Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Etem
|
Wysłany: 30-06-2011, 12:10
|
|
|
Można, powiedzieć że pominąłem przypadkowo w poście darker than black, niestety już widziałem ;( , ale bardzo dobry traf ... Jakby coś podobnego :? |
_________________ http://myanimelist.net/animelist/Etem |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-06-2011, 13:29
|
|
|
Etem, moim zdaniem Baccano!, by pasowało, tam jest sporo osób, których rola w fabule jest niejasna do pewnego momentu. Poza tym myślę, że klimat jak najbardziej by ci przypasował.
W Higurashi jest dość ważny motyw odkrywania kim tak naprawdę są bohaterki, ale nie jestem pewna czy o to dokładnie chodzi. Nie mniej seria i jej kontynuacja są warte uwagi.
Poza tym do pewnego stopnia pasuje Kara no Kyoukai. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Phantom
You wanna play too ?
|
Wysłany: 30-06-2011, 19:00
|
|
|
Witam.
Chciałbym obejrzeć anime "Bakuman", "Touka Gettan"oraz "Hakuouki Hekketsuroku".
Co o nich myślicie zważając na to że jestem fanem romansu?
Oczywiście odrobina magii czy też akcji mi nie przeszkadza.
Chodzi mi głównie o to aby anime miało logiczną całość i ładnie się prezentowało fabularnie jak i animowanie (kreska).
Dziękuję
Pozdrawiam ^^ |
_________________ Moja lista anime
http://www.anime-planet.com/users/mikikem/anime?page=1
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 30-06-2011, 21:30
|
|
|
Z tych podanych widziałam tylko Hakuouki i uważam, że nie warto nawet się za to brać. Poza ładną kreską (która akurat się zbiedziła w tym sezonie)nie ma w tym nic. Ja zanudziłam się przy tym na śmierć. Jak chcesz romansu, to włącz 2 ostatnie odcinki.
Przykro mi ;(
Jeśli chodzi o Bakuman (nie doczytałam tytułu), to warto go obejrzeć ale od strony shounenu. Początek zapowiada się całkiem ciekawie, ale potem to już tylko przesadnie cukierkowy, platoniczny romansik
- Spoiler: pokaż / ukryj
- gdzie para dopiero w ostatnich odcinkach zamienia osobiście słówko, chociaż druga para pod tym względem ratuje tę serię.
Ogólnie warte obejrzenia. |
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 30-06-2011, 22:25
|
|
|
Phantom
Jeśli liczysz na roman to nie szukaj go w Bakumanie. To anime wątek miłosny ma bardzo słabo rozbudowany i jest ona tylko narzędziem, który napędza aspiracje głównego bohatera.
Więcej miłości znajdziesz raczej w kwiatku o bardzo długiej nazwie :)
http://myanimelist.net/anime/9989/Ano_Hi_Mita_Hana_no_Namae_wo_Bokutachi_wa_Mada_Shiranai
RAczej mało oglądał tego typu anime, więc mało się znam, jednak myślę że mogę polecić nieco rozczulający film pełnometrażowy The Girl Who Leapt Through Time
http://myanimelist.net/anime/2236/Toki_wo_Kakeru_Shoujo
BTW:
Szukam, Shounena z dobrze wykonanymi, dynamicznymi, walkami (jak np. w Souleaterze).
o Afro samurai i Samurai Champloo wiem, ale szukam czegoś w innych klimatach.
Jedyne co ważne by Walki były Bardzo, ale to bardzo dynamiczne i by można było je podziwiać :))
Liczę na waszą pomoc. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-06-2011, 22:46
|
|
|
NecroMac, zdecydowanie FLCL cała seria ma tak dynamiczną grafikę, że nic tylko siedzieć i podziwiać. Poza tym Black Lagoon jako porządna seria sensacyjna ma sporo ładnie zanimowanych starć. No i Katanagatari.
Poza tym z serii, które mają trochę mniej starć, tudzież nie są one aż tak dobre: Sengoku Basara, Ga Rei Zero, Inuyasha (tutaj walki są nieco nierówne z tego co na razie widziałam), Seirei no Moribito (cudna grafika, ale historia nie ma jakiegoś nadmiaru walk), no i jakbyś miał ochotę na badass Magical Girlsowe klimaty to pierwsza kinówka Nanohy (i druga seria telewizyjna, jak kinówka podejdzie). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 01-07-2011, 09:33
|
|
|
Cytat: | Jeśli liczysz na roman to nie szukaj go w Bakumanie. To anime wątek miłosny ma bardzo słabo rozbudowany i jest ona tylko narzędziem, który napędza aspiracje głównego bohatera. |
Przecież jest jeszcze drugi wątek romantyczny który jest porządny... |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
kotatsu
Gość
|
Wysłany: 01-07-2011, 12:48
|
|
|
Szukam anime podobne do kami nomi zo shiru sekai.Inteligentny protagonista,mało fanserwisu i dobra komedia. Treść fabuły zlokalizowana w okolicach szkolnych. |
|
|
|
|
|
Phantom
You wanna play too ?
|
Wysłany: 02-07-2011, 07:50
|
|
|
Aktualnie oglądam właśnie Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai i jak na razie mi się podoba. Trochę szkoda że nie jest jeszcze w całości skończoną serią.
Bakuman jest bardzo ładnie oceniony przez recenzenta tanuki a co do kreski też nie mam zastrzeżeń. |
_________________ Moja lista anime
http://www.anime-planet.com/users/mikikem/anime?page=1
|
|
|
|
|
Shinose
|
Wysłany: 02-07-2011, 20:38
|
|
|
Szukam anime podobnego do Clannada i Kanon polecicie coś? |
_________________ "Osobą być tą samą, kiedy kładę się wieczorem, kiedy wstaję rano" |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 03-07-2011, 06:35
|
|
|
Air, rzecz jasna. No i standardowo Byousoku 5cm |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 03-07-2011, 09:17
|
|
|
Gość napisał/a: | Szukam anime podobnego do Clannada i Kanon polecicie coś? |
ef – a tale of memories mogę Ci polecić. Co prawda jest tam mniej humoru niż w Air, ale mimo wszystko to ciekawa seria. A daj sobie tylko spokój z drugą serią, jest schrzaniona. |
|
|
|
|
|
Shinose
|
Wysłany: 03-07-2011, 11:27
|
|
|
Dzięki, akurat deszczowa pogoda, więc sobie dzisiaj oglądne te serie;) |
_________________ "Osobą być tą samą, kiedy kładę się wieczorem, kiedy wstaję rano" |
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 04-07-2011, 21:23
|
|
|
Witam!
Ostatnio widziałem (a dokładniej jeszcze oglądam) "Full Metal Panic!".
Bardzo mi się spodobały serie tego anime, a w szczególności komedia w nich zawarta, dlatego szukam podobnych anime. |
|
|
|
|
|
Keslaw
|
Wysłany: 05-07-2011, 12:42 Anime podobne do Clannad?
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników forum :)
Przymierzam się do Kanon, Ef-tale of the melodies, jak narazie po poszukiwaniach. Obchodzi mnie głównie anime psychologiczne/dramat, żadnych horrorów z bardzo fajną kreską jak w Clannad:) Aby wzruszało przede wszystkim, nie chcę totalnej kopii Clannadu, chociaż sam Clannad wygląda na kopie Kanon-u :) Czekam na Wasze odpowiedzi :D
Pozdrawiam,
Keslaw
Scalono do właściwego tematu, na przyszłość proszę sprawdzać czy nie istnieje już temat odpowiadający twoim potrzebom.
Tren |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|