FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 327, 328, 329 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
seshiro Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 01-04-2011, 17:10   

gundam od siebie mogę jeszcze dodać O dziewczynie skaczącej przez czas

gundam
Gość
PostWysłany: 01-04-2011, 20:44   

seshiro, dziękuję, zajrzałem na stronę recenzji na tanuki.pl, anime wygląda ciekawie. Dopisuję na moją listę ;)
Pozdrawiam
Powrót do góry
Phantom Płeć:Mężczyzna
You wanna play too ?

PostWysłany: 03-04-2011, 11:07   

Witam.
Szukam romansu, można powiedzieć wyciskacza łez czyli chodzi tu o dramat. Może być shoujo nie przeszkadza mi to. Nie chciałbym aby to była komedia. Elementy humorystyczne mi nie przeszkadzają ale wolałbym aby wątek poważnego romansu był głównym.
Wielkie dzięki za pomoc.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
7563976
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 03-04-2011, 11:17   

Biorąc pod uwagę, że na liście masz Air i Clannad, powinieneś spróbować Kanona 2006.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Cribster Płeć:Mężczyzna
MarginOfError

PostWysłany: 03-04-2011, 13:30   

Witam

Szukam jakiegoś anime sci-fi, w którym dominuje motyw wędrówki. Byłem zachwycony Ergo proxy. Plusem była by akcja w kosmosie : )

pzdr
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lunarna Płeć:Kobieta

PostWysłany: 03-04-2011, 18:03   

Witam!
Wczoraj skończyłam oglądać Inuyashę i w związku z tym szukam czegoś podobnego. Chodzi mi głównie o podobny wątek miłosny, żeby się rozwijał itp., raczej shounen, fantasy, humor (ale nie całkiem komedia), Dłuższe niż 20-30 odcinków, może być nawet bardzo długie, jeśli jest wciągające.

Numer Gadu-Gadu
1876100
Tren Płeć:Kobieta
Lorelei

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 03-04-2011, 18:23   

Lunarna, w pierwszej chwili chciałam polecić Fullmetal Alchemist Brotherhood, ale widzę, że już to próbowałaś oglądać. Hmmm...

Może Eureka Seven? Co prawda to science-fiction z mechami, a nie fantasy, ale głównym wątkiem serii są rozwijające się uczucia między dwójką bohaterów i jest to zrobione całkiem sensownie. W sumie pasować powinno Katanagatari - historia o pewnej pani strateg i wojowniku, którzy podróżują po Japonii zbierając przeklęte miecze. I może jeszcze Spice and Wolf, czyli całkiem ciekawa seria o handlu ze świetną parą bohaterów.

Halibel Płeć:Kobieta

PostWysłany: 03-04-2011, 19:02   

Cribster, co prawda nie jest to sci-fi ale jest wędrówka i anime samo w sobie dość nowoczesne -> Samurai Champloo. Polecam jeśli nie oglądałeś.

Ja natomiast chętnie bym obejrzała jakąś rozróbe, miecze, mrook, kreew i szczytne idee... ma ktoś coś godnego polecenia??

http://forum.kotatsu.pl/tematy27/6612.htm ;+ Halibel prosi o opinie :)
Powrót do góry
Cribster Płeć:Mężczyzna
MarginOfError

PostWysłany: 03-04-2011, 21:24   

Samurai Champloo widziałem i podobało mi się, ale nie jest to coś, co by mnie zdewastowało na dłuższy czas.
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 03-04-2011, 22:17   

Cribster, Casshern Sins, Terra e. i od bidy Avenger. A trochę bardziej w stronę walki Vandread i Z.O.E. Dolores I.

lunarna, Nie wiem jak zareagujesz na kochanków połączonych w jednego człowieka (nie chodzi mi jednak o Mazingera) ale Maze Megaburst Space (tv) może mieć podobny klimat. Fantazy poniekąd, przeskoki w czasie, zabłąkana czarnowłosa dziewucha, która ratuje świat (i to nie swój)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Halibel Płeć:Kobieta

PostWysłany: 03-04-2011, 23:24   

Cribster, ja lubisz coś mocnego to Mushishi (możliwe że źle pisze) jest to motyw wędrówki ale jest to anime inne...Nie ma do czego porównać, klimat jest niesamowity, ale jest ono dla wymagającego widza. Jednakże polecam.

http://forum.kotatsu.pl/tematy27/6612.htm ;+ Halibel prosi o opinie :)
Powrót do góry
Goso Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 04-04-2011, 15:56   

Cribster napisał/a:
Szukam jakiegoś anime sci-fi, w którym dominuje motyw wędrówki. Byłem zachwycony Ergo proxy. Plusem była by akcja w kosmosie : )

Pale Cocoon (OVA), co prawda nie ma wędrówki ale klimat powinien ci się spodobać. Z dłuższych przychodzą mi do głowy tylko Mushishi i Wolf's Rain, czy może nawet Texhnolyze, które ma równie "pozytywny" klimat co Ergo Proxy. Jednak żaden z tych tytułów nie pasuje w całości do twojego opisu.
Powrót do góry
NecroMac Płeć:Mężczyzna
Biri biri!

PostWysłany: 04-04-2011, 16:33   

Zna ktoś jakieś ciekawe anime w którym Magia i technika występują?
coś ala FMA albo Toaru Majutsu no Index?
Powrót do góry
abcd
Gość
PostWysłany: 04-04-2011, 18:37   

kokodin napisał/a:
Cribster, Casshern Sins, Terra e. i od bidy Avenger. A trochę bardziej w stronę walki Vandread i Z.O.E. Dolores I.

Wtf? Gdzie widzisz podobieństwo miedzy Ergo Proxy, a Vandread?? W Vandread walka bardziej przypominała Power Rangers. Klimat obu tytułów jest jak ogień i woda. Tu mamy poważną, mroczną historię, a w Vand natomiast mamy dziecinadę. Niby jest motyw wędrówki, ale kompletnie inna atmosfera panuje. Jak dla mnie trafiłeś kulą w płot.
Powrót do góry
Tren Płeć:Kobieta
Lorelei

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 04-04-2011, 19:26   

NecroMac, najbardziej kojarzy mi się Scrapped Princess, co prawda początkowo wygląda to jak czyste fantasy, ale z czasem okazuje się, że jest w tym coś więcej. Poza tym możesz spróbować Mahou Shoujo Lyrical Nanoha: The Movie 1st, czyli dość ciekawa seria magical girl, gdzie magia opiera się na technice.

Możesz jeszcze spróbować Ghost Hound, tyle że ta seria ma kompletnie inny klimat - bardziej tajemnicy niż przygody. I nie tyle dotyczy magii co różnych zjawisk paranormalnych.

Strona 328 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 327, 328, 329 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi