Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Tren 
Lorelei

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-04-2010, 19:27
|
|
|
@Alex, Kino no Tabi! To bodaj jedyna seria jakiej wystawiłam 10. Można powiedzieć, że to takie luźne filozoficzne rozważania nad różnymi aspektami świata i ludzi przedstawione w bardzo przyjemnej formie. Poza tym może jeszcze Natsume Yuujinchou. To w sumie bardzo spokojne anime, nienachalne. Z bardziej dynamicznych tytułów możesz spróbować Ghost in the Shell:Stand Alone Complex
Z tytułów mhrocznych... może Ergo Proxy. Nie całkiem mroczne, ale ma ciekawy klimat i główny bohater ma niezłego angsta. Klasycznie już polecę też Higurashi. To od razu rządkiem podam też Kara no Kyoukai. A zapomniałabym, "twisted love" - od tego jest Baccano! i (wciąż wydawana) Durarara!! (bo bezgłowi jeźdźcy też potrzebują miłości...).
@Ifritus, to zdecydowanie nie jest moja działka, a Da Capo nie widziałam, ale TU masz MALowe recomendacje. Od siebie dodam, że Kanon (2006) i Clannad mają szansę ci się spodobać. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
 |
Alex Ashtray. 
*Androgyne Emo*

|
Wysłany: 09-04-2010, 19:34
|
|
|
O, wielkie dzięki wam <3 Paprikę odhaczyłam już (fajne anime), ale reszty nie oglądałam :)
Przejrze recenzje i wybiore coś~~
Kino faktycznie musze sprawdzić, przymierzam się do tej serii od paru lat, ale ciągle o niej zapominam , albo biorę się za coś innego ;s |
|
 |
Mirror 
Santa Echoś.

Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 09-04-2010, 21:18
|
|
|
Ekhem... Ekhem... Napisze tu z polecenia mojej znajomej, której niestety nie ma na tym forum, ale podała mi gatunek, przykłady... I po prostu miałam się do was tu zwrócić.
Otóż dziewczyna lubi shouneny. Coś w rodzaju D.Gray-Man'a, FMA, 07-Ghost. |
|
 |
Lain 

|
Wysłany: 09-04-2010, 21:24
|
|
|
Alex Ashtray, może spróbuj Texhnolyze i Monster powinno Ci się spodobać, obie serie podpadają pod dobre i mroczne. |
|
|
|
|
 |
Agon 

|
Wysłany: 10-04-2010, 02:18
|
|
|
Mirror napisał/a: | Ekhem... Ekhem... Napisze tu z polecenia mojej znajomej, której niestety nie ma na tym forum, ale podała mi gatunek, przykłady... I po prostu miałam się do was tu zwrócić.
Soul Eater, Fairy Tail? Albo Toaru Majutsu no Index, Pandora Hearts? |
|
|
|
|
 |
Yoshik 
Sabishii

|
Wysłany: 10-04-2010, 03:07
|
|
|
Mirror napisał/a: | Ekhem... Ekhem... Napisze tu z polecenia mojej znajomej, której niestety nie ma na tym forum, ale podała mi gatunek, przykłady... I po prostu miałam się do was tu zwrócić.
Hmm jak shouneny to może Air Gear, Full Metal Panic, czy też Tengen Toppa Gurren Laggan. |
_________________ Szalony jestem bo więcej
we mnie bólu niż mogę znieść
Z wiatrem przemijają Marzenia /
Z wiatrem spada ostatni jesienny liść
 |
|
|
|
 |
Mirror 
Santa Echoś.

Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 10-04-2010, 11:41
|
|
|
Soul Eatera i Pandora Hearts oglądała na pewno.
O resztę zapytam ją później. |
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-04-2010, 12:11
|
|
|
Mnie tylko interesuje co to za pandy u Mirror w avku i podpisie. |
|
|
|
|
 |
Ifritus 

|
Wysłany: 10-04-2010, 13:17
|
|
|
@Tren Kanon i Clannad właśnie mi się podobały ;) obejrzałem je już jakiś miesiąc temu;) ale dzięki za link napewno coś sobie wybiorę ;) |
|
|
|
|
 |
Tren 
Lorelei

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-04-2010, 14:56
|
|
|
Kokodin, Echo w avku i Vincent w sygnaturze. Obie postaci pochodzą z Pandora Hearts. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
 |
Kiichigo 

|
Wysłany: 10-04-2010, 17:27
|
|
|
Polećcie coś.
Najlepiej z gatunków: shonen, muzyczne lub shojo. Co do ostatniego proszę, aby nie było ' przesłodzone '.
Może być coś w stylu :
Naruto, Wampirzyca Karin, Beck, Chobits.
Z góry dzięki :) |
|
|
|
|
 |
Jarmac1 
Samotnik i marzyciel

|
Wysłany: 10-04-2010, 21:59
|
|
|
Cytat: | Polećcie coś.
Najlepiej z gatunków: shonen, muzyczne lub shojo. Co do ostatniego proszę, aby nie było ' przesłodzone '.
Może być coś w stylu :
Naruto, Wampirzyca Karin, Beck, Chobits. |
Tsubasa Chronicle, Bleach, Full Metal Panic, K-on |
_________________ Nie kroczę ku światłu i nie wchodzę w noc
Stojąc na rozdrożu widzę najwięcej
I wszystko mogę objąć wzrokiem
 |
|
|
|
 |
s3shir0 
Dobrze wychowany

|
Wysłany: 10-04-2010, 23:19
|
|
|
Jeśli chodzi o shounen-ówkę to przede wszystkim FMA i FMA2. |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
 |
Gucia 

|
Wysłany: 11-04-2010, 16:27
|
|
|
Szukam czegoś wzbudzającego kontrowersje. Może zakazany romans-homo, czy nauczyciel uczeń, albo o kimć z dziwnymi przekonaniami. Coś, żeby mnie zaskoczyło. |
|
|
|
|
 |
keyan
Gość
|
Wysłany: 11-04-2010, 18:41
|
|
|
ferrq napisał/a: | Ostatnio oglądam tylko lekkie klimaty. Szukam jakiegoś wojennego anime . |
tu się przyłączę do prośby, chociaż mnie w przeciwieństwie do kolegi nie interesuje przemoc w gatunku fantasy czy feudalna japonia (sam walcze na miecze i aż mnie skręca jak widze ludzi czy inne stwory latających po sufitach przecinających wszystko
co się da brrr) szukam animca bardziej militarnego, mogą być mechy w ostateczności ale żeby były one raczej tłem jak w Full Metall Panic czy Code Geass, ale wolałbym serię raczej w stylu Canaan, Black Lagoon, ludzie walczący na normalną broń w miare sensownie (właśnie jak ruscy z black lagoon, zwłaszcza to jak działała bałałajka w drugim sezonie w japonii) |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|