skromności skojarzyło (no dobra, niech będzie, że gównie po avku :P) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 18-01-2007, 08:10
|
|
|
To jest druga wyłącznie ewentualna możliwość. :D |
|
|
|
|
|
SarmatAE
Abhwannabe ^^
Dołączył: 18 Sty 2007 Skąd: Rzeczpospolita Obojga Narodów tudzież Szczecinek Status: offline
|
Wysłany: 18-01-2007, 11:01
|
|
|
Na początku chciałbym się przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum :)
Jaka byłaby moja postać więc?... Hmmm...
Z całą pewnością byłaby to postać drugoplanowa, gdyż nie lubię być zawsze w centrum wydarzeń (chociaż zdarzają się wyjątki od tej "reguły" ;) ). Byłby to swojego szermierz albo pilot. Byłby to osobnik łatwo ulegający nałogom i przyzwyczajeniom. Zazwyczaj wstawałby w południe lub nawet później. Niespecjalnie też potrafiłby przyjmować od innych rozkazy. Ogólnie byłby postacią dość aspołeczną. Zdarzałyby mu się wybuchy arogancji i przesadnej dumny, lecz zazwyczaj byłby dość spokojną i miłą postacią (nie licząc gdy wstanie lewą nogą, ktoś obudzi go wcześnie rano, albo jest po prostu zimno w miejscu w którym jest). Zazwyczaj zjawiałby się z papierosem w ustach, wygłaszając jakiś pseudo-cyniczny komentarz, albo robiąc totalną głupotę, wieczorami również pozostali bohaterowie mogą zastać go w trakcie lub jużz po konsumpcji napojów wyskokowych. Miewałby przejawy altruizmu, pomimo, że zazwyczaj krytykowałby takie zachowanie. tak od 3/4 trwania serii prawdopodobne byłoby, że poświęci się dla ukochanej/przyjaciela etc. ale nie byłoby to konieczne.
Szczerze to niespecjalnie mam pomysł jak nazwać taką postać, ale jeśli ktoś ma jakiś pomysł to byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 18-01-2007, 14:23
|
|
|
Jakieś 75% tej postaci to Haruka (Love Hina), a reszta to Kitsune (też Love Hina). Tak mi się skojarzyło. |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
|
Wysłany: 18-01-2007, 18:03
|
|
|
Jaaa!! Tam na górze jest osoba ze Szczecinka!
<khy> już, już przywołuję się do pożądku i piszę na temat ^_^"
Jeszcze mi przyszło do głowy, że mogłabym byc takim małym puchatym zwierzątkiem, które czasem mówi dobre rady (a częściej mniej dobre) i bardzo lubi spac.... |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 18-01-2007, 22:09
|
|
|
Początkowo złym kolesiem, który rozwalałby głównego bohatera raz za razem, aż ten nie zauważyłby, że ten zły, wcale nie jest taki zły, tylko dobry i ma racje, tylko jest lekko "nieokrzesany" i potem obaj stali by po jednej stronie barykady walcząc z głównym złym w serii. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
pampuka
|
Wysłany: 20-01-2007, 21:14
|
|
|
Ja bym była jakąś b. dobrą przyjaciółką głównego pozytywnego bohatera lub bohaterki. Jestem prawie tak ładna jak główna bohaterka (lub w przypadku bohatera idealnie pasuję na jego życiową miłość ale jednak nie jesteśmy sobie pisani^^), mam długie, błyszczące blond włosy z "odstającą" bujną grzywą:D, smukła i chuda. Bym występowała w wielu odcinkach i przez pare epizodów (bo powiedzmy że na 30) bylabym na pierwszym planie ponieważ się plątałam w relacje miłosne (^^) z główną postacią złego świata. To by się skończyło tak że ten zły bohater ginie, a ja se gzieś idę i juz nie wystepuję w tym ani w drugim sezonie, za to pojawiam się w trzecim i gram trzecioplanową postać łącząc siły z team'em dobra przeciw złu. Podczas końcowej walki odgrywam kluczowa rolę w całkowitym zniszczeniu wroga (to ja wciskam "czerwony przycisk" który odłącza zasilanie prądu w siedzibie zła) i mojemu zespołowi udaje się wygrać i nastaje pokuj na świecie. Na końcu jest pokazane jak każdy z zespołu se układa życie a ja wiąże się z (ahh) wysokim, długo- i ciemnowłosym przystojniachą który wygląda jak Naphrite (z Sailor Moon- pierwszy sezon) i Tiger-Eye (SM-czwarty sezon) razem wzięci:D:D:D:D:D:D |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
|
Wysłany: 20-01-2007, 21:21
|
|
|
Fajne życie. Ja też tak chcę! |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 23-01-2007, 15:24
|
|
|
SarmatAE napisał/a: | Na początku chciałbym się przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum :) |
Witaj :D ladnego masz avatarka :D :D Naprawde mi sie podoba :P
MoMo==>> dziwnie sie troszke popisalas z tym zwierzaczkiem piszac taka postac w Multiswiecie :P - nie chcesz poratowac tamtejszych tematow :D zapraszam tez do Questowego forum Lunara:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- http://www.taerith.fora.pl
Nie gniewac sie za strone, ale chyba wolno powiedziec w takim przypadku? nie ma tam nic do siagania, nielegalnych subow ani nic takiego
troszke ten temat tez jest juz... popsuty... bo co z niego wyszlo, to wszyscy ( prawie ) wiedza... zaczela ise nauka i nikt juz nie pisze w tym quescie... co to ma znaczyc ?? :( |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Saga
Półdiablę
Dołączyła: 01 Lut 2007 Skąd: Poznań, zasadniczo Status: offline
|
Wysłany: 03-02-2007, 22:08
|
|
|
Pewnie byłabym etatową Uzdrowicielką, zawsze pod rękę, by uzdrowić głównego bohatera (GB) i resztę ferajny oraz pojawiającą się w ostatniej chwili, by rozstawić barierę ochronną/rzucić nożem/służyć radą. Małomówna, ironiczna i bardzo obowiązkowa. Zielone ciuchy, ciemne włosy i nieodłączna sawka z ziołami. Noże do rzucania poukrywane w ubraniu (łuk mi tu niestety nie pasuje). Traktująca GB jak młodszego brata, pomagająca mu ze względu na przyjaźń z jego matką/dawną przysięgę/przekonanie, że to najlepsze, co można zrobić dla dobra Kraju bądź Plemienia. Zakochana w przyjacielu/strażniku głównego bohatera, ginie zużywając całą moc na uleczenie jego śmiertelnej rany bądź rany GB. W drugiej serii wspominana przez przyjaciela/strażnika (jeśli udało mu się dożyć tak długo) przy każdej okazji dokonywania przez niego wyboru moralnego. |
_________________ Ci, którzy śnią za dnia widzą wiele rzeczy niedostępnych tym, co śnią nocą. |
|
|
|
|
Naszata
|
Wysłany: 15-02-2007, 22:44
|
|
|
Najprawdopodobniej była bym kimś w rodzaju żeńskiej wersji Naruto, mała krzykaczka, zawsze gotowa bronić słabszych (choć nie zawsze mi to wychodzi), bardzo uparta gdy dążę do obranego sobie celu, lubiąca się przechwalać- w małym ciele (158) dużo siły ;) he he he. Zdecydowanie agresywna jeśli chodzi o oprawców (strzeżcie się wojownicy zła ;P)
Jak bym zginęła ??!! Ja bym nie zginęła ! moje istnienie jest bardzo potrzebne światu, ja napędzam ludzi do czynów i sama się ich zapałem napędzam ;)
Każda historia w moim świecie ma happy end ! Wiec wskrzeszam wszystkich którzy na to zasługują, jak i tych którzy chcą się ze mną zmierzyć i trochę namącić ;] czekam na was ;P |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|