Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co chcielibyście ujrzeć jako anime? |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-09-2010, 17:39
|
|
|
No właśnie, jak wy byście chcieli rozwiązać kwestię pantyshotów? Chyba, że stroje zapożyczono by ze Strike Witches. |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 16-09-2010, 17:41
|
|
|
offtop
Serika napisał/a: | Amarth. Naryyyysuj mi iiiiich... |
Do kolejki i rozważenia xD (tylko problem taki, że nie bardzo mi wychodzi wizualizowanie obu panów)
/offtop |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-09-2010, 18:05
|
|
|
Ama, właśnie wyobraziłem sobie twój rysunek. Męski (choć otyły) Nyu stoi sobie goły na tej plaży z pierwszego odcinka Elfen Lied, Kouta na jego widok uśmiecha się idiotycznie i mówi "Weźmy go sobie do domu", a wściekła kuzyneczka odpowiada mu "You perwert".
Grisz napisał/a: | No właśnie, jak wy byście chcieli rozwiązać kwestię pantyshotów? Chyba, że stroje zapożyczono by ze Strike Witches. |
Wystarczy chyba przenieść akcję w odpowiednie miejsce np. do Szkocji, Afryki, albo w kosmos (w końcu moda kosmitów w anime niejednokrotnie była bardzo dziwna).
Być może warto pomyśleć nad scenerią fantasy, dzięki której doszłyby potwory z mackami molestujące mężczyzn. Hmm... Uniwersum Lineage się nie nadaje, bo choć nawet orkowie wyglądają tam jak metroseksualni geje (ciekawe co na to Grisz), to spódniczko-zbroje są zarezerwowane dla kobiet. O! W Baldur's Gate postacie bez zbroi nosiły dziwne tuniki, które przy pochyleniu się powinny pokazywać wszystko co trzeba. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-09-2010, 18:11
|
|
|
Ama miała na myśli coś zupełnie innego akurat. Patrz cytowany post Seriki ;p
CainSerafin napisał/a: | Być może warto pomyśleć nad scenerią fantasy, dzięki której doszłyby potwory z mackami molestujące mężczyzn. |
Nie chcę nikomu niszczyć dzieciństwa, ale na to akurat nie wpadłeś jako pierwszy.
/me przypomina sobie przeglądanie Yami no Matsuei u Easia.... |
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-09-2010, 18:15
|
|
|
Grisznak napisał/a: | No właśnie, jak wy byście chcieli rozwiązać kwestię pantyshotów? |
Proste, będą podczas przebierania. A panowie mogą regualrnie chodzić pływać na basenie, by zapewnić odpowiednią ilość fanserwisu |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
|
Wysłany: 16-09-2010, 18:25
|
|
|
Zdecydowanie Saga Baldur's Gate, wraz z zapozyczeniami z modów BG1 NPC Project, i Xan NPC.
Wyobraźmy to sobie: Bohater Taki jak Ty, jego urocza młodsza siostra, bisz - emo Xan, jeszcze bardziej emo Kivan, knuj Edwin, harem w postaci słodkiej Aerie, i dwóch pań tsundere: Viconii i Jaheiry. Aerie zostałaby sparowana z kolejnym biszem, Haer'Dalisem. Do haremu dołączają Nalia i Mazzy (bo czemu nie?), na którą z kolei leci Korgan (expy Zarakiego Kenpachiego). I wyobraźmy sobie sceny z Sarevokiem, pełne podtekstów yaoi... i Irenicusem... i będąca Yandere Bodhi...
Rozmarzyłem się. |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 16-09-2010, 18:26
|
|
|
Grisznak napisał/a: | No właśnie, jak wy byście chcieli rozwiązać kwestię pantyshotów? | Proste - ubierzemy ich w kilty (jak już CainSerafin napisał). A że nie mieliby nic pod spodem - cóż, taka konwencja.
Serio, nie obraziłabym się za anime o Szkotach xD |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-09-2010, 18:31
|
|
|
Cytat: | Wyobraźmy to sobie: Bohater Taki jak Ty, jego urocza młodsza siostra, bisz - emo Xan, jeszcze bardziej emo Kivan, knuj Edwin, harem w postaci słodkiej Aerie, i dwóch pań tsundere: Viconii i Jaheiry. Aerie zostałaby sparowana z kolejnym biszem, Haer'Dalisem |
O czym Ty gadasz, nieszczęsny, haremu się nie paruje! Jeśli to konieczne, należy zmienić wszystkich pozostałych bohaterów w serii w gejów (vide Utawarerumono), ale harem jest święty (od arab. harim, "miejsce zakazane lub święte")! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-09-2010, 18:48
|
|
|
Ciekawe jak by wyglądał ten Japończyk zesłany do Szkocji , któremu w pierwszym odcinku kazali by nosić kilt, spod którego oczywiście wystawał by tradycyjny japoński lolikloth (dobrze mi się wydaje?). W dodatku tsundere, którego "dziecinna" twarz wręcz zmuszała by szkotów do przebierania go w bardziej odpowiednie sukienki. Oraz budowania trzeciego rodzaju szatni ala Hideyoshi. Biedny chłopak po tak drastycznych przeżyciach, zapragną by mieć większe piersi, oraz zabierał się za przebieranie jak Mako-chan. W pewnym momencie zapałał by do niego uczuciem pewien nieświadomy uczeń ze szkoły i na złość uczucie było by odwzajemnione. Z za parkanu jednak co chwila zerkała by przyjaciółka z dzieciństwa, kompletnie zakochana ale bez wzajemności, związana przysięgą, że nikomu nie powie o hobby głównego bohatera.
Czy coś jeszcze powinniśmy dodać?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------edit
Ale wszyscy rodowici Szkoci musieli by być rudzi i brodaci :P. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 17-09-2010, 08:54
|
|
|
Grisznak napisał/a: | No właśnie, jak wy byście chcieli rozwiązać kwestię pantyshotów? |
W kimonach!
Weźmy taką szotę. Poluzować mu pasek, odpowiednio przewrócić i pantyshot gotowy! Albo będzie musiał skakać czy coś... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-09-2010, 10:34
|
|
|
Vamp! - to light novels tego samego autora który napisał książkowe pierwowzory Baccano! i Durarara!!, osadzone w tym samym świecie. Nie tyle chcę to zobaczyć, co jestem przekonany, że to zekranizują na fali popularności siostrzanych serii. |
|
|
|
|
|
Silence
|
Wysłany: 20-10-2010, 17:05
|
|
|
Chętnie obejrzałabym "Doubt", nie wiem, czy koś kojarzy. Pokręcone strasznie, ale fajne, mogłoby z tego coś na prawdę ciekawego wyjść:D |
|
|
|
|
|
-Raiv
zamyślony :)
|
Wysłany: 27-10-2010, 17:32
|
|
|
Te tytuły bym oglądał w ciemno :)
Piewszy to Berserk ^_^ wiem że anime powstało ale chciałbym zobaczyć dalszą historię z mangi na ekranie :)
Drugi to Historys Strongest Disciple Kenichi ten też już powstał ale doczekać się nie mogę reszty mangi na ekranie
Trzeci to The Breaker manga ciekawa i powinna pasować na anime
Czwarty to Aiki troszkę zboczona le też chętnie bym obejrzał
Piąty to Live manga mnie zaciekawiła szkoda że tak mało rozdziałów wyszło
Szósty to Bremen manga zajefajna tylko musiała by być też zajefajna muzyka do tego anime bo inaczej wyszło by dno... i pewnie to było przyczyną nie wyjścia anime (wystarczy sobie przypomnieć anime Beck i co zła muzyka i "seplenienie" podczas śpiewania głównego bohatera po angielsku zrobiło z dobrze zapowiadającą się historią...)
Edit:// No i jeszcze THE WALKING DEAD komiks amerykański chyba.. ale fabuła super |
_________________ tylko się nie załam :)
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
|
Wysłany: 27-10-2010, 20:11
|
|
|
Cytat: | Piewszy to Berserk ^_^ wiem że anime powstało ale chciałbym zobaczyć dalszą historię z mangi na ekranie :) |
Kontynuacja powstaje - pytanie tylko, kiedy premiera... |
|
|
|
|
|
ZUBEK
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 26-11-2010, 18:33
|
|
|
Bardzo chętni chętnie zobaczyłbym "Elantris" i wszystkie trzy części "Z mgły zrodzonego" (nie jest to nazwa trylogii tylko pierwszej części) Brandona Sandersona. Po za tym, ciekawe byłoby przełożenie na anime książki "Eon" Alison Goodman. No i może "Wiedźmina" Sapkowskiego.
A z marzeń, które się nigdy nie spełnią, to Trylogia Sienkiewicza.
(choć szczerze wątpię by spełniło się cokolwiek) |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|