Pierwsze anime. |
Wersja do druku |
danek
|
Wysłany: 30-07-2009, 14:56
|
|
|
Moje pierwsze anime(nie licze tych co widziałem w TV czyli Pokemon, Yu-Gi-Oh i Beyblade) to
Fate/stay night. |
|
|
|
|
|
jurek
Respect my authority!
|
Wysłany: 06-08-2009, 08:43
|
|
|
Pierwsze świadome to (możecie mnie obrzucić cegłami albo inną ciężką rzeczą) Green Green, ale kolega polecał to obejrzałem. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 06-08-2009, 20:04
|
|
|
Cóż... pierwsze, świadome i nie tylko wyrywkowe odcinki (Pokemony się nie liczą) To Shaman King na Jetixie.
Pierwsze na poważnie, świadomie i z napisami to Fullmetal Alhemist na Hyperze. (tak właściwie to od tego się zaczęła pasja :] )
Pierwsze w internecie... Naruto.
A od siebie dodam... pierwsza manga też Naruto... a może D.grey-man? Nie pamiętam dokładnie... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
nikka_93
|
Wysłany: 13-08-2009, 18:15
|
|
|
Moim pierwszym, poważnym anime było Fushigi Yuugi, które obejrzałam na hyperze. A dokładniej były to chyba drugie ova'ki. I od FY wszystko się zaczęło, a zawdzięczm to starszej siostrzyczce. |
|
|
|
|
|
Hawk
|
Wysłany: 13-08-2009, 19:35
|
|
|
Pierwsze nieświadome - Yattaman, albo cos jeszcze innego z Polonii 1
Pierwsze świadome - Hellsing TV series |
_________________ "Between the good and bad is where you'll find me, Reaching for heaven"
|
|
|
|
|
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 13-08-2009, 21:16
|
|
|
Oh my gosh, to było dawno, dawno temu...Hmm no zapewne Sailor Moon było jednym z pierwszych, nigdy nie zapomnę "pustej pałki"(heh te polskie tłumaczenia z hiszpańskiego dodawały tej "subtelności") ale tak to uwielbiałam Mikana Pomarańczowego Kota, sam ending chodził mi po głowie przez wiele lat... Potem oglądałam Superświnkę, do dzisiaj pamiętam: SUPER SUPER PIG!!!!!!!!!! |
|
|
Prox
|
Wysłany: 13-08-2009, 23:29
|
|
|
Nieświadome - Pokemony i inne takie Dragon Bale:D
Świadome - W Listopadzie 2007 - Green Green - kolega polecił :D Potem Onegai Twins ;) |
|
|
|
|
|
Kael-Thas
|
Wysłany: 23-08-2009, 15:17
|
|
|
Moje pierwsze anime to Pszczółka Maja (wcześniej nigdy bym nie podejrzewał, że to anime), potem Pokemony, Beyblade i Yu-Gi-Oh. Ale od kiedy zacząłem się tym na serio interesować to Bleach. |
|
|
|
|
|
Nargan
|
Wysłany: 13-09-2009, 09:54
|
|
|
Nieświadomie - DB, Pokemon.
Świadomie - Hellsing. ^^ |
|
|
|
|
|
tarnos12
Dołączył: 12 Paź 2009 Skąd: Gorzów Wielkopolski Status: offline
|
Wysłany: 15-10-2009, 07:24
|
|
|
Moje chyba pierwsze anime , oczywiście wtedy nie wiedziałem co to anime...to bylo Mitsubachi Māya no Bōken, czyli...Pszczółka Maja xD...a takie pierwsze anime kiedy już wiedziałem ze to jest anime...to było Naruto. |
_________________ http://myanimelist.net/profile/tarnos12 |
|
|
|
|
monicca121
|
Wysłany: 16-10-2009, 18:27
|
|
|
Moje pierwsze anime to Death note |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 18-10-2009, 12:26
|
|
|
Pierwszym anime był Bleach na Hyperze : > |
|
|
Yoichi
|
|
|
|
|
Kyoushu
蔭に隠れている。
|
Wysłany: 19-10-2009, 08:40
|
|
|
Moim pierwszym anime (abstrahując od telewizyjnych klasyków animacji, czyli Dragon Ball, Slayers i Sailor Moon, które oglądałem kilka lat wcześniej, oraz jednej z przyczyn animowych uprzedzeń zwanej Pokemon) było zdubbingowane Shaman King. Nagabnięty przez znajomego, bodaj na multiplayerze do którejś części GTA, z iskrą w oku gloryfikującego ów tytuł, postanowiłem sprawdzić "Co on w tej bajeczce widzi?". Następnie ekshumacja Slayersów, Naruto, Bleach [...] a odwrotu ani widu ani słychu. |
|
|
|
|
|
Nicholas
|
Wysłany: 19-10-2009, 09:21
|
|
|
Kyoushu napisał/a: | Moim pierwszym anime (abstrahując od telewizyjnych klasyków animacji, czyli Dragon Ball, Slayers i Sailor Moon, które oglądałem kilka lat wcześniej, oraz jednej z przyczyn animowych uprzedzeń zwanej Pokemon) ... |
Ze mną było podobnie - po drodze jeszcze leciała Tygrysia Maska, Księga Dżungli (nie jestem pewien, czy to był taki tytuł) i kanadyjska animacja ReBoot (uwielbiałem ją).
Pierwszym świadomym anime był Ghost in the Shell, a tasiemkowcem Naruto :P |
|
|
|
|
|
|