Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Kizvo
|
Wysłany: 10-10-2011, 21:18
|
|
|
Hej
Poszukuję anime w którym głównym wątkiem jest że głowny bohater ratuje świat, galaktyke, uniwersum itp. albo grupa bohaterów z elementami SF, supermocy, magii, mechów. Może być trochę romansu :P Znajdzie sie coś jeszcze?
@down
Przepraszam że nie dopisałem ale nie wszystko musi występować w 1 anime. |
Ostatnio zmieniony przez Kizvo dnia 10-10-2011, 22:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Spike
Ar-Raszid
|
Wysłany: 10-10-2011, 21:23
|
|
|
The sacred blacksmith? Jest magia jest w sumie trochę jakby zalotów, i jest zły charakter co chce zniszczyć świat. Chyba ze wszystko co wymieniłeś po przecinku ma być zawarte w jednym tytule. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 11-10-2011, 00:39
|
|
|
Jak lubisz Steampunk to Sakura Wars TV
Evangelion, kanon lektur gainaxa
Gunbuster, jak wyżej, ave Kochi, tak ostatni odcinek jest czarno-biały
Maze tv, Wrzuć do miksera mecha, fantazy, gender bender i odrobine hentajskich macek. Efekt mimo wszystko dobry ukiu. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 11-10-2011, 18:29
|
|
|
Bokurano- zdecydowanie, jeśli nie przeszkadza ci dramat. |
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 11-10-2011, 21:21
|
|
|
Dziękuje za wcześniejsze propozycję ale znalazł by się jakiś shounen? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 12-10-2011, 00:21
|
|
|
Wydaje mi się, że drugiego Vandreada nie znajdziesz :P
Może Terra E ?
Lub odwracając schemat Casshern Sins |
|
|
|
|
|
Shans
|
Wysłany: 13-10-2011, 09:52
|
|
|
Poszukuję dobry harem/romans. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 13-10-2011, 09:57
|
|
|
Shans napisał/a: | Poszukuję dobry harem/romans. |
Weź się za Keye - Clannad, Kanon, Air. Klasyczne, typowe i dobrze (w swojej klasie) zrobione. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 14-10-2011, 18:13
|
|
|
Ja bym proponował jeszcze kilka rzeczy mniej dramatycznych, a również dobrych:
Amagami SS
Kimikiss Pure Rouge
Toradora |
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 14-10-2011, 22:20
|
|
|
Dalej poszukuję anime w którym główny bohater ratuje świat,galaktyke itp. z elementami sf,magi,supermocy,cyberpunky,vampirów. Nie musi to być wszystko razem. Fajnie by było jak by to był shounen i miał by coś z romansu. Szukam też czegoś innego jak główny bohater niszczy świat a inni chcą go powstrzymać z w/w elementami jak i romansem. Znajdzie się coś jeszcze? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 15-10-2011, 08:32
|
|
|
To weź się za tego Blooda+ co masz w do obejrzenia. Jak przejdziesz pierwszy rozdział , czyli jakieś 7 odcinków, to dalej jest już całkiem fajnie. A jak wejdzie Lulu ... :]
Generalnie obejrzałeś prawie wszystko co mona by ci w tej materii polecić.
Na pewno ni chcesz obejrzeć Blue Gender? Albo taki Last Exile, Now and Then, Here and There, Solty Rei, Toward the Terra TV, Zone of the Enders: Dolores, oraz Saber Marionette J
Co prawda ty wybredziuchu pewnie nic z tego nie weźmiesz, ale coś do wyboru masz :P |
|
|
|
|
|
ZUBEK
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 15-10-2011, 19:14
|
|
|
Poszukuję anime z zupełnie odmiennymi zasadami działania świata. Żeby wszystko odbywało się na innych zasadach, tak na wszelki dopisze, że nie chodzi mi o zmiany kulturowe tylko o całą fizykę świata. Temat w sumie dowolny, ale preferowałbym coś z dużą dawką akcji/komedii/psychodelii, oczywiście nie musi to być w jednym anime. |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 15-10-2011, 19:33
|
|
|
Dziwne wymagania. Bardzo. Ale coś tam się powinno znaleźć.
Eureka Seven - nie wiem, czy dokładnie o to chodzi, ale tu świat jest wyraźnie inny od tego, który znamy.
FLCL - tu nie mam wątpliwości, że wszystko jest jakieś inne.
Karas - może się nada, a może nie. Nie wiem.
Mahou Shoujo Madoka★Magica Ten świat też ma swoje zasady.
Umineko no Naku Koro ni - tu bohater próbuje cały czas udowodnić, że światem żądza normalne zasady. Marnie mu to idzie.
Xam'd: Lost Memories - kolejny dziwaczny raczej świat. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 15-10-2011, 20:01
|
|
|
ZUBEK napisał/a: | Poszukuję anime z zupełnie odmiennymi zasadami działania świata. Żeby wszystko odbywało się na innych zasadach, tak na wszelki dopisze, że nie chodzi mi o zmiany kulturowe tylko o całą fizykę świata. Temat w sumie dowolny, ale preferowałbym coś z dużą dawką akcji/komedii/psychodelii, oczywiście nie musi to być w jednym anime. |
Hare+Guu dokładniej wnętrze Guu. Starczy powiedzieć, że drzewa tańczą same, bez pomocy środków rozweselających? Może to nie jest jakiś kosmos ale tamta dżungla operuje na własnych zasadach. Choro i pokute, mandy i przede wszystkim niezidentyfikowana forma życia - Guu. (koty stonogi działają jak trąbka, lub urodzinowy gwizdek) |
|
|
|
|
|
ZUBEK
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 16-10-2011, 10:07
|
|
|
Dzięki na pewno się wezmę za obejrzenie. Ale prosiłbym o jeszcze kilka tytułów. Może tym razem coś bardziej akcji. Ale muszę przyznać, że w Hare+Guu można się pośmiać. |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|