Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co chcielibyście ujrzeć jako anime? |
Wersja do druku |
Kaltresos
Wygnany Admin
|
Wysłany: 07-05-2010, 16:33
|
|
|
Serial "Life on Mars" albo jego off-spin "Ashes to Ashes" są tytułami, które bardzo kojarzą mi się z realiami anime. Podróż do czasów najwcześniejszych wspomnień z dzieciństwa pod wpływem fizycznego urazu - tak można streścić konwencję. Co prawda, dużo w tych serialach "brytyjskości", ale fabuła nawet przeniesiona w bardziej japońskie realia nie zmieniłaby swojego sensu, można by nawet rzec, że pasowałaby by tam idealnie. |
|
|
|
|
|
ZUBEK
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 07-05-2010, 19:07
|
|
|
Ja chciałbym zobaczyć trzy książki jako anime. Również zobaczyłbym jako anime wspomnianą wcześniej przez Madoko, trylogie "Czarnego Maga", a do tego jeszcze trylogie "Ery Pięciorga" tej samej autorki.
A poza tym oddałbym bardzo wiele za przerobienie na anime "Świata Dysku" Terrego Pratchetta. Bardzo chciałbym zobaczyć przygody ucznia śmierci Morta oraz Maga Rincewinda. |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 07-05-2010, 19:13
|
|
|
Tkaczke pieśni.
Ta książka naprawdę mnie urzekła, a i myślę, że kilka scen można by było przerobić odpowiednio do klimatu mangi. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Lucyfer
Fallen Angel
|
Wysłany: 09-05-2010, 09:20
|
|
|
Serial Supernatural - Nie z tego świata - tak sobie ostatnio myślałem, że świetne by było z tego anime. Jest sporo potworów do rozwalenia, są demony i anioły, magia, sporo walki. No i dla dziewczyn - bishe w roli głównej ;) |
|
|
|
|
|
VioletMeh
Problematyczne dziecię.
|
Wysłany: 10-05-2010, 18:01
|
|
|
Co bym chciała zobaczyć...
Z filmów:
Harry'ego Pottera
Władców Pierścieni (Legolasa *O*)
A z książek - "Młody Samuraj - Droga Miecza" Bradforda Chrisa.
A tak btw. to bardzo polecam tą książkę ^^ |
_________________ Nazywaj mnie jak chcesz - i tak zareaguję tylko na "Shishuu". |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 10-05-2010, 18:44
|
|
|
VioletMeh napisał/a: | Władców Pierścieni |
Władcę... |
|
|
|
|
|
Graba
Pan wielkie Es.
|
Wysłany: 06-06-2010, 10:15
|
|
|
Kiedyś chciałem Matrixa i się spełniło.;) To się może teraz spełni jak będę chciał Harrego Pottera (nie wiem czy dobrze napisałem).Jeszcze mógłby być "Władca Pierścieni",oraz ekranizacja książki,a raczej całej sagi "Diablo". |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=jTgDRYo3Afk |
|
|
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 13-06-2010, 22:42
|
|
|
Chętnie zobaczyłabym:
- Harry'ego Pottera
- Spiderman'a
- Którąś z książek Meg Cabot, np. serię "Pośredniczka"
- Jeżycjadę, ale to byłby straszny tasiemiec!
- jakąś polską patriotyczną książkę, choć to się pewnie nie spełni, np: "Kamienie na szaniec"
- "Ten Obcy". Wiem, że to lektura, ale bardzo lubię tą książkę |
|
|
|
|
|
Ai-chan
zaindygowana
Dołączyła: 14 Cze 2010 Skąd: że niby teraz z Krakowa Status: offline
|
Wysłany: 19-06-2010, 16:36
|
|
|
„Dzwonnika z Notre Dame” Victora Hugo!
Fabuła – oryginalna, książkowa, nie te wariacje Disneya – to czysta haremówka z wątkiem tragiczno - sensacyjnym ;)
Ona, Esmeralda, to typowa moe – słodka, niewinna, śliczna, wrażliwa i niezmiernie irytująca dziewczynka o dobrym serduszku.
A wokół niej wianuszek biszów: playboy i hulanka Febus, inteligentny i okrutny Frollo, marzyciel i poeta Gringoire, no i Quasimodo… Wierzę w fantazję twórców anime, interpretacja dzwonnika z pewnością powalałaby na kolana ;P
Do tego mroczne intrygi, sekrety z przeszłości, przeświadczenie o nieuchronnym przeznaczeniu i klimat średniowiecznego Paryża.
Mniam :) |
|
|
|
|
|
Kaltresos
Wygnany Admin
|
Wysłany: 27-06-2010, 10:57
|
|
|
Ostatnio w końcu zabrałem się za "Nację" Pratchetta (jeszcze nie skończyłem) i stwierdziłem, że ta książka także mogłaby się stać niezłym materiałem na anime. Dzieje się w alternatywnym świecie, ma parę tzw. epickich scen, ciekawe ujęcie pewnych spraw związanych z wiarą itp. Jest poza tym czymś w stylu postapokaliptyki, kojarzy się z XIX wiekiem, który mam wrażenie ostatnio staje się trochę modny (albo był modny parę lat temu, nigdy nie znałem się na trendach), jest młody bohater, który radzi sobie z wieloma problemami za pomocą sprytu, jest zaradny, a jednocześnie nie do końca rozumie otaczający go świat (idealny bohater przygodówki shounen!), jest tajemnica do rozwiązania, jest dziewczyna która leci na głównego bohatera, jest wiele retrospekcji itd. Jednym słowem - wymarzony materiał dla japońskich twórców! |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-09-2010, 15:59 Anime, które powinny powstać
|
|
|
Na brak dobrych anime chwilowo nie narzekam, ale jak w każdym fanowskim serduszku mam kilka tytułów, które z chęcią bym obejrzała, ale które chyba nigdy nie powstaną.
1)Dragon Ball, epizod 1- Mroczne Widmo Freezera
Dziury, dziury, fabularne i olbrzymi potencjał widzę. Już oglądając RTL7 zastanawiałam się skąd wziął się Freezer i jak działała jego organizacja. Niestety kinówka z ojcem Goku nic nie wyjaśnia- widzimy szeregowca, który nic nie wie i nic go to nie obchodzi. Tymczasem w tych kilku migawkach Król Vegeta zachowuje się, jakby był przez Freezera osaczony- jak do tego doszło? W jakich warunkach się spotkali, jak to ewoluowało? Przy okazji pokazać coś o kulturze Sayian i zadać ostateczny kłam twierdzeniu, że znajdywano ich w kapuście.
2)Cokolwiek oparte na Ikedzie
Lady Oscar i Oniisama E- dwa, słownie dwa anime na tyle świetnych historii. Nie wiem z jakiego powodu nie ma więcej ekranizacji mang o takim potencjale.
3)Coś o lekarzach albo jeszce lepiej- o studentach medycyny.
Macie jakieś swoje typy? |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-09-2010, 16:12
|
|
|
1) Cokolwiek dobrze wyreżyserowanego, ukazującego współczesne pole walki, mogą być mechy, ale z umiarem, może być fantastyka, ale bez przesady. Byleby znowu nie poniósł autorów fanserwis. Takie kino w stylu europejskim, z rozmachem, ale zrealizowane przez Japończyków, których przez cały czas produkcji musiałby ktoś trzymać za mordę, by znowu chłopaków nie poniosło.
2) ROZEN MAIDEN SEASON III NAO~! |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-09-2010, 16:14
|
|
|
Cóż... Kiedy miałem 15 lat uważałem, że świetne anime dałoby się zrobić z prozy Sapkowskiego - przecież i proza Sapka, i anime są niejednoznaczne, mroczne, głębokie i efektowne...
Dziś uważam, że zarówno twórczość Sapkowskiego jak i anime są dość naiwne, emo i anghstowe, a bohaterów trapią Dylematy i Tragiczne Przeszłości, Teraźniejszości i Przyszłości. Tym bardziej więc powinno powstać anime Wiedźmin!
Najlepiej, żeby zrobili je ludzie od Vampire Hunter D: Bloodlust. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-09-2010, 16:44
|
|
|
1) Co do Ikedy - cóż, mogę jedynie przyklasnąć. Z przyjemnością zobaczyłbym adaptację "Claudine" w wersji filmowej lub "Orpheus-no mado" tv. O animowanej wersji "Aż do nieba" nawet nie marzę, choć usłyszeć seiyuu mordujących się z polskimi nazwiskami...
2) Yuri w klimatach fantasy, raczej heroic niż dark. Bardzo bym chciał coś takiego zobaczyć, byłoby to milion razy bardziej świeże niż kolejne licealne dramaciki z rumieniącymi się panienkami, które czerwienią się jak cegła gdy nie daj Boże jedna muśnie drugiej policzek. Zobaczyć coś w rodzaju "Świata Czarownicy", tudzież "Czerwonej Soni" z dodatkiem yuri byłoby bardzo miło.
3) Coś wojenno politycznego w klimatach bliskiej przyszłości. O ile udanych wojenno politycznych serii science fiction kilka było, tak bliższych naszej epoce - nie. A szkoda.
4) Animowaną wersję "Adolfów" Tezuki. Jedna z najlepszych mang w historii zasługuje na ekranizację, a fabuła aż się prosi o serial. "NW, nawet jeśli to protoplasta "Death Note", jest jednak zbyt trudny dla masowego widza (no i wątek homo...), a "Adolfowie" już nie.
5) "Conan" - serio chciałbym zobaczyć anime o Conanie Cymeryjczyku.
6) Normalne anime oparte o mity Cthulu. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 15-09-2010, 16:58
|
|
|
Anime w 100% komediowe i w 100% zawierające absurdalny humor. Tego na moje oko jest strasznie mało. Wyobrażacie sobie Świętego Graala, albo Komiczny Odcinek Cykliczny w wersji anime? Ja byłbym wniebowzięty. :3 Albo "Za chwilę dalszy ciąg programu", albo "Skauci piwni", albo "Doggy Vissle TeleVissle" (show robiony dla MTV przez Snoop Dogga, pełen absuerdalnego humoru ;D ).
Wyobraźcie sobie tylko! :3 |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|