Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co chcielibyście ujrzeć jako anime? |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-02-2010, 17:54
|
|
|
To może ja z innej mańki - komiks sieciowy Drowtales. Już i tak ma mangową kreskę, więc tylko dodaj animację, ścieżkę dźwiękową i jedziemy z epopeją na mininum 52 odcinki.
Co do książek to cóż, dopóki nie sparzyłem się na anime to pytanie było prostsze, teraz ciężko mi odpowiedzieć. Nie wykluczam, że Przedwiośnie byłoby niezłą haremówką.
Zakonka o Fionavarze napisał/a: | Wybrałam tą książkę ponieważ jest w niej wszystko co chciałabym aby było zawarte w anime:
Ciekawa historia, postacie barwne i urozmaicone, magia, wątek miłosny(lecz nie przesadzony), oraz świat, który posiada tyle detali, że wydaje się jakby naprawdę istniał. |
... Oraz fanserwis yaoi czarodzieja i krasnoluda. Nie, akurat tej książki niech Japońcy może nie tycają...
Cytat: | ...Czy takiego tematu nie było? Nie pamiętam... |
Na pewno był "Anime a sprawa polska", ale czy oprócz tego dokładnie taki jak ten nie dam głowy. Zresztą komu to przeszkadza...
Cytat: | -Pan Wołodyjowski- jest wojna, krew, trójkącik, patos i Dylematy Moralne. Ciekawe jakby Azję zmalowali... a moja ulubiona scena znalazłaby się pewnie wyłącznie w wersji "uncensored". |
To znaczy któraż to scena? Robienie szaszłyka? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 02-02-2010, 17:59
|
|
|
Nie, noc poślubna :D
A tak na serio: jakoś trudno mi sobie wyobrazić animowaną ekranizację pokazującą taką egzekucję. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Ponury
Grim Greetings
Dołączył: 27 Lip 2006 Skąd: ....diabli wiedzą Status: offline
|
Wysłany: 03-02-2010, 00:46
|
|
|
A ja bym w wersji animowanej z miłą chęcią obejrzał ekranizacje książek Pilipiuka o przygodach znanego egzorcysty-bimbrownika, to było by coś. Tylko może nie w formie japońskiej animacji, do takiego degenerata jakoś by nie pasowało ;p |
_________________ Live fast, die young,
make a pretty corpses |
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 03-02-2010, 00:50
|
|
|
Z braku laku, tak mi się jakoś dopasowało. Otóż Harry Potter w wersji anime, to by było intrygujące doświadczenie! Gdzieś, mam wrażenie, obił mi się już w formie mangi, ale bałam się wnikać. Hmmm... |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 03-02-2010, 10:22
|
|
|
Malazańska Księga Poległych, Wiedżmin i Dragonlance Saga oO. Z chęcia zobaczyłbym ekranizację Dzieci z Bullerbyn, albo Egipcjanin Sinuhe. Jednak najlepsze byłoby stworzenie animca na podstawie staroindyjskich księg. Swoją epickością przebijałoby wszystko co znamy do teraz. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-02-2010, 11:37
|
|
|
Dragonlace akurat było ekranizowane. Jednak na twoim miejscu nie chciałbym tego oglądać. Sądząc z opinii łączy w sobie klasyczną animacje na poziomie wczesnych lat 90-tych oraz grafikę komputerową na poziomie późnych. Już sądząc z trailera (co którego przecież pakuje się najlepsze kawałki) mieszanka jest przynajmniej toksyczna. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 04-02-2010, 10:00
|
|
|
Dawno temu widziałem jeden odcinek ściągnełem. Nie było fajne. Nie miałbym przeciwko, gdyby ktoś godny zajął się tą serią na nowo. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Ankur
Mag Czarnych Szat
|
Wysłany: 13-02-2010, 02:35
|
|
|
Nie wiem jaki film chciałbym zobaczyć przerobiony na anime, ale wiem że nigdy więcej nie chcę zobaczyć anime przerobionego na film (film Dragon Ball to większy koszmar od filmu Wiedźmin) ;).
A tak poważnie, chętnie zobaczyłbym świat Forgotten Realms w wersji anime. Epickie walki, czary i artefakty ciężko by było nakręcić, ale narysowanie tego mogłoby mieć całkiem niezły efekt :). Dragon Lance w wersji anime też mógłby być całkiem niezły. Innym niezłym wg mnie pomysłem mogłaby być twórczość Pratchetta :). |
_________________ Pozdrawiam,
Ankur :) |
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 13-02-2010, 04:18
|
|
|
Ankur napisał/a: | A tak poważnie, chętnie zobaczyłbym świat Forgotten Realms w wersji anime. Epickie walki, czary i artefakty ciężko by było nakręcić, ale narysowanie tego mogłoby mieć całkiem niezły efekt :). |
Obie gry z Baldur's Gate w wersji anime bym chętnie zobaczył. Albo coś z Planescape - np. Strony Bólu.
EDIT:
Nie do końca książka, ale wiem, że Madhouse robi adaptacje komiksó Marvela - ja bym sięnie obraził jakby zrobili Ghost Ridera. No wiecie, ludzie którzy zekranizowala Death Note robiący anime o płonącym kościotrupie który zawarł pakt z diabłem - to by było coś. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-02-2010, 10:56
|
|
|
Cytat: | Nie do końca książka, ale wiem, że Madhouse robi adaptacje komiksó Marvela - ja bym sięnie obraził jakby zrobili Ghost Ridera. |
A to Japońcy mieliby zagwozdkę jak z płonącej czaszki zrobić bizona... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-02-2010, 11:38
|
|
|
Powstrzymuję się przed wpisaniem "Portretu Doriana Graya", książki którą uwielbiam, gdyż w wersji made in Japan zrobiłoby się z tego yaoi pełną gębą. Za to bardzo chętnie w wersji japońskiej zobaczyłbym:
- "Trylogię" Sienkiewicza, najlepiej w wydaniu twórców Koihime Musou albo Ikkitousen.
- "Dywizjon 303" albo "Żądło Genowefy" autorstwa osób odpowiedzialnych za "Strike Witches"
- "Śmierć Dantona" Buchnera, albo jego polską wersję, czyli "Sprawę Dantona" Przybyszewskiej. Najlepiej z kreską a'la Lady Oscar.
- Wierną adaptację "Eddy Poetyckiej".
- Trylogię Thrawna z cyklu "Star Wars". Ten fragment wybitnie zasługuje na ekranizację, a wersja anime mogłaby być ciekawa.
- "Dobrego", "Konkwistę", "Milczące Psy" albo "Kolebkę" Łysiaka - bo to gotowe scenariusze na naprawdę świetne serie. Aż dziw, że do tej pory nikt nie zdecydował się ich zekranizować w naszym kraju. Może Japończycy by dali radę?
- Cykl "Według Danikena" Polcha. Mogłoby by być naprawdę epicko. I fanserwiśne bohaterki są już included, nie trzeba by niczego dodawać.
- "Czarną Kompanię" - bo dobrego fantasy w anime nie ma zbyt wiele. |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 13-02-2010, 15:38
|
|
|
Ja myślę, że Kamienie na szaniec byłyby też ciekawe. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-02-2010, 15:50
|
|
|
Mirror napisał/a: | Ja myślę, że Kamienie na szaniec byłyby też ciekawe. |
Z oberbizonem Zośką? |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 13-02-2010, 19:17
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Mirror napisał/a: | Ja myślę, że Kamienie na szaniec byłyby też ciekawe. |
Z oberbizonem Zośką? |
Zośkę akurat chyba lubiłam najbardziej xD |
|
|
Majo-san
|
Wysłany: 13-02-2010, 21:20
|
|
|
Mirror napisał/a: | Zośkę akurat chyba lubiłam najbardziej xD |
Ja też, bo jak przeczytałam, że ma dziewczęcy uśmiech, od razu mi się spodobał. :)
No cóż, chciałabym zobaczyć Fight Club (film, nie książkę, bo nie przeczytałam jej jak na razie). Lubię takie filmy, szczególnie zawierające przemoc. Jestem zdania, że anime byłoby dobrze przedstawione od strony psychologicznej, a gorzej od strony od przemocy, ale to nie ona jest tu głównym wątkiem. Po prostu jestem ciekawa jakby to wyglądało w postaci anime, chociaż nie za bardzo jestem przekonana do takiej wersji.
Forest Gump, bo film jest piękny, pełen złotych myśli i skłania do refleksji. Anime też potrafi pokazać się z tej strony, więc myślę, że to byłoby wspaniałe połączenie. Oczywiście pod warunkiem dobrego wykonania i nie zepsucia klimatu filmu. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|