Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 20-01-2011, 17:51
|
|
|
A ja sobie wczoraj widziałem Kimi ni Todoke 2nd epizod 2.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Ci ludzie
strasznie zgłupieli na stare lata. Kazehaja zachowuje się jakby mu ktoś
zrobił na złość domyślając się jego uczuć. Chociaż dla przyjaciół
Kuronumy jest od dawna jak otwarta książka. Zazdrośnik , który się
wstydzi. Kuronuma też nie jest lepsza. Stchórzyła z czekoladkami i teraz
unika kontaktu wzrokowego jakby miało to zrobić jej i jemu przykrość. Do
tego jest zemowana jak dawno nie była. A było już tak ładnie w końcówce zeszłego sezonu Dodatkowo wydaje mi się, że kreska ślizga sie na pograniczy spapranej i takiej jak była. Jakieś takie patyczaki powychodziły. |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-01-2011, 22:25
|
|
|
Fractale 2
Hm. Seria ma bardzo fajnie zapowiadający się świat, to naprawdę ciekawa wizja. Ale. Wnioski do jakich dochodzi główny bohater po jednym dniu znajomości z kimś, "antagoniści" i straszliwie wymuszony humor momentami naprawdę mnie dobijają. No i grafika... znaczy tak: ładne tła, bez rewelacji, ale w sumie jest na czym oczko zawiesić. Jednak z drugiej strony... Dzisiejszy odcinek miał kilka paskudnych ujęć i w jednym tułów głównego bohatera wyglądał jak kwadratowe pudło w koszulce. Mieszane uczucia, oj bardzo.
A w tym odcinku poznajemy Nessę(?). Sympatyczne, uśmiechnięte, nadpobudliwe i zupełnie nieświadome świata dziecko. A to, że bohater nie potrafił sobie z nią poradzić... Tak ogólnie to mało ciekawy z niego protagonista... |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 20-01-2011, 23:12
|
|
|
Tokimeki Tonight ep. 1 - o, jaka miła niespodzianka. Komedia romantyczna, która nie jest ecchi, ale autentycznie wesołą historyjką, z bardzo humorystycznie potraktowanymi wątkami nadprzyrodzonymi (mamusia - wilkołak, tatuś - wampir a córeczka jakiś wyrodek chyba, bo zdaje się być normalna). Bohaterowie z charakterami (i charakterkami). Oby było dalej subowane. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Potwór Latacz
Czajnik w Mroku
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 21-01-2011, 00:31
|
|
|
Black Lagoon - RBT 3
Hym hym, Barret z granatnikiem rewolwerowym i jeszcze skoki o tyczce do tego.
Entertaining...
W tym odcinku dużo akcji i jeszcze więcej krwi, Roberta pokazuje kły i pazury.
Swoją drogą pan "looking cool" i cała reszta takoż nie zawodzą.
O ile się nie mylę w tym miejscu kończy się manga (a przynajmniej ja więcej kawałków nie znalazłem), więc czekam cierpliwie na ciąg dalszy który mnie zaskoczy. Oby. |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-01-2011, 01:17
|
|
|
Potwór Latacz napisał/a: | O ile się nie mylę w tym miejscu kończy się manga |
Źle szukasz, młody padawanie, w mandze cały wątek jest już skończony. Za to oczekiwanie na nowe rozdziały obecnego się dłuuuuży. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-01-2011, 10:03
|
|
|
Tren napisał/a: | Potwór Latacz napisał/a: | O ile się nie mylę w tym miejscu kończy się manga |
Źle szukasz, młody padawanie, w mandze cały wątek jest już skończony. Za to oczekiwanie na nowe rozdziały obecnego się dłuuuuży. |
2ch i 4ch donosiły z żalem iż autorzy zawiesili serię na jakiś czas. Jakiś czas temu == |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 21-01-2011, 13:43
|
|
|
Mahou Shoujo Madoka Magicka 3
Fuuuu... pytanie, czy już definitywnie
- po Mami
(w co jakoś trudno uwierzyć), czy będziemy mieli za jakiś czas efektowny powrót z za grobu. Tak czy owak, walki tutaj są jednymi z bardziej efektownych jakie w takich produkcjach się widziało. Seria cały czas zaskakująco normalna, bez shaftowatości. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-01-2011, 18:08
|
|
|
Pierwyj Otriad/First Squad - o. Mój. Boże. Takiego poziomu psychodelii się zupełnie nie spodziewałem - tym bardziej zamierzonej psychodelii, która ma podważać wiarygodność przeżyć bohaterki. Robi świetną robotę - jedynym (i o dziwo całkiem niezłym) uzasadnieniem absurdalnych plotholi jest ewentualność, że Nadia jest zupełnie chora psychicznie i kuracja w psychiatryku jej nie pomogła. Ewentualnie jest tylko częściowo chora i coś z tego co widzimy miało miejsce - ale co dokładnie to sam diabeł się nie dowie.
Tradycyjnie już nie widzę rosyjskiej propagandy, którą jakoby widzą wszyscy. Owszem, widać
- spokojne dostatnie życie w przedwojennym Związku Sowieckim - w retrospekcjach Nadii, która jak już wiemy jest całkiem szalona, tuż po oszołomieniu wybuchem. Widzimy też w tych retrospekcjach sporo elementów bardzo dziwnych i niepasujących, co każe poważnie powątpiewać w ich prawdziwość.
W dalszym ciągu nie wiem co myśleć o "gadających głowach", czyli wypowiadających się weteranach i wszelakich specjalistach. Początkowo uznałem to za idiotyczną próbę nadania historii realizmu, biorąc jednak pod uwagę, że podkreślały tylko ogólne pomieszanie z poplątaniem nie wykluczam, że to też było celowe.
Podsumowując - film strasznie oniryczny, przypominający konwencją koszmar senny, ale nie jest schizoidalny do przesady. Na pewno jednak nie ma sensu odczytywanie wszystkiego dosłownie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
pestis
żuk w mrowisku
|
Wysłany: 21-01-2011, 20:06
|
|
|
Trigun - Badlands
Niby wszystko pięknie, ładnie, ale czegoś mi zabrakło. Postaci czepiać się nie mogę - z uroczym Vashem na czele, większość wypadła nieźle i naprawdę miło było znów popatrzeć na stare (acz nieco podrasowane) ryjki Meryl, Milly i Wolfwooda. Tak... szczególnie Wolfwooda ]:>.
Jeśli chodzi o grafikę - jest wybitnie Trigunowa, czyli zachowała charakter i klimat z serii. Mówiąc jaśniej - nie powala, ale jeżeli gdzieś powinien być detal (wszystko co jeździ, strzela, wybucha...) - to był i cieszył oko.
No i pozostała kwestia fabuły. Szczerze, historia bardziej pasuje mi na góra dwa odcinki serii niż na coś, z czego robi się oddzielną, półtoragodzinną produkcję. Tak więc tutaj trochę się zawiodłam. Chociaż, człowiek z wiekiem podobno staje się coraz bardziej marudny, więc może to tylko moje starcze grymaszenie. Bo mimo wszystko film jako całość oglądało mi się dobrze. Siódemeczka. |
_________________ SteamwillriseEsteemwillrise. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 22-01-2011, 22:28
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | którą jakoby widzą wszyscy |
Dla mnie największym lulzem była ta braterska współpraca mnicha z wojskowym, ale nvm. To jeszcze nie propaganda. Po prostu ludzie widzą to, co chcą widzieć. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-01-2011, 23:02
|
|
|
pestis napisał/a: | Trigun - Badlands
No i pozostała kwestia fabuły. Szczerze, historia bardziej pasuje mi na góra dwa odcinki serii niż na coś, z czego robi się oddzielną, półtoragodzinną produkcję. Siódemeczka. |
I takie było założenie. Film był próbnym balonem by sprawdzić czy verse się sprzeda. Jeśli się sprzeda, będzie ciąg dalszy.
Albo Maximum >] |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 23-01-2011, 00:24
|
|
|
Wandering Son 1
Dawno nie widziałam serii z tak śliczną grafiką, naprawdę czuję się, jakbym oglądała książkę obrazkową dla dzieci, ale poza tym jest tak jakoś smętnie i... nijako? W zasadzie nie wiem, o czym to dokładnie ma być (o chłoptasiu, który lubi się przebierać w damskie ciuszki, o problemach związanych z dojrzewaniem? Bleh), nie wspominając już o tym, że za cholerę nie ogarniam tego nawału postaci, co mi bardzo utrudnia odbiór (bo w rozmowach i monologach ciągle przewijają się jakieś imiona, a ja nawet nie wiem, o kogo chodzi...). Poza grafiką jak na razie nic specjalnego IMO. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 23-01-2011, 01:21
|
|
|
Muszę cię zmartwić, w drugim odcinku jest trochę więcej wszystkiego, chociaż postaci już nie przybywa.
- tam rozdrapują przeszłość i składają to do kupy, znaczy obsadę w jakiś normalny sposób
Niestety drugi odcinek wcale dużo lepszy nie jest. Coś już można o serii powiedzieć, ale nadal brakuje tego konkretnego tematu, o czym to właściwie jest. Czytając skrócony opis mangi więcej można było wywnioskować niż po 2 odcinkach anime :] |
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 23-01-2011, 12:06
|
|
|
Yumekui Merry 3
Uwaga PRAWIE dochodzi do ekscesów -> underaged yuri...
Chyba mam typ anime -> magical girl + koszmar odcinka.
Po drugim planie przebiera całe stadko bohaterów (a właściwie bohaterek), które pewnie coś namiesza w przyszłości.
Merry zdobyła tytuł Tapir (nie powiem, że uśmiech pojawia się na twarzy, bo kilka miesięcy temu kopałem w internecie w temacie Baku :-P (mitycznej istoty jedzącej sny, utożsamianej między innymi z tapirem)). |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 23-01-2011, 12:51
|
|
|
NiBl napisał/a: | Yumekui Merry 3
Uwaga PRAWIE dochodzi do ekscesów -> underaged yuri... |
@_o że jak? A gdzie?
Okay, może kamera trochę za długo robi ujęcia na "dem abs!" Marry, ale na tle to bardzo skromny fanserwis. Wychodzi na nieźle zapowiadającą się shonenówkę w typie soul eatera. Oby tylko nie zrobili z tego tasiemca.
Urufu napisał/a: | Wandering Son 1
Dawno nie widziałam serii z tak śliczną grafiką, naprawdę czuję się, jakbym oglądała książkę obrazkową dla dzieci, ale poza tym jest tak jakoś smętnie i... nijako? | ^THIS. Yup. Dokładnie moje wrażenia. Może coś jeszcze z tego będzie, ale na razie to mało odkrywcza obyczajówka w prześlicznej oprawie... i hektolitry małoletniego angstu na crossdressingowym fermencie. Jak świeży, domowy jabol - może i latem odświeża, ale krzywi gębę niemiłosiernie XD
Fractale 2
Huh. Ten sam problem... może i ładne, ale ło sssso choźźźźźi? Poza tym, dziwne cosie których pałęta się tu sporo zczynają mnie denerwować. Zobaczymy, to wygląda na serię w typie Erin - nie rozkręca się za szybko, a i setting mocno specyficzny.
Zombie, Gothic
Jak pisali na trójkąciku...
"- Czy Gothic jest ciekawy?"
"- No, niezbyt, ale Victorica jest taka kjutna!"
"- Czy Zombie śmieszy?"
"- Niekoniecznie, ale Euu jest taka moe!"
Umm. Gotyk to już raczej w oczywisty sposób oferta dla miłośników epoki, gatunku i konwencji, a zombie trochę zwolniło tempa po wybuchowym pierwszym odcinku... ale spokojnie, zobaczymy. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|