Czy jest coś czego nie lubicie w Slayers?? |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-06-2003, 19:26
|
|
|
Zwłaszcza w Try! Jeszcze w Next na Milgasię dało się od biedy popatrzeć, ale w Try smoki są tak uproszczone, że wręcz nie pasują do całej reszty... ^^""" Z drugiej strony ciekawe, ile czasu musieliby rysowac scenę odbudowy świątyni, gdyby smoczki wyglądały tak, jak wyglądać powinny?
W ogóle odniosłam wrażenie, że smoki w Slayersach są przedstawione trochę karykaturalnie. I nie chodzi mi tylko o wygląd - ich starszyzna jest po prostu antypatyczna! Rysując piękne istoty (moim zdaniem smoki POWINNY być piękne :) podkreśliliby ich siłę, a tak od razu widać, ze coś jest nie tak... ^^" [wiem, to strasznie naciągana teoria :P]
A nie nie podobały się dwa czy trzy odcinki po pierwszej wielkiej walce z Valgaavem - ten z parkiem rozrywki, zakochanymi rybkami i chyba jeszcze coś. Ja rozumiem, że humor to jedna z największych zalet Slayersów, ale moim zdaniem to było po prostu głupie... ^^" |
|
|
Rurokesusu
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Spod spódnicy Chaosu Status: offline
|
Wysłany: 12-06-2003, 19:56
|
|
|
A co do smoków...Ten czarny smok z dzisiejszego odcinku był niezły^^Fajne porównanie Liny i Gaurriego do robaków^^ |
_________________ Niech Lady of Nightmares błogosławi na zawsze te Forum!
Under the ice you will belive
Under the ice you will be free |
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 29-07-2003, 09:33
|
|
|
W Next Milgazia i s-ka byli naprawdę super, w Try nie ma co- smoki są brzydkie! Spójrzcie no na Filię... -_-'
W polskiej wersji najbardziej wkurza mnie sama polska wersja ;), a ogólnie w całym Slayers, to to, że nie ma tam Drizzta (albo kogoś podobnego).
Wiem, ja to mam problemy... ^_^" |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Indrani^^
|
Wysłany: 30-07-2003, 09:50
|
|
|
Dla mnie wszystko jest super, bo inaczej bym się nie wypowiadała !^^
Ale w wersji TRY smoki zostały zaniedbane, nio ale cóż jest jak jest ^^
Ale lubię powiedzonko wszystko jest super tylko, żę mnie wkurza jeden fakt :)))) |
_________________ [color="violet"]OHOHOHOHO! Jam jest wszechpotężna![/color] |
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 03-08-2003, 21:05
|
|
|
Jak możecie, filia jest śliczna, jak na smoka!!! |
_________________ From where has that darkness come...?
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 04-08-2003, 15:19
|
|
|
To zależy, czy mówimy o jej ludzkiej, czy o smoczej postaci... ^^ |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 05-08-2003, 16:24
|
|
|
Jeśli chodzi o postać ludzką, to zgadzam się, że jest śliczna. Ale jako smok... no cóż, może i wygląda lepiej niż inne smoki w Try, ale nie zmienia to faktu że wygląda jak pluszowa maskotka, a nie jak potężna, majestatyczna bestia... Cóż, Filia w postaci smoka wygląda kiepsko i nie pomaga jej nawet ta różowa kokardka na ogonie. No cóż, uważam że gdyby Filia wyglądała tak jak napisałem - potężnie i majestatycznie *I* miała kokardkę na ogonie - to dopiero byłoby coś! |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 05-08-2003, 22:23
|
|
|
Heh, może to przez cięcia budżetowe ;P. Albo presję rynku ;P.
Serika ---> scena odbudowy świątyni... tam smoki wyglądały jak karykatury smoków. Jak je zobaczyłem to się chyba z parę ładnych minut chichrałem... doprawdy budzą respekt ;P. |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 06-08-2003, 19:22
|
|
|
Te smoki są przede wszystkim ZBYT HUMANOIDALNE! Wyglądają jak pakerzy ze skrzydłami i długimi pyskami, nie jak smoki ^^'... A Filia- dokładnie, taka maskotka, ale trzeba przyznać, że lepsza od tych pakerów... ^_^ A gdyby wyglądała jak pożądny smoki (smoki z D&D rlz!!!) i jeszcze miała tą kokardkę to mogłoby być ciekawie... |
|
|
|
|
Lina_Inverse__
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Dolina Ludzi Lodu Status: offline
|
Wysłany: 07-08-2003, 02:01
|
|
|
Dośka napisał/a: | Jak możecie, filia jest śliczna, jak na smoka!!! |
Filia i sliczna??? Ehehehe... Dobry zart! |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
KArolCIA
Dołączyła: 06 Lip 2003 Skąd: stamtąd, gdzie diabeł mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 10-08-2003, 14:33
|
|
|
Cytat: | Dośka napisał:
Jak możecie, filia jest śliczna, jak na smoka!!!
Filia i sliczna??? Ehehehe... Dobry zart!
|
Może i jest śliczna, ale smoki chyba powinny mieć "gadzią" urodę. |
_________________ Dawno mnie tu nie było. |
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 17-08-2003, 20:51
|
|
|
Gadzią urodę, ale na pewno nie w ludzkiej postaci! Smoki mogą przybierać różne postacie (właściwie to zależnie od kaprysu inną) (z wyjątkiem tych smoków nieinteligentnych- w Slayers są smoki inteligentne, np. Filia i s-ka i takie zwykłe o zwierzęcym intelekcie- np. ten pierwszy w anime [czarny] i w mandze [niebieski]).
Tak więc zgadzamy się chyba, że Filia jest śliczna, ale to tylko jej ludzka postać- jako smok jest taka, jak widzicie, eh, już nie bluzgam, słabi mnie to ^^'. |
|
|
|
|
Lukisuzuki
Dołączył: 28 Gru 2003 Skąd: Z samego... piekła Status: offline
|
Wysłany: 29-12-2003, 01:33
|
|
|
Mnie wkurza że nie ma Xella w tv'ku, kuz mnie Valgav i... FILIAAA!!! precz z nią!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wnerwia też to, ze dobrzy za mało dosatwali w ciry.gdzie krew gdzie ciężkie rany, lub niezdolność do walki...Jeden strużek krwi po czole i na tym się kończy!!!! raz ylko w tv'ku lina pożadnie oberwała(od copy rezo). wkurza to
Tyle |
_________________ Zżeram waszą złośc!!!! Pycha! |
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 29-12-2003, 08:09
|
|
|
na przykład na końcu drugiej serii :P
jeśli nie zauważyłeś, to Lina leżała pod skałą i nie mogła się ruszyć, Zel ratując Ame życie dostał od Gaava i leżał na ziemi, Gorry nie pamiętam przy jakiej okazji leżał na ziemi, a Ame to juz od początku leżała na ziemi :P |
|
|
|
|
|
Lukisuzuki
Dołączył: 28 Gru 2003 Skąd: Z samego... piekła Status: offline
|
Wysłany: 29-12-2003, 11:17
|
|
|
wiecie, leżenie, a poturbowanie to lekka różnica. a pozatym właśnie dlatego walka z gaavem była moją uubiona z calej serii. jakieś rany w slayach bys ie przydały
tyle. |
_________________ Zżeram waszą złośc!!!! Pycha! |
|
|
|
|
|