Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
shan 

|
Wysłany: 18-12-2010, 10:41
|
|
|
Dodał bym do tego jeszcze texhnolyze. |
|
|
|
|
 |
michaloxs 
|
Wysłany: 18-12-2010, 11:05
|
|
|
znacie może jakieś anime w którym główny bohater zmienia płeć?(oprócz kampfer i kisimasi) |
|
|
|
|
 |
Tren 
Lorelei

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-12-2010, 11:10
|
|
|
Jedyne co mi przychodzi do głowy to Ranma 1/2. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-12-2010, 11:30
|
|
|
Powiedział bym, że to moja działka :]
Przede wszystkim jak napisała Tren, Ranma 1/2.
Ale również:
Sora no Otoshimono
Birdy the Mighty Decode
Tenshi na Konamaiki
To Love-Ru od ova w górę.
oraz ze dwa odcinki Urysei Yatsura (na 196)
A jeżeli o przebieranki chodzi to jeszcze:
I My Me! Strawberry Eggs
Otome wa Boku ni Koishiteru
Princess Princess
Natsu no Arashi!
Maria Holic
oraz Kuragehime
Trudno będzie znaleźć coś więcej, chyba, że policzymy Vandreada i ./hack Sign. Ewentualnie pogrzebać się w antycznej historii, takiej jak Delinquent in Drag. Założę się, że było też parę hentajów o tej tematyce. Coś w stylu gier typu lovesim "X-change".
Podkreślam, intensywnie szukałem, ale dużo tego nie znalazłem. (mój wewnętrzny fangirl płacze) |
|
|
|
|
 |
Dżul 
Człowiek Autodemolka

|
Wysłany: 18-12-2010, 12:43
|
|
|
Z przebieranek (tym razem ze strony dziewczyny) dorzuciłabym jeszcze Legend of Basara i pierwszą połowę Otougizoushi.
(heh, a mój wewnętrzny fangirl się ucieszył i zamierza się zabrać do części tytułów podanych przez kokodina... ;D Jakoś nie zwróciłam na nie wcześniej uwagi. ) |
|
 |
Urawa 
Keszysta

|
Wysłany: 18-12-2010, 13:00
|
|
|
Cytat: | Coś w stylu gier typu lovesim "X-change". |
Trzy części regularne i "YinYang: Another X-change". Grałem tylko w drugą, całkiem wesoła. Wszystkie dokładniej opisane są na Inner World. Co ciekawe, wszystko zostało wydane po angielsku.
W pewnym sensie tematyka genderbenderowa to także "Simoun" a klasyką pozostaje ostatnia seria Sailor Moon i trzy gwiezdne hermafro... to znaczy czarodziejki. Cóż, mi.in. przez to uważam tą serię za najsłabszą ze wszystkich.
Z mang można dodać jeszcze wydaną w Polsce "Chirallity" Urushihary. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
 |
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

|
Wysłany: 18-12-2010, 14:22
|
|
|
Zapomniałem o staruszku Cindarella Boy , coś jak Birdy tylko bez kosmitów.
A do przebieranek jeszcze Ouran High School Host Club.
A i zdecydowanie special do Happiness (crossdreser mahou shoujo zmieniony w prawdziwy obiekt westchnień facetów)
Z mang było by więcej :]
edit.....................................................
Coś mi jeszcze ptaszki śpiewają za oknem, że Hourou Musuko zapowiada się coś w ten deseń, ale to dopiero po świętach. |
|
|
|
|
 |
Urawa 
Keszysta

|
|
|
|
 |
michaloxs 
|
Wysłany: 18-12-2010, 17:26
|
|
|
mangi też mogą być. |
|
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

|
Wysłany: 18-12-2010, 18:06
|
|
|
Skoro moga to oprócz Futaby jest jeszcze klika ciekawych pozycji.
Przede wszystkim (znowu) Ranma 1/2 a to ze względu na to co jest za anime. Klimat powolutku zmienia się na troszki Inuyashowaty od momentu wprowadzenia Nodki.
Poza tym :
Klasyki jak W-Juliet, Pretty Face, Mint na Bokura, Hanazakari no Kimitachi e, Mai-Otome GachaGacha Secret. Z nowszych OtoXMaho, Ichinensei ni Nacchattara, Asuka Hybrid .
A z tego co właśnie się zaczyna to chyba Idolm@ster Dearly Stars: Neue Green
Oj już nie pamiętam sporo tego było. Jedna manga była o takiej fajnej kafejce, co w niej "testowali" na ludziach magiczną herbatkę i... każdy się zmieniał inaczej i jeden młodzieniec został kelnerką. Niestety nie pamiętam tytułu.
edit..............................
Seijou Kouchakan no Jijou, chociaż po mangi to chyba w innym wątku :P |
|
|
|
|
 |
Dżul 
Człowiek Autodemolka

|
Wysłany: 18-12-2010, 23:07
|
|
|
Z mang to moje ukochane Kaze Hikaru (czyli czym by mogło być Hakuoki, gdyby było dobre...)., Penguin Revolution, jeszcze raz Legend of Basara (lepsze od anime), Fuushigi Yuugi- Genbu Kaiden, Tokyo Crazy Paradise, Saver, After School Nightmare... No i tak, ostrzegam, to wszystko są shojce, albo na granicy shojca. |
|
 |
acardo 
|
Wysłany: 19-12-2010, 00:26
|
|
|
Witam serdecznie po raz pierwszy.
Wiem, że może jako świeżak nie powinienem uderzać z grubej rury ale czy może ktoś polecić mi jakie anime warto zakupić w stylu: Karasa, Ergo proxy, Witch hunter Robin - chodzi mi o taką trochę bardziej mroczną tematykę i dojrzałą kreskę (Hellsing też miał tego typu styl).
Za wszelka pomoc będę bardzo wdzięczny.
(Niestety ze względu na charakter pracy jestem 7 miesięcy "w plecy" z anime" i chciałbym nadrobić. |
|
|
|
|
 |
Gucia 

|
Wysłany: 19-12-2010, 09:12
|
|
|
Myślę, że Ghost Hound, Kara no kyoukai, Texhnolyze. |
|
|
|
|
 |
Agon 

|
Wysłany: 19-12-2010, 17:12
|
|
|
acardo,
Serial Experiments Lain.
Darker than BLACK - pierwszy sezon. Drugiego radzę nie tykać nawet kijem, no chyba że masz ochotę się rozczarować po obejrzeniu pierwszej serii.
Z tego, co zostało wydane w Polsce, może i Wolf's Rain by się nadał. |
|
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

|
Wysłany: 19-12-2010, 19:43
|
|
|
Intryguje mnie słowo "zakupić". Rozumiem , że chodzi o zakup legalny na polskim rynku?
Z całą pewnością wartym zakupu wydaje się cała seria wydań Ghost in the Shell, między innymi Stand Alone Complex 1 i 2nd gig. Z resztą na tej stronie znajduje się szczegółowy opis wszystkich polskich wydań. Wolf's Rain jak najbardziej pasuje do klimatu.
A co do:
acardo napisał/a: | Niestety ze względu na charakter pracy jestem 7 miesięcy "w plecy" z anime" i chciałbym nadrobić. |
Raczej dużo nie straciłeś. W takiej tematyce raczej nic nowego nie wyszło (w Polsce). |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|