Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Cushoo
Anime Lover
|
Wysłany: 17-05-2009, 15:44
|
|
|
yo. Poszukuje anime z dobrą akcją w stylu bleach i jakiś fajny horrorek :) Co byście polecili...
/Oglądnełęm
-darker than black
-bleach
-naruto
-fate/stay night
-code geass
-tengen toppa guren lagan
-death note
-elfen lied
-hellsing
Bardziej mi chodzi tym razem o horrory :))
z góry thx... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-05-2009, 16:17
|
|
|
Mitsurugi napisał/a: | Ja zaś zwracam się z pytaniem do wszystkich recenzentów. Czy moglibyście mi polecić jakieś szczęśliwe serie ze szczęśliwym romansem (stricte lub nie), które aktualnie recenzujecie, bądź też recenzje tych tytułów jeszcze nie zostały opublikowane na Tanuki? Jeśli aktualnie czegoś takiego nie macie w swoim repertuarze, to trudno :). |
Możesz spróbować z Mamotte Shugogetten (a jak się spodoba, to też kontynuującym go i zdecydowanie bardziej skupionym na wątku romantycznym Denshin Mamotte Shugogetten). To komedia romantyczna, dość schematyczna i bez fajerwerków, ale zrobiona z smakiem, sympatycznie się spędza czas przy niej. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 17-05-2009, 16:32
|
|
|
Cushoo, horrorki ^^
Mouryou no Hako
Blood: The Last Vampire
Blood+
Akira
ChäoS;HEAd
Ghost Hunt
Jigoku Shoujo
Kakurenbo
Kikoushi Enma
Mnemosyne
Vampire Hunter D: Bloodlust |
|
|
ダーミアン
Mysterious
Dołączył: 11 Maj 2009 Skąd: From your nightmares Status: offline
|
Wysłany: 17-05-2009, 19:10
|
|
|
Witam. Szukam anime w stylu Kara no Kyoukai - The Garden of Sinners. Jesli mozecie to podajcie pare tytulow. Z gory dziekuje. |
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-05-2009, 19:15
|
|
|
Cytat: | Witam. Szukam anime w stylu Kara no Kyoukai - The Garden of Sinners. Jesli mozecie to podajcie pare tytulow. Z gory dziekuje. |
Shingetsutan Tsukihime powinno być dobre. |
|
|
vries
|
Wysłany: 18-05-2009, 00:18
|
|
|
Cytat: | Witam. Szukam anime w stylu Kara no Kyoukai - The Garden of Sinners. Jesli mozecie to podajcie pare tytulow. Z gory dziekuje. |
Blood: the last Vampire - bardzo podobny klimat. |
|
|
|
|
|
Vii
|
Wysłany: 18-05-2009, 14:06
|
|
|
W takim razie i ja poproszę o pomoc.
Oglądałam ostatnio Death Note i Code Geass, a teraz naszła mnie ochota na coś shoujowatego, mógłby mi ktoś polecić jakąś ciekawą pozycję? Oczywiście romans, może być trochę dramatu ale bez przesadyzmu i koniecznie z happy endem. Pozytywne emocje wywołały u mnie m.in. Skip Beat, Ayashi no Ceres i Vampire Knight, może to będzie jakąś wskazówką. :) |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-05-2009, 14:12
|
|
|
Może Glass Mask ( drugiej serii nie widziałam do końca, ale chyba kończy się dobrze). Trzeba się spieszyć i zapisać ewentualne linki- fansuberzy prosili o usunięcie ich po skończeniu całości.
Na myśl przychodzi mi Tajemniczy Opiekun
Z komedii romantycznych Toradora |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 18-05-2009, 14:22
|
|
|
Vii, to jak coś shoujowatego to na pewno:
Hanasakeru Seishounen (nowe, dopiero wychodzi ale na pewno się dobrze skonczy:P)
code-e- komedia romantyczna
Fruits Basket
Fushigi Yuugi-kreska ta sama co w Ayashi no Ceres
Itazura na Kiss-troche dramatu, denerwujace postaci ale zakonczenie z happy endem;)
Ouran High School Host Club
School Rumble-wiecej komedii niz romansu:p
Special A- i dużo romansu i dużo komedii;) |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-05-2009, 14:57
|
|
|
Wprawdzie co do shoujo znam się słabo (widziałem raptem parę pozycji, acz prawie wszystkie mi się spodobały), niemniej może Saiunkoku Monogatari? Mnie osobiście podobało się bardzo, a co ważniejsze (bom jednak osobnik płci męskiej), wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują, że tytuł ten (jak zresztą chyba zdecydowana większość shoujo) podoba się głównie paniom. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
renfield
|
Wysłany: 18-05-2009, 16:52
|
|
|
Witam, czy mógłby ktoś polecić pełnometrażowe anime w stylu (i na poziomie) 'Ninja Scroll' czy 'Sword of the Stranger (Mukoh Hadan)'? Z góry dziękuje :D. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-05-2009, 17:20
|
|
|
Vampire Hunter D: Bloodlust i, sądząc z komentarzy, Seirei no Moribito powinny Ci odpowiadać. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 18-05-2009, 19:53
|
|
|
Dzień bobry, jestem Chrobry. ;]
Takim oto optymistycznym akcentem postanowiłem zacząć pisanie posta. Ale do rzeczy.
Szukam jakiegoś fajnego "anime drogi", tzn grupka (lub jeden osobnik) osób podróżuje sobie jakimś pojazdem kołowym po kraju/krajach. Szukam czegoś wymagającego od widza, a nie jakiejś "przelatywajki" (jedną stroną wleci treść, trochę się pośmieję, a drugą wyleci - jakieś "catharsis" by się przydało).
Uprzedzam, Kino no Tabi widziałem. REasumując, coś w ten deseń. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-05-2009, 20:21
|
|
|