Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-02-2009, 20:12
|
|
|
Radical spike - dokładniej dostałbyś tytułów więcej i to jeszcze z recenzjami i do posegregowania jak Ci wygodniej. O, proszę: link. A jak nie zależy Ci na recenzjach czy opiniach, a na jak największej ilości tytułów, to mogłeś zajrzeć na ANN. Natomiast, jak już zauważył Costly ten temat nie służy do tego. W tym temacie pytamy ludzi co by nam polecili, bo raz: przekopywanie się przez ogromne listy jest ciężkie - klimat nie zawsze jest określony wyróżnikami, a zaglądanie do wszystkich recenzji jest czasochłonne.
Nieprawdą jest też to, że polecano Ci tylko "Kanon, Air i Clannad" - dwa razy polecałem Ci Brother, Dear Brother, za pierwszym razem jeszcze coś innego. Nie mówię, że jestem nieomylny i że musi Ci się to spodobać, bo tak nie jest, ale odnoszę wrażenie, że zostałem zignorowany.
[ontopic]
Zibek, przyłączam się do twierdzenia, że Fullmetal Alchemist powinien spełnić twoje oczekiwania. Mnie do gustu nie przypadł, ale to chyba jeden z popularniejszych shounenów.
Jeśli nie odstrasza Cię stara kreska, to Ranma 1/2 - przednia komedia. Walki oczywiście są, a całość ma 161 odcinków, parę OAVek i kinówek, szybko więc Ci się nie skończy.
Możesz jeszcze zobacyć Triguna. Tyle, że to rzecz dość specyficzna. Nie jest tasiemcowata, walki są, humor również - szczególnie na początku. Potem seria staje się dość poważna, ale humor tak do końca nie ulatuje. Ale specyficzny przede wszystkim jest klimat, który wielu osobom się nie podoba. Mnie się spodobał. Jeśli odpadniesz po paru odcinkach, to nie ruszaj. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 06-02-2009, 22:51
|
|
|
Uprzejmie przypominam, że na forum obowiązuje całkowity zakaz podawania linków do nielegalnych materiałów. Dotyczy to także filmów i ich fragmentów na serwisie YouTube. |
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 07-02-2009, 00:06
|
|
|
A ja poszukuję anime, które mnie NAPRAWDE wystraszy, podwyższy ciśnienie i przyśpieszy bicie serca. Preferuje wszystko: flaki, krew, duchy, demony itp.
W podpisie lista co już widziałam. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 07-02-2009, 00:09
|
|
|
Higurashi no Naku Koro ni. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 07-02-2009, 01:09
|
|
|
aneta11111 napisał/a: | A ja poszukuję anime, które mnie NAPRAWDE wystraszy, podwyższy ciśnienie i przyśpieszy bicie serca. Preferuje wszystko: flaki, krew, duchy, demony itp.
Hmm... w sumie większość porządnych rzeczy widziałaś. Zostaje Magnetic Rose ze scenariuszem Satoshiego Kona (nie wiem dlaczego sobie ubzdurałem, że w tą produkcję zaangażowany był Oshi). Ale to jest bardziej niepokojące niż straszne.
btw. podlinkuj sobie listę w profilu. |
|
|
|
|
|
kkopoczno
|
Wysłany: 07-02-2009, 01:40
|
|
|
No cóż ja chyba nie moge polecić ci niczego nowego, ale zgadzam się z Costly,
higurashi-no-naku-koro-ni jest ciekawym anime, to anime rzuciło mi się bardzo na psyche :P
JEdyne co moge polecić to drugą część tego anime czyli Higurashi no Naku Koro ni Kai, możesz oczywiście obejrzeć jeszcze Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou: Tou ale to anime nie jest takie straszne, ale coś tam w sobie ma :P |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 07-02-2009, 11:46
|
|
|
Cytat: | A ja poszukuję anime, które mnie NAPRAWDE wystraszy, podwyższy ciśnienie i przyśpieszy bicie serca. Preferuje wszystko: flaki, krew, duchy, demony itp.
Kikoushi Enma |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
kkopoczno
|
Wysłany: 07-02-2009, 20:43
|
|
|
Znacie jakieś anime podobne do Neon Genesis Evangelion |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 07-02-2009, 20:45
|
|
|
RahXephon. Właściwie to jest NGE z lepszą grafiką, składniejszą fabułą i fajniejszymi bohaterami... Oprócz tego Bokurano - tam z kolei powtarza się motyw walki z tajemniczymi wielkimi najeźdźcami w wykonaniu nie zawsze pragnących tej walki dzieci, ale przynajmniej niektóre z nich da się polubić. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
kkopoczno
|
Wysłany: 07-02-2009, 20:49
|
|
|
Dzięki, zabieram się do oglądania |
|
|
|
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 08-02-2009, 16:37
|
|
|
Ja mam nieco inne pytanie, ogląda ktoś może Sora wo Miageru Shoujo no Hitomi ni Utsuru Sekai? Patrząc na studio, czy obsadę seiyuu mocno się zastanawiam czy nie zacząć.
Jeśli ktoś ogląda to czy mógłby coś o tym tytule napisać? :> |
_________________ "Don't believe in you, who believes in me."
"Don't believe in me, who believes in you."
"Believe in you, who believes in yourself." |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-02-2009, 16:58
|
|
|
Ja oglądam - to jest dość dziwne i z wysokim "progiem przyswajalności", ma szanse być dobre, ale mogą to kompletnie schrzanić.
Trzy pierwsze odcinki to jest "retelling" serii OAV zatytułowanej Munto (recenzja jest na Tanuki), przy czym to nie jest remake - wykorzystano ten sam materiał filmowy, rozbudowując go trochę. Fabularnie to było doskonałe posunięcie (fabuła nabrała więcej kształtu i sensu, tam była za bardzo ściśnięta), ale graficznie wygląda dość niewspółcześnie. Przypuszczam, że teraz zostanie "zużyty" materiał z drugiej OAV, a potem... A potem się zobaczy, bardzo jestem ciekawa. W każdym razie rzecz jest bardzo specyficzna i dla dość wąskiej widowni, nie tyle ze względu na samą fabułę, co dość odrealniony, baśniowy sposób jej podania. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 08-02-2009, 17:42
|
|
|
Mnie się podoba i to bardzo, doczekać się nie mogę kolejnych odcinków. Co prawda na początku odrzuciła mnie grafika - jak wspomniała Avellana, jest to tylko trochę podrasowany materiał z wczesniejszych Oav, jednak po pierwszym odcinku jest już trochę lepiej. Najbardziej nie podobały mi się postaci, ale też nie wszyscy wyglądają kiepsko, w szczególności Munto wołał o pomstę do nieba, teraz jakoś lepiej się już na niego patrzy, chociaż wygrana w konkursie na najbardziej anorektyczne postaci płci męskiej gwarantowana. Bądź co bądź, Openingi i Endingi pokazują, że animacja może być dobra, jak tylko stary materiał się skończy, bo faktycznie teraz jest niewspółcześnie, mimo to widok odbijającego się w kałużach nieba w pierwszym odcinku po prostu mnie urzekł.
Na razie wyemitowano dopiero cztery odcinki, Oavek nie widziałem, więc bazując na widzianych trzech odcinkach stwierdzam, że jest pozytywnie. |
|
|
Morfik
|
Wysłany: 08-02-2009, 20:43
|
|
|
Szukam jakiejkolwiek serii anime, która mówi o mafii. Widziałem już Baccano! i Hitman Reborna. |
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 08-02-2009, 20:51
|
|
|
Morfik, obejrzyj Gungrave. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|