Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Pierwsze anime. |
Wersja do druku |
Shinpū
I'll never pray to God
|
Wysłany: 12-05-2008, 21:26
|
|
|
Pierwsze anime jakie ogladałem to oczywiście to wszystko co było emitowane przez Polonie 1, RTL7, Polsat ci którzy pamiętają te czasy na pewno znają te tytuły :) (Czarodziejka Sali, Daimos, Yattaman, DB, Tajemnicze złote miasta, etc.)
Pierwszym filmem byl GitS, ogladany na VHS zdobytym nie wiem skad przez kolege:) |
Ostatnio zmieniony przez Shinpū dnia 12-05-2008, 21:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 12-05-2008, 21:28
|
|
|
Moim pierwszym, lecz nieswiadomym anime było oczywiscie Sailor Moon
Pierwsze swiadome anime, ktore z sentymentem wspominam do dzis to Pokemony ^^ |
|
|
Dobramisia
|
Wysłany: 28-05-2008, 16:43
|
|
|
ja jako pierwsze anime widzialam Czarodziejki z Ksiezyca;) |
_________________ Namida yori mo ... |
|
|
|
|
omagi
|
Wysłany: 28-05-2008, 16:49
|
|
|
Ja tam czarodziejki z księżyca nie oglądałem. Ale moje pierwsze anime była cała seria Dragon Balla i pare odcinków pokemonów i czegoś tam, dokładnie nie pamiętam. I po paru latkach zaczeło się na dobre. (Best OTAKU) |
|
|
|
|
|
Sl4sHh
Sentymentalny gość
|
Wysłany: 29-05-2008, 14:25
|
|
|
Ja za muminkami nigdy nie przepadałem - ogólnie dobranocki na TVP nie miałęm w zwyczaju oglądać ;]. DB mnie juz wtedy odstręczało wtórnością i ciągłym ratowaniem świata - zawsze na początku przegrywali, żęby po iluś tam dziesięciu odcinkach wygrać w jakiś tam magiczny sposób. Pokemonów obejrzałem 1 odcinek i przestałem. To już było dawno, dawno temu ..., a teraz stary koń jestem i mnie coś trafiło xD Tak naprawde pierwszym anime, które na serio oglądałem było nic innego ale Naruto... Jakoś tak przez przypadek nawinęło mi sie AMV z walką Lee vs Gaara, no i pomysłałem, ze nawet nawet fajnie sie okładają i mozna zobaczyć jak to się prezentuje. Obejrzałem wszystko do 130+ i zaczęły sie fillery, wiec przestałem, ale zacząłem ogladać inne anime. Kolejny był Bleach - też ze względu na ciekawe walki. Potem nawinęły mi sie inne tytuły takie jak True Tears, ZnT , SnS, Ouran i doszedłem do wniosku, ze Bleach i Naruto to poprsotu sredniaki, tasiemce, całkowicie przecietne z wskazaniem wrecz na słabe, ale mimo to ogladam je nadal - chyba przyzwyczajenie, sa juz niejako stałym wydarzeniem tygodnia;] Tak na marginesie to anime ogladam od ...hmmmm... marca A.D 2008 ;], wiec jak widać nie mam zbyt dużego stazu. |
|
|
|
|
|
Hyuga
|
Wysłany: 29-05-2008, 15:41
|
|
|
Pierwsze anime to "Czarodziejki z księżyca" i "Kapitan Jastrząb", a świadome DB :) |
|
|
|
|
|
czacha
Gość
|
Wysłany: 04-06-2008, 19:38
|
|
|
POKEMONY!!!! MIałam na ich punkcie totalnego swira. Ale pierwsze moje świadome anime to Bleach i uważam, ze dobrze zaczełam, chociaż teraz rzadko ogladam anime fantasy. |
|
|
|
|
|
Tranki
|
Wysłany: 16-06-2008, 19:23
|
|
|
sailor moon i wszystko z rlt7. to byly czasy ;O |
_________________ dear santa, please bring me ten thousand cakes |
|
|
|
|
Chiba
|
Wysłany: 17-06-2008, 06:39
|
|
|
Ja już jestem z młodszego pokolenia, więc pierwsze nieświadome to były chyba Sailor Moon... Pół-świadomie- NGE. Całkowicie świadomie Wolf's Rain. |
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 17-06-2008, 12:35
|
|
|
Pierwsze anime, pierwsze anime *myśli* Kapitan Tsubasa i różne różności z bodajże Polonii 1 xD? Chociaż to było, jak to Chiba określiła "pół-świadomie". Pelną świadomość miałem dopiero właśnie chyba Wolf's Rain, aczkolwiek wcześniej przeczytało się mangę pewną, a mianowicie Love Hina i .hack//Legenda Bransolety Zmierzchu ^^. |
|
|
|
|
|
Harima
|
Wysłany: 17-06-2008, 15:35
|
|
|
Pierwsze moje świadome anime to Dragon Ball. Pamiętam jak po kilka razy oglądałem odcinki. Z resztą, w którymś momencie emitowano 3 epizody dziennie:D. Wcześniej jeszcze oglądałem z siostrą Sailor Moon ^^ |
|
|
Uchi
|
Wysłany: 22-06-2008, 12:57
|
|
|
Jak dla mnie pierwszym było Daimos, Tiger Mask, Sailor Monn.......... reszty nie pamiętam |
|
|
|
|
|
max384
|
Wysłany: 29-06-2008, 23:24
|
|
|
Moje pierwsze anime Dragon Ball(chociaż nie wiedziałem nawet, że jest to anime brat mi powiedział, że jakaś fajna bajka leci an rtl7), a pierwsze świadome to chyba było Saint Seiya. |
|
|
|
|
|
Tatankamunakoda
|
Wysłany: 01-07-2008, 09:57
|
|
|
Moje pierwsze anime to z pewnoscia Naruto odcinek Pierwszy. Pamietam jakby to bylo calkiem nie tak dawno... Coz to byly za czasy! Coz to byla za pieknosc.
Teraz mimo ze juz jestem dosc doswiadczona osoba pod wzgledem wieku nadal ogladam te bajeczki jakby nigdy nic, wiem, sam siebie oszukuje (!).
Pozdrawiam wszystkich fanow anime. |
_________________ :) b^_^d :) |
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|