Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 18-06-2011, 23:00
|
|
|
Trix napisał/a: | Proszę o nie podawanie tzw. tasiemców, szukam czegoś co ma więcej niż 50 odcinków. |
Czekaj... pogubiłem się...
Sprawdź to:
Shaman King |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Trix
|
Wysłany: 18-06-2011, 23:14
|
|
|
Tabris napisał/a: | Trix napisał/a: | Hej, Szukam anime które wciąga, a zarazem gdzie się biją po twarzach :P
Anime, które obejrzałem i przypadły mi do gustu (czyt. które kocham!)
FMA - lepszego anime nie oglądałem
Fairy Tail - dużo walki, śmieszne, fajne sceny :)
Bleach - dużo walki, czasami śmieszne. Chodź powoli się przejada...
Naruto - wszystkie obejrzałem te nowe odcinki NS są nawet wciągające, ale wkurzają mnie filery.
Które nie przypadły mi do gustu:
Soul Eater
D.Gray Man
Proszę o nie podawanie tzw. tasiemców, szukam czegoś co ma więcej niż 50 odcinków.
Dzięki :) |
Jeśli nie widziałeś to spróbuj Eureka Seven. |
Dzięki za propozycje, ale zdarzyło mi się obejrzeć 1 odcinek na Hyper. Kompletnie nie ten klimat. Preferuje raczej miecze, magie, super moce.
@Up
Sry, że tak napisałem dziwnie, chodzi mi żeby nie miał aż 200, a nie mniej niż 50, zaraz poprawie. Jeżeli chodzi o Szaman King, oglądałem zapomniałem dodać. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-06-2011, 23:19
|
|
|
Inuyasha ma 193 :P łącznie z zakończeniem.
... "Sry" bardzo fajny wyraz , pewnie polski :P
- Spoiler: pokaż / ukryj
- na elektroda.pl ja napewno dostał bym za niego osta :]
Co do Eureki ciekawy jestem który to był odcinek, bo oni mają różne odchylenia.
Typy miesiiąca
Gurren Lagann
i Blood+ jak się już rozkręci.
W obydwu serialach występuje zasada ósmego odcinka, chociaż w bloodzie to był chyba szósty :P |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Joanna
|
Wysłany: 18-06-2011, 23:46
|
|
|
Kiedyś prosiłam Was o polecenie anime w którym bohaterowie wyrośli z liceum- obejrzałam z poleconych Nanę i Monster …. i się nie zawiodłam.
A jaki tytuł polecicie w celu przeżycia kompletnego katharsis (i zużycia tony chusteczek)?
Kryteria nadal podobne – bohaterowie nie dzieci, tematyka dowolna i nie mam nic przeciwko wojnom czy ratowaniu świata. Lubię poczuć przywiązanie do postaci- zatem najlepiej powyżej 12 odcinków.
Obejrzałam i podobało mi się (uszeregowane od świetne do bardzo dobre): Lady Oscar, Death Note, Berserk, 5 Centimeters Per Second, Grobowiec Świetlików, Gundam 00, Witch Hunter Robin, Code Geass, Evangelion. |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 19-06-2011, 00:10
|
|
|
Joanna napisał/a: | Kiedyś prosiłam Was o polecenie anime w którym bohaterowie wyrośli z liceum- obejrzałam z poleconych Nanę i Monster …. i się nie zawiodłam.
A jaki tytuł polecicie w celu przeżycia kompletnego katharsis (i zużycia tony chusteczek)?
Kryteria nadal podobne – bohaterowie nie dzieci, tematyka dowolna i nie mam nic przeciwko wojnom czy ratowaniu świata. Lubię poczuć przywiązanie do postaci- zatem najlepiej powyżej 12 odcinków.
Obejrzałam i podobało mi się (uszeregowane od świetne do bardzo dobre): Lady Oscar, Death Note, Berserk, 5 Centimeters Per Second, Grobowiec Świetlików, Gundam 00, Witch Hunter Robin, Code Geass, Evangelion. |
No to ja może pani film polecę. Jin Roh - dramat psychologiczny z bajką w tle. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-06-2011, 00:25
|
|
|
Joanna napisał/a: | A jaki tytuł polecicie w celu przeżycia kompletnego katharsis (i zużycia tony chusteczek)? |
Hm, może Hatenkou Yuugi. Co prawda nie jest to raczej seria przy której się płacze niewątpliwie parę historii gwarantuje solidne katharsis. Poza tym może Mouryou no Hako, które jest nieco ciężką historią, ale niewątpliwie wartą uwagi. Haibane Remnei - tutaj chusteczki mogą się przydać, zwłaszcza przy zakończeniu. Kino no Tabi, to akurat taka lekko filozoficzna seria, niewątpliwie warta uwagi. I może Fullmetal Alchemist: Brotherhood, który zawiera zarówno ratowanie świata jak i wojnę, ale świetnie zrobione. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 19-06-2011, 01:53
|
|
|
Co prawda ja nie płakałem, ale wstęp do recenzji mówi sam za siebie - SaiKano; tylko odcinków za mało...
Poza tym:
Clannad
Hitsuji No Uta
Elfen Lied
Bokurano |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
harry1234
Tupac Amaru Shakur
|
Wysłany: 19-06-2011, 08:33
|
|
|
Witam wszystkich.szukam dwóch rodzajów anime 1)taki romans fajnie by było z komedią i happy end oraz może być z akcja.2) anime w którym główny bohater jest jak Dante z DMC albo Geralt z wiedzmina czyli spokojny madry i maszyna do zabijania |
|
|
|
|
|
Trix
|
Wysłany: 19-06-2011, 09:21
|
|
|
kokodin napisał/a: | Inuyasha ma 193 :P łącznie z zakończeniem.
... "Sry" bardzo fajny wyraz , pewnie polski :P
- Spoiler: pokaż / ukryj
- na elektroda.pl ja napewno dostał bym za niego osta :]
Co do Eureki ciekawy jestem który to był odcinek, bo oni mają różne odchylenia.
Typy miesiiąca
Gurren Lagann
i Blood+ jak się już rozkręci.
W obydwu serialach występuje zasada ósmego odcinka, chociaż w bloodzie to był chyba szósty :P |
Dzięki, są wakacje więc mam dużo czasu na oglądanie więc może się skuszę na Inuyasha, bo z tego co czytam recenzje jest właśnie ten klimat, który lubię, czyli magia, potwory demony itp.
Jeżeli chodzi o te dwie pozostałe anime wątpię czy będę je oglądać ponieważ nigdy nie przepadałem za Mechami, ani Wampirami, ale to się jeszcze zobaczy. Macie jeszcze jakieś propozycje ?
Co do słowa "sry", tak się przyzwyczaiłem to tak piszę, jeżeli Cię to uraziło to przepraszam, nie to miałem na myśli... |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 19-06-2011, 12:19
|
|
|
Trix napisał/a: | Co do słowa "sry", tak się przyzwyczaiłem to tak piszę, jeżeli Cię to uraziło to przepraszam, nie to miałem na myśli... |
Spokojnie, zachowujesz ogólną kulturę wypowiedzi, więc nie masz czego się bać z naszej strony ;p
Tak mi jeszcze wpadło do głowy - może Dragon Ball? |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
potter644
|
Wysłany: 19-06-2011, 15:50
|
|
|
harry1234 napisał/a: | szukam dwóch rodzajów anime 1)taki romans fajnie by było z komedią i happy end oraz może być z akcja |
Może Toradora, nie wiem czy kończy się happy endem bo obejrzałem 12 na 25 odcinków, ale po tych 12 odcinkach jest to fajny romans z elementami komedii, polecam. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 19-06-2011, 17:39
|
|
|
Trix napisał/a: | Hej, Szukam anime które wciąga, a zarazem gdzie się biją po twarzach :P
Anime, które obejrzałem i przypadły mi do gustu (czyt. które kocham!)
FMA - lepszego anime nie oglądałem
Fairy Tail - dużo walki, śmieszne, fajne sceny :)
Bleach - dużo walki, czasami śmieszne. Chodź powoli się przejada...
Naruto - wszystkie obejrzałem te nowe odcinki NS są nawet wciągające, ale wkurzają mnie filery.
Szaman King - oglądałem jeszcze w telewizji. Fajne chociaż nie miało tego czegoś
Które nie przypadły mi do gustu:
Soul Eater
D.Gray Man
Proszę o nie podawanie tzw. tasiemców, szukam czegoś co ma więcej niż 50 odcinków, ale mniej niż 150.
Dzięki :) |
Baccano!
Durarara!!
Giant Robo: The Day The Earth Stood Still
Shin Mazinger
Noein
Noir
Black Lagoon
New Getter Robo
Hellsing Ultimate
Cytat: | Kiedyś prosiłam Was o polecenie anime w którym bohaterowie wyrośli z liceum- obejrzałam z poleconych Nanę i Monster …. i się nie zawiodłam.
Giant Robo: The Day The Earth Stood Still
Negadon: A Monster From Mars
Laputa
Księżniczka Mononoke
Steamboy
On Your Mark
La Maison en Petits Cubes
RahXephon
Argento Soma
Infinite Ryvious. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 19-06-2011, 17:58
|
|
|
harry1234, do pierwszej kategorii idealnie pasują przynajmniej dwa z trójkąta bermudzkiego Lovely Complex, Kimi ni Todoke , Wallflower. Sam zdecyduj które.
(potter644, harry ma w listingu Toradore odhaczoną)
Do drugiego rikłesta idealnie pasuje Darker than Black, ale podejrzewam że i sporo innych. np Trinity Blood |
|
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 19-06-2011, 21:18
|
|
|
Joanna spróbuj Seirei no moribito. Bardzo przyjemne fantasy z naprawdę dobrą fabułą. I chusteczki też się przydają, zwłaszcza pod koniec. |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
Lee93
|
Wysłany: 20-06-2011, 18:02
|
|
|
Szukam jakiegoś przygodowego anime, coś podobnego do One Piece. Czyli odkrywanie nowych rzeczy i doświadczeń. Chodzi mi tu najbardziej o jakąś wędrówkę do poszukiwania czegoś lub kogoś. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|