Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 04-09-2013, 21:11
|
|
|
Korzystając z kawałka w miarę wolnego czasu oglądam One Piece. Kończę Sky Island arc i jak na razie całkiem mi się całość podoba (a co miałoby się nie podobać? ^^), choć wszelkie twory filleropodobne pomijam nauczony przykrymi doświadczeniami z innych shounenów.
W każdym razie nasunęło mi się pytanie (otaguję spoilerem, bo to nigdy nic nie wiadomo):
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Dlaczego Shandianie (ci z retrospekcji Norlanda) i ich potomkowie mają skrzydełka na wzór "rodowitych" mieszkańców Sky Island? Jakoś nie widzę w tym sensu, jako, że oryginalnie pochodzili chyba z Jayi na Grand Line (czy też po anielsku Blue Sea). To się jakoś wyjaśni?
|
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-09-2013, 19:08
|
|
|
One Piece, Skypiea.
shugohakke napisał/a: | jako, że oryginalnie pochodzili chyba z Jayi na Grand Line |
Oryginalnie Shandianie i dwie pozostałe rasy miały wspólne korzenie (khykhy), dopiero później historia ich rozdzieliła, Shandianie wylądowali na Jayi, a reszta w chmurach.
A filler, który wciśnięto zaraz po tym wątku (G-8 Arc), można śmiało oglądać, to najlepszy filler w One Piece. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 05-09-2013, 19:24
|
|
|
Symphogear G 10
Whoa, manewr na miarę Kubo. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
fleischman
|
Wysłany: 06-09-2013, 10:07
|
|
|
Daerian napisał/a: | Poczekaj jeszcze trochę, poczekaj... |
Zaczynam rozumieć o co ci chodziło. To co się dzieje po zakończeniu serii czarnej róży powoduje u mnie przepalanie synaps. Jeszcze 9 odcinków, ale nie wiem czy wytrzymam napięcie i czy w którymś momencie nie rzucę czymś w monitor :D |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 09-09-2013, 18:34
|
|
|
This week roundup
Genshiken Nadime okazał się rozczarowaniem. Owszem wiemy co i dlaczego ale nie było zbyt pikantnie jak na taką sytuację. Ja się spodziewałem co najmniej wojny rudych lub konkursu zgadnij która to Hato.
Blood Lad się skończyć? Zaraz nie a gdzie koniec? A zaraz jest jakaś ovka na grudzień. Ale tak serio to się nie postarali. Wiem, że manga jest kiepska, ktoś już o tym pisał, ale akurat wątek dla mnie był w pewnym stopniu interesujący. A tu takie odwalone wszystkie punkty czołówki , clifhanger i żółte END.
Uchuten Kazoku Szalone jenoty ... the plot is thickening... ok za dużo tego angliczu. Ale dobra seria sezonu jak sie patrzy. śmieszna, ładna, fabularna i z elementami przebiegłej i podstępnej fabuły a pod płaszczykiem rodziny mordercy. Serio to się samo ogląda i dlaczego ten odcinek taki krótki? Clifhanger piknie wyreżyserowany, oby jenoty oglądały matricxa, bo ten wariat potrafił by to uciągnąć (skoro nawet kucyki dały radę).
A tak poza tym to mam nowe głośniki w kompie i sub swoje robi (ale trzeba jeszcze te 3 głośniki do szczęścia) Czy ktoś pamięta jakieś anime w 5.1? bo cala moja kolekcja okazała się stereo:] |
|
|
|
|
|
Sebaar
Dołączył: 12 Lip 2012 Skąd: Somewhere in time... Status: offline
|
Wysłany: 09-09-2013, 20:17
|
|
|
Hunter x Hunter (2011) 1-58, równie dobra, a nawet lepsza pod względem wykonania technicznego w porwaniu do serii z 1999 roku.
Do głównych bohaterów nie mam większych zastrzeżeń, nawet dobrze że Kurapika
- nie zamienił się naprzędzonego traumą mściciela.
Tylko że postaci drugoplanowe kończą żywot głównie jako zapychacz czasu oraz by pokazać siłę "pająków".
Przydałoby się więcej komedii w tym anime, bo akurat ten element potrafił mnie rozbawić.
Z Hisoki wyszedł całkiem sympatyczny psychopata.
A tym czasem ostateczne starcie Yorknew City arc zakończyło się tak:
-
|
_________________ ...a poza tym uważam że Toaru Majutsu no Index powinno dostać kolejny sezon.
The goddess of victory is waving her underwear in your faces!
Fritz Josef Bittenfield |
|
|
|
|
Schirra
Kotełka
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 11-09-2013, 19:42
|
|
|
Umineko no Naku Koro ni, jeszcze nie oglądnęłam całego, ale razem z Another jest moim ulubionym anime. :3 |
_________________ Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli. |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 11-09-2013, 20:35
|
|
|
Cytat: |
A filler, który wciśnięto zaraz po tym wątku (G-8 Arc), można śmiało oglądać, to najlepszy filler w One Piece.
|
Prawda li to, zaprawdę zacny kawał fillera. Dziękuję za polecenie.
Wypływam do Water 7. |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 12-09-2013, 04:31
|
|
|
kokodin napisał/a: | Czy ktoś pamięta jakieś anime w 5.1? |
Gitsy są w 5.1. Nawet moje oszczędnościowe wydanie xvidowe SAC ma 5.1. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 13-09-2013, 17:18
|
|
|
Poza odbębnieniem pierwszego sezonu Mari samy, bo tak i kilku odcinków Haru, postanowiłem odświeżyć sobie pierwsze Rozen Maiden. Nowy sezon do pięt Kun-kuna nie dorasta. Szczerze cieszę się, że to sobie obejrzałem, bo poza pewnymi urywkami nic już nie pamiętałem. Cały sezon poszedł w 2 dni, z racji braku czasu. A później zasnąłem na trzecim odcinku drugiego sezonu (mimo, że Kanarię uwielbiam)Ale jedno rzuciło i się w oczy. Królik jednak nie jest nowym wymysłem a Kirakisho czy jak jej tam jest podejrzanie podobna do Barahło czy jak jej tam. Niemniej pierwsza Suiginto była najlepsza.
Generalnie uważam ten rewatch za bardzo przyjemny. Jeśli chodzi o Marię to teraz jest najgorszy okres, czołówka z podkładem wokalnym :] |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 15-09-2013, 17:54
|
|
|
One Piece Long Ring Long Land arc
Zacny fragment. Ale ja o czymś innym - poznałem Aokijiego i muszę przyznać, że, abstrahując od tego, że to świetna postać, mam już dosyć Logii. Dwie poprzednie sagi kręciły się wokół niezniszczalnych pro-turbo-logia-koksów, a (dla mnie przynajmniej) ten typ mocy jest dość nudny, a scena "och Boże żadne ataki się go nie imają!", odmalowana do tej pory w pięciu różnych barwach, zaczyna mnie irytować.
Foxy i jego "zwyczajny" devil fruit był taki... odświeżający. A tu pach! Masz pan kolejnego Logia.
Oj marudzę, wiem, ale mnie to razi. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 15-09-2013, 18:38
|
|
|
Doszedłem do szóstego odcinka drugiej serii rozetek i zaczynam mieć wrażenie, ze one rzeczywiście zaczynają się zazębiać (z trzecią), oczywiście jakaś dziura zostanie , bo w sumie to nie ta część mangi w trzecim sezonie ale wspominki chociaż pasują. Apropo wspominków, Genshiken znowu podtarł sobie tyłek starymi postaciami i starym wątkiem. Jak długo można to ciągnąć. Ja rozumiem że pokazali "koniec" ale dla mnie nie był to wcale tak głęboki watek by go w ogóle ciągnąć a tu cały odcinek na jedno kopyto.
Tak więc w Nadime jest zdecydowanie za mala różnorodność postaci, aby poradzili sobie bez starej saki x Madarame x Kousaka x młodsza siostra i tak dalej. Coraz mniej lubię tez oglądać wątek zboczonych dziewczyn, są bardziej monotematyczne niż ich chłopskie odpowiedniki. Poza tym cały czas się czuję jakby Ono została z tyłu nie rok a 2 lata.
W drugim sezonie rozetek zaczynam wątek Megu i zaczyna się trochę dziać za kulisami. Suiginto is back :] Poza tym wyjaśnili jak gdyby, o co chodziło z logiem kota na czajniczku w trzecim sezonie :] |
|
|
|
|
|
C.Serafin
Gość
|
Wysłany: 15-09-2013, 21:27
|
|
|
Shingeki no Kyojin 23
Po raz pierwszy od dawna studio darowało nam powtórki dotychczasowych wydarzeń i odcinek zaczyna się od razu od openingu. A to naprawdę zaskakujące, zważywszy na to ile razy narzekałem na trwające długie minuty zbędne sceny. Ciekawe też, czy w wersji BR zostaną one wycięte, bo już pierwszy wolumin naprawdę mocno poprawiono względem wersji telewizyjnej.
A sam odcinek wypadł rewelacyjnie, szczególnie jeśli ktoś nie zdążył się wcześniej zorientować co jest w tej całej sytuacji nie tak. Akcja nagle zaczyna się koncentrować na Annie i jej obowiązkach w Żandarmerii, na czele z asystowaniem w przewozie pewnego więźnia. I gdy już wydaje się, że jej rola ograniczy się do bieganiny z karabinem pojawia się parę naprawdę niezłych zwrotów akcji, zupełnie niezmieniających spojrzenie na wcześniejsze wydarzenia.
Osobiście jednak najbardziej podobał mi się w całym odcinku sposób w jaki pokazano niejednoznaczne uczucia pomiędzy Arminem a Annie. Już na pierwszy rzut oka widać, że darzą się sporą sympatią, a zarazem starają się zachować wobec siebie możliwie jak największy dystans, nie mówią wprost co czują i próbują się nawzajem rozpracować. No i ten jej niesamowity śmiech połączony z maślanymi oczkami i rumieńcem na twarzy. Wow! Nie wyszło to do końca naturalnie, ale i tak robiło wrażenie. |
|
|
|
|
|
FreakMeow
Meow?
|
Wysłany: 15-09-2013, 22:03
|
|
|
High School DxD NEW, wiadomo o co kaman, jak narazie średni w porównaniu do pierwszego sezonu. ;)
Genshiken Nidaime, niby gorsze od poprzednich ale szczerze mówiąc bardziej bawi i nie męczy.
Kimi No Iru Machi, anime niestety kiepskie niby trzyma się fabuły mangi ale jakoś kreska szczypie w oczy...
Mobile Suit Gundam, oldsql w samym sobie - fabuła oklepana ale walki mech'ów przyjemne dla oka. :3 |
|
|
|
|
|
fleischman
|
Wysłany: 16-09-2013, 09:41
|
|
|
C.Serafin napisał/a: | Shingeki no Kyojin 23 |
Myślę, że i tak najważniejszą rzeczą w tym odcinku i najlepszym jego podsumowaniem jest to:
-
Reszta się nie liczyła ;)
A tak poza tym to nie do końca wiem jak interpretować
- początkową rozmówkę „policjantów” o tym, że Annie wróciła z piekła
i jak głęboko powinienem w tym szukać podtekstu (w sensie, czy oni wiedzą gdzie ona faktycznie była i po co). Tylko mi mangą nie spoilerować :P |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|