| | 
	| 

| Ogłoszenie |  
	| 
			Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
		 |  

| Co chcielibyście ujrzeć jako anime? |  
	| Wersja do druku |  
	| Eire  Jeż płci żeńskiej

Status: offline

Grupy:
 AntyWiP
 Melior Absque Chrisma

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 17:04 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Cytat: |  	  | 5) "Conan" - serio chciałbym zobaczyć anime o Conanie Cymeryjczyku. | 

No to chyba Toriyama musiałby rysować, bo on ostatni był, co umiał rysować mięśnie. Ale fabuła jak by miała wyglądać? Już w wersji zachodniej zabronili mu gwałcić, dodali oleju do łba i przydali głupiego zwierzaka. Boję się myśleć, jakby go ulepszono.
 |  
			| _________________
 Per aspera ad astra, człowieku!
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| racjona  

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 17:11 | 
 |  
			| 
 |  
			| Może to i głupie, ale niesamowitym byłoby zobaczyć przygody Jakuba Wędrowycza w wersji animowanej z genialnym dubbingiem :D |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Bezimienny  Najmniejszy pomiot chaosu

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 17:27 | 
 |  
			| 
 |  
			| Tu zamiast zwierzaka dodaliby mu harem? 
 Ja bym chętnie zobaczył coś w realiach Obrońców Niebios Kossakowskiej, ale tylko z kreską (i wpływem na scenariusz) Kaori Yuki (bo ten cykl zawsze mi się kojarzył z kompletnie spapraną w animacji mangą Angel Sanctuary)
 |  
			| _________________
 We are rock stars in a freak show
 loaded with steel.
 We are riders, the fighters,
 the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| GoNik  歌姫 of the universe

Grupy:
 AntyWiP
 Fanklub Lacus Clyne
 Tajna Loża Knujów

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 17:39 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Bezimienny napisał/a: |  	  | ale tylko z kreską (i wpływem na scenariusz) Kaori Yuki | 
 O. TAK.

I Lucek byłby wiotkim ciemnowłosym emo.
 |  
			| _________________

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Ysengrinn  Alan Tudyk Droid

Grupy:
 AntyWiP
 Tajna Loża Knujów
 WOM

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 17:41 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Cytat: |  	  | Tu zamiast zwierzaka dodaliby mu harem? | 

Akurat Conan to na harem by się na pewno nie obraził;p.
 |  
			| _________________
 I can survive in the vacuum of Space

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| JJ  po prostu bisz

Grupy:
 Alijenoty
 Fanklub Lacus Clyne

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 17:42 | 
 |  
			| 
 |  
			| W zasadzie temat "co powinno się zekranizować" już był... 
 Niemniej, pomysłów by się kilka znalazło.

1) W miarę realistyczna seria sensacyjna od Maasakiego Yuasy - początkowe sceny Mind Game były chyba najlepsze w filmie, strasznie jestem ciekaw, co takiego upichcił by ten reżyser, gdyby nie bawił się w dziwaczność i surrealizm. Ewentualnie - coś od pani odpowiedzialnej za Michiko to Hatchin... Zresztą, patrząc na ostatnie sezony z radością powitałbym JAKIEKOLWIEK sprawnie zrobione anime dla facetów, bez supermocy, za to ze strzelaninami i pościgami.

2) Z pogranicza serii sportowych i o otaku z chęcią zobaczyłbym dwie rzeczy - po pierwsze coś o graczach, może nawet e-sporcie, ale w wersji zupełnie realistycznej - bez cyberprzestrzeni, akcji w "świecie gry" itepe. Albo może z innej strony - seria o ludziach pracujących przy tworzeniu gier? Po drugie - anime "karciankowe" na serio, coś o (pół)profesjonalnych graczach w Magica czy inne dziadostwo.

3) Edukacyjna seria o matmie! I to przynajmniej na poziomie tego, czego obecnie uczy się dopiero na studiach (i w dobrych liceach). Moe-personifikacje pochodnej, całki, granicy ciągu...

4) Anime muzyczne którego bohaterowie dla odmiany grają jazz i nie są licealistami.

5) K-ON dla bab. Anime o moe-bizonach, uroczo nieporadnych i w niektórych przypadkach lekko przygłupich, marnujących czas na wpieprzanie ciastek i robiących absolutnie nic, ale w "uroczy" sposób. Yay, jakie to by było durne!
 |  
			| _________________

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| moshi_moshi  Szara Emonencja

Grupy:
 Alijenoty
 Fanklub Lacus Clyne
 WOM

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 17:47 | 
 |  
			| 
 |  
			| Okej, temat fajny, ale prosiłabym ograniczyć się do niezekranizowanych mang, ich kontynuacji, ewentualnie tematyki. Inaczej będę musiała scalić go z tym - http://forum.tanuki.pl/tematy10/5645.htm . |  
			| _________________

|  |  
	|   |  |  |  |  
	| Slova  Panzer Panzer~

Grupy:
 Samotnia złośliwych Trolli

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 18:08 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | JJ napisał/a: |  	  | 2) Z pogranicza serii sportowych i o otaku z chęcią zobaczyłbym dwie rzeczy - po pierwsze coś o graczach, może nawet e-sporcie, ale w wersji zupełnie realistycznej - bez cyberprzestrzeni, akcji w "świecie gry" itepe. Albo może z innej strony - seria o ludziach pracujących przy tworzeniu gier? Po drugie - anime "karciankowe" na serio, coś o (pół)profesjonalnych graczach w Magica czy inne dziadostwo. | 
 Chyba jeden z najlepszych pomysłów do tej pory. Poza tym można by przywrócić motyw podróżowania sportowców po świecie za kolejnymi trofeami, tak jak to było w klasycznych Shonenach nie polegających na mordobiciu, jak Pokemanz (zakładając, że to shonen), Beyblade czy Yu-Gi-Oh!. Gdyby dodać realizm, mielibyśmy bonusy geograficzno - kulturoznawcze.
 |  
			| _________________
 Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
 But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Grisznak -Usunięty-
 Gość

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 18:30 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Eire napisał/a: |  	  | 	  | Cytat: |  	  | 5) "Conan" - serio chciałbym zobaczyć anime o Conanie Cymeryjczyku. | 

No to chyba Toriyama musiałby rysować, bo on ostatni był, co umiał rysować mięśnie. Ale fabuła jak by miała wyglądać? Już w wersji zachodniej zabronili mu gwałcić, dodali oleju do łba i przydali głupiego zwierzaka. Boję się myśleć, jakby go ulepszono.
 | 
 Gdyby wzięła się za to ekipa od "Berserka" to byłbym gotów dać temu kredyt zaufania. Zwrócę natomiast uwagę na fakt, że Conan był różny, bo z wiekiem dorastał i stawał się mądrzejszy. Jest duża różnica między Conanem z czasów jego kariery jako złodzieja czy najemnika a Conanem - królem Aquilloni. I jednak, Conan miał zawsze nieco oleju w głowie, a przynajmniej więcej niż typowy barbarzyńca.

A i jeszcze dodam - magical girls na serio. Bez zwierzątek, słodkich ciuszków za to z atakami masakrującymi przeciwników i tym podobnym stuffem. Jak do tej pory chyba Nanoha była najbliżej.
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Serika  

Grupy:
 Tajna Loża Knujów
 WIP

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 19:14 | 
 |  
			| 
 |  
			| Dawno, dawno temu marzyła mi się Trylogia Zimnego Ognia pani Friedman w wersji anime. Niestety, potem odkryłam istnienie yaoi i uświadomiłam sobie, że para głównych bohaterów, tego... Cóż, jestem głęboko przekonana, że Yami no Matsuei i Gravitki mogłyby się schować, a pisk fanek słyszalny byłby z przestrzeni kosmicznej (i przez próżnię też by się przebił, o), ale ja bym tego nie zniosła :D |  
			| _________________

|  |  
	|   |  |  |  |  
	| vries  

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 19:40 | 
 |  
			| 
 |  
			| Berserk Ultimate - czyli seria OVA na wzór Hellsinga, z której niczego nie wycinają, niczego nie zmieniają. Podobnie jak w wypadku HU półroczne terminy wydań. Podobnie jak w wypadku HU dobra jakość grafiki i dźwięku. I powinno wydać się w jakichś 15-20 lat, gdy Miura skończy mangę. 
 Baccano S2 - mówcie, co chcecie, ale chcę zobaczyć Ladda wiekowego pirata z 2001 roku. Chcę zobaczyć jego ucieczkę z Alcatraz. Chce zobaczyć więcej Elmera, braci Gandor, Grahama, Isaca, Mirii i innych wariatów. I w sumie mógłbym tu wymieniać i wymieniać, bo w Baccano wszystko było fajne.

Farming... Vinland Saga  - manga zabija mnie co miesiąc, anime nie może być gorsze. Aczkolwiek tu pewnie będę musiał poczekać aż historia skończy się za 20 lat.

Jeśli jednak pójdziemy w kierunku bardziej prawdopodobnych tematów, to Vagabond nie byłby głupim pomysłem. Manga kończy się w przyszłym roku. Musashiego kocha każdy Japończyk.

pewnie mógłbym tak wymieniać i wymieniać, ale mi się nie chce.
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Amarth  

Grupy:
 Alijenoty

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 19:59 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Serika napisał/a: |  	  | Dawno, dawno temu marzyła mi się Trylogia Zimnego Ognia pani Friedman w wersji anime. Niestety, potem odkryłam istnienie yaoi i uświadomiłam sobie, że para głównych bohaterów, tego... | 
 Taaa... ma potencjał na serię pełną podtekstów, nie? A wyobraź sobie jaki byłby w takim anime fanserwis nieziemski. Nagie męskie klaty by się przewracały w każdym odcinku, a główni panowie patrzyliby sobie guemboko w oczy co pięć minut.

Chętnie bym za to zobaczyła, co Japończycy zrobiliby ze Światem Dysku. Wyobraźcie sobie, jakim mhocznym knujem byłby Vetinari, jakie efekty dostałby Śmierć i jak musiałby wyglądać Nobby.

I również chciałabym zobaczyć ekranizacje dalszych nowelek z Baccano. Dla... praktycznie każdego.

Kolejne pobożne życzenie - żeby producenci anime wybrali jakieś DOBREGO szonenajca/jaojca, a nie ten chłam, który serwowali do tej pory.
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| moshi_moshi  Szara Emonencja

Grupy:
 Alijenoty
 Fanklub Lacus Clyne
 WOM

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 20:09 | 
 |  
			| 
 |  
			| Ponieważ tematy jednak się dublują, scaliłam. |  
			| _________________

|  |  
	|   |  |  |  |  
	| Eire  Jeż płci żeńskiej

Grupy:
 AntyWiP
 Melior Absque Chrisma

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 20:19 | 
 |  
			| 
 |  
			| Temat się nie dublował- nie chodzi o przełożenie czegoś na język anime, a o rzeczy, których nie ma. Brakujące tematy, kontynuacje, nietypowe ujęcia i inne w tym gatunku. |  
			| _________________
 Per aspera ad astra, człowieku!
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| tilk  

Grupy:
 Alijenoty

| 

|  Wysłany: 15-09-2010, 20:35 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | JJ napisał/a: |  	  | 3) Edukacyjna seria o matmie! I to przynajmniej na poziomie tego, czego obecnie uczy się dopiero na studiach (i w dobrych liceach). Moe-personifikacje pochodnej, całki, granicy ciągu... | 
 Maszyna Turinga-chan do Automatu ze Stosem-chan - "ale ty głupia, tak się dajesz pompować!"

/me próbuje odwymyślić...
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	|  |  
	| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach