Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
KossteK
|
Wysłany: 03-07-2012, 21:11
|
|
|
Sakamichi no Apollon - 12
Niewątpliwie najlepsza seria tej wiosny, której jednak trochę brakło do bycia czymś więcej. Dość nierówny poziom jako całość i straszne cięcia w stosunku do mangi. Jednak, pomimo tych mankamentów, oglądało mi się bardzo przyjemnie i tylko szkoda, że tak krótko. |
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 07-07-2012, 16:21
|
|
|
Hagure yusha no estetica.
Podstawowy skill wymaksowanego MC - zdjęcie stanika bez rozbierania.
Też potrafię. ^^ Kwalifikuję się na bohatera? |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-07-2012, 16:29
|
|
|
Sword Art Online 1
Było zdecydowanie lepiej niż się spodziewałem. Chociaż rozmów było dość sporo (akcji oprócz jednej tutorialowej walki zero), to nie czułem, że odcinek jest przegadany, jak miało to miejsce w przypadku początkowych epów Accel World.
Od strony graficznej/muzycznej bardzo mi się podoba, design świata gry również idealnie trafił w mój gust.
Szkoda trochę, że bronie/zbroje są takie... zwykłe, ale może po prostu .hack mnie rozpieścił jeśli chodzi o wygląd postaci.
Na pewno będę oglądał dalej. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 07-07-2012, 18:07
|
|
|
Keii napisał/a: | Sword Art Online 1
Było zdecydowanie lepiej niż się spodziewałem. Chociaż rozmów było dość sporo (akcji oprócz jednej tutorialowej walki zero), to nie czułem, że odcinek jest przegadany, jak miało to miejsce w przypadku początkowych epów Accel World.
Od strony graficznej/muzycznej bardzo mi się podoba, design świata gry również idealnie trafił w mój gust.
Szkoda trochę, że bronie/zbroje są takie... zwykłe, ale może po prostu .hack mnie rozpieścił jeśli chodzi o wygląd postaci.
Na pewno będę oglądał dalej. |
Również było zdecydowanie lepiej. Te same wrażenia i odczucia. Drażni troszkę chronologiczne ułożenie fabuły - nowelkowe jednak przypomina to co nam Haruhi zapewniła, więc zostańmy przy jasności odbioru.
Kwestia equipu jest banalna - to jest startowy stuff, ma wyglądać nudnie. W ramach motywacji. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 07-07-2012, 18:16
|
|
|
Smk napisał/a: | Również było zdecydowanie lepiej. Te same wrażenia i odczucia. Drażni troszkę chronologiczne ułożenie fabuły - nowelkowe jednak przypomina to co nam Haruhi zapewniła, więc zostańmy przy jasności odbioru.
Kwestia equipu jest banalna - to jest startowy stuff, ma wyglądać nudnie. W ramach motywacji. |
To co mają na sobie w późniejszej części też nie wygląda zbyt szałowo - ot, czarny płaszczyk i trochę większy miecz. Że nooby wyglądają jak nooby akurat mi nie przeszkadza, chociaż troszkę różnorodności byłoby miłe. Chociażby takie PSO2 pokazuje, że da się zrobić kreator postaci, w którym wygląd "chłopka" można dostosować do swojego gustu pod każdym względem, a w SAO nawet przed
- Spoiler: pokaż / ukryj
- zmianą wyglądu na rzeczywisty
było tak sobie. |
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 07-07-2012, 19:14
|
|
|
nom, Sword Art Online mnie kupiło. Klimat i pierwszy ep pozostawił mnie pod dużym wrażeniem. Aż dziwie się że podobnego schematu jeszcze nie użyto.
Kokoro Connect 1
Wreszcie dostaliśmy pełny odcinek, czyli jakeiś +5min do tego co mieliśmy poprzednio. Bardzo ciekawe, mamy random body swapy. Interesujące!
Hagure Yuusha no 1
bardzo przypomina Ichiban Ushiro no Daimaou, choć tu na wstępie dostajemy "wyrobionego" bohatera.
Dakara Boku wa, H ga 1
Postać głownego bohatera strasznie przypomina mi Katsuragi Keima z tWGoK, nie tylko z powodu tego samego głosu ale i z podobnych odchyłów względem jego "ukochanego" tematu. Tylko z tego względu zamierzam przebić się przez ten prawie hentaiowy pokaz. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 07-07-2012, 19:20
|
|
|
NecroMac napisał/a: | nom, Sword Art Online mnie kupiło. Klimat i pierwszy ep pozostawił mnie pod dużym wrażeniem. Aż dziwie się że podobnego schematu jeszcze nie użyto. |
A milion serii/gier/mang/książek z .hacka to pies?
Chyba, że chodzi Ci o to, że tym razem za całym zamieszaniem nie stoi szalone AI. |
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 07-07-2012, 19:32
|
|
|
Keii napisał/a: | NecroMac napisał/a: | nom, Sword Art Online mnie kupiło. Klimat i pierwszy ep pozostawił mnie pod dużym wrażeniem. Aż dziwie się że podobnego schematu jeszcze nie użyto. |
Chyba, że chodzi Ci o to, że tym razem za całym zamieszaniem nie stoi szalone AI. |
- Spoiler: pokaż / ukryj
-
Kayaba nie jest.....ou. Smooth. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring".
Ostatnio zmieniony przez Smk dnia 07-07-2012, 19:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 07-07-2012, 19:32
|
|
|
Keii napisał/a: |
W .hack wszystko to było ukryte i dotyczyło co najwyżej indywidualnych osobników. Tu masz szalonego naukowca, który trzyma w rękach 100 tysięcy ludzkich żyć. Dolicz do tego drame w realnym świecie, plus to że ludzie ci muszą się w jakiś sposób zorganizować aby przeżyć.
Tak zbudowany wirtualny świat jest niczym bez ludna wyspa na której znalazło się parunastu rozbitków. Taki świat w świecie. Właśnie reakcje ludzi na taki typ więzienia jest dla mnie najbardziej interesujący. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 08-07-2012, 08:09
|
|
|
Tanken Driland 01 - lekkie w swej formie i oprawie anime fantasy (jRPGowe). Musze powiedzieć, ze ogląda się nie najgorzej, ale wielkich rzeczy po nim spodziewać się raczej nie należy. Poza tym grafika ssie (aczkolwiek sdczkowy charadesign jest ok). |
|
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 08-07-2012, 11:51
|
|
|
Kurogane no Linebarrels
-_-
To jest złeeee. Bardzo złe. Kretyn na kretynie, kretynem pogania:
- główny bohater: kretyn. I do tego dupek.
- kretyńskie mechy.
- kretyńska animacja mechów.
- kretyńskie stado wygłodniałych bab + trójkąt miłosny.
- kretyński motyw "zabili go i uciekł". Dwa razy.
- jw. motyw: "Ojej, mój wróg no. 1 jest moim bratem".
Jakby tego było mało na koniec: UFO!
Obejrzałam to do końca, tylko dlateg, że takie gnioty mnie bawią. Ale przyczyną może być także zaawansowany masochizm. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 08-07-2012, 12:24
|
|
|
Cytat: | Kurogane no Linebarrels |
Słyszałem że to kiepska adaptacja lepszej mangi. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 08-07-2012, 13:17
|
|
|
Gamer2002, bardzo możliwe. Przede wszystkim nie da się żeby manga była gorsza niż to coś, bo to nie wykonalne. No i nie było by tej wołającej o pomstę do nieba animacji.
Zapomniałam dodać, że jakby było mało potworności, do OP zatrudnili Ali Project. Wrrrr. Fuj. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 08-07-2012, 15:49
|
|
|
Moyashimon Returns odcinek 01.
O mamuśkoooo, jakie to nadal jest puchate i radosne! Ledwo co pamiętam cokolwiek z poprzedniego sezonu, ale sa fajne przypominki małe. I w ogóle - KAMASUZOOOOOO. Ending jest przeuroczyyyyy i w ogóle, odcinek o tym jak się robi sake czy sos sojowy.... mrrrrrrr.
Ponadto obejrzałam drugi raz całość Last Exile, pierwszej serii. Nadal BARDZO dobraaaa, choć denerwujące wątki pozostały denerwujące. Ale ta muzykaaaa, ta grafikaaaa, TE POSTACI. Alex. I teraz zaczęłam 2 sezon i pozostało zgrzytanie zębów "co z tym zrobili". |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-07-2012, 16:34
|
|
|
Cytat: | Moyashimon Returns odcinek 01.
O mamuśkoooo, jakie to nadal jest puchate i radosne! Ledwo co pamiętam cokolwiek z poprzedniego sezonu, ale sa fajne przypominki małe. I w ogóle - KAMASUZOOOOOO. Ending jest przeuroczyyyyy i w ogóle, odcinek o tym jak się robi sake czy sos sojowy.... mrrrrrrr. |
Ja wiedziałem że to będzie dobre. I jest !!!
U mnie natomiast od pierwszego sezonu minął miesiąc, albo nawet nie cały. I szczerze muszę powiedzieć, że kreski nie popsuli ani troszki. Przyrównał bym to jak się sezony łączą z Naśkiem. Bo choć tematyka Natsume jest inna, to jednak kontynuacja po latach równie dobrze się połączyła. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|