Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 19-03-2009, 14:27
|
|
|
Dziękuję wszystkim za propozycje, na pierwszy ogień pójdą Windy Tales i Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto. Oczywiście gdyby ktoś jeszcze sobie o czymś interesującym przypomniał, to niech da znać :) |
|
|
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 19-03-2009, 16:08
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Poszukuję serii ciepłej, optymistycznej, z sympatycznymi bohaterami i spokojnie "płynącą" fabułą. |
Spice&Wolf, zdecydowanie. Ten tytuł nasunął mi się odrazu czytając twoje wymagania. ;) Noooo i chyba nie masz go jeszcze na liście. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 19-03-2009, 16:41
|
|
|
Cytat: | Spice&Wolf, zdecydowanie. Ten tytuł nasunął mi się odrazu czytając twoje wymagania. ;) Noooo i chyba nie masz go jeszcze na liście. |
Tak się składa, że podchodziłam do tego anime dwa razy i niestety odpadłam. Może jeszcze kiedyś spróbuję, ale na pewno będzie to odległa przyszłość :) |
|
|
Heretique
Lady Złośnica~
|
Wysłany: 19-03-2009, 16:51
|
|
|
Em... rzec mogę, iż nie znam się do końca na anime, nie potrafię także doradzać, jednak... może Koi Kaze? |
_________________ Eggs really are wonderful, aren't they? They are just so... yellow! |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 19-03-2009, 20:02
|
|
|
Koi Kaze w tym wypadku odradzał bym - to jest naprawdę ciężkie, przez poważne ujęcie tematu.
Tak jeszcze a propos - dopiero zacząłem to oglądać, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że Mahou no Stage Fancy Lala także świetnie pasuje do przedmiotu poszukiwań. Choć kierowane do młodszej widowni, to zupełnie to nie przeszkadza. Proszę nie zrażać się tytułem - też miałem na starcie jak najgorsze skojarzenia :] |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
madith
AnimeFan
|
Wysłany: 20-03-2009, 12:10
|
|
|
Witam.
Szukam jakiegos dobrego anime w stylu Shingetsutan Tsukihime, Fate Stay/Night :)
Da sie cos takiego znalezc ?:) |
|
|
|
|
|
Kaioken
|
Wysłany: 20-03-2009, 12:23
|
|
|
Code Geass, Death Note, Shakugan no Shana. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-03-2009, 13:04
|
|
|
Kara no Kyoukai. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
zmario
|
|
|
|
|
Kaioken
|
Wysłany: 20-03-2009, 13:15
|
|
|
Macie co polecić co jest podobne do Melancholi Suzumiyi Haruhi, To LOVE Ru, Ichigo 100%? Arigato z góry :] |
|
|
|
|
|
Hirotakak
Gość
|
Wysłany: 20-03-2009, 14:52 Anime
|
|
|
Szukam anime gdzie Głowny bohater nie jest panienka jes trudny do pokonania itp A jak bedzie z romansem zeby nie plakal co ma robic jak spotka dziewczyne dziekuje Z gory |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-03-2009, 14:59
|
|
|
Hirotakak... Weź dowolne anime, gdzie są jakiekolwiek walki, a główny bohater jest płci męskiej i masz 90% szans, że podane przez ciebie wymagania będzie spełniało... Ewentualnie doprecyzuj. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Ariello
Ohayo!
|
Wysłany: 20-03-2009, 15:21
|
|
|
madith napisał/a: | Witam.
Szukam jakiegos dobrego anime w stylu Shingetsutan Tsukihime, Fate Stay/Night :) |
Zero no tsukaima. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 20-03-2009, 20:10
|
|
|
Ten obrazek pokazuje wszystko. Od kiedy go zobaczyłem po prostu padłem. To wszystko jest w stylu Shingetsutan Tsukihime, Fate Stay/Night bo to w skrócie "uniwers" Shingetsutan Tsukihime i Fate Stay/Night. Jeżeli chodzi o coś z poza tego universa dokleił bym Hitsuji no Uta, może niesłusznie ale Shakugan no Shana oraz Kaibutsu Oujo chociaż to jest troszkę żywsze. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
madith
AnimeFan
|
Wysłany: 21-03-2009, 16:25
|
|
|
kokodin napisał/a: | Ten obrazek pokazuje wszystko. Od kiedy go zobaczyłem po prostu padłem. To wszystko jest w stylu Shingetsutan Tsukihime, Fate Stay/Night bo to w skrócie "uniwers" Shingetsutan Tsukihime i Fate Stay/Night. Jeżeli chodzi o coś z poza tego universa dokleił bym Hitsuji no Uta, może niesłusznie ale Shakugan no Shana oraz Kaibutsu Oujo chociaż to jest troszkę żywsze. |
a mnie jest ciezko cokolwiek z tego zrozumiec :D ^.^ |
|
|
|
|
|
|