Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 26-06-2011, 10:16
|
|
|
okm18 napisał/a: | Witam, poszukuję jakiegoś fajnego anime, z ładną staranną kreską, dobrą fabułą i wyrazistymi postaciami(tylko podawajcie romansów samych w sobie bo ich nie trawie lecz anime z małą taką dawką może być). Anime mogą być podobne do tych które obejrzałem(lecz nie muszą:)): Bounen no Hamodu, Black Lagoon cała seria, Phantom Requiem, Texhnolyze, Mushishi, Baccano!, Pumpkin Scissors, Senjou no Valkyria, Aoi Bungaku, Shiguriu, Spice and Wolf seria, Last Exile, Ghost Hunt, Samurai 7, Juuni Kokki, Claymore, Dead Note, Seirei no Moribito, Mugen no Ryvius, The Legend of the Legendary Heroes. Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam. |
"Code Geass" powinno ci pasować. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 26-06-2011, 10:29
|
|
|
okm18 napisał/a: | Witam, poszukuję jakiegoś fajnego anime, z ładną staranną kreską, dobrą fabułą i wyrazistymi postaciami(tylko podawajcie romansów samych w sobie bo ich nie trawie lecz anime z małą taką dawką może być). Anime mogą być podobne do tych które obejrzałem(lecz nie muszą:)): Bounen no Hamodu, Black Lagoon cała seria, Phantom Requiem, Texhnolyze, Mushishi, Baccano!, Pumpkin Scissors, Senjou no Valkyria, Aoi Bungaku, Shiguriu, Spice and Wolf seria, Last Exile, Ghost Hunt, Samurai 7, Juuni Kokki, Claymore, Dead Note, Seirei no Moribito, Mugen no Ryvius, The Legend of the Legendary Heroes. Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam. |
Noein powinien Ci podejść. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 26-06-2011, 18:07
|
|
|
Dennou coil też. Jest naprawdę ciekawe, wciągające i nie dłuży się. |
|
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-06-2011, 20:54
|
|
|
okam18 od siebie mogę jeszcze dodać Bokurano i Natsume Yuujinchou |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
magnat
|
Wysłany: 27-06-2011, 13:25
|
|
|
Witam,
szukam anime w którym główny bohater ratuje niezwykłą dziewczynę jak to np. miało miejsce w Dogs:Bullets&Carnage - chodzi mi tu o ostatni odcinek w którym główny bohater Heine ratuje przed zbirami dziewczynę o imieniu Nill. Byłbym szczęśliwy gdyby pomiędzy głównymi bohaterami pojawił się wątek romantyczny. Oprócz tego jakiś motyw wędrówki, przygody, coś w tych klimatach.
Dość fajny wątek romantyczny pojawił się również w After War Gundam X (Tiffa Adil & Garrod Ran) - z tym, że jak dla mnie za mało romansu.
Jeszcze coś podobnego mamy w Wolf's Rain (wilki ratujące Chezę) - jednak wolę, żeby
- Spoiler: pokaż / ukryj
- bohaterka była normalnym człowiekiem a nie roślinką :P
.
Wiem, że to dosyć dziwne kryteria, ale coś mnie ostatnio wzięło na takie anime.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie :D
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 27-06-2011, 14:41
|
|
|
Nie oglądałem i z zaslyszania ale chyba Eureka 7 |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-06-2011, 15:09
|
|
|
Inuyasha pasuje idealnie. Historia zaczyna się właśnie od tego, że tytułowy bohater ratuje dziewczynę przed atakiem potwora. Co prawda później sam próbuje dokończyć dzieła, ale to ta mniej istotna kwestia. W każdym razie Inuyasha ma przygodę, wędrówkę i wątki romantyczne (bo to w końcu Rumiko Takahashi). O ile mnie pamięć nie myli Fantastic Children też miało motyw.
Poza tym możesz spróbować To aru Majutsu no Index jeśli nie będzie ci przeszkadzało, że bohater ratuje zdecydowanie więcej niż jedną bohaterkę (właściwie Touma chyba pobił rekord w tym zakresie...). Wątek romantyczny trochę przez to cierpi, ale i tak wszyscy wiedzą, że Railgun to jedyny słuszny pairing. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
magnat
|
Wysłany: 27-06-2011, 16:11
|
|
|
Dzięki za propozycje :D
A są też jakieś anime z tymi samymi kryteriami ale bez fantasy?
supermoce mi nie przeszkadzają ale fantasy to już dla mnie za dużo :P
jeśli coś wam wpadnie do głowy to proszę piszcie.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 27-06-2011, 16:21
|
|
|
magnat, ale z podanych ci propozycji tylko Inuyasha to fantasy.... cała reszta opiera się na zaawansowanej technice (Fantastic Children może na to nie wyglądać, ale Eureka to anime o mechach, a To Aru Majutsu no Index dzieje się w najbardziej zaawansowanym technicznie mieście na ziemi). Chyba, że tylko chcesz się upewnić, że kolejne propozycje nie będą zawierały tego elementu, to wtedy zignoruj mój post. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-06-2011, 19:27
|
|
|
troll mode on
Bez przesady, Inuyasha jest shounenem z mocno zakorzenionym wątku miłosnym. Porównywanie tego do typowego fantazy, gdze tłuką smoki i idą dalej, jest nie do końca poprawne. Jako, że posiada wszelkie cechy gatunku shounen wątki magiczne ograniczają się do tego, że wróg jest zdefiniowany jako demony. Gdyby to byli kosmici, akcja działa się w post apokaliptycznej scenerii a główny bohater był pół krwi kosmitą, to były by jedyne zmiany (broń mogła by wyglądać inaczej, chyba,ze statki kosmiczne obcych były by wiosłowe) A gatunek zmienił by się z fantazy na sf. (nie mówiąc już o tym, że tam są dwa i pół wątku romantycznego) Plus jeden bardzo dziwny Rin/Sesshomaru, gdy bezlitosny demon wychowuje ludzkie dziecko jak "swoje", no może przesadzam. Mój osobisty ulubiony wątek serii.
troll mode off
Do listy dorzućmy
Soul Eater i Gurren Lagann (połowa pierwszego aktu do końca) I tak Eureka 7 to doskonały przykład, zakładając że Eurekę uznasz za człowieka :P Podobnie W Gurren Lagann z Nią.[/code] |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
magnat
|
Wysłany: 27-06-2011, 20:10
|
|
|
Dzięki wszystkim za propozycje. Chętnie się za nie zabiorę, zwłaszcza, że Wakacyjny Maraton Animowy czas zacząć! :D
Pozdro i jeszcze raz arigato ;) |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-06-2011, 20:18
|
|
|
Ale to jest zaledwie dawka na 4 tygodnie :P Jeszcze tu wrócisz. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 29-06-2011, 18:31
|
|
|
magnat, a może Bakemonogatari? |
|
|
Etem
|
Wysłany: 30-06-2011, 11:39
|
|
|
Szukam anime podobnego do:
- Code Geass
- Phantom: Requiem for the Phantom
- Death Note
Dokładnie chodzi mi o to że otoczenie w którym znajduję się główny bohater nie wie do końca czym się zajmuje. A podczas akcji ubiera maskę bądź prowadzi te akcje "z daleka" (jak w death note).
Może być również że ktoś inny przypisuje sobie zasługi naszego protagonisty bądź nasz protagonista nie wie / nie pamięta że on to jest bohaterem ala w Higashi no Eden.
Albo tytuły które mogą mi się spodobać znając poniższą liste bądź powyższe tytuły. |
_________________ http://myanimelist.net/animelist/Etem |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
|
Wysłany: 30-06-2011, 12:04
|
|
|
Etem, hm, Darker than BLACK? Ale tylko pierwszy sezon, drugi to niestety totalna porażka. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|