Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 01-02-2009, 12:09
|
|
|
Po prawie 2 miesiecznym zawieszeniu i utracie wszelkiej nadziei na odnalezienie jakiegos tytulu, który mi sie naprawde spodoba, trafilam w koncu na Nodame Cantabile
Nie przepadam za romansami i dramatami w "czystej postaci" (choc tytuly Makoto Shinkai sa praktycznie jedynymi wyjatkami) i porownania NC do Honey & Clover troche mnie zniechecily (H&C zle nie bylo, ale jak dla mnie przeslodzone, zbyt statyczne i zbyt nudnawe)
to teraz nie żaluje, ze zabralam sie za NC.
Malo upierdliwy i nienachalny humor oraz Nodame, ktora mimo, iż jest dosc pierdołowata bohaterka (gyabo! xD) to jest naprawde urocza ^^ ( a ja czego wlasnie nie lubie, to pierdolowate, jąkajace się, niesmiale bohatereczki, ktore z natury maja byc kawaii ).
Jak na razie widzialam 14 odcinkow, ale mozliwe, że jeszcze dziś ogarne całość ^^ |
Ostatnio zmieniony przez Issina dnia 01-02-2009, 12:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 01-02-2009, 12:10
|
|
|
Nadia The Secret of Blue Water 01 - dziś już nie robią takich serii. Wreszcie przygodówka w której od razu polubiłem wszystkich bohaterów - i wreszcie Francuz, który nie zachowuje się jak rodowity Japończyk. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-02-2009, 14:32
|
|
|
I kolejny film Kara no Kyoukai obejrzany.
MEEEEEEEEEEP! Dwie godziny czystego Type-Moon w szczytowej formie - TAK zamotane nie było nawet Tsukihime. Po raz kolejny solidny kawałek mięska polany sosem ze świetnej muzyki i wysokiej jakości grafiki. Mraukh.
Wolne wnioski:
- gdyby Shirou Emiya wyglądał i zachowywał się podobnie (ok, wygląd MIELI prawie identyczny) do Enjou... Jeżu! Fate byłoby o niebo bardziej strawne! Zamieńcie nadętego bubka na coś żyjącego!
- Spoiler: pokaż / ukryj
- (Wiem, niezbyt trafne określenie, jako że Tomoe był martwy od pół roku. Jednakowoż żywotność marionetki była stanowczo większa niż tego snującego się buraka.)
- czy dobrze zrozumiałam, że SHIKI
- był mężczyzną?
- podczas przebudzenia Shiki wewnątrz budynku widzimy scenę, której nie było jeszcze w żadnym z filmów - mianowicie Mikiya i Shiki stojący w śniegu. 'Zobaczyłam swoją trzecią osobowość i się budzę ze zdziwienia', huh?
- "Nie mam klucza do twojego mieszkania, to nie fair."
Owned. I mina Kokutou.
...A w ostatnim Shiki w mundurku... O matko, ona ich wszystkich pozabija za wbicie jej w kieckę, Azakę pierwszą... |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-02-2009, 15:06
|
|
|
Kara no Kyoukai 5: Mujun Rasen - wspaniałe! Wszystko jest diablo pokręcone, ale ma ręce i nogi. Animacja jak zwykle zostawiła mnie ze szczęką na podłodze, muzyka trzyma wysoki poziom.
Kwik! Psychopata
- podśpiewujący Odę do Radości!
GoNik napisał/a: | Owned. I mina Kokutou. |
Tak, owned zdecydowanie. |
Ostatnio zmieniony przez Morg dnia 01-02-2009, 17:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 01-02-2009, 15:36
|
|
|
Też KnK film 5. Oh wow, bite dwie godziny, rozpusta!
GoNik napisał/a: | - czy dobrze zrozumiałam, że SHIKI
- był mężczyzną?
- podczas przebudzenia Shiki wewnątrz budynku widzimy scenę, której nie było jeszcze w żadnym z filmów - mianowicie Mikiya i Shiki stojący w śniegu. 'Zobaczyłam swoją trzecią osobowość i się budzę ze zdziwienia', huh? | Uuum... ja to widzę inaczej.
- Shiki przed incydentem i "długim snem" mała dwie osobowości; żeńską która była "słaba" i niezbyt lubiła Kokutou, i męską która bardzo lubiła Kokutou.
Nie było jasne do końca, która w większym stopniu odpowiadała za mordy, i która zginęła - po sposobie mówienia, można było przyjmować, że żeńska. Jednak nasza czarodziejka rozwiała tą teorię - psychopatą, zgodnie zresztą ze swoim wyznaniem, był męski kawałek Shiki, i to on nie żyje, zaś ona sama zachowała np. metodę wysławiania się jako swoistą "żałobę" po "syjamskim bliźnięciu".
GoNik napisał/a: |
Owned. I mina Kokutou. | Tak.
- Na *jakiś* gest w stronę Kokutou, nie wspominając nawet o Shiki w trybie dere którą dostaliśmy,
czekałem od dawna, zastanawiając się czy twórcy tego nie sknocą. I wyszło im świetnie, bardzo in-character. Yaaay~! *_*
GoNik napisał/a: | ...A w ostatnim Shiki w mundurku... O matko, ona ich wszystkich pozabija za wbicie jej w kieckę, Azakę pierwszą... | Taaaaaak. I dlaczego krzyknąłem "Shiki-sama ga mieruuuuuuu!" Jak zaczął się zwiastun? *___* |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Teukros
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-02-2009, 18:52
|
|
|
Tekkonkinkreet Film mi się podobał. Bardzo podobało mi się jak nakreślili miasto. Było jakby osobną postacią. Rzeczywiście anime nie używa jakiejś skomplikowanej symboliki, wszystko jest dość oczywiste i być może oklepane, jednak całość tworzy niezły efekt. Kontrastowość dwóch braci jak najbardziej mi odpowiadała, stworzyła swoisty klimat. |
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-02-2009, 20:03
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Nadia The Secret of Blue Water 01 - dziś już nie robią takich serii. Wreszcie przygodówka w której od razu polubiłem wszystkich bohaterów - i wreszcie Francuz, który nie zachowuje się jak rodowity Japończyk. |
O! Może to powinienem obejrzeć? Kiedyś się nad tym poważnie zastanawiałem, ale ostatecznie nie ruszyłem... Jeszcze cię później pomęczę o opinię. |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-02-2009, 20:04
|
|
|
Toradora 17
- Opening zmienia się na powazniejszy, mi się podoba. Spadek znaczenia postaci Kitamury, wzrost znaczenia tych dwóch ziomków-oszołomków i kumpeli Ami. Ryu ma refleks, odkrył że ma problem z miłością Taigi do Kitamury. Rewolwerowiec.
I w ten oto sposób seria najpewniej się skończy na wyznaniu miłości Smoka i Tygrysa. Cóż za zaskoczenie! |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-02-2009, 20:11
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Nadia The Secret of Blue Water 01 - dziś już nie robią takich serii. Wreszcie przygodówka w której od razu polubiłem wszystkich bohaterów - i wreszcie Francuz, który nie zachowuje się jak rodowity Japończyk. |
Budzą się wspomnienia.
Niekiedy to anime strasznie mnie irytowało (szczególnie Nadia i Electra), ale ogólnie miałam pozytywne wrażenia. No i oczywiście wielka trójca, której nie da się nie lubić, czyli gang Grandis. Sanson na zawsze pozostanie jednym z moich ulubionych bohaterów za... no, praktycznie za wszystko. Za sposób bycia, za opiekuńczość, za charakterek.
Szkoda tylko, że oglądałam to po niemiecku. Może kiedyś nadrobię w oryginale. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-02-2009, 20:28
|
|
|
Michiko to Hatchin ep 14
Tak jak przypuszczałem akcja w tym odcinku zaczyna się zaraz za czołówką i kończy zaraz przed endingiem. Odcinek jest całkiem niezły a fabuła zaskakująca.
- Tydzień temu widzieliśmy dżunglę, blondynę na wygnaniu i kompletnie się wynudziliśmy. Ale tym razem widzimy nasz kłopotliwy duet w ciągłej pogoni, zabójców, wrogów i inne dziwne rzeczy oraz piękne akrobacje na autostradzie. Aż żałuje że to jest raz w tygodniu a nie codziennie po 3 odcinki :]
Krótko mówiąc miło się to ogląda bo anime wróciło na dobra tory. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 01-02-2009, 20:42
|
|
|
kokodin napisał/a: | Michiko to Hatchin ep 14
Tak jak przypuszczałem akcja w tym odcinku zaczyna się zaraz za czołówką i kończy zaraz przed endingiem. Odcinek jest całkiem niezły a fabuła zaskakująca.
- Tydzień temu widzieliśmy dżunglę, blondynę na wygnaniu i kompletnie się wynudziliśmy. Ale tym razem widzimy nasz kłopotliwy duet w ciągłej pogoni, zabójców, wrogów i inne dziwne rzeczy oraz piękne akrobacje na autostradzie. Aż żałuje że to jest raz w tygodniu a nie codziennie po 3 odcinki :]
Krótko mówiąc miło się to ogląda bo anime wróciło na dobra tory. |
Mnie się podobał poprzedni odcinek, chociaż 14 faktycznie lepszy. Jedyne co mnie w tym serialu denerwuje, to fakt że postaci są niezniszczalne. |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 01-02-2009, 20:57
|
|
|
Vampire Princess Miyu odcinek 13-ty
- Pojawiają się Shinmowie Zachodu. Dawni znajomi Larvy, czyli Garline (w mandze nazywał się Lemuries) i Lilith.
Było też parę flashbacków z pierwszego spotkania Larvy i Miyu.
A także 3 epizod Excel Saga. Dzisiaj autorzy wzięli na celownik film akcji klasy B.
- Excel jest przetrzymywana przez żołnierzy, a Ilipalazzo wydaje polecenie znalezienia Excel Hyatt... Która pełzała (jest zbyt ciężko chora, by chodzić).
Pedro wraca do domu jako duch i się dowiaduje, że jego żona ma nowego męża. Biedaczek...
|
|
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 01-02-2009, 23:50
|
|
|
KnK 5 - Wow, po pierwsze 2 godziny, bardzo mnie to ucieszyło a w porównaniu do poprzednich jest najlepszy, i fabuła jest tak zakręcona, że będę to musiał drugi raz oglądnąc, no ale to jest czysta przyjemność. A propo płci Shiki Wa-Totem ma rację Aozaki powiedziała co i jak. A i Aozaki jest genialna, bardzo mnie miło zaskoczyła pod koniec
- i jej lisek też był całkiem sympatyczny.:)
GoNik napisał/a: |
Owned. I mina Kokutou. | I jeszcze zachowanie Shiki w tej scenie było mocne.:)
Tylko czekać na następny.:) |
_________________ Fragile existence, Between world's of souls
Struggle for tommorow, Grabed by a link of hope,
Simply eaten by desire of life. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|