Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 20-06-2011, 18:22
|
|
|
Lee93, zdecydowanie HunterXHunter! |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 20-06-2011, 19:05
|
|
|
Z wędrówką i zdobywaniem doświadczeń poleciłbym jeszcze Ergo Proxy i Kino no Tabi, z tym że nie za bardzo są one podobne do One Piece'a. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 20-06-2011, 21:44
|
|
|
Można by jeszcze Outlaw Star dorzucić. |
|
|
|
|
|
Yaiba198989
|
Wysłany: 21-06-2011, 10:59
|
|
|
Zna ktoś takie anime
-Klimaty szkolne
-:D Są jacyś łubuzi co lubią bić słabszych, przez co dana szkoła ma obrońcę
-Obrońca szkoły ma swojego rywala z innej szkoły, mimo tego i tak los się tak układa że muszą że sobą współgrać
nie muszą być ale :P dzięki tym rzeczom by jeszcze fajniej oglądało
-Motyw z braćmi-bliźniakami
-Poza walką, uprawanie różnych sportów np piłka nożna
-Podpadnięcie bossowi Yakuzy |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-06-2011, 17:57
|
|
|
Full Metal Panic lub Code Geass :P No może nie do końca.
Szczerze mówiąc to bardzo trudna zagwozdka, ciężko mi powiedzieć czy rozwiązywalna.
Możesz podać jakiś tytuł który cie zainspirował do tak wyspecjalizowanej prośby? |
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 21-06-2011, 19:25
|
|
|
Z klimatów szkolnych, to Gokusen, podobny do Great teacher Onizuka. Motyw Yakuzy, niegrzeczni uczniowie, zła opinia klasy i zastraszanie itp. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-06-2011, 23:56
|
|
|
Yaiba198989 napisał/a: | Zna ktoś takie anime
-Klimaty szkolne
-:D Są jacyś łubuzi co lubią bić słabszych, przez co dana szkoła ma obrońcę
-Obrońca szkoły ma swojego rywala z innej szkoły, mimo tego i tak los się tak układa że muszą że sobą współgrać
nie muszą być ale :P dzięki tym rzeczom by jeszcze fajniej oglądało
-Motyw z braćmi-bliźniakami
-Poza walką, uprawanie różnych sportów np piłka nożna
-Podpadnięcie bossowi Yakuzy |
Angel Densetsu |
|
|
|
|
|
Moure
Gość
|
Wysłany: 22-06-2011, 03:36
|
|
|
Cześć
szukam anime które byłoby mniejwięcej takie:
w skrocie: milosc bez wzajemności, smutne, mało przewidywalne, nie romans, realistyczna kreska, mało dragon balla !!!
trochę więcej detali:
- Zalezy mi przedewszystkim na nietuzinkowości akcji, żeby była mało przewidywalna, raczej smutna, ale nie siłowo śmiercią lub innymi pustymi tragediami, cos poruszajacego ale nie mdlącego i nie nudzącego
- fabuła: bohaterowie w wieku licealnym lub nieco starsi, akcja w szole / na studiach / cos podobnego. teraźniejszość (ew. przeszłość), bez walk, bez ogólnych trendów anime.
A akcja mniejwiecej taka: główny bohater jakiś dziwak, nieśmiały albo z innym problemem, poznaje dziewczyne, milosc bez wzajemności, oprócz tego przyjazn lub jakas drugoplanowa akcja, wolalbym żeby to nie był typowy powolny jednoznaczny romans.
- rysowane kreską ‘’poważną’’, czyli trochę więcej detali ale nie za sztywno – w sumie jestem otwarty na różne style kreski, najbardziej chyba podobała mi się animacja w Samurai Champloo.
Coś wam przychodzi do głowy? jak nie idealnie to samo to i tak podawajcie, tylko dajcie znac czym się rozni, thx |
|
|
|
|
|
potter644
|
Wysłany: 22-06-2011, 08:55
|
|
|
Poszukuję anime z gatunku komedia.
Szczegóły:
- nie chcę tasiemca typu: Dragon Ball, One Piece,
- anime ma być krótkie, maksymalnie 13 odcinków,
- ma być śmeszne, chcę się popłakać ze śmiechu jak będę oglądać te anime (wiem, że każdy ma inny gust, więc podawajcie anime, które was rozśmieszyły)
- w tym anime ma być zero ecchi, erotyki, seksu i wszystkiego co ma wspólnego z golizną (nie lubię takich anime) |
|
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-06-2011, 10:21
|
|
|
Podpinam się pod prośbę wyżej, tylko jeżeli o mnie chodzi może to być anime dłuższe niż 13 odcinków. |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-06-2011, 10:31
|
|
|
potter644, moim zdaniem Potemayo pasuje idelnie. Poza tym możesz spróbować Dragon Half, co prawda bohaterki nie grzeszą przesadnym ubiorem, ale fanserwisu z tego co kojarzę raczej tam nie ma (a przynajmniej ja nie kojarzę). Poza tym seria jest przede wszystkim zajęta parodiowaniem motywów fantasy. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Moure
Gość
|
Wysłany: 22-06-2011, 11:32
|
|
|
przypominam o mojej prośbie dwa posty wyżej (żeby nie odeszła w zapomnienie) :)) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-06-2011, 11:45
|
|
|
seshiro, trzy różne komedie, gdyż nie jestem pewna, która z nich może być w twoim typie: Genshiken, Gintama i Irresponsible Captain Taylor.
I Moure, wysłałeś swoją prośbę ledwie kilka godzin temu w środku nocy, spora część osób jeszcze jej w ogóle nie widziała. Daj ludziom czas na odpowiedź i jeśli po paru dniach jej nie dostaniejsz do dopiero ją ponów. Takim przypominaniem co najwyżej zepchniesz ją na drugą stronę zwiększając szansę, że nie zostanie dostrzeżona. ;p (a ja ci nie pomogę, gdyż romanse to totalnie nie moja działka) |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Yaiba198989
|
Wysłany: 22-06-2011, 12:04
|
|
|
kokodin napisał/a: | Full Metal Panic lub Code Geass :P No może nie do końca.
Szczerze mówiąc to bardzo trudna zagwozdka, ciężko mi powiedzieć czy rozwiązywalna.
Możesz podać jakiś tytuł który cie zainspirował do tak wyspecjalizowanej prośby? |
Manga Kunio Kun oparta na serii gier video z tym samym tytułem ;P |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|