Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Klocek
|
Wysłany: 03-05-2011, 20:52
|
|
|
seshiro napisał/a: | A to jest trudno dostępne? Raczej nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem tego. |
Jest parę serwisów, jednak nie ma serwisów oferujących te anime w dobrej jakości, chociażby to mam na myśli. Nie to, że wybrzydzam, ale jednak chciałbym oglądać anime ze względu na siebie, a nie ze względu na inne osoby.
Dzięki kokodin za propozycję. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 03-05-2011, 21:29
|
|
|
Klocek napisał/a: | Nie to, że wybrzydzam, ale jednak chciałbym oglądać anime ze względu na siebie, a nie ze względu na inne osoby. |
Co?
Ja tylko pozwolę sobie zauważyć że, owinięte w bawełnę pytania o strony z downloadem też mogą skończyć się źle.
Jeśli chodzi o jakieś fantasy, to Basilisk nie jest taki zły. Choć nie do końca jestem pewien czy da się tu zżyć z postaciami, bo padają jedna po drugiej. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-05-2011, 21:32
|
|
|
Wielki moderatorski ŁYP. Wszystkie kolejne posty, w których zostanie chociaż wspomniane nielegalne ściąganie polecą. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Klocek
|
Wysłany: 03-05-2011, 22:20
|
|
|
Loko napisał/a: | Klocek napisał/a: | Nie to, że wybrzydzam, ale jednak chciałbym oglądać anime ze względu na siebie, a nie ze względu na inne osoby. |
Co?
Ja tylko pozwolę sobie zauważyć że, owinięte w bawełnę pytania o strony z downloadem też mogą skończyć się źle.
Jeśli chodzi o jakieś fantasy, to Basilisk nie jest taki zły. Choć nie do końca jestem pewien czy da się tu zżyć z postaciami, bo padają jedna po drugiej. |
Jakie obwinięte w bawełnę pytania o download? Nie potrzebuję żadnych downloadów, sam nie przepadam za ściąganiem, skoro można wszystko legalnie na necie zobaczyć. Chyba wszyscy źle zrozumieliście moją postawę, ale cóż poradzić. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 03-05-2011, 23:19
|
|
|
Klocek napisał/a: | skoro można wszystko legalnie na necie zobaczyć. |
Co? xD
Teraz ja mam pytanie: szukam anime, w którym giną dzieci (w sensie zostają zabite, nie umierają z powodu choroby itp.). Z tego co pamiętam taka sytuacja miała miejsce w Ergo Proxy, żadnych innych nie pamiętam, co wcale nie oznacza, że ich nie widziałem. Mówiąc "dzieci", mam na myśli ludzi do lat 12.
Oglądam właśnie Ninja Scroll i mam za sobą odcinek z jednym irytującym dzieciakiem, stąd ta prośba. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Etem
Gość
|
Wysłany: 03-05-2011, 23:31
|
|
|
W elfen lied w którymś odcinku ginie paru bachorów, a potem jeszcze jedna dziewczynka.
BTW. Zna ktoś jeszcze jakieś anime jeden kontra cały świat?
Poza death note, code geas oraz (blassreiter bądź Ichiban Ushiro no Daimaou czy też Densetsu no Yuusha no Densetsu o ile można je do takich porównać) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-05-2011, 23:40
|
|
|
Loko napisał/a: | Teraz ja mam pytanie: szukam anime, w którym giną dzieci (w sensie zostają zabite, nie umierają z powodu choroby itp.) |
Sugeruję ponowne obejrzenie Higurashi. XD
A na serio. Para bachorów umiera na początku drugiej serii Black Lagoon, ale po namyśle odradzam, gdyż ich wątek jest tak paskudny, a dzieciaki tak wkurzające, że tylko ci się pogorszy.
Z bardziej pocieszających wieści w Hatenkou Yuugi na pewno dwójka dzieci traci przedwcześnie żywot (a chyba nawet więcej, ale nie dam sobie ręki uciąć). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 03-05-2011, 23:55
|
|
|
Etem
Niestety Elfen Lied już widziałem. Co do Twojej prośby, to wydaje mi się, że szukasz raczej czegoś o podobnym klimacie do DN\CG, a nie wspomnianego motywu (mówię kierując się doświadczeniem z tego tematu ;p). Dlatego zgodnie z prośbą daję to: Neon Genesis Evangelion, ale raczej polecałbym Ci obejrzeć Darker than BLACK
Tren, Hatenkou Yuugi wygląda świetnie, od razu włazi w okolice szczytu mojej listy Do Obejrzenia Kiedyśtam. A Black Lagoon kiedyś i tak miałem obejrzeć, ale pójdę za radą i na razie tego nie tykam. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 04-05-2011, 00:41
|
|
|
Cytat: | Teraz ja mam pytanie: szukam anime, w którym giną dzieci (w sensie zostają zabite, nie umierają z powodu choroby itp.) |
Bokurano, choć wieku do lat 12 pewien nie jestem.
Zanbot 3, obejrzyj arc ludzkich bomb (w recce napisałem które to odcinki, głównie 2 i 3 z nich) oraz ostatni odcinek serii.
Film Ideon Be Invoked zawiera tą scenę. Ten film jest powstałym po latach właściwym zakończeniem przerwanej serii, jest jeszcze jeden film streszczający serię, ale nieco za krótki dla serii. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 04-05-2011, 01:31
|
|
|
Ja bym powiedział, że raczej nie widziałem żadnego poza niektórymi wyżej wymienionymi tytułami z zabijaniem dzieci. W ogóle motyw zabijania kogoś nie jest jakoś popularny, no chyba, że chodzi o złych bezimiennych przeciwników, lub nawet tych imiennych wrogów wojennych. Paradoksalnie mogę sobie przypomnieć tylko kilka tytułów w których ktoś został by zabity tak po prostu.
A wracając do legalnego oglądania, to w Polsce jest ono możliwe tylko poprzez telewizję lub zakup płyt w sklepie lub z drugiej ręki (oryginalnych). Portale typu jełutube zostawmy w oddzielnej kategorii , ponieważ to one powinny usuwać nielegalnie umieszczone treści (a że nie wszystkie to robią...) |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 04-05-2011, 10:49
|
|
|
Z mang jeszcze przypomniał mi się Devilman. Są tam przynajmniej 3 sceny śmierci dziecka, bodajże w 2 ostatnich tomach. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
GuziX
|
Wysłany: 04-05-2011, 12:37
|
|
|
witam szukam jakiegoś dobrego anime zeby było
-nie za długie z 15-50 max odcinków
-moze być z wątakiem miłosnym
-nie całkowitego dramatu
ostatnio oglądałem death note, elfen lied, Neona, Alisson & lillia z ciekawości
nigdy wcześniej anime nie oglądałem
co polecacie najlepiej z miłą dla oka kreską nie z przed 20 lat, może być z humorem
Znalazłem fairy tail ogląda ktoś to ?
Ef A tale of Memories albo taki romansik słyszałem że z ciekawą fabułą
Albo zapodaj mi ktoś coś jeszcze podobnego do elfen'a jeszcze może być z mniejszą ilością krwi i masakry. |
|
|
|
|
|
kosciel123
|
Wysłany: 04-05-2011, 12:57
|
|
|
macię cos fajbego komedje i romasz |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 04-05-2011, 17:58
|
|
|
kosciel123 napisał/a: | macię cos fajbego komedje i romasz |
Kaichou wa maid sama, Lovely complex, Kare kano |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 04-05-2011, 18:29
|
|
|
Bogowie, kosciel123, patrz na klawiaturę kiedy piszesz! To już nawet nie jest problem z dużymi literami czy polskimi znakami... Potraktuj to jako pierwsze i ostatnie ostrzeżenie, każdy kolejny post napisany tak niechlujnie zostanie usunięty. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|