Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-05-2011, 14:00
|
|
|
Kizvo,
Mój typ, Vandread, ale to już dość daleki rzut kamieniem.
(bo Eureka już była) |
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 23-05-2011, 19:45
|
|
|
Wszystkie proponowane tytuły obejrzałem lub przestałem oglądać. Przepraszam że nie zamieściłem ich na liście, wyleciały mi całkowicie z głowy. Dziękuje za propozycje, podejrzewam że więcej nie będzie :P Mam teraz prośbę szukam trochę bardziej brutalnych, gdzie leje się krew i dużo ludzi umiera itp. Również z elementami sf,magia,supermoce, mechy, wampiry, romans. Nie musi to być do 1 worka wrzucone. Bardzo bym był wdzięczny za pomoc. Już trochę anime widziałem ale mam tak że zapominam tytuły, z resztą nie tylko anime ale i też filmów. Przepraszam za sklerozę :P |
|
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-05-2011, 20:04
|
|
|
Z wampirami Shiki, Hellsing, Shingetsutan Tsukihime. Z super mocami Kara no kyouka, elfen lied i obecnie wychodzący Deadman Wonderland. |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
wukuwu
|
Wysłany: 23-05-2011, 20:12
|
|
|
Mnemosyne Mnemosyne no Musume Tachi ?
chyba tak się to pisze polecam "ino 6 epków" ^^ |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-05-2011, 00:36
|
|
|
Ode mnie jeszcze Blue Gender, bo klasyczne, drastyczne jak Carmageddon i całkiem udane fabularnie.
Kizvo, wpisz sobie link do listy w profilu forum, dostaniesz guziczek i nie będziesz musiał listy przeklepywać za każdym razem. |
|
|
|
|
|
banan3
|
Wysłany: 24-05-2011, 17:41 Poszukiwanie anime...
|
|
|
Cześć.
Mam pewien problem. Mianowicie, szukam anime, które mieściło będzie się w kategorii
,,mroczna fantastyka,, okultyzm, tajemnica, dramat, wszelkiego rodzaju schizy. Coś typu Higurashi, Ookami Kakushi, Darker Than Black, Elfen Lied, czy mangi Doubt.
Bardzo nie podoba mi sie ,,stara,, kreska, dlatego prosze też nie podawać przykładowego Hellsing'a, który jest popularny, jednak nie przypadł mi do gustu.
Szukałem po różnych forach, jednak anime które tam były, albo obejrzałem, albo od kreski mi oczy wypadały :D.
Z góry dziekuję za pomoc :) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-05-2011, 18:06
|
|
|
Witaj, bananie.
Skoro szukałeś odpowiedniego tytułu na wielu forach, mógłbyś chociaż pofatygować się i przejrzeć podwieszone tu tematy - znalazłbyś wtedy ten, który to jest miejscem przeznaczonym na pytania takie jak Twoje. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-05-2011, 18:15
|
|
|
Scalono do właściwego tematu.
banan3, podejrzewam, że Ghost Hound powinno przypaść ci do gustu. Ergo Proxy zdecydowanie jest mroczne, dramatyczne, tajemnicze i schizowate. Moryou no Hako też powinno ci przypaść do gustu, to dość ciekawa i pokręcona opowieść detektywistyczna. Ewentualnie dorzucę jeszcze Kara no Kyoukai i Ga Rei Zero.
Poza tym jeśli podobało ci się Higurashi to polecam grę Umineko no naku koro ni, która ma podobny klimat, choć jest pod wieloma względami inna. Przy czym zdecydowanie nie oglądaj anime, gdyż morduje ono cały klimat oryginału (i wycina bardzo dużo fabuły). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Yorosaki
|
Wysłany: 25-05-2011, 09:26
|
|
|
Hm...szukam anime typu D.Gray-Man
Czyli coś takiego...trochę smutnego trochę akcji no i...genialne soundtracki :) Najlepiej by kreska była podobna do DGM. Mam nadzieję że pomożecie :) |
|
|
|
|
|
wukuwu
|
Wysłany: 25-05-2011, 09:49
|
|
|
Z początku zastanawiałem się czy w ogóle oglądałem DGM?
Jednak tak widziałem to anime, po czym myślałem czemu nie zapadło mi ono w pamięć. Po prostu dla mnie to nic szczególnego. Jeśli miałbym polecić coś pod ten sam styl to może Witch Hunter Robin ? Czemu to ? Świetna kreska, dobry soundtrack, trochę magii i najważniejsze ! Nieco starsze postacie!! |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-05-2011, 09:49
|
|
|
Spróbuj Pandora Hearts , zasadniczo spełnia wszystkie warunki. :) |
|
|
Yorosaki
|
Wysłany: 25-05-2011, 10:05
|
|
|
Hm, Pandora Hearts może być ciekawe...dzięki :D |
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 25-05-2011, 10:47
|
|
|
Yorosaki, Soul Eater. |
|
|
|
|
|
namaste
|
Wysłany: 26-05-2011, 14:54
|
|
|
witam, zaliczyłem takie rzeczy ,szukam czegoś podobnego do większości pozycji z tej listy - zabawnego, ale nie idiotycznego,z fabułą która nie jest najbardziej absurdalną na świecie. Z tego co już widziałem, najlepiej wspominam Midori no Hibi i Chobits ( jeśli jest coś podobnego do Chobits - proszę, oświećcie mnie ). Proponowane anime powinno wciągać od pierwszego odcinka, bo szybko się zniechęcam i jeśli coś nie spodoba mi się od razu, po prostu nie mam motywacji do dalszego oglądania.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
Etem
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|