Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Pierwsze anime. |
Wersja do druku |
Ayako
The Jellyman
Dołączyła: 29 Sie 2004 Skąd: z szafy w pewnym zamku Status: offline
|
Wysłany: 27-11-2004, 23:53
|
|
|
Pierwsza rzecz oczywiście nie świadoma to Sailorki, potem wszystko co leciało na poloni, na a potem rtl7 niech mu chwała (sekunda milczenia dla uczczenia pamieci). To były czasy RTL7 Super Świnkę sie oglądało (ogonek i ryjek są moim orężem ) no i oczywiście pierwsze wtajemniczenie trafiło z serią DB(a teraz coś tragicznego ja 3 razy widziałam wszystkie serie albo prawie 3 razy) no i oczywiście potem przyszli Slayersi, no a potem RTL7 został wchłonięty przez ten przeklęty TVN i koniec z anime.
T_T teraz to normalnie kaszana jest. |
_________________ rany bo już mnie nosiło od tej mordki z serduszkami |
|
|
|
|
Aori Takera
Shonenai maniac^^
Dołączyła: 06 Paź 2004 Skąd: Z samego serca chaosu- czyli Warszawy.. Status: offline
|
Wysłany: 02-12-2004, 17:32
|
|
|
jeszcze nie jest źle jak się ma zagraniczne programy^^< można obejrsec Inu czy KKJ..> no i internet< chyba że koś tak jak ja ma skopaną kaaze_^_> ja DB też trzy razy obejrzała, ale nigdy całe_^_ |
_________________ Nigdy nie poddawaj się przeznaczeniu,
nawet wśród płaczu i złości
jest cos tak potężnego, że nie zdołasz sie oprzeć.
Takie jest prawo miłości.
|
|
|
|
|
Witcher Kai
Pumpkin King
|
Wysłany: 10-12-2004, 21:17
|
|
|
Pierwsze anime - Yattaman i Pszczółka Maja! XDDD :3
To byly czasy ^_^ |
_________________ Poczuj moc koshmarkoofff @__@
Quo vadis domine?
Dokąd zmierzasz panie?
|
|
|
|
|
Qrczak
|
Wysłany: 13-02-2005, 18:53
|
|
|
pierwsze moje anime to Dash! Kappei ^_^ |
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 14-02-2005, 00:06
|
|
|
Dash! Kappei? Ten mały zbereźnik? XD Jeeej, piękne czasy Polonii1... Już wtedy nawet wiedziałam, że toto się nazywa anime :D Bo przeczytałam artykuł w jakimś magazynie komputerowym... Anyway, widzę, że zapomniałam się tu pochwalić, co miałam zrobić dawno temu. Moje pierwsze anime zwało się Jaskiniowy Chłopiec, miało kilka części i było na video, a opowiadało o chłopaku z epoki kamiennej, który poszukiwał swojej zaginionej matki... To było jakieś 13 lat temu, więc więcej nie pamiętam XD Potem były anime puszczane na programie 2 czyli Piłkarze, Tajemnicze Złote Miasta, Calineczka i Robin Hood, którego nie mogę teraz odżałować, że nie oglądałam regularnie. Potem się dowiedziałam, że te japońskie obrazki, którymi się tak zachwycam, to się nazywa manga i anime, i wypatrywałam tego wszędzie, aż natrafiłam na Polonię1, a potem na Sailorki...
<pozwala się pochłonąć wspomnieniom>
<ociera łezkę>
Chociaż jak miałam jakieś 6 lat, też dostałam na video coś dziwnego, w czym walczyły dwa wielkie roboty, a jakieś dziecko beczało tak, że Usagi Tsukino mogłaby się schować... Ale to już było tak dawno, że może mi wyobraźnia figle płata _^_ |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 14-02-2005, 01:59
|
|
|
Taa, Dash!Kappei - znane też jako Gigi la trottola :P. A co do pierwszego anime... faktycznie... przed Polonią 1 oglądałem Piłkarzy. Nawet pamiętam w którym roku :P - 1992. Czesc odcinkow dooglądalem na wczasach XD.
Magazynie komputerowym? Pewnie Secret Service i jego Manga Room :P, ew. Gambler z lutego 1994 :P. |
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 14-02-2005, 16:55
|
|
|
A tak, to był Gambler :> Do SSa dotarłam dopiero jakieś 3 lata później :>
Ale i tak na Polonii1 najlepszy był Yattaman :> Poza tym chętnie oglądałam Zorra, Tsubasę i Magiczne Igraszki, żeby sobie odpocząć od straszliwego włoskiego dubbingu XD W ogóle wszystko, co traktowało o Magical Girls oglądałam z zapałem, co odbiło się na mojej psychice bezpowrotnie ;P Ach, gdzie te dawne anime T_____T (:P) |
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 14-02-2005, 20:14
|
|
|
Bia czarodziejka, Sally, Tsubasa, Yattaman, Gigi :) (kocham tego amlego zboczka), Zorro i wieeele inych:) (wszelkie siatkarki, tenisistki i mala ksieziczka:)) pozniej sailorki i ponownie Tsubasa :D a potem lawinowo mnostwo roznych serii, dragonbale, pokemony, lainy, slayersi, KKJ, monster rachers... NGE... poprostu mnostwo tytulow ktorych nawet spamietac i spisac nieumiem :) |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 14-02-2005, 23:23
|
|
|
<zastanawia się>
Pierwsze co pamietam, to była "ZałogaG" (właśnie pod ta nazwą leciało w ogólnopolskiej tv) - najlepiej z tego pamietam tą piramidę, którą robili włążąc na siebie i takiego robota podobnego do C3PO - miałam wtedy chyba jakieś 3-4 lata i właśnie się przeprowadzaliśmy, więc dziecko zostało posadzone przed telewizorem, żeby nie przeszkadzało :>
Potem były "Złote miasta", "Dżeki i Nuka" - 2 malych niedźwiadkach wychowywanych przez ludzi, i jakąś bajka o wiewiórce z dzwoneczkiem wychowanej przez kotkę :) i w ogóle większość dobranocek i filmów (Maja, Cudowna podróż, Mała księżniczka, Mały Lord, Rodzina Trappów, Ania, Heidi - cała klasyka dziecięca)
A potem to już Robin Hood (śmiertelnie zakochałam sie wtedy w Gilbercie XD) i Tsubasa (tu się zakochałam w Wakabayashi XD) i cała Polonia1 (Daimos, Zorro, Bia, Yataman)
i rzecz charakterystyczna... nigdy ... PRZENIGDY nie mogłam (z różnych powodów) oglądnąć ŻADNEGO ostatniego odcinka =='' |
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 15-02-2005, 19:40
|
|
|
Cytat: | "Złote miasta", "Dżeki i Nuka" |
no takze sie ogladalo:) i Kinbe bialego lwa :)
Cytat: | Maja, Cudowna podróż, Mała księżniczka, Mały Lord, Rodzina Trappów, Ania, Heidi - cała klasyka dziecięca |
niektorych pozycji stad niewymienilam przez roztargnienie
Cytat: | Tsubasa (tu się zakochałam w Wakabayashi |
ja zawsze za to kochalam Kojiro :) I Ishizakiego za glupote ;) (bracia Toshibana za to mieli piekne zabki:P) |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
kal
cokolwiek ;p
|
Wysłany: 20-02-2005, 03:13
|
|
|
nie pamietam dokladnie, co bylo pierwsze. na Polonii 1 - General Daimos, Tygrysia Maska, Yattaman i inne, Sailor Moon na Polsacie. ktos wspomnial o Ulissesie - to tez ogladalem. ze Czarodzieki to anime uswiadomilo mnie SS, Animegaido i Kawaii. do dzis ma pierwszy numer ostatniego z podanych przeze mnie periodykow. szkoda, ze okladke gdzies wcielo. ;] |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 01-03-2005, 23:50
|
|
|
Hmm, Pszczółka Maja, oczywiście, i Załoga G (obydwie nieświadomie, do niedawna byłem swięcie przekonany, że załoga G była produkcją amerykańską). Coś przez mgłę mi kojarzy, że mniej więcej w tym okresie widziałem też (gdzie??? jak to się nazywało???) jakiś one-shot (coś o jakimś inteligentnym czołgu - z pewnością było to jakieś anime, bo z tego co pamiętam działo się w Japonii i bohaterowie byli japończykami) (Znalazłem na ANN: to coś nazywało się Techno Police 21C ). Potem była długa luka w życiorysie ... Sailorki i Polonia 1 mnie ominęły. Pierwszym świadomie obejrzanym anime był chyba dopiero podrzucony przez kumpla Ghost in the Shell (chociaż nie, wcześniej jeszcze trafiłem na jakimś niemieckojęzycznym kanale, chyba VOX-ie, na Bubblegum Crisis 2032 i Silent Mobius) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Ostatnio zmieniony przez Bezimienny dnia 30-07-2005, 11:22, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Ataru
|
Wysłany: 01-04-2005, 14:34
|
|
|
Chyba jednak to, co leciało na Polonii1. Potem przyszedł czas na Sailorki, a dalej to już wszyscy wiedzą jak było. Z Polonii to pamiętam szczególnie Gigiego i Tsubasę, lecz oglądałem wszystko co leciało w tym bloku, czy to był Yattaman, czy Sally, oglądałem z takimi samymi wypiekami na twarzy. |
|
|
|
|
|
Razuri
Siostra Przyłożona ZH
|
Wysłany: 06-04-2005, 09:38
|
|
|
Ach...Muminki XD Nawet nie wiedzialam wtedy, ze to anime..
Potem byla pszczolka Maja, to,co lecialo na Polonii...(ciagle potrafie zaspiewac opening z Yattamana XD) i sailorki...Mam wrazenie, ze wiekszosc tak zaczynala |
_________________ Do it with Tanuki!
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-04-2005, 10:19
|
|
|
Cytat: | Ach...Muminki XD Nawet nie wiedzialam wtedy, ze to anime.. |
I dobrze, bo wielu twierdzi, że to nie było anime;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|