Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
kkopoczno
|
Wysłany: 28-01-2009, 00:00
|
|
|
ARIGATO, DZIĘKI, za propozycje anime, zabieram się za oglądnie ... i mam co oglądać podczas ferii!
P.S jak znacie więcej podobnych anime, to możecie podać. |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 28-01-2009, 06:15
|
|
|
Norrc: Casshern Sins. Wrawdzie nadal wychodzi, ale w Oceanie Angstu można się tam utopić. I było nawet całkiem dobre (ośmielę się powiedzieć, że bardzo, bardzo dobre) tak mniej więcej do połowy. Za połową... auć. ...w każdym razie, do 13 odcinka warto obejrzeć.
Nana też jest w ogólnym rozrachunku dosyć zangstowana, ale tutaj między wszystkimi dramatami pojawia się od czasu do czasu humor. Udało się jej mimo wszystko wyjść na IMO znakomitą serię. Tylko że to obyczajówka, więc musisz sam zdecydować. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Spaidi
Let's Go Soul~!?
|
Wysłany: 28-01-2009, 09:54
|
|
|
Polecam Soul Eater, tam scen walk jest bardzo dużo.
Ciekawa pozycją również jest Kurokami The Animation, niby to nowe anime, lecz prezentuje się na razie bosko. |
_________________ I am not a Hero.
Hero always died.
I am a little legend.
Legend never die.
|
|
|
|
|
Lilo
Gość
|
Wysłany: 28-01-2009, 18:08
|
|
|
Hej, znacie może anime podobne do Zero no tsukaima ? Z góry dzięki . |
|
|
|
|
|
Spaidi
Let's Go Soul~!?
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:48
|
|
|
Moze to anime nie jest podobne do Louise i jej przygod, lecz polecam Ci Asu no Yoichi.
Nowe dobrze zapowiadajace sie anime. |
_________________ I am not a Hero.
Hero always died.
I am a little legend.
Legend never die.
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:57
|
|
|
Lilo napisał/a: | Hej, znacie może anime podobne do Zero no tsukaima ? |
Shakugan no Shana |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 29-01-2009, 11:28
|
|
|
Jeszcze Shanę mogę zaakceptować - chociaż dla mnie to podobieństwo dotyczy jedynie głównych postaci i ich głosów, poza tym to całkiem inne serie.
Natomiast co ma ZnT do Fate Stay Night, Boże.... aż słów mi zabrakło.
Od siebie proponuję zwrócić uwagę na Macademi WAsshoi!, jednak nie jestem w stanie powiedzieć czy warte to obejrzenia, motywy natomiast i ogólny wydźwięk są podobne. |
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 29-01-2009, 12:33
|
|
|
Mam dwie sprawy: poszukuję anime z rodzaju "eksperymentalne", "wybitne", "nowatorskie", a po drugie to szukam jakiś mang romansów z happy endami, jak Suzuka czy Ai Yori Aoshi (czyli serie SKOŃCZONE). |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-01-2009, 13:12
|
|
|
Mitsurugi napisał/a: | poszukuję anime z rodzaju "eksperymentalne", "wybitne", "nowatorskie" |
"Eksperymentalne" a przy tym "wybitne"? Do tego skończone hmm...
Ef - A Tale of Memories - eksperymentów nie brakuje. Natomiast wzdrygam się przed powiedzeniem "wybitne". Ale nie mam żadnych oporów, aby powiedzieć "bardzo dobre".
Noein - tu już spokojnie wszystkie trzy tagi powinny pasować.
Sola - znowu bardziej "eksperymentalne" niż "wybitne". Ale nadal bardzo dobre.
Akagi - Rzecz bez wątpienia nowatorska i wybitna, ale różnie odbierana. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide...
Ostatnio zmieniony przez Costly dnia 29-01-2009, 14:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 29-01-2009, 13:54
|
|
|
Mitsurugi napisał/a: | Mam dwie sprawy: poszukuję anime z rodzaju "eksperymentalne", "wybitne", "nowatorskie". |
Te trzy słowa chyba idealnie opisują Mushishi. Na bank jest wybitne, eksperymentalne i oryginalne. Ah myśle jeszcze, że Ergo Proxy również idealnie pasuje do tego opisu. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 29-01-2009, 14:16
|
|
|
Mitsurugi napisał/a: | poszukuję anime z rodzaju "eksperymentalne", "wybitne", "nowatorskie", |
Gilgamesh, Angel's Egg, Blame!, FLCL, Kung-fu love, Mizu no kotoba, Cat soup, Tooi sekai-eksperymentalna grafika
Egao- trwa minutę, opowieśc o kobiecie i jej chomiku
First Squad / Первый отряд -3 minutowy teledysk, tematyka Rosji i wojny,
On your mark-piękny teledysk ze Studia Ghibli z równie piękną muzyką |
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 29-01-2009, 14:17
|
|
|
Hej, dzięki, troszkę mi tego podaliście, będzie co po egzaminie oglądać na odprężenie :P.
Ej, a tak btw, istnieje temat taki jak ten tylko mówiący jaką mangę polecacie/szukacie itp? Bo nie wiem czy założyć coś takiego. Bo w sumie niektórzy też jakiś mang poszukują o specyficznych aspektach.
Aha, i jeszcze szukałbym jakiś dobrych anime z serii okruchy życia, tylko BEZ DRAMATÓW! :] tak ze 3-4 tytuły najlepszych jakie wam do głowy przychodzą. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 29-01-2009, 14:23
|
|
|
Mitsurugi napisał/a: |
Aha, i jeszcze szukałbym jakiś dobrych anime z serii okruchy życia, tylko BEZ DRAMATÓW! :] tak ze 3-4 tytuły najlepszych jakie wam do głowy przychodzą. |
Dla mnie w tej kategorii wybitne są dwa tytuły: Honey and Clover i Welcome to the NHK. Przedramatyzowania na pewno w tych anime nie ma. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|