Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
JJ 
po prostu bisz

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-10-2014, 10:17
|
|
|
Gundam G no Reconguista 1
Ojacie.
HARO doczekał się wersji 2.0! |
|
 |
Gamer2002 
Bezdennie Głupi

|
Wysłany: 03-10-2014, 11:48
|
|
|
Gundam G no Reconguista 1 i 2
Początek wsadza nas w środek akcji i nie wiadomo osochodzi. Generalnie jest rushed i przypomina mi to nieco początek Turn A pod względem reżyserskim. Dużo exposition, ale miło było wejść w detale technologii.
Animacja dość tradycyjna. Są tu słabe momenty, jak zbytni zoom na statyczny rysunek. Są tu jednak i dobre sceny a sceneria potrafi być piękna. Mam nadzieję, że opening z scen z anime jest na razie dlatego, bo normalny jest spoilerowy.
Bohater łotrzykowy, ale jednak kadet. Tomino nie bawił się w standardowe wpadanie w kokpit, dzięki czemu nasz pilot mógł pokazać swoją wartość bez Gundama.
Bohaterka powinna dostać w końcu swojego Gundama. Ale wygląda świetnie.
Walki - bez żadnych nudnych vibratorowych superpowerlevelach. Taktyka! Kompetentne wojsko! Gundam pokonany przez regularne jednostki! Seksowny gruby MS robiący ORAORAORAORA!
Z settingiem na razie wyraźnie nie chcą nam zdradzać zbyt wiele, poza tym, że bohater obecnie jest po stronie bogatej religijnej Stolicy a bohaterka jest pirackim zielonym ludzikiem Amerykanów.
Zastanawiam się, czy przy 26 odcinkach będzie drugi sezon. Generalnie, zapowiada się fajnie, ale Tomino musi się wpierw porządnie rozkręcić. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
 |
|
|
|
 |
Slova 
Panzer Panzer~

Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-10-2014, 12:23
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | Początek wsadza nas w środek akcji i nie wiadomo osochodzi. |
Typowa zagrywka Tomino. Nic się nie dzieje i ZNIENACKA FABUŁA. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
 |
|
|
|
 |
vries 

|
Wysłany: 03-10-2014, 18:16
|
|
|
Gundam G no Reconguista 1-2 - a ja powiem tak... przypomina mi to produkcje lat 80-tych. W każdym razie graficznie. Oczywiście jest teraz więcej klatek, ale projekty takie jak dawniej.
I podobnie jak w tych lepszych produkcjach lat 80-tych, fabuła póki co ani nie błyszczy ani nie przeraża. Cóż... nie jest źle. |
|
|
|
|
 |
Smk 

Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 03-10-2014, 20:20
|
|
|
Jak wyżej.
Pozwolę sobie pożyczyć conieco z przedmówców..
To kolejna Eureka jest czy Gundam, na duchy Lalah I Chara?
ARGH. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
 |
fm 
Okularnik

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-10-2014, 20:31
|
|
|
Smk napisał/a: |
To kolejna Eureka jest czy Gundam, na duchy Lalah I Chara?
ARGH. |
Proste. Gundam z projektami osoby zatrudnionej wcześniej przy Eureka 7 |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
 |
|
|
|
 |
Smk 

Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 04-10-2014, 08:36
|
|
|
I warstwa zielonej sparklającej energii, pozwalającej mechom latać w atmosferze to, rozumiem, przypadek?
Mi nie chodzi o projekty postaci, animację bardzo udającą retro, z celowymi "błędami" i muzyką bardzo lata osiemdziesiąte.
To się kupy nie trzyma. Przynajmniej na razie.
I want my GBF.. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
 |
JJ 
po prostu bisz

|
Wysłany: 04-10-2014, 09:16
|
|
|
Smk napisał/a: | I warstwa zielonej sparklającej energii, pozwalającej mechom latać w atmosferze to, rozumiem, przypadek? |
Nie, cząsteczki Minovskiego.
Ale gdzie ty tam w ogóle sparkle widziałeś, poza jedną sceną otwierającą pierwszy odcinek? |
|
 |
fm 
Okularnik

|
Wysłany: 04-10-2014, 09:35
|
|
|
Gundam Reconguista 1-2 - Chyba najgorszy początek ze wszystkich Gundamów, jakie oglądałem. Cała obsada zachowuje się, jakby czymś się naćpała ("Świat nie jest kwadratowy!", "G! G! G!"), dialogi się nie kleją, działania nie mają sensu, brak budowania świata i kontekstu wydarzeń (zamiast tego gundamobełkot i puszczanie oka do fanów U.C.). Może czas odejść na emeryturę, panie Tomino? |
 |
|
|
|
 |
JJ 
po prostu bisz

|
Wysłany: 04-10-2014, 09:52
|
|
|
fm napisał/a: | Świat nie jest kwadratowy |
Spotkałem się z twierdzeniem że to japoński idiom, słabe dosłowne tłumaczenie etc.
Najdziwniej brzmią zdecydowanie dialogi głównego bohatera, zwłaszcza podczas walki. Oh well, przynajmniej nie jest tak niedostosowany społecznie jak Kamille. |
|
 |
Urawa 
Keszysta

|
Wysłany: 04-10-2014, 10:17
|
|
|
Oj tam, przynajmniej bohater na starcie nie ma misji/traumy, nie rozwalają mu wiosk... znaczy kolonii, planety czy czegoś tam, nie zabijają rodziców - ot, całkiem pogodny i normalny chłopak. Szerzej się rozpisałem na Tanuku, tu dodam jeszcze, że nie miałbym nic przeciwko temu, żeby w kolejnych odcinkach dodano coś o samym świecie. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
 |
|
|
|
 |
Slova 
Panzer Panzer~

Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 04-10-2014, 12:26
|
|
|
Smk napisał/a: | I warstwa zielonej sparklającej energii, pozwalającej mechom latać w atmosferze to, rozumiem, przypadek? |
ORE BATTORA
DUNBINE!
tl;dr Tomino robi to, co zawsze, czyli ZNIENACKA FABUŁĄ W WIDZA |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
 |
|
|
|
 |
Nanami 
Hodor.

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 04-10-2014, 14:05
|
|
|
Log Horizon 2 odcinek 1
Yaaay nareszcie drugi sezon się rozpoczął!... tylko że ja coś-tam pamiętam z poprzedniego, ale nie za dużo.
Dodatkowo ten odcinek rozpoczął się misz-maszem będącym chyba zlepkiem scen z końcówki tego nowego sezonu. Bo nie przypominam sobie, by walczyli jeszcze z przepakowanym magicznym mechem? :D
Poza tym wygląda na to, że walka będzie ciężka, a po drodze pojawi się cała masa nowych postaci. Tyyyle sie ich przewija w openingu czy na początku... zapowiada się dobrze.
A poza tym kolejna nietuzinkowa, miła odmiana w tym typie anime: problemy natury finansowej i trzeba się z nimi borykać. Ohohoh.
No i zaskoczyło mnie, że piosenka openingowa jest nadal ta sama (chyba tylko druga wzrotka). Nie pamiętam czy widziałam kiedyś anime, które by trzymało się tej samej piosenki przez kolejny sezon. Ciekawe. |
|
 |
Gamer2002 
Bezdennie Głupi

|
Wysłany: 04-10-2014, 14:05
|
|
|
Ona akurat miała wstrząs mózgu. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
 |
|
|
|
 |
fm 
Okularnik

|
Wysłany: 04-10-2014, 16:53
|
|
|
Raczej mózg jej obumarł w wyniku niedotlenienia - wobec czego zamiast być pod opieką medyczną została cheerleaderką!
(może po prostu na tę serię trzeba nałożyć logikę amerykańskich komedii młodzieżowych?) |
 |
|
|
|
 |
|