FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 379, 380, 381 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Status: offline

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 13-11-2011, 23:19   

Blue Gender żołnierzy jest sporo ale wysypują się jeden po drugim by w końcu (bardzo wredne spoilery)
Spoiler: pokaż / ukryj
została tylko jedna pani żołnierz i ratowany nieudacznik
by potem
ratowany nieudacznik stał się żołnierzem
a
żołnierka zwątpiła w system

Do tego świetna muzyka i opening, w wersji anglojęzycznej zaśpiewane po angielsku (co ciekawe nie spaprali)
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Urawa Płeć:Mężczyzna
Keszysta

PostWysłany: 14-11-2011, 09:12   

Cytat:
@down
Dziękuje za tak szybką odpowiedź. Tematyka pasuje, a jest może coś nowszego z lat 2000+?

Nie. Tematyka w zasadzie umarła, podobnie jak w przypadku np. cyberpunka. Najlepsze serie wojenne powstawały 20-30 lat temu. Paradoksalnie, wtedy właśnie mniej przejmowano się tym, by anime trafiło do najszerszego odbiorcy, a potrafiono kręcić naprawdę dobre, skupione na temacie produkcje.
Ze współczesnych można od biedy dorzucić "Cat Shit One". Marność współczesnych tytułów tego typu pokazują choćby "Tytania" czy koszmarne "Valkyria Chronicles". Na ich tle takie "Space Battleship Yamato" jawi sie jako prawdziwie arcydzieło (tu ciekawostka, najnowszy film z tego cyklu powstał dwa lata temu, a w planach jest nowa seria TV).

Ganossa Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 15-11-2011, 18:19   

Może Yikikaze Bardzo fajne anime dla wielbicieli lotnictwa wojskowego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 15-11-2011, 19:50   

Area 88 średnie ale na temat :P
Powrót do góry Zobacz profil autora
616 Płeć:Mężczyzna
From GARhalla

Grupy:
PostWysłany: 16-11-2011, 03:40   

Kizvo napisał/a:
Witam
Szukam anime w którym głównym bohaterem jest żołnierz służący w wojsku. Z elementami w sumie wszystkimi ale głownie z sf,supermoce,magia,fantasy,sensacja,akcja,mechy itp. Nie musi to być razem. Nie wiem czy coś takiego będzie ale by było super. Dziękuje za zainteresowanie się moją prośbą:)

Gundam
Gundam 08th MS Team
Gundam 080 War In The Pocket
Gundam IGLOO, wszystkie trzy części
Hellsing Ultimate można na siłę podciągnać + autor ma bonera na militaria.
Black Lagoon, na siłe można podciągnać z powodu autorskiego militarnego bonera, masy żołnierzy i eks-żołnierzy i byłego żołnierza w osobie Dutcha w głównej obsadzie.
Mazinkaiser SKL - właściwie główni bohaterowie to najemnicy, ale armia ma z nimi długoterminowy kontrakt, więc na jedno wychodzi.
RahXephon
Super Robot Wars OG: The Inspector
Gunbuster
Sokou no Strain (od drugiego odcinka, ale pierwszy to wspaniały autorski trolling)
O żołnierzach jest też Zipang, ale nie oglądałem go, więc nie mogę szczerze polecić.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gamer2002 Płeć:Mężczyzna
Bezdennie Głupi

PostWysłany: 16-11-2011, 16:34   

Cytat:
RahXephon

Tutaj... zbytnio to podciągnąłeś i równie dobrze mógłbyś dać Evangeliona.

Jeszcze Full Metal Panic może.
Gundam Stardust Memory, ale tam się liczy tylko animacja.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Anyone
Gość
PostWysłany: 17-11-2011, 16:32   

Hej

Czy jest takie anime, gdzie główni bohaterowie dorobili się dzieci (oczywiście romans) (prócz Clannadu)
Powrót do góry
Luik Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 17-11-2011, 16:41   

Itazura na Kiss
ef - a tale of melodies.
Powrót do góry
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 17-11-2011, 17:24   

Nana i można powiedzieć, że gdyby nie luka fabularna, to były by wszystkie fazy rozwoju dziecka :P

A jeśli chodzi o wychowywanie a nie poczynanie to Aishiteruze Baby. O dziwo z perspektywy chłopaka.
Phantom Płeć:Mężczyzna
You wanna play too ?

PostWysłany: 18-11-2011, 07:34   

Witam.
Szukam bardziej poważnego romansu w którym główni bohaterowie są razem już od początku albo w połowie. Może być z gatunku szkolne gdyż bardzo lubię jak akcja dzieje się w okolicach szkoły. Głównie chodzi mi o ich przeżyte chwile razem.

Pozdrawiam.

Numer Gadu-Gadu
7563976
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 18-11-2011, 08:00   

Z mojego punktu widzenia, twój gust się nie zmienia :P
Być może się mylę, ale Nodame Cantabile wydaje mi się pasować. Przynajmniej na screenach zawsze jest ta sama para.
I szczerze mówiąc polecił bym jeszcze Maison Ikkoku, mimo że wdowa jest praktycznie cały serial wierna duchowi męża, to jednak jej zazdrość o pewnego faceta aż promieniuje. A że i ona jego i on ją ... plus jest tam jeszcze jeden facet i 3 kobitki. (nie licząc reszty lokatorów) Poza tym fajnie popatrzeć jak zamiast komórek do komunikacji używają płatnych telefonów stacjonarnych aka wrzuć monetę. A i kreska ewoluuje wraz z biegiem odcinków, mimo że i tak jest fajna.
Phantom Płeć:Mężczyzna
You wanna play too ?

PostWysłany: 18-11-2011, 18:47   

Jak już to skusiłbym się na Nodame Cantabile. Już wcześniej jakoś korciło mnie to anime jednak brak zapału odpychał mnie xd. Maison Ikkoku.. Może i nawet gdyby fabuła była najlepsza to kreska tak mocno mnie odpycha że ...

Ale wielkie dzięki ^^

Numer Gadu-Gadu
7563976
krew_na_scianie Płeć:Kobieta
kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 18-11-2011, 21:44   

To zdecydowanie polecam "Bokura ga Ita", przynajmniej ja się w tym romansie zakochałam. I większość akcji rozgrywa się w szkole, a poważnych elementów jest znacznie więcej niż komedii. Tylko nie zniechęcaj się kreską, to może też zatracisz się w tej serii. :)

Numer Gadu-Gadu
9343376
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 18-11-2011, 23:13   

Jedna adnotacja co do kreski w ogóle.
Jak już kiedyś pisałem "kreska" i sposób fotografii serialu animowanego to dwie różne rzeczy. Z tego względu stare seriale są wyblaknięte, poszarzałe i rozmyte w stosunku do dzisiejszych, ale kreska może być bardzo podobna. Tutaj niech przykładem będzie Rumiko Takahashi (bo nie znam nikogo innego z takim stażem) Urusei Yatsura, Ranma 1/2, Inuyasha i Maison Ikokku mają praktycznie identyczną kreskę-sposób rysowania postaci. Charakterystyczne cienie na powiekach i ogólnie sposób rysowania twarzy. Różnica tkwi w jakości utrwalenia. Dodam że remasterowane stare produkcje aż biją po oczach kolorami.
Remastered Ikokku op
I tak to zielone to fiat 126.
A to dowód na to, że hd pogrubia. Ten openig tak mnie zaskoczył, że nie wiem.
(ten serial ma 26 lat, musi mieć trochę inną kreskę niż obecne standardy)
gość
Gość
PostWysłany: 20-11-2011, 17:05   

Witam. Poszukuję anime podobnego do Toshokan Sensou. Chodzi mi głównie o "wojskową" otoczkę i wątek romantyczny. Konflikt przedstawiony w TS był troszkę... dziwny ale już postaci czy tak naturalnie rozwijający się wątek romantyczny kupiły mnie w całości. Nie wspominając już o broni i mundurach. W ostateczności mogą pojawić się mechy - wydaje mi się, że RahXephon czy Xam'd: Lost Memories pasują do moich oczekiwań (?), tylko nie jestem pewna co do wątku romantycznego, a nie ukrywam, że mi na nim zależy. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Powrót do góry
Strona 380 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 379, 380, 381 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi