Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 25-03-2012, 20:07
|
|
|
Piotrek napisał/a: | Zero no Tsukaima F END
o wielki lolu... Nastolatek od tak bierze sobie odrzutowy samolot wojskowy, uzbrojony po zęby. Już z litości nie będę wspominał o prawach fizyki w trakcie lotu.
|
Rozumiem iż nie oglądałeś pierwszej i drugiej serii? Ten nastolatek, z racji bycia dość szczególnym przypadkiem w świecie przedstawionym,
- Spoiler: pokaż / ukryj
- potrafi, o tak, używać broni. Każdej.
Począwszy od mieczy, przez wyrzutnie rakietowe, broń palną na samolotach nie kończąc. W pierwszej serii był
- Zeke,
teraz odrzutowiec powiadasz? Normalnie, na F/Zero doczekać się nie mogę. Dwa tygodnie, ych.. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 25-03-2012, 20:45
|
|
|
Another 11
Najlepsza komedia sezonu!
Natsume seria 4 odcinek 11
D'aaaaaaw. Aczkolwiek nie rozumiem czemu Natsume swojej kici nie chciał wziac do domu, zwłaszcza ze wiedział, ze moga byc kłopoty. I dziwny ten wątek z powrotem do domu, a preview jeszcze dziwniejszy - skąd sie nagle tyle osób wezmie tam? |
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 26-03-2012, 07:40
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Aquarion EVOL - 12
NIE.
NIE ZGADZAM SIĘ.
Jak ubiją mi Shrade-o-sama, to jak danonki kocham, wsiadam w odrzutowiec, lecę do Japonii i wlatuję nim prosto w dom Kawamoriego. |
Aquarion EVOL 13
A jak to nie był Shrade, ale w sumie ktoś, kto powoduje jeszcze Bardziejsze "NOPE.", to dalej masz zamiar przypuścić atak kamikaze?
A zresztą - Crof, gdzie masz ten odrzutowiec, weź pożycz, bom się zdenerwowała.
。・゜・(/Д`)・゜・。
Black Rock Shooter - ostatni odcinek
Jak mi ktoś wyjaśni, o czym było to anime, to będę wdzięczna.
A efekt uboczny jest taki, że już w życiu nie będę mogla wysłuchać oryginalnej piosenki, odrzuca mnie na kilometr. Nie żeby było mi jakoś bardzo żal, bo akurat w tej piosence Miku brzmi średnio, ale taki cover Valshe to co innego... |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-03-2012, 07:51
|
|
|
Smk napisał/a: | Rozumiem iż nie oglądałeś pierwszej i drugiej serii? Ten nastolatek, z racji bycia dość szczególnym przypadkiem w świecie przedstawionym, |
Ależ widziałem, oczywiście (zresztą nie wiem co to ma wspólnego z moim poprzednim postem).
Tylko spróbuj wejść na wojskowe lotnisko i od tak wziąć sobie wojskowy odrzutowiec (całkiem przypadkowo zatankowany i uzbrojony po zęby). Trochę szacunku dla widza się należy, nie każdy jest idiotą. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-03-2012, 08:58
|
|
|
Piotrek napisał/a: |
Ależ widziałem, oczywiście (zresztą nie wiem co to ma wspólnego z moim poprzednim postem).
Tylko spróbuj wejść na wojskowe lotnisko i od tak wziąć sobie wojskowy odrzutowiec (całkiem przypadkowo zatankowany i uzbrojony po zęby). Trochę szacunku dla widza się należy, nie każdy jest idiotą. |
Ekhem, to się zdarzało? W USA sobie taki jeden wziął co prawda nie odrzutowiec, tylko czołg (wcześniej zdążył sprawdzić kilka innych, bo chodził do jednego do drugiego z łomem i sprawdzał, któremu da się właz podważyć i otworzyć) i szalał po autostradzie i mieście przez dwie godziny, póki nie władował się na barierę której nie mógł przebić, co dało policji czas aby wejść na czołg, otworzyć właz i zastrzelić go na miejscu?
Że zacytuję podpis Bezimiennego: "The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense." |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 26-03-2012, 11:58
|
|
|
Aquarion EVOL - 13
ANANASYYYYYYYyyyyyy.
Ej, ja się serio tego nie spodziewałam... ale już nawet mam adres Kawamoriego, więc możemy lecieć.
Moja nienawiść w stosunku do Mykage jest przeogromna. Swoją drogą to był naprawdę dobry odcinek! |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-03-2012, 15:13
|
|
|
Daerian napisał/a: | Że zacytuję podpis Bezimiennego: "The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense." |
Niestety w tym wypadku też nie ma to sensu.
Nawet jeśli ktoś zwinął czołg, to od tak nastolatek bez żadnego przygotowania nie wejdzie na wojskowe lotnisko. Nie znajdzie tam też podstawionego, zatankowanego i uzbrojonego odrzutowca. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-03-2012, 16:12
|
|
|
Piotrek napisał/a: |
Nawet jeśli ktoś zwinął czołg, to od tak nastolatek bez żadnego przygotowania nie wejdzie na wojskowe lotnisko. |
Do wojskowej bazy pojazdów naziemnych też nie. A jednak facet z łomem jako nieziemskim ekwipunkiem superwłamywacza tego dokonał.
Cytat: | Nie znajdzie tam też podstawionego, zatankowanego i uzbrojonego odrzutowca. |
Czołgu teoretycznie też nie.
W tej chwili spierasz się, że odpowiednik czegoś, co miało miejsce w rzeczywistości jest niemożliwe. Przykro mi, ale owszem, doszło do czegoś takiego. Jest to nieprawdopodobne, zdawałoby się niemożliwe - ale zaszło. Historia ludzkości zna wiele "niemożliwych" wypadków. |
|
|
Varmilion
Dołączył: 26 Mar 2012 Skąd: Skaczę po wymiarach, nigdzie na stałe ;P Status: offline
|
Wysłany: 26-03-2012, 16:56
|
|
|
Ja w sumie oglądam ponownie niektóre anime na fonie:
Nurarihyon no Mago Sennen Makyo
Code Geass i Code Geass R2
Darker Than Black
Ao no Exorcist
ostatnio skończyłem K-On!!
a na bieżąco jestem z
Fairy Tail
Bleach
Naruto Shippuuden |
_________________ Otaku nie ma krwi, Otaku ma chakrę!!! |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-03-2012, 19:31
|
|
|
Jestem właśnie po seansie ostatniego odcinka Danshi Koukousei no Nichijou.
Seria okazała się być dużo zabawniejsza niż pierwotnie przypuszczałem i zdecydowanie mogę polecić ją wszystkim, lubiącym szalone komedie ze szkołą w tle.
Bez wahania daję dziewiątkę, jak tylko MAL pozwoli. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 26-03-2012, 19:38
|
|
|
Gintama end - ciekawe dlaczego zdjęli. Czy to kłopoty z polityką, w które anime się przez przypadek wpakowało, czy też brak materiałów lub niska oglądalność? Co by to nie było, idę się ciąć do kącika. |
|
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 26-03-2012, 19:44
|
|
|
Gintama. Ostatni :( Liczę jednak na to, że to przerwa z braku materiałów. Choć tak mniej więcej od początku roku miałam wrażenie, że im budżet pocięli.
vries napisał/a: | Co by to nie było, idę się ciąć do kącika. |
Jest jeszcze miejsce w kąciku tnących się? Chcę dołączyć :(
Choć może wróci... |
|
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 26-03-2012, 20:13
|
|
|
Bleach do 70
Tak jak się tego spodziewałam, wessało mnie na maxa (jeszcze trochę, a zacznę kompletować mangę... znając siebie to tylko kwestia czasu... 54 tomy?! kurna, jestem lata świetlne do tyłu!). Do odcinka 63. śledziłam fabułę na bezdechu. Wytypowałam mojego no.1, a jest nim - Zaraki Kenpachi - bezapelacyjnie! No a teraz zaczęła się historia z Baunto i do końca ten wątek do mnie nie przemawia :/
- Pojawiają się nowi wrogowie, a Ichigo i spółka rozkładają ręce, bo nic na nich nie wskórają - w cholerę poszły wszystkie treningi, zacięte starcia, pot i krew! Nawet bankai wymaga ponownego szkolenia.
Poza tym Rukia... Chyba jej nie lubię :/ No ale przede mną jeszcze jakieś 300 odcinków, więc jestem dobrej myśli :] |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-03-2012, 20:16
|
|
|
Spory o logiczność i sensowność ostatniego Zero są naprawdę słodkie ;p Czekam na replay z Shaną ;p
Choć tak po prawdzie nijak mi to nastroju nie poprawia, bo i wraz z kolejnymi odcinkami coraz mniej pozytywów zostaje w Papa no Iu Koto o Kikinasai!, co sprawia, że ostatnią serią jaką mogę obejrzeć z ciekawością jest Moretsu Pirates. Plus w tym taki, że to dłuższa seria, a wada, iż też niezbyt to mój typ, co sprawia, że to też są tylko seanse na otarcie łez.
Innymi słowy, widzę totalnie stracony sezon. Po raz pierwszy i oby ostatni... |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 26-03-2012, 21:02
|
|
|
Another - ostatni odc, czyli rzecz o wyborze najlepszych możliwych warunków na rozmowy telefoniczne. Uśmiałam się. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|