Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-12-2011, 12:07
|
|
|
No, istnieje Gintama, gdzie w teorii główny bohater i spora część drugiego planu jest dorosła, ale w praktyce.....
Poza tym jeśli nie uprzesz się, by koniecznie był to shounen, a po prostu seria akcji to znajdziesz całkiem sporo ciekawych rzeczy: Darker than black, Cowboy Bebop, Kara no Kyoukai (znaczy tutaj wiek bohaterów nie został podany, więc nie mam pewności, ale dwójka głównych bohaterów zdecydowanie nie jest smarkata), Seirei no Moribito, Ryoko's Case File i Tiger & Bunny. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-12-2011, 13:32
|
|
|
Zyll666 napisał/a: | Wiem, że to sprzeczne, ale... szukam shonena, w którym główny bohater jest dorosły. Istnieje w ogóle takie anime ? |
GaoGaiGar, gdzie główny bohater często podkreśla, że ma "tylko" 20 lat. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 10-12-2011, 13:48
|
|
|
Poza rzeczami wyżej wymienionymi: Różne inne random przypadki (Devil May Cry, Rune Knight Louie, Sengoku Basara, Berserk, Bastard! - choć te dwa ostatnie to właściwie seineny). Jeśli weźmie się serie z wampirami (Trinity Blood, Hellsing) to też średnia wieku gwałtownie rośnie. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
mlody1996g
|
Wysłany: 11-12-2011, 17:22 Podobne anime
|
|
|
Przepraszam jeśli już taki temat był. Jest to mój 1 temat na forum, więc witam wszystkich.
Poszukuje anime, z historią podobną do Toradory, Kaicho wa Maid-sama, ew. Midori no Hibi, Zero no Tsukaima czy Rosario to Vampire.
Chodzi mi dokładniej o ładną kreskę, ciekawą fabułę, żeby historie nie były ciągnięte nie wiadomo ile (jak np. pojedynki w DB xD), najlepiej jakiś wątek miłosny, mile widziani, choć nie konieczni uczniowie. Więcej wymogów nie mam, dzięki za wszystkie podpowiedzi :D Oglądałem już kilkanaście anime znalezionych na stronach z wyszukiwaniem ale po pierwszym 1-3 odcinku odpuszczałem sobie... więc jeśli byście pomogli to byłbym wdzięczny bardzo xD
Scalono do właściwego tematu. Następnym razem proszę rozejrzeć się czy gdzieś nie istnieje już poszukiwany przez ciebie temat (PO COŚ go przykleiliśmy u góry strony). O wielce niedocenianej opcji "Szukaj" nie wspomnę.
Poza tym niestety przez grzeczność nie mogę powiedzieć gdzie mam przeprosiny i że w żaden sposób nie zmieniły one faktu iż musiałam moderować forum, bo komuś nie chciało się nawet przeczytać przyklejonych tematów.
Tren |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
|
|
|
|
mlody1996g
|
Wysłany: 11-12-2011, 17:37
|
|
|
jezuu sory nie ogarnąłem jeszcze całego forum :D dzięki za przeniesienie |
|
|
|
|
|
trix33
|
Wysłany: 11-12-2011, 17:39
|
|
|
Szukam czegoś podobnego do Heroman,a raczej po prostu opowieść o bohaterze (najlepiej uczeń, ale nie podstawówki...), wiadomo są walki, a także wątek miłosny, czyli ogólnie klasyka. By zamknęło się w 30 odcinkach. A najlepiej gdyby nie było mechów (choć jeden robot jak w w/w tytule mi nie przeszkadza)
Moja lista w profilu. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 11-12-2011, 17:50
|
|
|
mlody1996g napisał/a: | Toradory, Kaicho wa Maid-sama, ew. Midori no Hibi, Zero no Tsukaima czy Rosario to Vampire. |
Nie rozumiem do końca czego szukasz? Slice of life? Komedii romantycznej? Haremówki? Haremówki z akcją ala shounen? Shojo?
Na ile się orientuję to są bardzo różne serie i jedyne co je w większości łączy to wątek romansowy, ale zupełnie inaczej prowadzony...
Doprecyzuj proszę. |
|
|
mlody1996g
|
Wysłany: 11-12-2011, 18:06
|
|
|
tak, dokładnie chodzi mi o wątek romantyczny, podałem różne serie bo nie chodzi mi tutaj o jeden rodzaj tego wątku, tylko że może on być różnie przedstawiany, haremówka jak najbardziej, chociaż nie przepadam za Ouran High School Host Club, to Ai Yori Aoshi było całkiem fajne, więc jak najbardziej, nie mam jakichś wielkich wymagań. Więc chodzi mi głównie o dobra komedie romantyczną, przepraszam że tak to rozwlekłem ciągnąc przez wiele rodzai. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 11-12-2011, 18:26
|
|
|
Do tego jednak powinien być oddzielny temat :P ale nie dla jednego usera lecz dla całego pytania.
Ai Yori Aoshi >> Ah My Goddes tv
Możesz się brać za Love Hina, Mahoromatic , Lovely Complex , School Rumble lub nawet Full Metal Panic Ale dobrych tytułów z wątkiem romantycznym jest najwięcej na świecie i nie wiadomo co konkretnie podpasuje. Proponował bym wybrać się na jakiś listing (anime planet , myanimelist itd) lub stronę Tanuki Anime i zwyczajnie odsortować sobie po gatunku komedie + romans. Ułożyć wedle ocen i przejrzeć obrazki. Możesz też przejrzeć rekomendacje do konkretnych tytułów. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 11-12-2011, 18:31
|
|
|
Cytat: | Szukam czegoś podobnego do Heroman,a raczej po prostu opowieść o bohaterze (najlepiej uczeń, ale nie podstawówki...), wiadomo są walki, a także wątek miłosny, czyli ogólnie klasyka. By zamknęło się w 30 odcinkach. A najlepiej gdyby nie było mechów (choć jeden robot jak w w/w tytule mi nie przeszkadza) |
Hmm, Heroman jest dość zachodni a jego wątek miłosny był wbrew parom zasadom anime (pamiętasz odcinek gdzie wszystko uniemożliwiało Linie umówienie się z Joeyem na randkę? Normalnie taka sytuacja trwa przez pół serii. Po tym jak przez pierwsze pół nikt o randkach nie myśli :P).
Wiele wspólnego z Heromanem ma Tiger & Bunny, tylko że główny bohater jest przed 40 a wątku miłosnego za wiele tu nie ma. Jest za to rodzinny i przyjaźń "dwóch policjantów". |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 11-12-2011, 18:35
|
|
|
Spróbuj:
Nyan Koi!
Baka to Test to Shoukanjuu
Chobits
Kami Nomi zo Shiru Sekai (The World God Only Knows)
Melancholia Haruhi Suzumiyi
Natsu no Arashi
Hakugan no Shana
Nogizaka Haruka no Himitsu
Toaru Majutsu no Index
Z komedii obyczajowych raczej bez wątku romantycznego:
Azumanga Daioh
Lucky Star
Minami-ke
Nichijou
Renkin 3-kyuu Magical? Pokahn |
|
|
trix33
|
Wysłany: 11-12-2011, 19:23
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | Cytat: | Szukam czegoś podobnego do Heroman,a raczej po prostu opowieść o bohaterze (najlepiej uczeń, ale nie podstawówki...), wiadomo są walki, a także wątek miłosny, czyli ogólnie klasyka. By zamknęło się w 30 odcinkach. A najlepiej gdyby nie było mechów (choć jeden robot jak w w/w tytule mi nie przeszkadza) |
Hmm, Heroman jest dość zachodni a jego wątek miłosny był wbrew parom zasadom anime (pamiętasz odcinek gdzie wszystko uniemożliwiało Linie umówienie się z Joeyem na randkę? Normalnie taka sytuacja trwa przez pół serii. Po tym jak przez pierwsze pół nikt o randkach nie myśli :P).
Wiele wspólnego z Heromanem ma Tiger & Bunny, tylko że główny bohater jest przed 40 a wątku miłosnego za wiele tu nie ma. Jest za to rodzinny i przyjaźń "dwóch policjantów". |
Może raczej chodzi mi o samą walkę i miłość, hmm może raczej powiem że szukam czegoś podobnego do Fate stay night, albo Busou Renkin. Po prostu by były walki, a wątek miłosny w tle (fajnie by było by też się rozwijał, ale w anime to raczej niemożliwe..) |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 11-12-2011, 19:29
|
|
|
trix33:
Shakugan no Shana
Toaru Majutsu no Index
Full Metal Panic
Highschool of the Dead |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 11-12-2011, 19:36
|
|
|
Cytat: | Może raczej chodzi mi o samą walkę i miłość, hmm może raczej powiem że szukam czegoś podobnego do Fate stay night, albo Busou Renkin. Po prostu by były walki, a wątek miłosny w tle (fajnie by było by też się rozwijał, ale w anime to raczej niemożliwe..) |
Majikoi bo mamy romans, harem i sporo walk. Również Kapłanki przeklętych dni (tu masz dopiero pokręcony i rozwijany ciekawie wątek miłosny na tle ciągłe rozpierduchy) oraz Highschool of the Dead mogą ci przypaść do gustu. Takoż M jak Miłość o mechach, czyli Gundam Seed. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|