FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 387, 388, 389 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
616 Płeć:Mężczyzna
From GARhalla

Status: offline

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 12-12-2011, 02:47   

trix33 napisał/a:
Gamer2002 napisał/a:
Cytat:
Szukam czegoś podobnego do Heroman,a raczej po prostu opowieść o bohaterze (najlepiej uczeń, ale nie podstawówki...), wiadomo są walki, a także wątek miłosny, czyli ogólnie klasyka. By zamknęło się w 30 odcinkach. A najlepiej gdyby nie było mechów (choć jeden robot jak w w/w tytule mi nie przeszkadza)

Hmm, Heroman jest dość zachodni a jego wątek miłosny był wbrew parom zasadom anime (pamiętasz odcinek gdzie wszystko uniemożliwiało Linie umówienie się z Joeyem na randkę? Normalnie taka sytuacja trwa przez pół serii. Po tym jak przez pierwsze pół nikt o randkach nie myśli :P).

Wiele wspólnego z Heromanem ma Tiger & Bunny, tylko że główny bohater jest przed 40 a wątku miłosnego za wiele tu nie ma. Jest za to rodzinny i przyjaźń "dwóch policjantów".

Może raczej chodzi mi o samą walkę i miłość, hmm może raczej powiem że szukam czegoś podobnego do Fate stay night, albo Busou Renkin. Po prostu by były walki, a wątek miłosny w tle (fajnie by było by też się rozwijał, ale w anime to raczej niemożliwe..)

Baccano! - kilka rozwijajacych się wątków romantycznych, dużo świetnych walk
Xam'd The Lost Memories - Miłość jest tu ważnym motywem
Dororon Enma-kun Meramera - komedia zwariowana, ale akcja jest nawet neizła a romansu troszeczkę jest
Durarara!! - Parę wątkó romantycznych, nie odgrywają aż takiej roli jak w Baccano!, ale są, a walki grzmocą wszystko
Noein - Związek dwójki głównych bohaterów można pod miłość podciągnąć i jest ważny dla fabuły, walki są niezłe. Uwaga, zawiera sporo bullshitu z dziedziny fizyki kwantowej.
Tekkaman Blade - Klasyk w którego tle gdzieś tam rozkwita romansik, nie pamiętam ile to miało odcinków, moze się nei mieścić w twoim limicie.
Mugen no Ryvious - Co prawda romane są tu na drugim planie, ale jest ich wiele i płynnie się rozwijają. Tak samo z walkami. Mech jest tylko jeden i to tak naprawdę zdalnie sterowany robot.

Z mechami:
Hoshi no Koe - 25 minut tylko, miłosc to główny motyw, walka też gdzieś tam jest
Godannar - Głóni bohaterowie biorą ślub w pierwszym odcinku, a im dalej tym lepiej. Drugi sezon jest lepszy swoją drogą
Tengen Toppa Gurren Lagann - Całkiem sporo wątków romansowych znajduje tu zwieńczenie, co niektóre mają też ważny wpływ na fabułę
The Big O - nawet autorzy endingu shippują głównego bohatera i jego pomocnicę, a ważne jest też to co jest między nim a inną postacią.
Gundam 08th MS Team - Nie bój się, że to część Gundama, samodzielny tytuł, praktycznie Romeo i Julia z mechami w Wietnamie.
RahXephon - Kolejny show studia Bones gdzie relacje uczuciowe głównego bohatera z pewną damą są bardzo ważne.
Star Driver - Romans stanowi tu właściwie ważniejszą część wydarzeń, walki mechów to tylko dystrakcja.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gucia Płeć:Kobieta

PostWysłany: 12-12-2011, 22:53   

Kyousougiga- czy zna ktoś coś z podobną kreską do tego? Trochę jak Guran Lagan i na pewno FLCL. Taka luźna, chaotyczna, dynamiczna. Natychmiast mi się spodobała bez względu na treść. Może to być nawet bezkształtana papka, byle ta kreska była.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Tren Płeć:Kobieta
Lorelei

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 12-12-2011, 23:56   

Chwilowo do głowy przychodzi mi tylko Kizuna Ichigeki.

From GARhalla

Grupy:
PostWysłany: 13-12-2011, 20:13   

Gucia napisał/a:
Kyousougiga- czy zna ktoś coś z podobną kreską do tego? Trochę jak Guran Lagan i na pewno FLCL. Taka luźna, chaotyczna, dynamiczna. Natychmiast mi się spodobała bez względu na treść. Może to być nawet bezkształtana papka, byle ta kreska była.

REDLINE.
Podobną kreskę do FLCL i Gurren Lagann ma też Diebuster.
Powrót do góry Zobacz profil autora
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 13-12-2011, 20:21   

616 napisał/a:
Podobną kreskę do FLCL i Gurren Lagann ma też Diebuster.

Zwłaszcza że Nono i Lal'C Mellk Mal występowały w szóstym odcinku Laganna :P
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
LooQ Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 14-12-2011, 00:22   

Witam.
Mam nadzieję, że nie będzie to niezgodne z tym forum.
Otóż, szukam anime które się wam bardzo podobało. Kieruję to do wszystkich osób czytających ten post i chcących na niego odpowiedzieć. Oglądałem anime z dużej ilości różnych gatunków i wiem, że każdy z nich jest na swój sposób dobry/wyjątkowy.
Dlatego mój post jest taki a nie inny. Prosiłbym o nie podawanie jakiegoś anime tylko dlatego, że jest dobrze oceniane na różnych stronach. Proszę bardziej o wasze subiektywne opinie :). Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
10310615
Tren Płeć:Kobieta
Lorelei

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 14-12-2011, 01:01   

LooQ napisał/a:
Mam nadzieję, że nie będzie to niezgodne z tym forum.

Niezgodne w żaden sposób nie jest, acz przy takim sformułowaniu prośby zostaniesz zapewne zalany masą tytułów. Zwłaszcza jak przyjdą panowie od mechów.

Ale przejdźmy do tytułów ode mnie: Baccano!, Black Lagoon, Cardcaptor Sakura, Ghost Hunt, Higurashi, Katanagatari, Nanoha (kinówka + druga seria telewizyjna), Mawaru Penguindrum (wciąż wychodzi, ale zostały tylko 2 odcinki do końca), Mouryou no Hako, Natsume Yuujinchou, Ouran High School Host Club i Kino no Tabi.

kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 14-12-2011, 01:10   

Z koncertu życzeń pozycja pierwsza by kokodin.
Shinryaku! Ika Musume Tytuł przez jednych oceniany na 10 przez innych na 5 i mniej. Natomiast jak dla mnie tez 5 ale ja mam listing od 0 do 5 a tanuki od 0 do 10 :P
Mniejsza o to. Tytuł to komedia o plażowych podbojach pewnej kałamarnicy, o dziwo bez fanserwisu. Zwyczajna komedia na podstawie kontrastu zdrowego rozsądku ludzi ogólnie i głównej bohaterki. Postaci są różne i bardzo kolorowe a te najfajniejsze pojawiają się gdzieś w połowie serii. W trakcie emisji w zeszłym roku obejrzałem całą serię w zależności od odcinka od 7 do 12 razy, teraz będzie już ok 16 pełnych seansów pierwszego i 4 drugiego sezony. Drugi sezon to tak w porównaniu do pierwszego 75-80% potencjału pierwszego. Nadal jest fajnie ale te ciekawsze odcinki zdarzają się trochę rzadziej i są zazwyczaj wypełnione 2:1 tymi średniejszymi do tych superfajnych.
Jeśli szukasz w anime fanserwisu, haremów, miłości lub sensu, tu tego nie znajdziesz , mimo to tytuł godny polecenia.

Mogę opisać tak jeszcze kilka serii ale były by one z zupełnie innych gatunków (mniej rozrywkowych)
Urawa Płeć:Mężczyzna
Keszysta

PostWysłany: 14-12-2011, 09:31   

Cytat:
Otóż, szukam anime które się wam bardzo podobało.

Kilka pierwszych, które przyszły mi do głowy: Shoujo Kakumei Utena , Witch Hunter Robin , Sailor Moon , Rurouni Kenshin OAV , Oblivion Island: Haruka and the Magic Mirror , Legend of the Galactic Heroes , Anohana... , Shamanic Princess , Mahou Shoujo Lyrical Nanoha , Space Battleship Yamato i w diabli innych.

Loko Płeć:Mężczyzna
Aspect of Insanity

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 14-12-2011, 15:20   

To ja podjadę z bardziej dramatycznymi tytułami: Monster, Neon Genesis Evangelion, Haibane Renmei, Angel's Egg, Le Maison en Petits Cubes, Serial Experiments Lain, Toki Wo Kakeru Shoujo oraz nieco mniej dramatyczne: Akira

I am and I are all we.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Tirisfal Płeć:Mężczyzna
Książę Amberu

PostWysłany: 14-12-2011, 18:04   

A ja wymienie znane ale przyjemne (choć pewnie już widziałeś)
Code Geass, Death Note, Black Lagoon (już dwa razy się pojawia ;) ), Phantom: Requiem for the Phantom (mniej znane ale nadal moim zdaniem świetne), Higurashi no naku Koro ni, Spice and Wolf, Monster, Clannad, Fullmetal Alchemist Brotherhood. Przekrój przez wiele gatunków i jedne z moich ulubionych.

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the universe trying to build bigger and better idiots. So far, the universe is winning."
- Rick Cook
From GARhalla

Grupy:
PostWysłany: 14-12-2011, 19:01   

To ja dam wszystko co lubię.

Baccano! - Zakręcone, oryginalne
Durarara!! - Zabawne, bardzo miły klimat
Black Lagoon - Cyniczne spojrzenie na świat pod przykrywką sporej ilości akcji
Hellsing Ultimate - Brutalne i bezkompromisowe z wampirami
Tengen Toppa Gurren Lagann - Najlepsze i najbardziej heroiczne mechy
Brave King GaoGaiGar i GaoGaiGar FINAL - Król Odważnych którego zwyczajnie trzeba zobaczyć
Shin Mazinger - Zakręcony pozytywnie remake klasyka
New Getter Robo - Ostre, brutalne, połączneie horroru z mechami
Star Driver - Mega mix gatunkowy
Giant Robo: The Day The Earth Stood Still - Krótka seria z szalonymi motywami, ale zadające też poważne pytania
Bokurano - Smutne, chociaż manga lepsza.
X'amd: The Lsot Memories - melancholijne i nietypowe
RahXephon - Neon Genesis Evangelion, tylko lepszy
Deadman Wonderland - Cyniczne spojrzenie na shoneny
Darker Than BLACK - jak wyżej, tylko chwytajace temat z innej strony
Dororon Enma-Kun Meramera - Jedna z najbardziej szalonych komedii pod Słońcem.
Genshiken - O życiu otaku słów kilka
Bakuman - o tworzeniu mangi słów kilka.
Higurashi - Serio, to jest niezły horror
Hoshi no Koe - 25 minut które są bardzo rozczulające
Je t'aime - 10 minut na których się popłaczesz.
Children who Chase Lost Voices from Deep Below - Film autora Hoshi no Koe, wart uwagi
Karas - Japoński Batman
Tiger & bunny - Co nieco z życia superbohaterów
The Big O - Co gdyby Bruce Wayne maił wielkiego robota?
Cowboy Bebop - This will create a new genre that will be called "Cowboy Bebop"
Laputa - Antywojenna baśń
Księżniczka Mononoke - jak wyzej, tylko zamaskowana jako proekologiczna baśń.
Ayakashi: Japanesse Classic Horror - 3 Historie grozy
Steins;Gate - Nie baw się w podróże w czasie.
Mahou Shoujo Madoka Magica - Nowe podejscie do Magical Girls
La Mansion es Petits Cubes - nietypowe i świetnie zrobione
Code Geass - świetna seria bawiąca sięschematami
Mazinkaiser vs Great General of Darkness - film katastroficzny z mechami
Mazinkaiser SKL - Rambo z mechami.
Infinite Ryvious - Władca Much. W KOSMOSIE!
My Last Day - Pasja, wersja animowana
Mizu no Kotoba - krótkie i warte uwagi.
Millenium Actress - Świetne wykorzystanie potencjału jaki daje animacja dla opowiedzenai historii.
Noein - Fizyka kwantowa, ale też życiowe toto.
Noir - miła seria o parze zabójczyń
Death Note - Facet postanawia sam wymierzyć sprawiedliwość całemu światu
Paranoia Agent - Z eskapizmem trzeba uważać.
On Your Mark - tego maleństwa się nie da opisać.
REDLINE - UKORONOWANIE CAŁEJ SZTUKI ANIMACJI!
Steamboy - Steampunk, czego chcieć więcej?
Tekkaman Blade - Klasyk
Gunbuster - Historia o dorastaniu z mechami, sportem, wojną - ciekawy miszmasz gatunkowy.
Negadon - A Monster From Mars - Stary Człowiek i Może Dokopać.
Legend of the Galactic Heroes i Armored Trooper VOTOMS - oglądałem tylko prequele obu ale jeśli oryginały są choć w połowie tak dobre (a parę odcinków VOTOMS które widziałem wskazują, że są nawet lepsze), to warto.
tan
Gość
PostWysłany: 16-12-2011, 15:08   

Witam, czy istnieje jakieś anime o związku na odległość? z góry dzięki za odpowiedzi.
Powrót do góry
Potwór Latacz Płeć:Mężczyzna
Czajnik w Mroku

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 16-12-2011, 15:37   

5 centimeters, Voices Of Distant Star, The Place Promised in Our Early Days. Tak na szybko wyszło że Shinkai : )

O, z Nie-Shinkaia: Basilisk.

"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora

Numer Gadu-Gadu
25993346
frems
Gość
PostWysłany: 16-12-2011, 16:09   

Hej
Szukam anime o walkach w przestworzach, kosmosie. Samolotami, mechami, wszystkim czym się da latać. Ciekawi mnie czy będzie jakaś fajna seria. Elementy mogą być wszystkie np. horror, mechy, super mocy, sf, magia, romans itp. itp. Czy znajdzie się coś?
Powrót do góry
Strona 388 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 387, 388, 389 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi