Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
Agon 

|
Wysłany: 22-07-2010, 20:54
|
|
|
Ookami-san 4
Khyyy, nie wiedziałam, że gorączka jest Tak Groźną (jak nie Śmiertelną) Chorobą, że od razu trzeba było z nią jechać do szpitala... Ach, ci japońce. Generalnie odcinek udawał nieco dramatycznego i wzruszająco-rozczulającego (nie ma to jak Traumy Z Dzieciństwa i Power Of Friendship™). Poza tym - nuda, nuda, nuda, sztampa, sztampa, sztampa.
A miało być tak pięknie po obejrzeniu trailera - niestety skubańce często lubią być perfidnie mylące i za bardzo podnosić oczekiwania... |
Ostatnio zmieniony przez Agon dnia 22-07-2010, 22:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zombie_kitten 
o.O

|
Wysłany: 22-07-2010, 21:59
|
|
|
Właśnie obejrzałem pierwsze dwa odcinki Neon Genesis Evangelion. Jak na razie jest świetne. :) |
_________________ "(...) And when men become free then mankind will be free.
May you be free of The Curse of Greyface.
May the Goddess put twinkles in your eyes.
May you have the knowledge of a sage,
and the wisdom of a child. Hail Eris."
- Principia Discordia |
|
|
|
 |
Potwór Latacz 
Czajnik w Mroku

Grupy: Omertà
|
Wysłany: 23-07-2010, 00:33
|
|
|
Karas 1-6
Ha, co tu dużo mówić świetna grafika i epickość aż bije z ekranu. Historia w sumie ciekawa ale czegoś mi w tym brakuje. Albo wręcz przeciwnie jest wszystkiego za dużo? Ciężko stwierdzić w zasadzie. Zwłaszcza przez pierwszą połowę jesteśmy zasypywani niezrozumiałymi informacjami. Może dlatego że byłem lekko niewyspany ciężko mi było też nadążyć za skokami w czasie. Dla sprawiedliwości dodam, że pod koniec, nawet jeżeli zagubiliśmy się jak ja przy pierwszych odcinkach, potem większość rzeczy da się złożyć w jako tako logiczną całość nie zostawiając nas w stanie "fajnie ale o co chodziło?" .
ALE!
Dla "pana ślimaczka" można przeboleć wszystko. Co tam główny bohater i jego potyczki, "pan ślimaczek" wymiata, jest sympatyczny i ma świetny głos xD
W każdym razie seria dobra do rozrywkowego pooglądania jeżeli ktoś lubi efektowną grafikę 3d i dużo walk (albo ślimaczki). |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
 |
seshiro 

Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-07-2010, 14:13
|
|
|
Bounen no xamdou całość
Choć obejrzenie tego zajęło mi chyba ponad miesiąc muszę przyznać, że jedna z lepszych serii jakie widziałam. Fabuła sensowna, wszystko jest ładnie powiązane. zakończenie też niczego sobie
- Spoiler: pokaż / ukryj
- chociaż nie wiem jakim cudem Akiyuki powrócił na wyspę Sentan skoro zamienił się w kamień
Mimo wkurzającego "fochania" się naszego bohatera w początkowych odcinkach odczucia po obejrzeniu serii jak najbardziej pozytywne
Sekirei ep1 zastanawiam się czy to miało być śmieszne, interesujące, pouczające?... i dalej mogę sobie tak wymieniać. Jak na razie kandydat do kosza. |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
 |
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 23-07-2010, 14:32
|
|
|
Costly napisał/a: | Kyou, Koi wo Hajimemasu - odcinek pierwszy i oby ostatni. |
Aż z ciekawości obejrzałam, a potem zabrałam się za mangę. I kurczę, to mogłoby być nawet niezłe, klasyczne shoujo. Bohater jest bucowaty, ma wyszukaną traumę, ale daje się lubić, chociażby dlatego, że nie udaje rycerza na białym koniu, który od dziewczyny oczekuje tylko uśmiechów i trzymania się za rączkę. Panienka znośna, ma przebłyski charakteru, ale niestety częściej zdarza się jej zachowywać jak ostatnia idiotka. Ale cóż, widziałam dużo gorsze przypadki. W każdym razie osoba, która wpadła na pomysł żeby zmieścić cztery tomy mangi (tomy, nie rozdziały) w dwudziestominutowym odcinku powinna zająć się sadzeniem ziemniaków, a nie robieniem anime... |
|
 |
Costly 
Maleficus Maximus

Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 23-07-2010, 14:43
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | W każdym razie osoba, która wpadła na pomysł żeby zmieścić cztery tomy mangi (tomy, nie rozdziały) w dwudziestominutowym odcinku powinna zająć się sadzeniem ziemniaków, a nie robieniem anime... |
Ano właśnie. 90% informacji o bohaterach jakie tu dałaś nie da się zobaczyć w anime, jest praktycznie sam zbiór kluczowych scen, pozbawionych kontekstu. Jeżeli ktoś myślał, że to jest klimatyczne, to proponuje mu karierę w Bollywood. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
 |
vries 

|
Wysłany: 23-07-2010, 21:19
|
|
|
Blood Reign - niestety pliki w którym był zakodowane 2 odcinki ova były dość dziwne i nie dało się ich przewijać. Czasem trudno strawić stare OVA z lat 80-tych bez przewijania, więc anime musiało trochę czekać na swoją kolej. Na moje szczęście tytuł okazał się być jednym z moich ulubionych gatunków, czyli dark-fantasy-horror. Oczywiście zamiast rycerzy dostajemy ninja, a zamiast fantastycznych ziem, Japonię czasów Nobunagi i Takedy, ale nie przeszkadza to zbytnio. Mamy demony, sporo trupów i całkiem przyzwoitą fabułę. Kreska może nie jest najlepsza (cóż, jest naprawdę słaba prawdę powiedziawszy), ale projekty postaci zrobione są w klasycznym stylu z lat 80-tych (takim jak w Gundamie Unicorn), co zaliczam na spory plus. Do tego powolna, lecz dobrze zrobiona narracja i niegłupia reżyseria pozwalają mi wstawić temu anime dobrą ocenę (oczywiście subiektywny pociąg do tego typu produkcji ma tu swój spory wkład).
Na moje standardy 7/10. |
|
|
|
|
 |
0rdi 
Last man on the moon.

|
Wysłany: 23-07-2010, 21:31
|
|
|
Amagami SS 4
Beznadzieja. Zamiast jednej spójnej historii prawdopodobnie będą trzy. Zupełnie mi się to nie podoba. Dostałem coś innego niż oczekiwałem...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Poza tym to hotelowe wyznanie Morishimy bardzo mi nie leży. Za szybko to zrobili i nie ma tego czegoś ta scena.
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-07-2010, 22:31
|
|
|
Highschool of the Dead 3 - po dwóch odcinkach i końskiej dawce fanserwisu dla chłopów (chamskiego i brzydkiego - akurat bohaterki tej serii są piękne inaczej) twórcy postanowili dowartościować panie i wrzucili bizona sensei, czyli sku***na z zadatkami na knuja. |
|
|
|
|
 |
Olsza 

|
Wysłany: 23-07-2010, 23:14
|
|
|
Claymore
Muszę przyznać, że zrobiło na mnie niezłe wrażenie ^^
Czy wie ktoś coś na temat kontynuacji ;> ? |
|
|
|
|
 |
Caladan 
Chaos is Behind you

Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 24-07-2010, 08:10
|
|
|
Amagami- Pierwszy arc jest tragiczny. A czemu drętwe, sztuczne, mało odkrywcze, głupie. Zaczynam się bać co będzie dalej. Inaczej wyrzucę serię do śmieci i zajmę się mangą.
Higschool of the Dead- Idzie zgodnie z mangą, więc nie bedzie miała tak zmarnowanego materiału jak Dance of the Vampire Bund. Drużyna Dziecka Bhaala wyrusza na łowy:).
The Legend.......... Pierwszy odcinek próbował zastąpić Slayersów, ale poprawił się w następnych. Jest zarys skomplikowanej fabuły xD. Na Guin Sagę , czy Kemono nie zanosi się.
Przerośnięta Taiga z moe electro rękawicami bokserskimi- Ujdzie, ale takie cukierkowe że głowa boli. Wolałbym Oavkę z Toradory.
..........Mago- Wydaje się przyzwoitym shounenem. Narazie nie ma co mówić, bo nie widać głównego złego.
Ocult academy- Lekko świrnięte jest. Wolę poczekać na następne odcinki, bo trudno osądzić teraz.
Asobi- Dać sobie spokój czy nie, bo końcówka wydawała się ciekawa, ale ile razy mozna oglądać podobne serie.
Seitokai- Nic nadzwyczajnego. Są lepsze serie tego typu. Od bólu można oglądać. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-07-2010, 09:19
|
|
|
Nana skończona :] kurcze ja chce więcej.
Euraka 7 + Dominika up to 10. Jejku jak wytłumaczyć przedszkolakowi dlaczego wojsko walczy z Wodorakami?(wojsko nie lubi Wodoraków bo kierują nimi szaleńcy) Jak wytłumaczyć zależności miedzy Talho i Holandem :P ? (oni są jak tatuś i mamusia tylko się pokłócili zdaje się załatwiać sprawę) Poddaje się z myśleniem, ale seria nadal się podoba.
Niemniej jednak eksperyment z puszczeniem utworu z czołówki spowodował pojawienie się małej głowy w drzwiach :] Mała po prostu chce więcej :D
Widziałem też najnowszy odcinek K-ona. Szczerze powiedziawszy to ja nie wiem co to tak właściwie było. Ani to muzyczne, ani to K-onowate, ani nawet na poziomie. Seria może ma mieć 26 odcinków ale to znaczy tylko tyle , że kolejne 10 będzie jeszcze bardziej bez sensu. Pomysły skończyły się w drugim odcinku. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
 |
|
|
|
 |
TazZar 

Dołączył: 24 Lip 2010 Skąd: się biorą dzieci? Status: offline
|
Wysłany: 24-07-2010, 16:05
|
|
|
Witam, jest to mój pierwszy post na forum.;) Zacząłem zamawiać mangę Dragon Ball i równocześnie oglądam właśnie DB.Oglądam tylko te odcinki do których dojdę w mandze, żeby sobie jej nie spoilerować.Muszę przyznać, że manga o wiele lepsza-nie ma cenzury i na papier są przeniesione wszystkie pokręcone pomysły pana Toriyamy.;)
Więc jak nie oglądam DB to oglądam całkiem nowy serial "Kaichou wa maid sama!", komedia z takim humorem co ja lubię.;P
Na zakończenie chciałbym poprzeć kolegę powyżej-po drugim odcinku K-ona brak im już pomysłów. |
|
|
|
|
 |
Eire 
Jeż płci żeńskiej

Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 24-07-2010, 18:34
|
|
|
Moment, mówimy o tej mandze, gdzie fani w listach wyjęczeli przeżycie pewnych postaci, a redaktor lepiej wiedział kto powinien zrobić pewną kluczową rzecz?
On topic:
Durarara!! stara się mnie przekonać, ze można jeszcze zrobić dobry serial |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
 |
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-07-2010, 13:25
|
|
|
Ergo Proxy
Mam mieszane uczucia Z jednej strony anime ma naprawdę genialny klimat, ale oglądając je cały czas trafiam na przeróżne, drobne fabularne babole, których dotychczasowe nagromadzenie sprawia że mam ochotę złapać się za głowę. Na razie dotarłem do początku odcinka "teleturniejowego", który poraził mnie kiczem tak bardzo że zrobiłem sobie kilkudniową przerwę w oglądaniu.
Serial Experiments Lain odcinki 1-3
Co prawda trzy pierwsze odcinki to zdecydowanie za mało by oceniać to anime, tym bardziej że jak na razie nic nie trzyma się kupy, ale zapowiada się znakomicie. Nawet specyficzna kreska przypadła mi do gustu, choć miasto nocą moim zdaniem wygląda paskudnie. Ciekawe tylko czy po zakończeniu będę miał takie same WTF jak dotąd po każdym odcinku. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|