Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-05-2009, 20:25 Re: Jakie anime - bez fantasy w stylu Grobowca Świetlików
|
|
|
asanoki napisał/a: | Cześć! Doradźcie jakie anime oglądnąć?
Szukam anime realistycznego, bez żadnych wątków fantastycznych. Coś w stylu Grobowica Świetlików. Może być stare :)
Z góry dzięki,
asanoki |
Dramat, komedia, romans, kryminał czy obyczajówka? |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
asanoki
|
Wysłany: 14-05-2009, 21:15
|
|
|
Altruista, dzięki, brzmi ciekawie. Z pewnością oglądnę.
@R2D2, @Grisznak:
Chyba najlepiej obyczajówka, choć może być też dramat. Najlepiej jakby to było coś spokojnego, refleksyjnego w stylu hotaru no haka czy 5 cm byousoku. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 14-05-2009, 21:51
|
|
|
Z elementami SF, ale ogółem z przebiegu dalekie od fantastyki Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-05-2009, 22:19
|
|
|
asanoki napisał/a: | Altruista, dzięki, brzmi ciekawie. Z pewnością oglądnę.
@R2D2, @Grisznak:
Chyba najlepiej obyczajówka, choć może być też dramat. Najlepiej jakby to było coś spokojnego, refleksyjnego w stylu hotaru no haka czy 5 cm byousoku. |
Skoro tak, to sprawdź sobie:
- Maria Sama Ga Miteru
- Ai Monogatari
- Honey and Clover
- Nana
- Oniisama E
A najlepiej, korzystając z tanukowej wyszukiwarki, zmiksować słowa "realizm", "dramat", "okruchy życia". Pojawi się wtedy to. |
|
|
|
|
|
Kaioken
|
Wysłany: 15-05-2009, 20:32
|
|
|
Szukam Anime podobne do Hayate no Gotoku!, Special A, Seto no Hanayome, Minami-ke, School Rumble, Ouran High School Host Club. Tutaj ogólnie chodzi o jakąś dobrą komedię.
Co do shounen'ów to szukam Anime podobnego do Code Geass, Full Metal Panic ( to w sumie w połowie shonen), Bleach.
Arigato z góry za pomoc. |
|
|
|
|
|
kamis
Gość
|
Wysłany: 16-05-2009, 09:51
|
|
|
Witam wszystkich. Szukam anime w stylu:
Asu no Yoichi,
Shijou Saikyou no Deshi Kenichi
Ikkitousen (słabe anime ;p)
Mianowicie : sztuki walki, najlepiej zeby mialo powiozanie ze szkola, ninja, ewentualnie super moce) fajnie by bylo gdyby byla dawka romansu
Bardzo prosze o pomoc i jesli mozna piszcie co z tego co podalem sie zgadza z moimi wymogami ;p |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 16-05-2009, 11:20
|
|
|
Możesz spróbować Ranma 1/2 (wszystko się mniej więcej zgadza, ale nie wszyscy lubią starsze anime), Air Gear (tutaj też wbrew pozorom się tłuką, tylko w nietypowy sposób, bo na wrotkach, pozostałe elementy poza ninja się zgadzają) i ew. Tenjo Tenge (jest szkoła, biją się, ale romansu na lekarstwo i fabuła zagrzebana w retrospekcjach). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 16-05-2009, 12:24
|
|
|
Kaioken napisał/a: | Szukam Anime podobne do Hayate no Gotoku!, Special A, Seto no Hanayome, Minami-ke, School Rumble, Ouran High School Host Club. Tutaj ogólnie chodzi o jakąś dobrą komedię. |
Happy Lesson (nie ma jeszcze opublikowanej recenzji na tanuki), Macademi Wasshoi!, Kamen no Maid Guy (i ciekawe jak ja mam tutaj udowodnić, że mi po prostu te tytuły pasowały, a nie że prowadzę autoreklamę ;p). |
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 16-05-2009, 14:30
|
|
|
Costly napisał/a: | Szukam też anime (o ile takie w ogóle jest) które w jakiś konkretniejszy sposób nawiązywało by do kwestii narkotyków i ludzi ich używających. Tylko chodzi mi o coś więcej niż pojedynczy motyw gdzieś tam na przestrzeni xx odcinków. |
Nie tak dawno wyszlo Switch skladajace się z 2 ova (do 2 ova nie ma jeszcze angielskich subów, albo nie umiem szukać^^"). Wystepuje tam wątek o narkotykach a mianowicie fabuła skupia sie na 2 młodych, rózniacych sie od siebie agentow, ktorzy rozpoczynają śledztwo nad nowym narkotykiem o nazwie"Dragon Speed", który niedawno pojawił sie na ulicach. |
|
|
Kaioken
|
Wysłany: 16-05-2009, 14:47
|
|
|
Z tych co podaliście zacznę chyba Kamen no Maid Guy i Asu no Yoichi. Arigato :] |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 16-05-2009, 15:19
|
|
|
aneta11111, to brzmi obiecująco. Orientujesz się może, czy występują suby w innym języku niż angielski (zdarza się i tak w końcu)? |
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 16-05-2009, 19:11
|
|
|
Costly, z tego co znalazlam to druga ova jest albo raw albo z napisami chińskimi:/ |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 16-05-2009, 19:14
|
|
|
...żeby to jeszcze był jakiś język europejski, to mógłbym próbować eh ;p No nic, trzymamy kciuki za rychłą poprawę sytuacji, dziękuje za tytuł, na pewno zanotuje go sobie. |
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 17-05-2009, 14:35
|
|
|
Ja zaś zwracam się z pytaniem do wszystkich recenzentów. Czy moglibyście mi polecić jakieś szczęśliwe serie ze szczęśliwym romansem (stricte lub nie), które aktualnie recenzujecie, bądź też recenzje tych tytułów jeszcze nie zostały opublikowane na Tanuki? Jeśli aktualnie czegoś takiego nie macie w swoim repertuarze, to trudno :).
PS. JJ, aneta11111, vries, dzięki za te wcześniejsze "mroczne" tytuły, to było coś czego szukałem. Arigato :) |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|