Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-03-2009, 12:09
|
|
|
nie wiem co widziałeś ale na pewno spróbuj:
- Death Note
- Claymore
- Fate/Stay Nighr
- Higurashi no Naku Koro ni, Higurashi no Naku Koro ni Kai
- Samurai Champloo
- Tengen Toppa Gurren-Lagann
- Final Fantasy
- Shakugan no Shana, (jest w tym trochę romansu, ale walki są dobre)
- Shakugan no Shana II (od 14ep'a chyba, bo wcześniej to jest to jakaś tania komedia romantyczna) |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-03-2009, 12:37
|
|
|
KuniOl napisał/a: |
Ponawiam i chce uwzględnić, że nie chce patrzeć na recenzje tanuki i wybierac te które mają ocene 8+++, ale chciałbym, abyście to Wy dali mi anime które dla Was było ciekawe.
|
To wejdź na MAL tych osób, których opinie najbardziej cenisz i posortuj widziane anime według ocen :P a potem możesz sprawdzić na Tanuki, czy to na pewno nie komedia/romans. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Quaigon
|
Wysłany: 17-03-2009, 15:38
|
|
|
Potrzebuje jakiegos anime podobnego do code geass lub death note tzn. zeby byly walki wielkich umyslow |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-03-2009, 17:32
|
|
|
Spróbuj Hikaru no Go, sam się zdziwiłem, jak mi to polecono, ale okazało się, że dostarcza rozrywki w bardzo podobnym stylu :) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Cushoo
Anime Lover
|
Wysłany: 18-03-2009, 17:46
|
|
|
Witam. Ja zaś szukam anime w podobie Death Nota lub Fate/Stay Night co byście polecili ?
Na Swoim Koncie Mam Już:
-Death Note
-Fate/Stay Night
-Bleach
-Darker Than Black |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-03-2009, 18:44
|
|
|
Cushoo, Code Geass i Tengen Toppa Gurren Lagann na początek powinny być w sam raz. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 18-03-2009, 21:37
|
|
|
Poszukuję serii ciepłej, optymistycznej, z sympatycznymi bohaterami i spokojnie "płynącą" fabułą. Jednym słowem mrucznej. Listę obejrzanych anime i ich oceny, można znaleźć pod podpisem. Bardzo proszę się z nią zapoznać, zanim zacznie się sypać tytułami, które widziałam.
PS Ja wymagające stworzenie jestem :)
PS II Drugą serię Natsume obejrzę, kiedy wyjdą wszystkie odcinki ;) |
|
|
Cushoo
Anime Lover
|
Wysłany: 18-03-2009, 22:13
|
|
|
Costly, Zaimponował mnie Code Geass, przerobie 2 serie w 4 dni tymczasem szukam anime podobnego do Bleacha z Dobrą Akcją :) |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
|
Wysłany: 18-03-2009, 22:20
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Poszukuję serii ciepłej, optymistycznej, z sympatycznymi bohaterami i spokojnie "płynącą" fabułą. Jednym słowem mrucznej. Listę obejrzanych anime i ich oceny, można znaleźć pod podpisem. Bardzo proszę się z nią zapoznać, zanim zacznie się sypać tytułami, które widziałam.
PS Ja wymagające stworzenie jestem :) |
Full Metal Panic / Full Metal Panic? Fumoffu! / Full Metal Panic The Second Raid
Kimikiss Pure Rouge (ocena w recenzji niska mimo to całkiem przyjemne, ciepłe romansidło)
Aishiteruze Baby (dla mnie zupełny gniot, jednak ponoć dziewczynom się podoba ta historia)
Nogizaka Haruka no Himitsu
Suzuka
Otome wa Boku ni Koishiteru
Final Approach
Ef - a Tale of Memories
Ef a Tale of Melodies
Hanbun no Tskugi ga Naboru Sora
Zero no Tsukaima / Zero no Tsukaima ~Futatsuki no Kishi~ / Zero no Tsukaima ~Princess no Rondo~
możesz tego spróbować, dosyć szybko się ogląda, jednak nie wszystkim przypada do gustu.
---------------
Cushoo napisał/a: | Costly, Zaimponował mnie Code Geass, przerobie 2 serie w 4 dni tymczasem szukam anime podobnego do Bleacha z Dobrą Akcją :) |
Fate/Stay Night, Shakugan no Shana + druga seria (która jest na początku nudna, druga połowa jest genialna, Naruto + Shippuuden, Tengen Toppa Gurren-Lagann, Claymore |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 18-03-2009, 22:41
|
|
|
To może ja uściślę...
Cytat: | Poszukuję serii ciepłej, optymistycznej, z sympatycznymi bohaterami i spokojnie "płynącą" fabułą. Jednym słowem mrucznej. |
To nie oznacza romansu, czy szalonej komedii. Owszem te elementy mogą występować, ale bez przesady. Jeżeli romans, to nie na podstawie gry eroge, czy dhamat do sześcianu. Jeżeli komedia, to nie szalona, z główną bohaterką lejącą po gębie bohatera w co drugiej scenie. Z góry uprzedzam, żadnego ecchi, moe, wielkookich autystycznych dziewczynek, które potrafią tylko bento robić - jestem na to uczulona! Z tytułów, które mogę podać jako przykłady serii o jakie mi chodzi to: Natsume, Amatsuki, Diary of Tortov Roddle, Mushishi, w dużej części Ghibliki, Shingu.
PS Haremówki również odpadają. |
Ostatnio zmieniony przez moshi_moshi dnia 18-03-2009, 22:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-03-2009, 22:43
|
|
|
Moshi, spróbuj Windy Tales, spełnia dokładnie wymienione przez ciebie wymagania - jest ciepłe, optymistyczne, spokojne i ma sympatycznych bohaterów. Powinien Ci się też spodobać Irresponsible Captain Tylor, chociaż postawione wymagania spełnia tylko częściowo. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-03-2009, 22:45
|
|
|
moshi_moshi, Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto powinno być w sam raz. Ale zastrzegam sobie, że widziałem tylko pierwszy sezon, a o drugim słyszałem dość sprzeczne opinie. Więc radzę na wszelki wypadek zatrzymać się na tym. W połączeniu z wspomnianym wcześniej Windy Tales powinno zaspokoić twój głód :]
Cushoo napisał/a: | Costly, Zaimponował mnie Code Geass, przerobie 2 serie w 4 dni tymczasem szukam anime podobnego do Bleacha z Dobrą Akcją :) |
Choć realia są inne, to podobna jest Inuyasha. I także dłuuga. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
|
Wysłany: 18-03-2009, 22:53
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | To nie oznacza romansu, czy szalonej komedii. Owszem te elementy mogą występować, ale bez przesady. Jeżeli romans, to nie na podstawie gry eroge, czy dhamat do sześcianu. Jeżeli komedia, to nie szalona, z główną bohaterką lejącą po gębie bohatera w co drugiej scenie. Z góry uprzedzam, żadnego ecchi, moe, wielkookich autystycznych dziewczynek, które potrafią tylko bento robić - jestem na to uczulona! Z tytułów, które mogę podać jako przykłady serii o jakie mi chodzi to: Natsume, Amatsuki, Diary of Tortov Roddle, Mushishi, w dużej części Ghibliki, Shingu.
PS Haremówki również odpadają.
|
gomenasai, źle Cię zrozumiałem ;)
więc z tego co napisałem wcześniej zostaje chyba tylko Hanbun no Tskugi ga Naboru Sora i ewentualnie Suzuka |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-03-2009, 22:57
|
|
|
Suzuka jest momentami bardzo irytująca, osobiście bym odradzał. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 19-03-2009, 00:01
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Poszukuję serii ciepłej, optymistycznej, z sympatycznymi bohaterami i spokojnie "płynącą" fabułą. |
Crest of the Stars ze wszelkimi kontynuacjami powinien się nadawać.
Może Real Drive. Aczkolwiek, tu jest czasem zbyt spokojnie... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|