Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-05-2011, 13:27
|
|
|
troll mode on
He he i kolejny co bardziej reklamuje myanimelist niż cokolwiek innego. Linki powinno się dla czystego estetyzmu ukrywać, ale dobrze, że ktoś uważa serwis listujący, jako źródło wiedzy. To się akurat chwali.
raz
dwa
trzy
cztery
pięć
sześć
Nie lepiej? Oczywiście wstawienie zamiast wyliczania samych tytułów też było by fajne.
troll mode off
Namaste, rzeczywiście Dears jest dość podobne, ale z tego co pamiętam nieco przynudza, chociaż chwilami jest ostro. Jaki cel mają te kosmiczne niewolnice w inwazji na ziemię też nie wiem. Ja bym tutaj polecił Mahoromatic, Hand Maid Mey oraz Sora no Otoshimono. Bo niema to jak romans z automatem , nie? |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 28-05-2011, 13:36
|
|
|
namaste napisał/a: | witam, zaliczyłem takie rzeczy ,szukam czegoś podobnego do większości pozycji z tej listy - zabawnego, ale nie idiotycznego,z fabułą która nie jest najbardziej absurdalną na świecie. Z tego co już widziałem, najlepiej wspominam Midori no Hibi i Chobits ( jeśli jest coś podobnego do Chobits - proszę, oświećcie mnie ). Proponowane anime powinno wciągać od pierwszego odcinka, bo szybko się zniechęcam i jeśli coś nie spodoba mi się od razu, po prostu nie mam motywacji do dalszego oglądania.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. |
Jeśli nie widziałeś Fruits Basket to polecam. |
|
|
|
|
|
Etem
|
Wysłany: 28-05-2011, 13:57
|
|
|
troll mode on
kokodin,
Rozumiem że estetyka ma dużą rolę w życiu ludzi jednak, czas jest nam bardziej cenny więc nie ukrywałem linków tylko dlatego że jest tam podana nazwa anime, i bawienie się w kodach bb też troche zajmuje czasu.
troll mode off
No więc przyszedł czas że mi się lista anime które zostały do obejrzenia mi się wyczerpała.
Szukam nowych tytułów gdzie głównym bohaterem jest najlepiej facet, który ma "jakąś" moc/siłę/inteligencję, może być otoczony kobietami. Najlepiej w dodatku jakby nie wyglądał jak jakiś 8-10 latek.
bądź
Facet który nie ma bądź nie odkrył swojej mocy , a otaczające go osoby go przez jakiś czas "chronią" tak jak np. w: Rosario_+_Vampire
czy też
Anime w którym jest jakaś walka (nie musi być co odcinek), bohaterami nie są dzieciaki, przyciąga uwagę w pierwszych 2 - 3 odcinkach. |
_________________ http://myanimelist.net/animelist/Etem |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 28-05-2011, 14:35
|
|
|
troll mode on
Skoro masz czas na skopiowanie mojego auroskiego taga, masz czas na wpisanie "raz" w okienko i kliknięcie "ok" po czym wkleić link i nacisnąć ok. Wklejenie linka w dwóch miejscach zajmuje dokładnie tyleż czasu.
troll mode off
A tak ogólnie, przeczytaj mangę 3 x 3 Eyes lub anime Shakugan no Shana to do pierwszego.
Do drugiego z dziwnych powodów pasuje mi Otoboku, a trzecie to może być i Blue Gender. Chociaż to jest raczej surviwal.
Po liście widać, że jesteś raczej wybredny i że smaczki niektórych serii po prostu do ciebie nie trafiają. Radził bym za jakiś rok wrócić do dropów, wiem że nagaduję ale czasami warto bo sam tak miałem. Poza tym wiek bohaterów jest z wyglądem mało związany. Zen Hemi jest tego świetnym przykładem, muminki mówiące i sexie! Albo taka Mahoraba, serial o w sumie dorosłym studencie, którego wygląd bardziej przypomina 4 letnie wcielenia postaci z FMA. Wiek jest wpisany w ich profil, kreska i charadesign natomiast mogą być bardziej naturalistyczne lub bardziej moeblobowe. Sam wiek w anime można określić dopiero po kontraście z innymi postaciami tego samego anime. Poza tym serial z targetem 13+ z reguły ma inny wiek postaci niż serial 16+ lub 18+, oni muszą wyglądać młodziej. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 28-05-2011, 14:44
|
|
|
Etem napisał/a: | Anime w którym jest jakaś walka (nie musi być co odcinek), bohaterami nie są dzieciaki, przyciąga uwagę w pierwszych 2 - 3 odcinkach. |
Jak walka to tylko Berserk!
Etem napisał/a: | Facet który nie ma bądź nie odkrył swojej mocy , a otaczające go osoby go przez jakiś czas "chronią" tak jak np. w: Rosario_+_Vampire |
Jeśli by Ci pasowała "chroniona" dziewczyna zamiast faceta to Noein Cię na pewno zainteresuje.
kokodin napisał/a: |
Po liście widać, że jesteś raczej wybredny i że smaczki niektórych serii po prostu do ciebie nie trafiają. Radził bym za jakiś rok wrócić do dropów, wiem że nagaduję ale czasami warto bo sam tak miałem. |
Ja bym sobie darował rozmowy o czyichś gustach i guścikach. Bo kogo to obchodzi? |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-05-2011, 15:15
|
|
|
Kokodin, Etem, dajcie sobie na wstrzymanie. Też preferuję ukryte linki, ale nigdzie w regulaminie nie jest napisane, że to obowiązek. Dlatego dopóki post nie jest elaboratem przeładowanym odnośnikami do innych stron, niech sobie będzie, nawet jeżeli estetyka na tym cierpi. I nie "słodźcie" już sobie więcej... |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 28-05-2011, 16:32
|
|
|
Rozwiewam wątpliwości.
Mój pierwszy post był tylko i wyłącznie spowodowany tym, że z listy polecanych tytułów było bardziej witać adres niż polecany tytuł. Był to też post z natury informacyjny, że się da inaczej. Natomiast to o co byłem bardziej zniesmaczony, to użycie "troll mode" poza moją grupą. Oczywiście nie jest to nigdzie zakazane, ale po prostu się tego nie spodziewałem.
Co do samych linków, w jednym z forów , których jestem członkiem, widziałem w regulaminie wpis mówiący jasno: Wklejanie linków w treści postu jest zakazane... należy użyć znacznika [url] . Nawet dostałem za to osta :] Nie pamiętałem natomiast na którym i czy przypadkiem nie tutaj. Wojny rozpoczynać nie zamierzam o nic tak błahego. Jeżeli kogoś uraziłem to chylę czoła i przepraszam. |
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 28-05-2011, 16:35
|
|
|
Hej
Szukam anime z elementami sf, magia, supermoce, vampiry, walka na miecze, mechy,romans. Nie musi to być razem:) Chodzi mi szczególnie o koniec, aby nie był z happy endem, wydawało by się że będzie ten happy end ale jednak go nie ma. Coś podobnego w Tengen Toppa Gurren Lagann. Lista w profilu :) Dzięki |
|
|
|
|
|
Shans
|
Wysłany: 28-05-2011, 21:52
|
|
|
Heja!
Szukam anime komediowe. Może być sci-fi, może być romans/harem, może być akcji. Ważne by był dobry humor.
Tutaj moja lista obejrzanego: Moja anime lista.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-05-2011, 22:00
|
|
|
Shans, Dragon Half, Full metal Panic? Fumoffu (skoro już widziałeś pierwszy sezon), Irresponsible Captain Taylor, Genshiken i może Gintama. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Shans
|
Wysłany: 28-05-2011, 22:13
|
|
|
Tren napisał/a: | Shans, Dragon Half, Full metal Panic? Fumoffu (skoro już widziałeś pierwszy sezon), Irresponsible Captain Taylor, Genshiken i może Gintama. |
Dragon Half'a nie ogladalem bo mi sie totalnie kreska nie podoba. FMP FUmoffu oglądałem ale nie dokończyłem ( jakoś mnie nie wciągnęło ). Gintama zapowiada się świetnie ale narazie nie mam czasu na takie długie anime. Natomiast za Genshiken dziękuje -> Dobre noty, kreska ciekawa ;)
ale i tak proszę o inne propozycje. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-05-2011, 22:37
|
|
|
Lucky Star, Suzumiya Haruhi-chan no Yuuutsu, Nyoro-n Churuya-san, Ippatsu Kiki Musume, Oruchuban Ebichu, Di Gi Charat, Kami nomi zo Shiru Sekai, Seitokai Yakuindomo, Kore wa Zombie Desu ka?.
Powinnno wystarczyć. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 29-05-2011, 10:50
|
|
|
Shans napisał/a: | Heja!
Szukam anime komediowe. Może być sci-fi, może być romans/harem, może być akcji. Ważne by był dobry humor.
Tutaj moja lista obejrzanego: Moja anime lista.
Pozdrawiam |
Od siebie mogę jeszcze Outlaw Star dorzucić. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 29-05-2011, 12:25
|
|
|
Kizvo, dla ciebie mam takie propozycje: Solty Rei, Birdy the Mighty Decode, Shin Mazinger Shougeki! Z-Hen, Saber Marionette J w drugim sezonie tv . Temat ma perełki, jednak w większej części zakończenia są niepełne lub hapy, zwłaszcza w dziale akcji i romansu.
Shans, Zapomniałeś dodać, czy to ma mieć sens. Ponieważ dobry humor występuje w detonatorach typu Azumanga czy Paniponi, ale występuje też w tytułach fabularnych z nutką grozy jak np Moon Phase |
|
|
|
|
|
Shans
|
Wysłany: 29-05-2011, 15:01
|
|
|
kokodin napisał/a: |
Shans, Zapomniałeś dodać, czy to ma mieć sens. Ponieważ dobry humor występuje w detonatorach typu Azumanga czy Paniponi, ale występuje też w tytułach fabularnych z nutką grozy jak np Moon Phase |
Wolałbym jednak by miało sens. Azumanke i paniponi obejrzę pierwsze odcinki i zobaczę co dalej. Natomiast Moon Phase raczej będzie całe, bo lubię humor z grozą, powagą itp. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|