Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co chcielibyście ujrzeć jako anime? |
Wersja do druku |
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-09-2010, 17:04
|
|
|
Cytat: | 5) "Conan" - serio chciałbym zobaczyć anime o Conanie Cymeryjczyku. |
No to chyba Toriyama musiałby rysować, bo on ostatni był, co umiał rysować mięśnie. Ale fabuła jak by miała wyglądać? Już w wersji zachodniej zabronili mu gwałcić, dodali oleju do łba i przydali głupiego zwierzaka. Boję się myśleć, jakby go ulepszono. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
racjona
|
Wysłany: 15-09-2010, 17:11
|
|
|
Może to i głupie, ale niesamowitym byłoby zobaczyć przygody Jakuba Wędrowycza w wersji animowanej z genialnym dubbingiem :D |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 15-09-2010, 17:27
|
|
|
Tu zamiast zwierzaka dodaliby mu harem?
Ja bym chętnie zobaczył coś w realiach Obrońców Niebios Kossakowskiej, ale tylko z kreską (i wpływem na scenariusz) Kaori Yuki (bo ten cykl zawsze mi się kojarzył z kompletnie spapraną w animacji mangą Angel Sanctuary) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-09-2010, 17:39
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | ale tylko z kreską (i wpływem na scenariusz) Kaori Yuki |
O. TAK.
I Lucek byłby wiotkim ciemnowłosym emo. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-09-2010, 17:41
|
|
|
Cytat: | Tu zamiast zwierzaka dodaliby mu harem? |
Akurat Conan to na harem by się na pewno nie obraził;p. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-09-2010, 17:42
|
|
|
W zasadzie temat "co powinno się zekranizować" już był...
Niemniej, pomysłów by się kilka znalazło.
1) W miarę realistyczna seria sensacyjna od Maasakiego Yuasy - początkowe sceny Mind Game były chyba najlepsze w filmie, strasznie jestem ciekaw, co takiego upichcił by ten reżyser, gdyby nie bawił się w dziwaczność i surrealizm. Ewentualnie - coś od pani odpowiedzialnej za Michiko to Hatchin... Zresztą, patrząc na ostatnie sezony z radością powitałbym JAKIEKOLWIEK sprawnie zrobione anime dla facetów, bez supermocy, za to ze strzelaninami i pościgami.
2) Z pogranicza serii sportowych i o otaku z chęcią zobaczyłbym dwie rzeczy - po pierwsze coś o graczach, może nawet e-sporcie, ale w wersji zupełnie realistycznej - bez cyberprzestrzeni, akcji w "świecie gry" itepe. Albo może z innej strony - seria o ludziach pracujących przy tworzeniu gier? Po drugie - anime "karciankowe" na serio, coś o (pół)profesjonalnych graczach w Magica czy inne dziadostwo.
3) Edukacyjna seria o matmie! I to przynajmniej na poziomie tego, czego obecnie uczy się dopiero na studiach (i w dobrych liceach). Moe-personifikacje pochodnej, całki, granicy ciągu...
4) Anime muzyczne którego bohaterowie dla odmiany grają jazz i nie są licealistami.
5) K-ON dla bab. Anime o moe-bizonach, uroczo nieporadnych i w niektórych przypadkach lekko przygłupich, marnujących czas na wpieprzanie ciastek i robiących absolutnie nic, ale w "uroczy" sposób. Yay, jakie to by było durne! |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 15-09-2010, 17:47
|
|
|
Okej, temat fajny, ale prosiłabym ograniczyć się do niezekranizowanych mang, ich kontynuacji, ewentualnie tematyki. Inaczej będę musiała scalić go z tym - http://forum.tanuki.pl/tematy10/5645.htm . |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-09-2010, 18:08
|
|
|
JJ napisał/a: | 2) Z pogranicza serii sportowych i o otaku z chęcią zobaczyłbym dwie rzeczy - po pierwsze coś o graczach, może nawet e-sporcie, ale w wersji zupełnie realistycznej - bez cyberprzestrzeni, akcji w "świecie gry" itepe. Albo może z innej strony - seria o ludziach pracujących przy tworzeniu gier? Po drugie - anime "karciankowe" na serio, coś o (pół)profesjonalnych graczach w Magica czy inne dziadostwo. |
Chyba jeden z najlepszych pomysłów do tej pory. Poza tym można by przywrócić motyw podróżowania sportowców po świecie za kolejnymi trofeami, tak jak to było w klasycznych Shonenach nie polegających na mordobiciu, jak Pokemanz (zakładając, że to shonen), Beyblade czy Yu-Gi-Oh!. Gdyby dodać realizm, mielibyśmy bonusy geograficzno - kulturoznawcze. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-09-2010, 18:30
|
|
|
Eire napisał/a: | Cytat: | 5) "Conan" - serio chciałbym zobaczyć anime o Conanie Cymeryjczyku. |
No to chyba Toriyama musiałby rysować, bo on ostatni był, co umiał rysować mięśnie. Ale fabuła jak by miała wyglądać? Już w wersji zachodniej zabronili mu gwałcić, dodali oleju do łba i przydali głupiego zwierzaka. Boję się myśleć, jakby go ulepszono. |
Gdyby wzięła się za to ekipa od "Berserka" to byłbym gotów dać temu kredyt zaufania. Zwrócę natomiast uwagę na fakt, że Conan był różny, bo z wiekiem dorastał i stawał się mądrzejszy. Jest duża różnica między Conanem z czasów jego kariery jako złodzieja czy najemnika a Conanem - królem Aquilloni. I jednak, Conan miał zawsze nieco oleju w głowie, a przynajmniej więcej niż typowy barbarzyńca.
A i jeszcze dodam - magical girls na serio. Bez zwierzątek, słodkich ciuszków za to z atakami masakrującymi przeciwników i tym podobnym stuffem. Jak do tej pory chyba Nanoha była najbliżej. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-09-2010, 19:14
|
|
|
Dawno, dawno temu marzyła mi się Trylogia Zimnego Ognia pani Friedman w wersji anime. Niestety, potem odkryłam istnienie yaoi i uświadomiłam sobie, że para głównych bohaterów, tego... Cóż, jestem głęboko przekonana, że Yami no Matsuei i Gravitki mogłyby się schować, a pisk fanek słyszalny byłby z przestrzeni kosmicznej (i przez próżnię też by się przebił, o), ale ja bym tego nie zniosła :D |
|
|
vries
|
Wysłany: 15-09-2010, 19:40
|
|
|
Berserk Ultimate - czyli seria OVA na wzór Hellsinga, z której niczego nie wycinają, niczego nie zmieniają. Podobnie jak w wypadku HU półroczne terminy wydań. Podobnie jak w wypadku HU dobra jakość grafiki i dźwięku. I powinno wydać się w jakichś 15-20 lat, gdy Miura skończy mangę.
Baccano S2 - mówcie, co chcecie, ale chcę zobaczyć Ladda wiekowego pirata z 2001 roku. Chcę zobaczyć jego ucieczkę z Alcatraz. Chce zobaczyć więcej Elmera, braci Gandor, Grahama, Isaca, Mirii i innych wariatów. I w sumie mógłbym tu wymieniać i wymieniać, bo w Baccano wszystko było fajne.
Farming... Vinland Saga - manga zabija mnie co miesiąc, anime nie może być gorsze. Aczkolwiek tu pewnie będę musiał poczekać aż historia skończy się za 20 lat.
Jeśli jednak pójdziemy w kierunku bardziej prawdopodobnych tematów, to Vagabond nie byłby głupim pomysłem. Manga kończy się w przyszłym roku. Musashiego kocha każdy Japończyk.
pewnie mógłbym tak wymieniać i wymieniać, ale mi się nie chce. |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-09-2010, 19:59
|
|
|
Serika napisał/a: | Dawno, dawno temu marzyła mi się Trylogia Zimnego Ognia pani Friedman w wersji anime. Niestety, potem odkryłam istnienie yaoi i uświadomiłam sobie, że para głównych bohaterów, tego... |
Taaa... ma potencjał na serię pełną podtekstów, nie? A wyobraź sobie jaki byłby w takim anime fanserwis nieziemski. Nagie męskie klaty by się przewracały w każdym odcinku, a główni panowie patrzyliby sobie guemboko w oczy co pięć minut.
Chętnie bym za to zobaczyła, co Japończycy zrobiliby ze Światem Dysku. Wyobraźcie sobie, jakim mhocznym knujem byłby Vetinari, jakie efekty dostałby Śmierć i jak musiałby wyglądać Nobby.
I również chciałabym zobaczyć ekranizacje dalszych nowelek z Baccano. Dla... praktycznie każdego.
Kolejne pobożne życzenie - żeby producenci anime wybrali jakieś DOBREGO szonenajca/jaojca, a nie ten chłam, który serwowali do tej pory. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 15-09-2010, 20:09
|
|
|
Ponieważ tematy jednak się dublują, scaliłam. |
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-09-2010, 20:19
|
|
|
Temat się nie dublował- nie chodzi o przełożenie czegoś na język anime, a o rzeczy, których nie ma. Brakujące tematy, kontynuacje, nietypowe ujęcia i inne w tym gatunku. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-09-2010, 20:35
|
|
|
JJ napisał/a: | 3) Edukacyjna seria o matmie! I to przynajmniej na poziomie tego, czego obecnie uczy się dopiero na studiach (i w dobrych liceach). Moe-personifikacje pochodnej, całki, granicy ciągu... |
Maszyna Turinga-chan do Automatu ze Stosem-chan - "ale ty głupia, tak się dajesz pompować!"
/me próbuje odwymyślić... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|