Co chcielibyście ujrzeć jako anime? |
Wersja do druku |
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 13-02-2010, 21:41
|
|
|
Akurat Forresta nie widzę jako anime. To film tak mocno zrośnięty z krajem produkcji, ze bardziej się nie da. Albo odwzorowaliby film, zapewne robiąc masę byków i wypaczeń, albo zrobili by wersję stricte japońską zrozumiała tylko dla Japończyków i garści fascynatów naprawdę mocnych w historii tego kraju. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Majo-san
|
Wysłany: 13-02-2010, 21:58
|
|
|
Nawet, jeśli źle to wygląda, z tych dwóch wersji, które wymieniłaś, chciałabym zobaczyć wersję zrozumiałą tylko dla Japończyków, chociażby po to, aby zobaczyć jakby ich tłumaczenie tego filmu. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-02-2010, 22:30
|
|
|
Grisznak napisał/a: |
- "Czarną Kompanię" - bo dobrego fantasy w anime nie ma zbyt wiele. |
O tak. I Garreta.
Chcę Zombieland jak OAVkę, robioną przez Madhouse. Albo której studio od słitaśnych moeblopów. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 17-02-2010, 19:29
|
|
|
Ja bym chciał zobaczyć Sherloka Holmesa. To by było kawainiaste do bólu |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-02-2010, 15:57
|
|
|
a ja chciałbym zobaczyć starego, dobrego "Misia" w wersji anime... twórcy tego musieliby mieć niezłą wiedzę na temat polskiej rzeeczywistości czasów PRL'u. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 20-02-2010, 09:17
|
|
|
zonk486 napisał/a: | a ja chciałbym zobaczyć starego, dobrego "Misia" w wersji anime... twórcy tego musieliby mieć niezłą wiedzę na temat polskiej rzeeczywistości czasów PRL'u. | No co ty... Powstała by z tego produkcja sensacyjna z wybuchami i pogoniami w egzotycznych klimatach, a cała intryga kręciłaby się wokół tajnych kont w zagranicznym banku, które byłyby kluczem do odzyskania przez bohatera pamięci o wydarzeniach związanych z jego równie tajemniczą przeszłością. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 20-02-2010, 09:58
|
|
|
IMHO tak samo jak w przypadku Forresta- to dzieło dla konkretnego czasu i miejsca. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Sorento
|
Wysłany: 20-02-2010, 16:03
|
|
|
jak dla mnie mogli by przerobić na anime biografie Saburo Sakai "Samuraj" z tego co przeczytałem wyszłoby genialne anime z wszystkimi niezbędnymi wątkami rozgrywające się w czasach II wojny światowej a co najważniejsze bez mechów.
Dla niezorientowanych wspomne tylko że książka opowiada losy jednego z asów myślistwa marynarki japońskiej podczas wojny. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 20-02-2010, 16:34
|
|
|
Dwa dni temu kupiłem sobie pierwszy pięcioksiąg Amberu i właśnie go sobie odświerzam. Bardzo chętnie zobaczyłbym właśnie tą książkę jako anime. Myślę, że miałaby szanse być świetna, pod warunkiem, że nie przegięliby z japońskimi charakterami i i tak już dużym efekciarstwem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 20-02-2010, 17:11
|
|
|
Ja bym chciał zobaczyć takowy Dzień Świra. Nawet nie koniecznie jako anime, może być też książka czy film, ale w realiach Japońskich.
Naturalnie, musiałby to stworzyć ktoś inny niż Japończyk. Dzień Świra naświetla konkretnie te kwestie, które w twórczości Japońskiej są absolutnym tabu. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 20-02-2010, 17:52
|
|
|
A co byście powiedzieli, jakby tak wypuścili anime z takim tytułem
"Job- last gray cell" ?
Tylko też takie zrobione na realiach japońskiej młodzieży. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
voltex
|
Wysłany: 20-02-2010, 19:22
|
|
|
Chętnie bym zobaczył anime "Prince of Persia". Gra miała bardzo ciekawą fabułę, zwłaszcza 2 część Warrior With przypominała trochę japoński klimat.
Ciekawi mnie również jakby wyglądała trylogia Tolkiena w świecie anime. Wykreował on wiele ciekawych postaci, świetny świat, interesujące epickie bitwy, masa potworków :) Przy dobrym wykonaniu myślę, że wyszłoby ciekawe i wciągające anime ;) |
|
|
|
|
|
Galnea
Wierna Imperialistka
|
Wysłany: 20-02-2010, 21:49
|
|
|
Zgadzam się w kwestii Amberu - cały cykl jest napisany w taki sposób, że świetnie nadaje się do ekranizacji, nie tylko w formie anime. Zawsze chciałam zobaczyć na ekranie Dworce Chaosu, czy chociażby Tir-na Nóg'th - tyle że animatorzy musieliby się bardzo przyłożyć, by nie wypadło to kiczowato.
Poza tym... "Pieśń Lodu i Ognia". Myślę, że gdyby się postarać mogłoby wyjść z tego coś w stylu "LOGHa", choć znając życie pewnie skupiono by się głównie na przygodach Jasia Śniega na Murze, zostawiając na uboczu wydarzenia w Królewskiej Przystani i ogólnie całą politykę. Cóż, na razie pozostaje czekać na serial BBC i mieć nadzieję, że nie zostanie spaprany. I że Martin skończy wreszcie cykl. |
|
|
|
|
|
Madoko_MJ
Szczera Merry
|
Wysłany: 25-02-2010, 14:40
|
|
|
JA bardzo chciałabym zobaczyć ekranizację w anime trylogii "czarny Mag". Uwielbiam fantastyczne opowieści i ciekawi mnie jak by rysownicy przedstawili Elyne czy tajemne przejścia Gildii bądź w slamsach. |
_________________ "Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty"
Sokar |
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
|
Wysłany: 06-05-2010, 20:17
|
|
|
Jestem ciekawy, jak wyglądałaby animowana wersja manga pod tytułem "Dziennik z zaginięcia". Manga jest bardzo humorytstyczna, a wersja anime mogłaby być jeszcze lepsza. |
|
|
|
|
|
|