FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 27, 28, 29  Następny
  Pewna Złowroga Instytucja:

Czy lubisz szkołę?
NIE!!!!!
50%
 50%  [ 35 ]
Tak, jestem wrogiem Ludu!
50%
 50%  [ 35 ]
Głosowań: 70
Wszystkich Głosów: 70

Wersja do druku
Alira14 Płeć:Kobieta
Wielkie Prych

Status: offline

Grupy:
House of Joy
WIP
PostWysłany: 14-02-2006, 16:24   

To może, żeby pozbyć się raz na dobre kocenia, każdy rocznik będzie uczył się w budynkach oddalonych od siebie o min. 5 km?== No i jeszcze im zapłacą, za to ,że wymyślili coś nowego...
*Mam nadzieję, że nic nie wykrakałamXD*
W liceum fajnie jest. Wreszcie mam komu wciskać swoje wiersze i chyba w końcu stanę się częścią redakcji szkolnej , yeah. Chciałabym jeszcze wepchnąć swoje dwa scenariusze kabaretowi naszemu, ale na to szans raczej nie ma. Buu.
Najpiękniejsze schizy są na angliku, przy pracach w grupach. Jak mieliśmy napisać krótki dialog o rabunku na bank, wszyscy pisali o tym , jak to wzywają policję. Nasz dialog zaczynał się od słów: "Oh no! Quick! Call for Superman!". Protestowali przeciwko wepchnięciu Fantastic Four, buu.
Albo zadanie w którym podała nagłówek z gazety, a trzeba było to rozszerzyć. Temat był: "Bank obrabowany, bohater wynagrodzony". Musiało mi się wtedy wyjątkowo nudzić. Napisałam historyjkę o tym jak to chomik jednego z klientów, rzucił się na złodzieja.
Albo jak zostałam wrobiona przez resztę w opowiadanie o naszym "oryginalnym hobby", bo nikt nie miał pomysłu (mieliśmy wybrać rzeczy które mieliśmy w plecaku- wybraliśmy klucze). Na pytanie co zamierzamy zrobić z tymi kluczami dziecko odpowiedziało- We want to make some jewelry and... key music!!! *podnosi wszystkie klucze i zaczyna nimi brzęczeć, porusza głową w rytm brzęczenia*
W liceum nagle angielski stał się jednym z moich ulubionych przedmiotów;)

Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy

Daria, 2x06 -"Monster"
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3270122
ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 14-02-2006, 17:15   

Kamjia napisał/a:
Nie interesują mnie rozmowy o przynudnych rozmówkach i jkiś klubowych flirtach które próbują ci wciskać co najmniej pięć razy na przerwie i parę na lekcji

Kya, bogowie, skąd ja to znam. Przez połowę gimnazjum miałam za złe naturze, że obdarowała mnie umysłem ^^" Bo tak jakoś wyszło, że podstawówkowe koleżanki stały się bardzo dorosłe i niełatwo było się od nich odgrodzić ^^" Tematy ichnie to albo nowa bluzka Ani, albo nowy chłopak Oli, albo też szeroko pojęta kultura, czyli modny musical w drogim teatrze dla nieco mniej inteligentnych albo wartościowy film, jak na przykład "Powiedz tak" czy też "W rytmie hip-hopu" (jakokolwiek to się nie zwie oryginalnie, jakoś nie chcę wiedzieć ^^"). I muzyka, taka bardzo zróżnicowana XD

I dziękuję niebiosom za nową klasę. Chociaż się z nimi nie trzymam i stosunki są raczej obojętne, to jak już mnie ktoś wciągnie w dyskusję, to jest ona chociaż na poziomie ^^"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-02-2006, 17:17   

Kamjia napisał/a:
Szacowny panie redvampire.
mróz i głód: to chyba oczywista przenośnia i wcale nie trudno się chyba było tego domyślić.
Wybacz moim zdaniem używasz strasznie chybionych przenosni.
Kamjia napisał/a:

Nie wszyscy mają kupę kasy, żeby pozwalać sobie na różne rzeczy, których bardzo by sie chciało, bo są po części jednymi z twoich małych marzeń,a nie masz na to żadnej kasy, bo penwe potrzeby w twojej rodzinie są znacznie ważniejsze niż małe, codzienne przyjemności.

Małe codzinne przyjemnosci. Dla niektórych mała codzienna przyjmnoscią jest zobaczyć obiad na stole. Wiem bo przezyłem. Ale to nic so miejsca na tej planecie gdzie jest 1000 x gorzej. Wiem bo widziałem. Mało pieniedzy ?? Gorzej jak wszystko co zarobisz idzie by te twoja rodzine dofinansować. Ale mniejsza z tym koniec tematu
Kamjia napisał/a:

Po co naskakiwać od razu na człowieka za użycie przenośni,
Po to że nie wie co mówi a pisze ponize o podstawach poznawczych.

bo mam tu wrażenie, ze ktoś po prostu chciał właśnie tak dobitnie ją zinterpretować i dokopać swoją zaawansowaną , d o j rz a ł a wiedzą, małej, głupiej, nieznającej życia natolatce) [/quote] Zapomniałaś dodać skrzywdzonej przez los odrzuconej przez Boga ludzi i zapomniaje przez Historie.
Kamjia napisał/a:

Po trzecie krytyka która nie ma żanych podstaw poznawczych i jest poprowadzona właśńie w taki sposób, (kiedy nie wszystkie nastolatki są rozkapryszonymi dzieweczkami, którym wydaje się że wszystko wiedzą i nie słuchają żadnych rad) zbyt często okzuje się być błędną.
Co do podstaw poznacznych patrz wyżej . Niestety piszej własnie jak szablonowa nastolatka która czuje sie ponad , bo jest skrzywdzona i niezrozumian , bo jest na siłe inna gdyz to pomaga podwyzszyć jej samocene . Tak tak poczucie innosci w brew pozorom podwyzsza samocene. Ale skoro jestes inna to dlaczego piszesz jak ta której cechy opisałaś powyżej.
Kamjia napisał/a:

Nie interesują mnie rozmowy o przynudnych rozmówkach i jkiś klubowych flirtach które próbują ci wciskać co najmniej pięć razy na przerwie i parę na lekcji szukająć podziwu czy czegoś tam, tym bradziej że nie są one czymś szczególnym. - co w tym złego? co to wszyscy muszą interesować się szkolnymi plotami? tu mam nadzieję że tym razem jak należy wyjaśniłam tą kwestję.
Ale to nie znaczy ze musisz sie czuc wybitnie wyniosle ponad takie sprawy i na karzdym kroku to okazywac. Bo może sama teo nie widzisz ale własnie okazujesz jak czujesz sie ponad. A ci to plebs miernoty nie godni by nawet na ciebie chuchać . To by tłumaczyło w pewien sposób bardzo rozrosnietą przestrzeń nietykalnosci osobistej . Wybujały atawizm terytorialny :P
Kamjia napisał/a:

Dalej. Znam wiele osób, które za szkołą nie tęsknią i nie są zamkniętymi w sobie introwertykami, a szkoła szkole nie równa tym bardziej kiedy jest to szkoła w małej mieścinie. Ja za swoją poprzednią nie tęsknię, co wogóle nie oznacza, ze nie tęsknię za całkowitym brakiem odpowiedzialności i w przyszłości też wcale za nim tęsknić nie będę. i tu żeby nie było nieporozumień drażniących moje nadwątlone przez dwa sprawdziany nerwy: nie umieram (przenośnia) z nadmiaru odpowiedzialności, która mnie niejako przytłacza (przenośnia)
Bezwzglednie nie potrafisz używc przenosni . I musisz wybaczyc mojemu prostemu plebejskiemu mózgowi do którego docieraja jedynie proste komendy że nie rozumie twoich jakze wysublimowanych literackich przenosni. Wybacz jestm glupszym od ciebie zrytym i strepiałym w wojsku prostakiem.
Kamjia napisał/a:

kwestia nauczycieli pozostaje taka sama, a jeśli chodzi o podejście do przedmiotu itd. to jak ci ktoś przez trzy lata nie może postawić piątki z chemii, bo to na klasówne nie dopisałeś :g: przy działaniu, gdzie przez całą resztę poprzednich zadań wcale go nie brakło i dostajesz za to 4+ (i wale nie żartuję) to takiego nauczyciela to ja... a na chemię patrzeć już nie mogę. osąd ogólnie ugeneralniony, ale nie mogłam się oprzeć.
A moze poprostu jednak nie umiesz tego na pełne pieć . bo 5 to jest bezbłedniei za piekne oczy i wewnetrzna samocene sie piatek nie stawia .

A co do kocienia to zauwazyłem ze przy ekscesach co sie dzieją w gimnazjach to MON wysiada. Co do kocenia to jam mój brat szedł do pierwszej gimnazjum i jakiś dwóch palantów chcieli mu cos zrobic to jednemu złamał reke drugiemu wybił nadgarstek. To najpier przyszła matka jednego z delikwentów spokojnie wysłuchałm jak sie drze i groi mi swoim mezem i policją. Potem jej spokojnie wytłumaczylem co sie stanie jej synowi i mezowi w razie jakichkolwiek probloemów. A na pogadanke z dyrektorka moi rodzice wysłali mnei gdzie powiedziałem w swój wredny sposób co ja o tym mysle. I tak sprawa sie skończyła
Powrót do góry
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-02-2006, 17:49   

Red, moja wielka osobista prosba, zostaw dziecko w spokoju - ty sie od tego lepiej nie poczujesz, ona tez nie. bo jej samotnosc w niczym nie jest mniej ciezka od twojej samotnosci. inna, tak, ale to nie czyni jej lzejsza ani latwiejsza do zwalczenia.
Powrót do góry
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-02-2006, 17:50   

Ale włsnie problem w tym ze ja nie jestem samotny. Ja niedoceniam tych co sa blisko mnie bo wiekszosć ludzi samotnych takimi nie jest poprostu nie widzą tego co mają.
Powrót do góry
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-02-2006, 17:57   

a czy nie na tym wlasnie polega samotnosc?
Powrót do góry
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-02-2006, 18:07   

Możliwe ok end of oftop
Powrót do góry
korsarz Płeć:Mężczyzna
a taki jeden...

PostWysłany: 15-02-2006, 13:06   

Cytat:
Najpiękniejsze schizy są na angliku, przy pracach w grupach. Jak mieliśmy napisać krótki dialog o rabunku na bank, wszyscy pisali o tym , jak to wzywają policję. Nasz dialog zaczynał się od słów: "Oh no! Quick! Call for Superman!". Protestowali przeciwko wepchnięciu Fantastic Four, buu.

A czy proponował ktoś Spider-mana? :)
U mnie w liceum niemal cała klasa zdeklarowała zdawanie na maturze angielskiego, ale na lekcjach jakoś nie chciało im się uważać, a na zajęciach pozalekcyjnych nikogo ze swojej klasy nie widziałem...
Cytat:
Napisałam historyjkę o tym jak to chomik jednego z klientów, rzucił się na złodzieja.

Heroic hamster saved our money! :D Brygada RR do dzieła! XD
Cytat:
Tak tak poczucie innosci wbrew pozorom podwyzsza samocene

Chyba, że się trafi zgraja debili, którzy uwielbiają każdego "odmieńca" doprowadzać do szału, lub ciężko pobić pod byle pozorem.
Cytat:

Co do kocenia to jak mój brat szedł do pierwszej gimnazjum i jakiś dwóch palantów chcieli mu cos zrobic to jednemu złamał reke drugiemu wybił nadgarstek. To najpierw przyszła matka jednego z delikwentów spokojnie wysłuchałm jak sie drze i grozi mi swoim mezem i policją. Potem jej spokojnie wytłumaczylem co sie stanie jej synowi i mezowi w razie jakichkolwiek problemów. A na pogadanke z dyrektorka moi rodzice wysłali mnie gdzie powiedziałem w swój wredny sposób co ja o tym mysle.

Nie ma jak rodzinna solidarność ^^.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 15-02-2006, 13:33   

korsarz napisał/a:

Cytat:
Napisałam historyjkę o tym jak to chomik jednego z klientów, rzucił się na złodzieja.

Heroic hamster saved our money! :D Brygada RR do dzieła! XD

Raczej "Go for the eyes, Boo! Go for the eyes!"

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 15-02-2006, 14:23   

korsarz napisał/a:
ciężko pobić pod byle pozorem.
Cytat:

Co do kocenia to jak mój brat szedł do pierwszej gimnazjum i jakiś dwóch palantów chcieli mu cos zrobic to jednemu złamał reke drugiemu wybił nadgarstek. To najpierw przyszła matka jednego z delikwentów spokojnie wysłuchałm jak sie drze i grozi mi swoim mezem i policją. Potem jej spokojnie wytłumaczylem co sie stanie jej synowi i mezowi w razie jakichkolwiek problemów. A na pogadanke z dyrektorka moi rodzice wysłali mnie gdzie powiedziałem w swój wredny sposób co ja o tym mysle.

Nie ma jak rodzinna solidarność ^^.
Ta trzeba było widzieć mine dyrektorki sesesesesesese. Zwłaszcza jak opisałem jej dosadnie co ja bym zrobił z aparatami takimi . I co mysle o jej kompetencjach jak niepotrafi sobie poradzić z fala w szkole. I o tym jakim cudem jej synuś jest w klasie profilowanej jezykowo i jakim cudem on ma zawsze pierwszeństwo w odpytywaniu i liczbie plusów czy punktów na ocene. gadałem z reszta klasy mojeo bracika. Synus dyrektorki jak sie głosi to zawsze bedzie poproszony do odpowiadzi jako pierwszy a jak sie nie głosi albo nie uwaz na lekcji to żadna nauczycielka go karnie nie odpyta bo by jeszcze dostał kapsko i nie miał sredniej 4,9
Powrót do góry
korsarz Płeć:Mężczyzna
a taki jeden...

PostWysłany: 15-02-2006, 16:00   

Bezimienny napisał/a:
"Go for the eyes, Boo! Go for the eyes!"

Go for the beer, Boo, go for the beer! :D
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Kielon Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 15-02-2006, 17:06   

Alira14 napisał/a:

Ja miałem podobny tamat na angielskim w czasach, kiedy jeszcze chodziłem do liceum
i na nim napiasłem o tym, jak ja z kumplami okradam bank...

A co do kocenia to ja nie miałem z tym problemów bo:
1 jestem po drugiej stonie barykady, czyli tym "złym"
2 moje byłe liceum, należy do ścisłej "elity" krajowej i po prostu, nie było tam nikogo kto mógły wpaść na taki pomysł i go wykonać (prawda jest taka, że dużo frajerstwa tam było od zawsze, ale czasami zdarzają sie "wybitne" jednistki)

Numer Gadu-Gadu
7345867
Alira14 Płeć:Kobieta
Wielkie Prych

Grupy:
House of Joy
WIP
PostWysłany: 15-02-2006, 18:03   

Spidermana też nie pozwolili wepchnąć. Jak jesteśmy w grupach to ja wymyślam, a reszta albo to unormalnia ("Nie, nie możemy napisać o wampirach tańczących breakdance!"), albo dodaje inne wątki, które "ulepszam. Sesesese
Ostatnio na sprawdzianie, podać definicję po angielsku słowa "koszmar"
- "To jest wtedy, kiedy śpisz i masz straszne wizje jak horda zombie jedząca twój mózg , źle napisany sprawdzian albo coś w tym stylu"
Jak oddała mi pracę, obok tej definicji miałam narysowaną czerwonym długopisem przerażoną buźkę i napis- "sweet dreams"

Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy

Daria, 2x06 -"Monster"

Numer Gadu-Gadu
3270122
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 15-02-2006, 20:13   

Cytat:
2 moje byłe liceum, należy do ścisłej "elity" krajowej i po prostu, nie było tam nikogo kto mógły wpaść na taki pomysł i go wykonać (prawda jest taka, że dużo frajerstwa tam było od zawsze, ale czasami zdarzają sie "wybitne" jednistki)

Liceum mojego brata było także wysoko w rankingach. Wyglądało to tak, że było 4 klasy genialne i 4 takie, w których pili, bili, kradli i zwiększali populacje naszego kraju niemal na lekcjach. Scenki, jakie tam odchodziły były dla nas - uczniów "klasztoru" jak nas nazywano, znacznie gorzej punktowanego - nie do wyobrażenia.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Kielon Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 15-02-2006, 23:29   

Cytat:
Cytat:

Liceum mojego brata było także wysoko w rankingach. Wyglądało to tak, że było 4 klasy genialne i 4 takie, w których pili, bili, kradli i zwiększali populacje naszego kraju niemal na lekcjach. Scenki, jakie tam odchodziły były dla nas - uczniów "klasztoru" jak nas nazywano, znacznie gorzej punktowanego - nie do wyobrażenia.

Wiesz Zeg, różnie bywało, ale generalnie "oficjalnie" trzeba było się prezentować z najlepszej strony (co czasami nie wychodziło). Poza tym, moja klasa była jedną z niewielu w szkole, gdzie było więcej chłopaków niż dziewczyn (16 do 15), a to zawsze potęguje wśród "samców" chęć wygłupiania się (w innych klasach było maksymalnie około 6 chłopaków). Co do liceum to tu jest ostatni ogólnopolski ranking->ranking. Moje byłe liceum to: I LO im. Stefana Żeromskiego w Kielcach. Wracając do wspomnien ze szkoły, jak dla mnie było fajnie, zarówno w podstawówce jak i w liceum (chociaż czasami było bardzo ciężko, ale to już inna bajka...) i moje wspomnienia są jak najbardziej pozytywne.

Numer Gadu-Gadu
7345867
Strona 10 z 29 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 27, 28, 29  Następny
Odpowiedz do tematu