Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Kl4uss 

|
Wysłany: 18-12-2009, 12:36
|
|
|
Dzięki wielkie za odpowiedź:) Muszę przyznać że zaproponowane anime "Michiko to Hatchin" wydaje mi się być ciekawe, więc na pewno je obejrzę. Jeżeli chodzi o Baccano! To właśnie zacząłem je oglądać i całkiem mi się spodobało:) A jeżeli chodzi o Samuraja Champloo to już go widziałem, i uważam że jest to dobre anime. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. ^^ |
|
|
|
|
 |
PR
Gość
|
Wysłany: 18-12-2009, 22:54
|
|
|
Rzeczywiście "Baccano!" jest dość specyficzne i raczej mniejsza ilość osób to oglądało. No więc tam
Historia jest krótka i zwięzła, nie ma zapychaczy, bo anime aż wydaje się za krótkie.
Całość jest jak puzzle, historia składa się ze zmieszanych ze sobą (środek, początek, koniec, środek itd.) scen (od 30 sekund do 5 minut) z wątkami niby pobocznymi, ale po czasie układają się w zgrabną całość (naprawdę to fajnie wyszło).
Anime łączy w sobie dużo akcji (wojny mafijne) elementy zagadkowe (niektórzy bohaterowie), oraz trochę niby fantasy (eliksiry nieśmiertelności itp).
Ma w sobie wiele odmian gatunkowych : komedie (jest tam taka 2 złodziei kretynów), o akcji wspomniałem, jest trochę dramatu (nie ma go otwarcie, ale pojawiają się sceny dramatyzmu w niektórych wydarzeniach), o zagadkowości też pisałem, a wszystko przeplecione dobrą fabułą, klimatem i niestereotypowymi (jak dla mnie) bohaterami.
PS: Jeśli mało wam to mówi (co jest wysoce prawdopodobne, bo opisy to nie moja mocna strona) to więcej mówi recenzja (a raczej dwie recenzje) ta
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1006-baccano/rec/1028
i ta
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1006-baccano/rec/1283 |
|
|
|
|
 |
PR
Gość
|
Wysłany: 18-12-2009, 22:55
|
|
|
I czegoś takiego szukam. |
|
|
|
|
 |
KAWAI
Gość
|
Wysłany: 19-12-2009, 11:48
|
|
|
kokodin xD z calego serca arigatoo nie pszypuszczalam ze az tyle animkow sie znajdzie oO troche to potrwa ogladanie itd .. ;D ale naprawde kupa tytulow dzieki :D |
|
|
|
|
 |
AaA 
|
Wysłany: 19-12-2009, 12:31
|
|
|
Siemka !!! Ja szukam czegoś takiego, że np. chłopak nie ma rodziny, przygarnia go taka starsza kobieta (oczywiście nie jakaś stara baba, tylko ładna i dojrzała) i zaczyna mu matkować, a on się w niej np. zakochuje i wyznaje jej to. Taki romans, odrobina dramatyzmu i dużo humoru. A i żeby np. ze sobą byli, ale tak jak w np. Onegai teacher, czyli to ukrywali itp. Po prostu żeby to było poważne i w ogóle ale z jajem. |
_________________ "Nie wiem, nie znam się ..."
To moja odpowiedź na wszystko. |
|
|
|
 |
ERROR
Gość
|
Wysłany: 19-12-2009, 20:01
|
|
|
Szukam jakiegoś wciągającego anime. Tematyka dowolna, byleby tylko nie dziecinne, albo z tymi całymi przemowami i zapychaczami. Zwięzłe i na temat. Fabuła ma być zawsze nr.1 (no może wyłączając sceny walki, jeśli takowe będą). Coś takiego z czym mógłbym sobie usiąść na parę (parenaście) godzin do kompa i obejrzeć wszystko hurtem. Bez chwili nudy i wahania pt. "Czy na pewno chce mi się to teraz oglądać ?". |
|
|
|
|
 |
shan 

|
Wysłany: 19-12-2009, 20:47
|
|
|
IamDevil
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba w trinity blood postać główna po zamianie miała coś koso-podobnego więc może spróbuj ;) |
|
|
|
|
 |
Yoichi 
|
Wysłany: 19-12-2009, 22:10
|
|
|
Witam, witam. Przychodzę do Was z kolejnąprośbą o anime. Dzisiaj poszukuje czegoś w stylu Fate stay night czy busou renkin. Chodzi mi głowinie o to by główny bohater poświecał życie dla swojej partnerki rozumiecie? Aha i mogłoby się obyć bez trójkąta romantycznego xD |
_________________ Moja lista anime(skromna lista)
http://myanimelist.net/animelist/yoichi007 |
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 19-12-2009, 22:54
|
|
|
Nie możliwe , czy w birdy the mighty decode czy w shakugan no shana czy nawet w moon phase. Wszędzie musi być trójkąt , chociaż umowny. Może jeszcze coś wymyślę jak będzie mi się chciało myśleć. :] Ale zawsze są inni.
Error , Powiedzenie zna? Gusta i guściki. Bez tego mogę ci podać tytuł który mnie przykuwa raz na pół roku na 5 godzin a tobie po pierwszym odcinku uszy opadną i rzucisz klawiaturę w monitor :]. Podaj chociaż grupę wiekową z jakiej mamy czerpać. Jednemu nie daje spać po nocach Nana innemu black lagoon/gurren lanann(nie to samo) A jeszcze inny musi widzieć jakieś tsundere w trójkącie miłosnym lub anime "inne".
AaA zarzucę ci jeden tytuł. Happy lesson i wiem że nie to prosisz. Podobny związek miał też Harima ze school rumble z pielęgniarką szkolną ale to było tylko matkowanie i to krótkie. Trudny temat trzeba przemyśleć |
|
|
|
|
 |
mizu 
`nihil novi`

|
Wysłany: 19-12-2009, 23:00
|
|
|
Talantea - A oglądałaś Skip Beat mimo takiej sobie recenzji oceniam całkiem pozytywnie.
ERROR - jeśli nie oglądałeś Code Geass to będzie cos dla ciebie
AaA - o raju strasznie niszowe, jedyne co mi do głowy przychodzi z takim wątkiem to Kurokami tyle ze tam to wątek skrajnie poboczny, na pewno nie to czego poszukujesz.
PR - nie znam w zasadzie drugiego anime w stylu Baccano ale jeśli ciekawi cie porządna opowieść gangsterska to pierwsza (fabularnie) część Gungrawe to jest to (wyłączając pierwszy odcinek). Z kolei Blood+ wykazuje pewne podobieństwa co do sposobu prowadzenia czy jak kto woli przedstawiania fabuły. Jeśli nie oglądałeś Code Geass to mimo że zupełnie nie tan klimat i realia, powinno podobnie (przynajmniej na początku) wciągnąć.
Yoichi - Kurokami i Shakugan no Shana |
|
|
|
|
 |
ERROR
Gość
|
Wysłany: 19-12-2009, 23:12
|
|
|
Co do kategorii wiekowej, to chcę coś bardziej dorosłego. Po prostu chcę żeby nie było jakiś cudów nagle ratujących wszystkich z opresji, przemów, jakiś ran bez krwi czy coś. Oczywiście to się zalicza głównie do przygosopodobnych. Do innych, to też trochę "względnego realizmu" może być jakieś fantasy czy s-f. Ale kurcze ! Nie wszystko zawsze się kończy dobrze bez żadnych większych stresów, nie wszyscy są tak naprawdę dobrzy i wyrozumiali, nikt nieznajomy nie pojawia się nagle ratując ci tyłek. Oczywiście to z kolei odnosi się do jakiś bardziej życiowych i dramatycznych.
Oczywiście można dać coś z tego, tylko z umiarem. Żeby nie robić z Devil May Cry opowiastki bez krwi, a najlepiej broni, a z opowieści o trudach życia wieczorynki.
Umiar, Umiar i jeszcze raz umiar.
Oczywiście żadne z powyższych nie zalicza się do mojej prośby, jeśli chodzi o komedie. Niech po prostu nie będzie kompletnie bez sensu (minimalna fabuła i zwięzłość), i niech postacie wyglądają normalnie, bo mam dość tego jak mam 17-latka wyglądającego na lat 10, a nauczyciele na nie więcej niż 16.
No to dałem wymagania i kategorie wiekową, i boje się że teraz nic mi nie znajdziecie. :..( |
|
|
|
|
 |
mizu 
`nihil novi`

|
Wysłany: 19-12-2009, 23:31
|
|
|
Gość napisał/a: | Szukam jakiegoś wciągającego anime. Tematyka dowolna, byleby tylko nie dziecinne, albo z tymi całymi przemowami i zapychaczami. Zwięzłe i na temat. Fabuła ma być zawsze nr.1 (no może wyłączając sceny walki, jeśli takowe będą). Coś takiego z czym mógłbym sobie usiąść na parę (parenaście) godzin do kompa i obejrzeć wszystko hurtem. Bez chwili nudy i wahania pt. "Czy na pewno chce mi się to teraz oglądać ?". |
Gość napisał/a: | Co do kategorii wiekowej, to chcę coś bardziej dorosłego. |
Myślę że Nana jest jak najbardziej "dorosła"
Gość napisał/a: | Oczywiście żadne z powyższych nie zalicza się do mojej prośby, jeśli chodzi o komedie. |
Wybacz ale nic nie wskazywało że chcesz komedie.
W miarę dorosłe komedie to np:
-Paradise Kiss
-Ristorante Paradiso
Oczywiście "dorosłe komedie" gryzą się z wątkiem "sceny walki" itp nie skreślałbym więc jednak black lagoon zbyt pochopnie |
|
 |
mitsushi 
Misaki xD

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-12-2009, 11:35
|
|
|
Witam , szukam anime bardzo wciągające i romantyczne . Wolala bym aby miało trochę komedii , trochę dramatu tak wiecie ;P Może też być dosyć mrocznie ^^ . Heh podteksty erotyczne tez mile widziane :D albo przynajmniej jakies sceny z całowaniem albo wyznania milosne . A tak na marginesie są w ogole jakieś anime w klimatach gotyckich ?emm tzn o gotach heh :D może byc nawet pariodia xd Heh o metalach jest xD Detroid Metal City , hah xD mocarne . Ale to tylko tak na marginesie . Oglądałam już Vampire Knight , Lovely Complex , junjou Romantica ( toleruje wszystko procz yuuri ), Elfen Lied, no .. wiele innych tez zaczełam ogladac ale nie podeszły mi do gustu ... Ludziska w wieku 14 -18 lat , shoujo nie sci-fi hmm to chyba tyle ? o czym zapomnialam ? ah .. nie pisac NANA , nie trawię tego anime ... jacyś pijacy :/ ale to moje zdanie :D |
_________________ Zapraszam do mojej listy anime ^__^ |
|
|
|
 |
mizu 
`nihil novi`

|
Wysłany: 20-12-2009, 12:02
|
|
|
mitsushi napisał/a: | Witam , szukam anime bardzo wciągające i romantyczne . Wolala bym aby miało trochę komedii , trochę dramatu tak wiecie ;P |
Można spróbować:
-Honey & Clover
te wcześniej zaproponowanie przeze mnie czyli
-Skip Beat
-Paradise Kiss
-Ristorante Paradiso
-Toradora (warto jeśli jeszcze nie widziałaś)
Bardziej lekkie szkolne komedyjki:
- Special A
- School Rumble
mitsushi napisał/a: | A tak na marginesie są w ogóle jakieś anime w klimatach gotyckich ?emm tzn o gotach heh :D może byc nawet pariodia |
W Yamato Nadeshiko Shichi Henge bohaterka jest dość "Mroczna" ;P ale raczej do gotów jej troszkę brakuje.;] |
|
 |
Kaioken 

|
Wysłany: 20-12-2009, 13:58
|
|
|
Dzięki za Scrapped Princess i Koukaku no Regios. To drugie już miałem na oku od jakiegoś czasu, więc na pewno obejrzę ;] Co do Amatsuki trochę za krótkie, więc obejrzę to potem, bo ostatnio oglądałem już coś krótkiego, m. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|