FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 330, 331, 332 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Status: offline

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 17-04-2011, 23:27   

Zdefiniuj "popularne" lub wymień widziane tytuły :P
Praktycznie wszystkie starsze shouneny Gonza i Bobes ratują świat, lub chociaż jakąś jego część. Poza tym nie wiem co napisać, strzelić wyliczankę i zdać się na komentarz "widziałem all" czy nie pisać nic?
Generalnie rzecz ujmując (może nawet trochę przesadnie), wymagasz pewnego wysiłku od nas, włóż trochę swojego aby nam ułatwić. Coś za coś.
Z magią, supermocami, sf i mechami , może nie wszystko na raz. :P
podrzucę Tweeny Witches i Blue Gender dla kontrastu. O tego typu ratowanie świata chodzi? Jedno ma dość nietypową oprawę i dość ciekawą grafikę, drugie zaś to typowy aż do bólu postapokaliptyk. Jak się nie podoba, przeczytaj mój post jeszcze raz :P
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Kizvo
Gość
PostWysłany: 18-04-2011, 11:59   

Nie jestem w stanie wymienić tych anime bo nie pamiętam :p. Blue Gender widziałem. Zapomniałem dopisać że musi być wszystko w 1 :P. Z recenzji na Tanuki Tweeny Witches nie za bardzo mi to pasuje, jedenastoletnia czarownica jako główny bohater no trochę za młoda jak dla mnie :P Tak samo jak W Toppa Leagun czy jakoś tak anime może i fajne i polecane przez dużo rzeszą osób ale bohater który naście lat nie za bardzo mi to pasuje, trochę dojrzalszy :P. Przypomniało mi się widziałem takie jak Death Note, Soul Eater, Fairy Tail, Bleach, Naruto itp. Może też być o vampirach, shinigamich. Najbardziej mi zależy aby główny bohater nie był dzieckiem albo się tak nie zachowywał chociaż mogę to przeboleć jeżeli anime jest niezłe.
Powrót do góry
Kizvo
Gość
PostWysłany: 18-04-2011, 12:00   

Sorki za double post, chyba sobie konto zrobię :P

@do zdania:
Zapomniałem dopisać że musi być wszystko w 1 :P poprawka: Zapomniałem dopisać że nie musi być wszystko w 1 :P
Powrót do góry
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 19-04-2011, 17:22   

Gość napisał/a:
jedenastoletnia czarownica jako główny bohater no trochę za młoda jak dla mnie :P
Niemniej jednak zachowuje się bardziej zrozumiale niż wiele licealistek z pewnego kręgu tytułow, (z reszta opieka nad biednymi sierotkami, inwalidkali to prawie cały gatunek.Tam już wiek nie gra roli) Jeżeli nie pasuje , że to dziewczyna, to już co innego. (chociaż ja wole patrzeć na dziewczyny) Gurren Laggan, głównym bohaterem jest owszem dzieciak, ale tylko pomiędzy odcinkami 8 i 16, bo w reszcie to ci dorośli albo przejmują cały blask jupiterów, albo wcale niema dzieci (po ep 15). Nie należy zapominać też o świetnym przeciwniku jakim jest Viral. W postapokaliptkach wiele głównych bohaterów zachowuje sie jak zera. Od zera do bohatera.
W kręgu anime które odrzucisz będzie jeszcze Eureka 7 (główny bohater 14 lat na początku i 16 na końcu serii a Eureka nie wiadomo ile.) Evangelion, dzieciaki maja tak ok 14 lat , tylko nie wiem czy na początku czy końcu serii. Wolf's Rain, bo bohaterami są zwierzęta :P
No i poza tymi co już widziałeś postapokaliptyków już nie znam.
O wampirach zaś Moon Phase również zaliczysz do tych niestrawnych.
Z reszta gdybym polecił ci jeden z moich ulubionych preapokaliptyków to byś mnie chyba przeklął bo w Figure 17, bardzo poważnym dramacie sf, głównymi bohaterkami jest 10 letnia dziewczyna i kosmiczny skafander. No i maguar Bob :P
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Gamer2002 Płeć:Mężczyzna
Bezdennie Głupi

PostWysłany: 19-04-2011, 18:05   

Cytat:
Witam
Szukam anime w którym ratuje się świat itp., z magią,supermocami,sf,mechy. Oglądałem wiele anime bardziej popularnych może ktoś zna coś ciekawe mnie popularnego?

Shin Mazinger, pierwszego odcinka nie zrozumiesz, nie przejmuj się. Show się rozkręca najbardziej w drugiej połowie, zakończenia w życiu nie przewidzisz.
Heroman, główny bohater ma 13 lat ale zachowuje się dojrzalej niż twój przeciętny bohater anime (utrzymuje dom i bebcie, ratuje świat, dobrze się uczy i umie poprowadzić swą pierwszą randkę, mało kto tyle potrafi :P), show się rozkręca w okolicach 4-5 odcinka.
W TTGL główny bohater dorasta a nawet przed tym jest spoko.
Mazinkaiser SKL, jak chcesz krótkie Rambo z robotami z dorosłymi psychicznymi antybohaterami.
Tekkaman Blade, tytuł z dojrzałymi bohaterami i jednym z moich ulubionych głównych bohaterów.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Kizvo Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 19-04-2011, 20:24   

@kokodin
Eureke oglądałem i mi się podobało, prócz tego że główna bohaterka nie była zbyt urodziwa. Wolf's Rain zacząłem ale jakoś po 2 odcinkach odpadłem jak na razie. Figure 17 ilość skończonych wiosen u bohaterki, nie zbyt mi to pasuje, tak samo jak w Moon Phase. Skoro po 15 ep w Gurren Laggan główny bohater dorasta może się skuszę do obejrzenia :)

@Gamer2002
Heroman, obejrzałem kilka odcinków i nie przemawia to do mnie, jeszcze może jeżeli ten robot nie byłby robotem tylko mechem to jeszcze bym mógł obejrzeć. Co do reszty propozycji poszukam i obejrzę.

Przepraszam za moją wybredność ale już tak mam czasami :P

Jeszcze jedno to Gurren, kto jest głównym bohaterem, bo mi się wydaje że ten co jest starszy a nie ten młody. WTF? I jeszcze te jego genialne teksty :P
Powrót do góry
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 19-04-2011, 21:26   

Więc tak:
Gurren Lagann w skrócie
Spoiler: pokaż / ukryj
głównymi bohaterami są Kamina-starszy luzak i Simon-młodszy odmieniec, którzy wraz z nową przyjaciółką Yoko pędzą by odbić powierzchnię, następuje odcinek nr 8

na pewno chcesz czytać dalej?

Kamina i Simon walczą o przejęcie ruchomej fortecy. Forteca zostaje zdobyta,Kamina zabity a Simon stacza się w otchłań. Na scenę wkracza Nia.

Simon odzyskuje zmysły, i zostaje wodzem.... and so on, później pakują go do więzienia i chcą zabić a Nia chce zniszczyć świat:P

Pokemony lecą w kosmos

A zakończeniem jest smutny happy end.

Mogę dorzucić na stos jeszcze 3 tytuły
Last Exile, choć jest to univers Gonzo i nie koniecznie postapokaliptyk (nie wiemy co się stało z ziemią)
Casshern Sins, Kto by nie lubił niezniszczalnego robota, który zniszczył świat. A tak właściwie to dramat psychopatyczny.
Code Geass, bo jak Anglicy najadą Japonię to będzie koniec świata.

PostWysłany: 19-04-2011, 22:00   

Wszystkie 3 widziałem, nie całe po kilka odcinków. Last Exile nie jest to czego szukam. Casshern Sins zostawiłem to z nadzieją obejrzenie kiedyś. Code Geass do końca zostało mi max 4 odcinki ale jakoś tak nie chce mi się. Dzięki kokodin za twoje starania i przepraszam za wybredność :P
Powrót do góry
Tren Płeć:Kobieta
Lorelei

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 19-04-2011, 22:12   

Kizvo napisał/a:
i przepraszam za wybredność :P

Seriously, załóż listę anime. Wbrew pozorom łatwo się je robi (większość list ma coś takiego jak "podobne tytuły" i dzięki temu łatwo można sobie przypomnieć serie których się zapomniało), a tak to możemy strzelać tytułami do śmierci i nie trafić w coś czego nie widziałeś.

evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 19-04-2011, 23:30   

Nie mówiąc o poprawianiu pisowni, czyli wpisujesz część lub niekompletny tytuł a wyszukiwarka listingu sama wie o co ci chodzi.
myanimelist.net lub anime-planet.com, ale rekomendacje rzeczywiście sporo dają.
I'm out.
616 Płeć:Mężczyzna
From GARhalla

Grupy:
PostWysłany: 20-04-2011, 02:03   

Cytat:
Witam
Szukam anime w którym ratuje się świat itp., z magią,supermocami,sf,mechy. Oglądałem wiele anime bardziej popularnych może ktoś zna coś ciekawe mnie popularnego?

Giant Robo
Negadon: A Monster From Mars
New Getter Robo
Godannar
The Big O
Armored Trooper VOTOMS (obejrzyj Red Shoulder Document - Roots of Ambition, a potem zdecyduj czy chcesz w to iść dalej czy nie)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Góral Płeć:Mężczyzna
Firefly/Serenity fanatic

PostWysłany: 20-04-2011, 05:06   

A ja właśnie nie zalecałbym zaczynać od OAV, ale "jechać" chronologicznie. Mnie od samego początku przyciągnął klimat w Votoms, a OAV-ka za którą się zabrałem po obejrzeniu całego serialu nudziła mnie. To taka nic nie wnosząca historia i odcinanie kuponów od sławy poprzedniczki. Tylko dla fanów Votoms IMO. Czyli w skrócie - polecam serial Votoms, a nie OAV-ki/kinówki.

Poza tym również polecam Tweeny Witches, anime również ma specyficzny klimat i tak jak napisał kokodin, jest bardziej dojrzałe niż większość serii skierowana do licealistów.

A tak z innej beczki, jeśli jeszcze nie widziałeś LoGH to polecam. Tam w pewnym sensie też jest ratowanie świata, a jako, że dodałeś ".itp" do swoich kryteriów nawet by pasowało.

PostWysłany: 20-04-2011, 12:45   

http://www.anime-planet.com/users/kriwo/anime

Lista anime. Kilku nie pamiętam.
Powrót do góry
Gamer2002 Płeć:Mężczyzna
Bezdennie Głupi

PostWysłany: 20-04-2011, 12:49   

Cytat:
Heroman, obejrzałem kilka odcinków i nie przemawia to do mnie, jeszcze może jeżeli ten robot nie byłby robotem tylko mechem to jeszcze bym mógł obejrzeć.

Nie rozumiem różnicy :P
A jeżeli chodzi ci o to że Joey nie walczy, w pierwszym arcu coraz bardziej się angażuje z każdym odcinkiem aż w końcu opanowuje drugą supermoc którą wstępnie użył w drugim odcinku.

Superszybkość

A drugi arc > pierwszy arc.

Cytat:
Jeszcze jedno to Gurren, kto jest głównym bohaterem, bo mi się wydaje że ten co jest starszy a nie ten młody. WTF? I jeszcze te jego genialne teksty :P

Kamina jest głównym bohaterem na pierwszy arc, w drugim jest Simon a w ostatnim dorosły Simon.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora

PostWysłany: 21-04-2011, 15:05   

A może ktoś zna fajne anime o demonach?
Powrót do góry
Strona 331 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 330, 331, 332 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi