Przeznaczenie |
Czy wierzysz w przeznaczenie? |
Tak |
|
9% |
[ 4 ] |
Nie |
|
50% |
[ 21 ] |
Częściowo |
|
40% |
[ 17 ] |
|
Głosowań: 27 |
Wszystkich Głosów: 42 |
|
|
|
Wersja do druku |
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 27-05-2004, 20:40
|
|
|
ja juz dawno o tym myślałam^^ kto wie może teraz ktoś klika na nas i wciska klawisz "baw się netem"^^''
nie podoba mi się ten pomysł><'' |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-05-2004, 21:47
|
|
|
Religia kalwińska chyba na tym bazuje;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 27-05-2004, 22:04
|
|
|
możliwe, na religiach za bardzo się nie znam^^''
jesli życie przypomniałoby the sims to i tak mamy fajnie bo simy czasami i tak robią co chcą czyli nawet przeznaczenie nie ma władzy absolutnej^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 27-05-2004, 23:48
|
|
|
W simsach jest opcja "wyłącz AI"... I wtedy nic same nie zrobią ;]
A samo porównanie jest bardzo trafne. Być może kiedyś podniosę głowę i zobaczę nad sobą wirujący powoli zielony wielościan ^^ |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-05-2004, 07:10
|
|
|
żeby tylko nie czerwony... Bo wtedy będzie problem. Tym bardziej, że są ludzie, którzy wykańczają simów dla zabawy, np. zamurowywują w ścianach. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 28-05-2004, 08:01
|
|
|
e tam ja ich w basenie topie^^
a potem zamurowuje groby zeby duchy przyszly ale mi nie wychodzi:( |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 28-05-2004, 09:15
|
|
|
Ja też topie!!!! XD A potem sprzedaję prochy^^" A i raz mi się duch pojawił>) Czasem jeszcze płoną(fajnie wtedy wyglądają^^-wiem potworna jestem).
Ja dziękuję jeśli faktycznie tak mogłoby być. Przeznaczeniu się nudzi i powoduje, że jakiś piroman podpala mi chałupkę...czy patelnia np. mi się zjara...T_T
<Narazie jest dobrze i nie widzę żadnego wielościanu^_^<
Szkoda, że taki Sims nie może nas oszukać i wyplątać się z jakiejś zasadzki.
Jeśli by tak było to o naszych "uczuciach" też decydowałby ktoś inny!!!
Bardzo mi się nie podoba...>< |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-05-2004, 11:05
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Religia kalwińska chyba na tym bazuje;P. |
Offtop: Kalwin na tym bazował. Nie minęło ćwierć wieku od jego śmierci, gdy jego następcy usunęli ten dogmat.
Offtop2: Proszę założyć do rozmów o Simach odzielny temat. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-05-2004, 11:31
|
|
|
[off]Dobrze wiedzieć;P. A dyskusja jest jak najbardziej na temat. Porównanie do Simsów tylko służy obrazowemu przedstawieniu sytuacji(no nie licząc kawałka o topieniu i tym podobnych igraszkach;P).[/off] |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 28-05-2004, 11:40
|
|
|
No raczej >)
A gdyby założyć, że to przeznaczenie już nad nami panuje etc. i z góry ustalił nasze posunięcia...to czy tylko te istotne, czy co do najdrobniejszego szczegółu? Czy los ustalił tylko wydarzenia, które zmienią nasze życie, wpłyną na nas? Czy może zaprogramował też takie drobiażdżki jak np. jedzenie przy kompie czekolady (w moim przypadku;P). |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-05-2004, 13:00
|
|
|
Musiałby zaprogramować nas od poczatku do końca, bo nawet najbardziej banalne wydarzenie może wpłynąć na nasze życie. Ot choćby tak: Chimi je czekoladę przy kompie. Czekolada się podtopi. Uwala Chimi palce. Chimi uwala czekoladę myszką. A potem wejdzie tatko, zrobi Chimi tzw. O Pe eR i już jej więcej na forum nie zobaczymy ^^. Moja dusza katastrofistki się odzywa... Niedobrze. Gdyby istniało przeznaczenie musiałoby zaprogramować KAŻDY, NAJDROBNIEJSZY szczegół. Bo nigdy nic nie wiadomo! |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-05-2004, 13:22
|
|
|
dokladnie!
Albo jje czekolade, kostka zostala i zabral ja jej mlodszy brat. Brat wtrynil ja w jakas dziurke w kompie. Kompa trafil szlak. W zwiazku z tym Chimi nie ma na jakis czas dostepu do kompa i akurat wtedy byla rocznica wybuchu Czarnobylu. Dzieki temu kompa Chimi nie trafił.. w sumie wyszlo na to samo ^^"'''
Co do tej czekoladki. Jak bylam mala to mi chrzestny wmowil, ze wepchnelam w ten sposob princepolo do jego kompa ==' I dostalam lanie za nic >< |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 28-05-2004, 14:18
|
|
|
Ja jeszcze nie miałam okazji nic włożyć do jakiejś z dziurek kompa^^ (jedynie włosy wkręcić w mikser ale to szczegół^^"""" )
Skoro tak szczegółowo to z tego by wynikało, że nawet zaprogramowała naszą rozmowę tutaj. Zaprogramowała forum (mądre >D) ect. A my możemy tyle co nic, da? |
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-05-2004, 16:21
|
|
|
ale WSZYSTKO wplywa na nasza przyszlosc. Wbrew pozorom niektore rzeczy maja znaczenie ale jakby poszukac to zawsze sie cos maluczkiego znajdzie...
Punkt patrzenia zalezy od punktu odniesienia...
Dlatego moim zdaniem przeznaczenie nie istnieje.
Apropos, kto zaznaczyl "tak"? ^^"' |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 28-05-2004, 16:26
|
|
|
Heh, nie ja^^ (bo sama jeszcze nie głosowałam;P)
Podsumowując: przeznaczenie zniewala człowieka. Dlatego wg. mnie nie ma racji bytu. Może gdzieś jakieś wydarzenie, czy spotkanie jest zaplanowane, zapisane, ale można na to wpłynąć. |
|
|
|
|
|
|