Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Paweł
|
Wysłany: 29-01-2009, 14:39
|
|
|
W Honey and clover może i nie ma przedramatyzowania, ale jednak dramat jako taki występuje, szczególnie w drugiej części, więc jako "serii bez dramatów" bym jej nie polecił.
Mitsurugi - jeżeli nie widziałeś jeszcze Natsume Yuujinchou to polecam jak najbardziej, bardzo ciepła historia, która niezwykle pozytywnie nastraja.
Jeżeli zaś chodzi o mangi, na tym polu nie mam zbyt dużego doświadczenia i na podstawie Twoich preferencji nie jestem w stanie nic wymyśleć. Polecam natomiast Skip beat!, z tym że jest to manga będąca wciąż w trakcie. Mimo tego, że nie możemy więc ocenić zakończenia, jest to prześwietna, prześmieszna i niezwykle wciągająca historia, do tego stopnia, że ok. 100 rozdziałów przeczytałem bodajże w dwa dni, po prostu cudo - nic tylko czekać na kontynuacje (zero dramatów, kupa śmiechu). |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-01-2009, 14:47
|
|
|
Mitsurugi napisał/a: | Aha, i jeszcze szukałbym jakiś dobrych anime z serii okruchy życia, tylko BEZ DRAMATÓW! :] tak ze 3-4 tytuły najlepszych jakie wam do głowy przychodzą. |
Genshiken, Fruits Basket, Haibane Renmei, Hataraki Man. W FB i HR trochę momentów podpadających pod dramat może być. Ale w optymalnej i nie drażniącej ilości. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 29-01-2009, 16:20
|
|
|
Paweł napisał/a: | (...)
Natomiast co ma ZnT do Fate Stay Night, Boże.... aż słów mi zabrakło.
|
zachowanie głównego bohatera ;) no i tez sa "summon-y" ;]
Troche bardziej na poważnie i bez fanserwisu ;]
Cytat: | poszukuję anime z rodzaju "eksperymentalne", "wybitne", "nowatorskie" |
Praktycznie wszystko ze studia 4°C ;]
+
Aru Tabibito no Nikki
i ogólnie warto sobie przejrzeć
Kod: | http://anime.tanuki.pl/strony/anime/lista/!note/1/?geid=79 |
|
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
KuniOl
|
Wysłany: 30-01-2009, 09:06
|
|
|
Jako, że właśnie skończyłem całą drugą serię Code Geass, która swoją drogą pod koniec mnie roszeczkę zawiodła, to chciałbym zacząc oglądać cosik innego, a nie znam wielu anime. Szukam coś w stylu Death Nota albo właśnie Code Geass, ni chodzi mi o mechy, tylko o fakt obmyślania strategi, przewidywania ruchów przeciwnika, w dodatku z ponadprzyziemnymi mocami(patrz. DN lub Geass ). I w dodatku najlepiej by było(ale inne propozycje również mogą być)gdyby głóqny bohater żył normalnie jak każdy człowiek a dopiero potem próbował się stać kimś kto dąży do celu wraz z tą nadprzyrodzoną mocą :)
Chyba nie aż tak wygórowane? ^^ |
_________________ x: Bóg nas zbawi,
x: tak pisze w Biblii.
y: Windows się nie wiesza,
y: tak pisze na stronie Microsoftu...
http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/KuniOl.jpg |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 30-01-2009, 09:13
|
|
|
KuniOl napisał/a: | ni chodzi mi o mechy, tylko o fakt obmyślania strategi, przewidywania ruchów przeciwnika, w dodatku z ponadprzyziemnymi mocami(patrz. DN lub Geass ). I w dodatku najlepiej by było(ale inne propozycje również mogą być)gdyby głóqny bohater żył normalnie jak każdy człowiek a dopiero potem próbował się stać kimś kto dąży do celu wraz z tą nadprzyrodzoną mocą :) |
Utawarerumono - to zgodne z tym opisem, ale za to umieszczone w konwencji fantasy. |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-01-2009, 10:14
|
|
|
Legend of the Galactic Heroes
KuniOl napisał/a: | ni chodzi mi o mechy, tylko o fakt obmyślania strategi, przewidywania ruchów przeciwnika |
√
KuniOl napisał/a: | w dodatku z ponadprzyziemnymi mocami |
Brak, ale to raczej nie przeszkadza zbytnio. Chyba, że to jeden z żelaznych punktów.
KuniOl napisał/a: | I w dodatku najlepiej by było(ale inne propozycje również mogą być)gdyby głóqny bohater żył normalnie jak każdy człowiek a dopiero potem próbował się stać kimś kto dąży do celu wraz z tą nadprzyrodzoną mocą |
√
Wprawdzie bez nadprzyrodzonej mocy, ale obaj główni bohaterowie wraz z upływem czasu zdobywają kolejne szczeble wojskowej kariery. Zwłaszcza Reinhard.
Co do Utawarerumono, to owszem, ale jest to dość specyficzne - taktyka polega tam na tym, że główny bohater jest
- Spoiler: pokaż / ukryj
- mądrzejszy od wszystkich i zawsze wygrywa, a nawet jeśli nie to uwzględnił to w planach.
Jest to niby uzasadnione fabularnie, ale... no właśnie.
Dodam jeszcze od siebie, że Code Geass całymi garściami czerpało z LoGH, bo jest to po prostu klasyka gatunku. Ostatnia bitwa w R2 jest wręcz hołdem złożonym tej serii. |
Ostatnio zmieniony przez Morg dnia 30-01-2009, 10:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 30-01-2009, 10:15
|
|
|
Morg - czyż w CG jest inaczej? :] |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-01-2009, 10:21
|
|
|
Costly napisał/a: | Morg - czyż w CG jest inaczej? :] |
No, czasami coś tego Lulusza zaskakiwało. Nie, żeby miało to większy wpływ na fabułę (bo i tak w 10 sekund wymyślał środki zaradcze), ale parę rzeczy jednak mu nie wyszło. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 30-01-2009, 20:53
|
|
|
Poszukuje Anime które rozgrywa się w świecie Fantasy gdzie panuje zasada "bez miecza nie przetrwasz "oraz gdzie znajduje się duża ilość magicznych stworzeń
Coś w stylu
Tales of phantasia |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
Ostatnio zmieniony przez RepliForce dnia 30-01-2009, 23:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gość:P
Gość
|
Wysłany: 30-01-2009, 21:17
|
|
|
szukam jakiegoś wyciskacza łez cos w clannad, de capo, kanon |
|
|
|
|
|
KuniOl
|
Wysłany: 30-01-2009, 21:19
|
|
|
Troszkę zmieniły mi się kryteria wybaczcie.
Chciałbym aby to było anime z nadprzyrodzonymi mocami, którymi główny bohater dąży do swojego celu. Rzecz jasna chciałbym aby był nim normalny postronny człowiek, który potem staje się bohaterem lub ważną osobą. Coś w stylu CG. Mogą występować mechy. Niechciałbym aby anime było rysowane starą kreską, bo jakoś nieprzyjemnie mi się tak coś ogląda. Dobrze by było gdyby akcja jego działa się w przyszłości. Fabułą i akcja ciągle trzymająca napieciu. |
Ostatnio zmieniony przez KuniOl dnia 30-01-2009, 21:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
|
|
|
|
Kasia123321123
|
Wysłany: 31-01-2009, 20:52 Tytuly shōjo
|
|
|
Szukam jakieos dobrego shōjo.
Cos z banalna fabula. W stylu : Ona zwykla dziewczyna, on najprzystojniejszy w szkole.
Wiem ze to troche slabe albo potrzebuje sie oderwac od mocniejszych anime.
:)
Znacie jakies tytuly?
Aha... i zeby kreska byla w miare ladna ;) |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 31-01-2009, 21:23
|
|
|
Kasia123321123 napisał/a: | Szukam jakieos dobrego shōjo.
Cos z banalna fabula. W stylu : Ona zwykla dziewczyna, on najprzystojniejszy w szkole.
Wiem ze to troche slabe albo potrzebuje sie oderwac od mocniejszych anime.
:)
Znacie jakies tytuly?
Aha... i zeby kreska byla w miare ladna ;) |
Bokura ga Ita
Jeżeli nie masz nic przeciwko podobnemu schematowi - ona zwykła dziewczyna (no w sumie nie taka zwykła, ale mniejsza o to), on gwiazda show-biznesu to spróbuj Skip Beat
Jeżeli ma być przede wszystkim dobre, ale nie koniecznie banalne to proponuję Princess Tutu |
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 31-01-2009, 21:26
|
|
|
Kasia123321123,
Itazura na kiss, Bokura ga ita, Fruits basket, Mitsu x Mitsu Drops, Ouran High School Host Club, perfect girl evolution.
A jeszcze inne shojo ale nie koniecznie ze zwykla dziewczyna i najprzystojniejszy chlopak:P
Kare Kano, Neo Angelique Abyss, Ayashi no Ceres, Code-E, Fushigi Yugi, Sailor Moon, Special a, shugo chara, Vampire knight |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|