FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 336, 337, 338 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Status: offline

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 04-05-2011, 21:53   

GuziX, fairy tail lub Fairy Tail (bo to chyba tak powinno się pisać tytuły :P) To kolejny z tych pobliczowych tasiemców. Z tego co pamiętam ma dość denerwujących głównych bohaterów, lub jak kto woli, szybko można się nimi znudzić. Ale jest to chyba tytuł dla tych młodszych nastolatków.
Nie wiem co masz na myśli pisząc o nie całkowitym dramacie, wracając do definicji tego słowa :P Ok, domyślam się.
Prawdopodobnie, skoro już Fairy Tail złapał cie za oczy, poszukujesz czegoś z gatunku Shounen. Ale tutaj już są niezłe rozbieżności co tak właściwie ten gatunek obejmuje. Eureka7 trochę różni się bowiem od Soul Eatera a Gurren Lagann to już zupełnie co innego :P Ale generalnie chodzi o akcję z akcentem na siłowe rozwiązywanie problemów. Na stosik dorzucił bym jeszcze klimatycznego Last Exile i dość futurystyczne Solty Rei A żeby Gainaxowi nie było smutno polecił bym jeszcze Evangelion, ale to już z tych mindfucking. czyli 2 shouneny od Bones 2 od Gonzo i 2 od Gainaxa :P
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Cushoo Płeć:Mężczyzna
Anime Lover

PostWysłany: 05-05-2011, 18:36   

witam . mam prośbę o to abyście polecili mi jakiś dobry horror lub shounen . jeżeli horror to coś w stylu hellsing z podobną kreską i klimatem. shounen z dobrą akcją , bohater na pewno nie może być gówniarzem . najważniejszym aspektem jest to żeby bohaterowie w obu gatunkach byli poważni , nie chce tytułów gdzie bohater dużo gada a mało działa, bez niepotrzebnego podniecania się. najlepiej takie gdzie jest dużo akcji a nie trzy odcinki sielanki i jeden odcinek akcji. z góry thx .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lee93 Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 05-05-2011, 19:16   

Szukam teraz jakiegoś luźnego anime i w miarę krótkiego. Coś przy czym można się wyluzować i miło spędzić czas. Czekam na propozycje ;d
Powrót do góry
Loko Płeć:Mężczyzna
Aspect of Insanity

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 05-05-2011, 19:21   

Komedia? Obyczajówka? Przygodowe?

W ciemno daję Golden Boya

I am and I are all we.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Lee93 Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 05-05-2011, 19:27   

Oglądałem.
Gatunek mi jest obojętny.
Powrót do góry
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 05-05-2011, 19:27   

Mnie zastanawia "w miarę krótkie" Może to dla jednego oznaczać 6 epków lub 12 a dla kogoś kto widział połowę Bleacha, Naruto czy One Pice będzie to np 50.

Ja jak zawsze polecam w takim razie total randomy.
Shinryaku! Ika Musume (cierpliwie czekamy na więcej :P)
Kyoran Kazoku Nikki

Ej dlaczego ten jeden avatar mi się nie wyświetla?

edit on-------------------------
Zapomniałem o Potemayo
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Loko Płeć:Mężczyzna
Aspect of Insanity

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 05-05-2011, 19:35   

Lee93 napisał/a:
Oglądałem.

Widzę rodzący się problem spowodowany brakiem podania/posiadania listy obejrzanych anime.

Może być Happy World!, w sam raz na jeden wieczór. Poza tym Narzeczona dla Kota, Podniebna Poczta Kiki, Spirited Away, Whisper of the Heart i ogólnie większość filmów Ghibli. Spoza studia pana Miyazakiego chyba nada się Steamboy

Edit:
kokodin napisał/a:
Ej dlaczego ten jeden avatar mi się nie wyświetla?

Same here.

I am and I are all we.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Phantom Płeć:Mężczyzna
You wanna play too ?

PostWysłany: 06-05-2011, 20:35   

Witam.
Szukam mhm bardziej poważnego romansu. Głównie chodzi mi o to aby akcja działa się gdy bohaterowie są już ze sobą a nie, że przez całe anime dochodzą do tego aby zostać parą i w końcowym odcinku jest ten romantyczny pierwszy pocałunek. Jeśli jest możliwość to kreska 2000+
Pozdrawiam ^^

Numer Gadu-Gadu
7563976
Veritas Płeć:Mężczyzna
Panties, Panties, Panties

PostWysłany: 09-05-2011, 18:21   

Heloł Panom i Paniom ;-)
Od dłuższego czasu poszukuje dobrego horroru - może jest mi w stanie ktoś, z Was; coś polecić? Byłbym zobowiązany.
- - -
Oczywiście, jak zwykle proszę wpierw o zapoznanie się z moim "skromnym" MYL'em.
Pozdrawiam :)

Numer Gadu-Gadu
11925424
vries Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 09-05-2011, 19:29   

Veritas napisał/a:
Od dłuższego czasu poszukuje dobrego horroru - może jest mi w stanie ktoś, z Was; coś polecić? ; ) byłym zobowiązany.

Dobre wyczerpałeś, dostaniesz mniej dobre:
X Densha de Ikou
Kakurembo
Blood reign
Ankoku Shinwa
BlackMagicM66 (to mniej horror, a bardziej S-F, ale powiedzmy, że się klasyfikuje - fajny staroć Shirowa)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
nmrc Płeć:Mężczyzna
Człowiek Idealny

PostWysłany: 10-05-2011, 03:24   

Witam, szukam jakiegoś dobrego anime z wciągającą fabułą : p mam dość dziwny gust.
Tu lista anime, które oglądam lub obejrzałem : http://myanimelist.net/animelist/nmrc

Szukam czegoś równie dobrego jak FMA Brotherhood, które za jakieś 3-4 godziny skończę. Dość ciekawa fabuła, jakaś tajemnica, świetna animacja, ładna kreska, przemyślani bohaterowie.

Jeszcze kilka tytułów, które mi nie przypadły i nie mam zamiaru ich oglądać(Są 2 typy - 1.ch**owe, lub 2.takie w których mi czegoś brakuje.):

Code Geass - 1typ
One Piece - 2 typ
Bleach - tu w sumie przeraża mnie ilośc odcinków, taki mały wyjątek ale kiedyś się za nie zabiorę :)
Naruto - 1typ

Podałem tylko te cztery (a jest takich więcej), dlatego że na moim animelist 10 dostało DeathNote i FMA, a jak ktoś ma podać coś podobnego do tych to CG (do Deathnote) i Bleach,Naruto,One Piece(FMA Brotherhood - aha, uwielbiam je również za świetne openini i endingi ^^).
Mogą być też inne typy jak np.komedie (coś jak GTO lub Beelzebub :p...może złe porównanie, ale te akurat mnie rozbawiły, niestety GTO nie mogę znaleźć wszystkich odcinków :s)

Ogólnie mówiąc - każde anime sprawdzę jakie podacie. Co do moich ocen Naruto i CG, wiem że mają wielu fanów ale to jest na prawdę tylko moja subiektywna opinia :)
Powrót do góry
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 10-05-2011, 06:43   

O której ty chodzisz spać/wstajesz? ... z resztą kto to mówi:P

Tengen Toppa Gurren Lagann znienawidzisz za zakończenie, ale ogólnie powinno ci się bardzo podobać. Podobnie Eureka 7, Last Exile, Soul Eater, Solty Rei. Vandread może być zbyt patriotycznie przerzuty, ale mimo to myślę, że warty polecenia.
Co do GTO to nie jest to wcale tytuł trudny do odnalezienia, można go spokojnie kupić za astronomiczną cenę ok 400zł w Polsce :P lub równie łatwo ukraść gdzieś w internecie (w czym nie pomożemy)

Co do typów negatywnych to całkiem rozumiem :P

Phantom, który to już raz?
Tak długi czas bez odpowiedzi może świadczyć o wyczerpaniu tematu w meinstreemowych tytułach. Ale Asatte no Houkou nadal tam niema.

Veritas, zmiłuj się :P
nmrc Płeć:Mężczyzna
Człowiek Idealny

PostWysłany: 10-05-2011, 07:09   

Dzięki, zainteresowały mnie tytuły Tengen Toppa Gurren Lagann i Soul Eater. Zapomniałem dodać, że odrzucam 99% pozycji w których znajdują się mechy.
Powrót do góry
okm18 Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 10-05-2011, 07:36   

Witam, mam do Was pytanie, mianowicie w jakiej kolejności powinno się oglągać serię "Ghost in the Shell". Troche tego dużo jest i się pogubiłem. Z góry dzięki i pozdrawiam
Powrót do góry
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 10-05-2011, 09:20   

okm18, filmy chronologicznie, chociaż nie koniecznie "trzeba" oglądać cokolwiek poza pierwszym. Wszystko co ma w nazwie sac (stand alone complex) jest oddzielną wersją z przerwą fabularną na dwa pierwsze filmy. Teoretycznie najwcześniejszy jest pierwszy serial, potem drugi .... przerwa ... film Solid State Society. Filmów individual eleven i laughing man nie ogląda się w razie oglądania seriali. (tak nawiasem nie ten temat)

nmrc, ja nienawidzę mechów a mimo to polecam te tytuły. Więc Eureka wcale nie jest skoncentrowana na mechach lecz na ich genezie i prawdziwym przeznaczeniu. Ponieważ każdy z nich składa się z pancerza i
Spoiler: pokaż / ukryj
nie do końca wykształconego, człekokształtnego kosmity(prawdopodobnie wbrew swej woli przekształconego w broń)
W tej serii nic nie jest takie proste jak się początkowo wydaje a luzacka grupa serferów
Spoiler: pokaż / ukryj
będąca zabłąkanym oddziałem służb specjalnych, który zwiał z wojska
tylko dodaje temu uroku. Serial ja mogę oglądać w kółko.
Zwróć też uwagę, że Last Exile nie zawiera mechów, jedynie steampunk i retro sf . Jest to jeden z najlepszych tytułów studia Gonzo i nawet można rozróżnić w nim twarze bohaterów, natomiast animacja jest piękna.
Strona 337 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 336, 337, 338 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi