FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 352, 353, 354 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
Etem Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 30-06-2011, 12:10   

Można, powiedzieć że pominąłem przypadkowo w poście darker than black, niestety już widziałem ;( , ale bardzo dobry traf ... Jakby coś podobnego :?

Tren Płeć:Kobieta
Lorelei

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 30-06-2011, 13:29   

Etem, moim zdaniem Baccano!, by pasowało, tam jest sporo osób, których rola w fabule jest niejasna do pewnego momentu. Poza tym myślę, że klimat jak najbardziej by ci przypasował.

W Higurashi jest dość ważny motyw odkrywania kim tak naprawdę są bohaterki, ale nie jestem pewna czy o to dokładnie chodzi. Nie mniej seria i jej kontynuacja są warte uwagi.

Poza tym do pewnego stopnia pasuje Kara no Kyoukai.

Phantom Płeć:Mężczyzna
You wanna play too ?

PostWysłany: 30-06-2011, 19:00   

Witam.
Chciałbym obejrzeć anime "Bakuman", "Touka Gettan"oraz "Hakuouki Hekketsuroku".
Co o nich myślicie zważając na to że jestem fanem romansu?
Oczywiście odrobina magii czy też akcji mi nie przeszkadza.
Chodzi mi głównie o to aby anime miało logiczną całość i ładnie się prezentowało fabularnie jak i animowanie (kreska).
Dziękuję
Pozdrawiam ^^

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
7563976
Gucia Płeć:Kobieta

PostWysłany: 30-06-2011, 21:30   

Z tych podanych widziałam tylko Hakuouki i uważam, że nie warto nawet się za to brać. Poza ładną kreską (która akurat się zbiedziła w tym sezonie)nie ma w tym nic. Ja zanudziłam się przy tym na śmierć. Jak chcesz romansu, to włącz 2 ostatnie odcinki.

Przykro mi ;(

Jeśli chodzi o Bakuman (nie doczytałam tytułu), to warto go obejrzeć ale od strony shounenu. Początek zapowiada się całkiem ciekawie, ale potem to już tylko przesadnie cukierkowy, platoniczny romansik
Spoiler: pokaż / ukryj
gdzie para dopiero w ostatnich odcinkach zamienia osobiście słówko, chociaż druga para pod tym względem ratuje tę serię.
Ogólnie warte obejrzenia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
NecroMac Płeć:Mężczyzna
Biri biri!

PostWysłany: 30-06-2011, 22:25   

Phantom
Jeśli liczysz na roman to nie szukaj go w Bakumanie. To anime wątek miłosny ma bardzo słabo rozbudowany i jest ona tylko narzędziem, który napędza aspiracje głównego bohatera.
Więcej miłości znajdziesz raczej w kwiatku o bardzo długiej nazwie :)
http://myanimelist.net/anime/9989/Ano_Hi_Mita_Hana_no_Namae_wo_Bokutachi_wa_Mada_Shiranai
RAczej mało oglądał tego typu anime, więc mało się znam, jednak myślę że mogę polecić nieco rozczulający film pełnometrażowy The Girl Who Leapt Through Time
http://myanimelist.net/anime/2236/Toki_wo_Kakeru_Shoujo

BTW:
Szukam, Shounena z dobrze wykonanymi, dynamicznymi, walkami (jak np. w Souleaterze).
o Afro samurai i Samurai Champloo wiem, ale szukam czegoś w innych klimatach.
Jedyne co ważne by Walki były Bardzo, ale to bardzo dynamiczne i by można było je podziwiać :))
Liczę na waszą pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Tren Płeć:Kobieta
Lorelei

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 30-06-2011, 22:46   

NecroMac, zdecydowanie FLCL cała seria ma tak dynamiczną grafikę, że nic tylko siedzieć i podziwiać. Poza tym Black Lagoon jako porządna seria sensacyjna ma sporo ładnie zanimowanych starć. No i Katanagatari.

Poza tym z serii, które mają trochę mniej starć, tudzież nie są one aż tak dobre: Sengoku Basara, Ga Rei Zero, Inuyasha (tutaj walki są nieco nierówne z tego co na razie widziałam), Seirei no Moribito (cudna grafika, ale historia nie ma jakiegoś nadmiaru walk), no i jakbyś miał ochotę na badass Magical Girlsowe klimaty to pierwsza kinówka Nanohy (i druga seria telewizyjna, jak kinówka podejdzie).

Gamer2002 Płeć:Mężczyzna
Bezdennie Głupi

PostWysłany: 01-07-2011, 09:33   

Cytat:
Jeśli liczysz na roman to nie szukaj go w Bakumanie. To anime wątek miłosny ma bardzo słabo rozbudowany i jest ona tylko narzędziem, który napędza aspiracje głównego bohatera.

Przecież jest jeszcze drugi wątek romantyczny który jest porządny...

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
kotatsu
Gość
PostWysłany: 01-07-2011, 12:48   

Szukam anime podobne do kami nomi zo shiru sekai.Inteligentny protagonista,mało fanserwisu i dobra komedia. Treść fabuły zlokalizowana w okolicach szkolnych.
Powrót do góry
Phantom Płeć:Mężczyzna
You wanna play too ?

PostWysłany: 02-07-2011, 07:50   

Aktualnie oglądam właśnie Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai i jak na razie mi się podoba. Trochę szkoda że nie jest jeszcze w całości skończoną serią.
Bakuman jest bardzo ładnie oceniony przez recenzenta tanuki a co do kreski też nie mam zastrzeżeń.

Numer Gadu-Gadu
7563976
Shinose Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 02-07-2011, 20:38   

Szukam anime podobnego do Clannada i Kanon polecicie coś?

Loko Płeć:Mężczyzna
Aspect of Insanity

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 03-07-2011, 06:35   

Air, rzecz jasna. No i standardowo Byousoku 5cm

I am and I are all we.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Tabris Płeć:Mężczyzna
Snowflake

PostWysłany: 03-07-2011, 09:17   

Gość napisał/a:
Szukam anime podobnego do Clannada i Kanon polecicie coś?

ef – a tale of memories mogę Ci polecić. Co prawda jest tam mniej humoru niż w Air, ale mimo wszystko to ciekawa seria. A daj sobie tylko spokój z drugą serią, jest schrzaniona.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Shinose Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 03-07-2011, 11:27   

Dzięki, akurat deszczowa pogoda, więc sobie dzisiaj oglądne te serie;)

LooQ Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 04-07-2011, 21:23   

Witam!
Ostatnio widziałem (a dokładniej jeszcze oglądam) "Full Metal Panic!".
Bardzo mi się spodobały serie tego anime, a w szczególności komedia w nich zawarta, dlatego szukam podobnych anime.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
10310615
Keslaw Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 05-07-2011, 12:42   Anime podobne do Clannad?

Witam wszystkich użytkowników forum :)

Przymierzam się do Kanon, Ef-tale of the melodies, jak narazie po poszukiwaniach. Obchodzi mnie głównie anime psychologiczne/dramat, żadnych horrorów z bardzo fajną kreską jak w Clannad:) Aby wzruszało przede wszystkim, nie chcę totalnej kopii Clannadu, chociaż sam Clannad wygląda na kopie Kanon-u :) Czekam na Wasze odpowiedzi :D

Pozdrawiam,
Keslaw

Scalono do właściwego tematu, na przyszłość proszę sprawdzać czy nie istnieje już temat odpowiadający twoim potrzebom.

Tren
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Strona 353 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 352, 353, 354 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi