Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co chcielibyście ujrzeć jako anime? |
Wersja do druku |
Novalogic
Shameless one
|
Wysłany: 03-12-2010, 18:53
|
|
|
Ja chętnie bym ujrzał dwie pozycje mangowe:
Berserk
Ale w wiernym mandze wydaniu - nie mocno okrojonym zawierającym drobny ułamek pierwowzoru. Tu jeszcze małe pytanie do czytelników mangi - wie ktoś czy manga jest dalej tworzona? Minęło już trochę czasu odkąd skończyłem czytać ale nie ma nowych chapterów.
666 Satan
Świetna manga autorstwa brata Masashiego Kishimoto. Byłby z tego kawałek porządnej animacji. Nie miałbym jednak nic przeciwko gdyby zakończenie wyglądało z lekka inaczej ;x w bardziej "happyendowym" wydaniu. |
|
|
|
|
|
Laurent
Secret Character
|
Wysłany: 14-12-2010, 16:46
|
|
|
Tak od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie: z chęcią zobaczyłbym animowaną wersję Akiry. I tu korci mnie, żeby zostawić moją wypowiedź jak jest i poczekać na te oburzone głosy: "Toć przecież jest już animowana wersja Akiry!". No dobrze, jest film zrobiony na podstawie motywów zawartych w mandze. Mi jednak marzy się anime ekranizujące całą historię zawartą w wersji papierowej. Nie wiem jednak, czy nawet w dzisiejszych czasach i erze 3d i dopracowanego cell shadingu jakiekolwiek studio zdołało by zobrazować sypiące się w gruz Neotokio i gonitwy po ruinach przez kilkadziesiąt odcinków. Z animowaniem postaci to może by wyrobili jakby użyli wspomnianego cs, to znacznie obniża koszty. Ale sypiące się budynki? No to już ciężka sprawa. |
|
|
|
|
|
Fergard
|
Wysłany: 27-03-2011, 15:11
|
|
|
Ja bym z chęcią zobaczył zekranizowany "Cykl Inkwizytorski" Piekary - Mix Kuroshitsuji i Hellsinga osadzony w piętnastowiecznym Cesarstwie Narodu Niemieckiego, z fanatycznym łajdakiem-inkwizytorem-hipokrytą jako głównym bohaterem? Yes, please(Choć zapewne musieliby nieco to ocenzurować, bo książki zawierają sporo materiałów na tle seksualnym oraz jeszcze więcej brutalnej przemocy. Cóż, bycie Inkwizytorem zobowiązuje. :P).
Oprócz tego, serię "Disciples"(Ale tylko do drugiej odsłony) - Mix dwóch powyżej, ale nastawiony bardziej na politykę i epickie starcia z demonami o rozmiarach warownych twierdz, historia bez happy endu. Problemem byłoby pewnie przedstawienie całej sytuacji, jako że występuje pięć stron konfliktu.
Można by też wystosować OVKĘ o zgrabnym tytule "Anime vs. Zombies", bazowaną na "Plants vs. Zombies". Byłby to crossover kilku anime(Obrałem sobie bazowo jako przykłady Black Lagoon, Kuroshitsuji, School Days, Higurashi i Melancholię Haruhi Suzumiyi), gdzie obecny lokator(Prawdopodobnie Rokuro Okajima) musi odeprzeć atak zombie przy pomocy bitewnych okazów flory. Hilarity would ensue.
Pozdrawiam. |
_________________ For the love of... Watch your step, I'm not a wall! |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-03-2011, 15:14
|
|
|
Trylogia Zrodzonego z Mgły Brandona Sandersona byłaby fajna. Główna bohaterka, która umie sama o siebie zadbać i nie jest tsundere, konflikt romantyczny między chłopem fajnym i miłym a badboyem, charyzmatyczny mentor, widowiskowe walki wraz z lataniem nocą po mieście między mgłami, ewoluujący bohaterowie... co by mogło pójść nie tak? Ba, nawet fanserwis jest, jako że główna heroina raz czy dwa kończy w samej bieliźnie, więc na anime w sam znalazł. |
|
|
|
|
|
Jaskier
Gość
|
Wysłany: 09-07-2016, 10:37
|
|
|
Co bym chciał zobaczyć jako anime? Wiedźmina! ^^ |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Jaskier
Gość
|
|
|
|
|
kero
Fanka
|
Wysłany: 09-07-2016, 21:16
|
|
|
Całą trylogię Roberta Jordana "Koło Czasu " ostatnie trzy tomy po śmierci Jordana kończył
Brandon Sanderson . Jak się tak zastanowić to fanserwisu byłoby całe mnóstwo do tego używanie mocy i całe mnóstwo walk seria ta jest lepsza od Gry o Tron . |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 09-07-2016, 23:08
|
|
|
Do tego co bohaterka to większa tsundere. No i Rand zbiera cały harem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
kero
Fanka
|
Wysłany: 10-07-2016, 11:30
|
|
|
Dokładnie tak, zresztą haremów tam nie brakuje . |
|
|
|
|
|
Slackware
Gość
|
Wysłany: 14-07-2016, 19:07
|
|
|
Wiecie co bym chciał zobaczyć? Grę Endera w wydaniu twórców Evangeliona. :) |
|
|
|
|
|
babysbluee2
|
Wysłany: 15-10-2016, 15:07
|
|
|
Chciałbym zobaczyć coś innego :) Tzn. anime nie stworzone przez Japończyków ani Azjatów, ciekawe jaki pomysł mieliby np. ludzie z Polski czy z Europy. :) |
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 15-10-2016, 16:13
|
|
|
babysbluee2 napisał/a: | Chciałbym zobaczyć coś innego :) Tzn. anime nie stworzone przez Japończyków ani Azjatów, ciekawe jaki pomysł mieliby np. ludzie z Polski czy z Europy. :) |
Przynajmniej jeden forumowicz pracuje w Japonii, to się kwalifikuje?
Dalej, w Satelight pracują francuzi, a inna osoba powiązana, luźno, z forum pracowała przy Tales of Zestiria.
Jak myśle o polskich produkcjach animowanych to na myśl przychodzi albo Katedra albo Kapitan Bomba== |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-10-2016, 16:50
|
|
|
Są jeszcze Ścieżki Nienawiści.
babysbluee2 - wywaliłem podpis z reklamą pirackiego portalu, będę wdzięczny za niewstawianie go ponownie. Dziękuję. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|