Pierwsze anime. |
Wersja do druku |
hermes
lezy na ziemi i ryje xD
|
Wysłany: 19-10-2009, 12:19
|
|
|
ja moje pierwsze świadome anime oglądnąłem hmmm. kiedy to było?
dawno temu
-Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou |
_________________ DB - jest Bogiem
WALKA - Nałogiem
TRENING - podstawą.
A RESZTA - zabawą |
|
|
|
|
Edward
Wiesz dlaczego?
|
Wysłany: 19-10-2009, 12:34
|
|
|
Pierwsze anime?:D Chyba nie będę oryginalny jak powiem , że DB ;)
to chyba klasyk od którego większość z nas zaczynała swoją przygodę ze światem anime :D
Oczywiście , nie oglądałem tego w TV :D Wszystko elegancko na dvd , bo telewizyjnych serii nie liczę(czyt. Beyblade itp.) |
_________________ http://myanimelist.net/animelist/miotla
Maniak? - nie
Pasjonat? - nie
Idiota? - chyba...
Kochasz to? - Tak! |
|
|
|
|
ZUBEK
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 23-10-2009, 19:06
|
|
|
Ja co do moich pierwszych anime (nie wiem czy to było anime) pamiętam że niektóre leciały na RTL7, ale z nich to pamiętam tylko takie coś, co było rodzaju mecha, magia i chyba troche fantasy o takich 3 laskach które miały swoje roboty (niebieski, czerwony i zielony pasujące do włosów bohaterek) i miały ze sobą zwierzątko przypominające mokone z tsubasa chronicles. Ale takie pierwsze anime któreleciały na hyperze, które mnie wciągnęły i obejrzałem je w całości ( i które pamiętam), to były (nie pamiętam w jakiej kolejności)
Last Exile
Fushigi Yuugi i
Neon Genesis Evangelion. |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 23-10-2009, 19:53
|
|
|
ZUBEK napisał/a: | Ja co do moich pierwszych anime (nie wiem czy to było anime) pamiętam że niektóre leciały na RTL7, ale z nich to pamiętam tylko takie coś, co było rodzaju mecha, magia i chyba troche fantasy o takich 3 laskach które miały swoje roboty (niebieski, czerwony i zielony pasujące do włosów bohaterek) i miały ze sobą zwierzątko przypominające mokone z tsubasa chronicles. |
Bo to była Mokona. Pierwowzór, jeszcze nie gadający. A anime to "Magic Knight Rayearth", w polskim przekładzie "Wojowniczki z Krainy Marzeń". Oczywiście na bazie mangi od pań z Clamp, które również tworzyły mange Tsubasa Chronicles, do której wrzucili elementy ze swoich innych mang, również z Rayeartha. |
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-10-2009, 20:05
|
|
|
Hmm... Moim pierwszym anime był Dragon Ball i Slayers na RTL7. Później była bardzo długa przerwa i jakieś 2 lata temu zaczełam oglądać anime. Pierwszym świadomym był chyba Death note |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
Pochitto
|
Wysłany: 31-10-2009, 19:33
|
|
|
Moim pierwszym nieświadomym animcem było Sailor Moon. Było coś jeszcze i po przekopaniu MAL'a stwierdziłam, że to chyba Candy Candy ale i tak pewnie nikt tego nie pamięta :P
A pierwszym świadomym był Hellsing \m/ |
|
|
|
|
|
KABLE
SLAYER
|
Wysłany: 04-11-2009, 19:30
|
|
|
Moje pierwsze anime i jak sądzę nie tylko moje to DB :P Anime które podoba mi sie do dnia dzisiejszego :) |
|
|
|
|
|
Byan
Dołączył: 05 Lis 2009 Skąd: Starogard Gdański Status: offline
|
Wysłany: 05-11-2009, 20:30
|
|
|
Ech, u mnie podobnie jak u 90 % tutaj. DB , później długo długo nic, Shaman K i znowu długo długo nic , aż do DN i od tego się ciągnie aż do dziś :P |
_________________ けして りらいと して
|
|
|
|
|
Tohru_chan_kyaa
biip [cenzura]
|
Wysłany: 05-11-2009, 21:27
|
|
|
Sailor moon. |
_________________ _____________
" Swoimi czynami plugawi czyste serca" |
|
|
|
|
Noriel
|
Wysłany: 09-11-2009, 22:13
|
|
|
Kiedy byłam mała oglądałam Rycerzy Zodiaku, Pokemony i Sailor Moon. Ale wtedy nawet nie wiedziałam, że to się nazywa anime.
Takim pierwszym obejrzanym 'świadomie' było Vampire Knight. |
|
|
|
|
|
Regis
|
Wysłany: 10-11-2009, 19:28
|
|
|
Moje pierwsze anime to legendarny Yattaman oraz Daimos. Kilka lat później oglądałem też Dragon Balla, Slayersów, Yaibę i Soul Huntera. |
|
|
|
|
|
Thirteen
|
Wysłany: 01-03-2010, 19:59
|
|
|
Pszczółka Maja? Chyba to. A już świadomie to dawno temu Shaman King (do dziś mam sentyment, choć gdybym miała to obejrzeć na chwilę obecną to raczej by mi nie przypadło do gustu). A tak że już wiedziałam dokładniej, co i jak, to Clannad, który poleciła mi znajoma. Od tego się zaczęło na dobre i nie żałuję. |
|
|
|
|
|
voltex
|
Wysłany: 01-03-2010, 20:20
|
|
|
Rycerze zodiaku, potem DB, następnie kilka serii które leciały w TV (Bleyblade, Yu-gi-oh, Soul Hunter, Slayers, itp.). A pierwszym anime, które obejrzałem, na internecie to był Naruto ;) Chociaż do anime całkowicie się przekonałem dopiero po obejrzeniu Death Note ;) |
|
|
|
|
|
Mangusia
Gość
|
Wysłany: 20-03-2010, 17:30
|
|
|
Moje pierwsze świadome anime to z pewnością Shaman King. |
|
|
|
|
|
Madoko_MJ
Szczera Merry
|
Wysłany: 20-03-2010, 19:09
|
|
|
lubiłam te anime xD
Ale moje pierwsze obejrzane anime to był dragon ball ale to było nieświadome... nie wiedziałam w tedy jeszcze że jest coś takiego jak anime ;P a drugim był hellsing po rosyjsku :D ogladałam bo mi się podobało ale nie rozummiał nic a nic xD |
_________________ "Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty"
Sokar |
|
|
|
|
|