FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następny
  Mundurki szkolne
Wersja do druku
B-Real Płeć:Mężczyzna
Me, Myself and I

Status: offline
PostWysłany: 04-05-2007, 20:40   

No tez prawda, ludzie musieli by nosic mundurki by dalej sie edukowac ale ja bym i tak ich nie nosil bo nikt mi niebedzie kazal jak mam sie ubierac pomyslec ze przez miasto bym mial isc w zoltym sweterku xD

- Blokowiska i Bloki betonowe uroki...
- Dniem i Noca...Przyjaciolom sluzyc Pomoca !!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
10745502
Chemik Płeć:Mężczyzna
Time does not exist...

PostWysłany: 04-05-2007, 22:12   

mundurki są raczej eleganckie wiec nie ma sie czego wstydzić :p

nie musiałbyś przez miasto isć - zawsze mozna sie w szkole przebrać :p

Numer Gadu-Gadu
7016003
Oshii Rion Płeć:Kobieta
wtf?

PostWysłany: 07-05-2007, 17:15   

Na razie jednymi z najbardziej podobających mi się mundurków były te w "Szybcy i wściekli - Tokyo Drift". *___*

Moja siostra w podstawówce jako mundurek będzie mieć granatowe kamizelki do kolan dla dziewczyn, a chlopcy do pasa. -.-'

Moim zdaniem mundurki powinny byc takie, zeby się uczniom podobały, aby w nich chodzili, a nie takie za przeproszeniem "wyrzygane" z odpadków materiałów. -___-'

Moja dyrektorka LO chce nam tez wprowadzić mundurki. Oby się postarała na jakieś ładne, bo co Liceum, to Liceum. :|

Numer Gadu-Gadu
1747706
Mao Płeć:Kobieta
Your Kitty :*

PostWysłany: 07-05-2007, 22:16   

Oshii Rion napisał/a:
Moim zdaniem mundurki powinny byc takie, zeby się uczniom podobały, aby w nich chodzili, a nie takie za przeproszeniem "wyrzygane" z odpadków materiałów. -___-'

Podejrzewam, że nawet jeśli byśmy im powiedzieli jakiego typu by nam pasowały to i tak nie wezmą tego pod uwagę -_-
Ja raczej do wprowadzenia mundurków to nie mam nic przeciwko, a nawet bym chyba była zadowolona. Raz widziałam jak w tv prezentowali pewien wzór dla dziewczyn i muszę przyznać, że był naprawde ładny ;) Niestety musimy wziąść pod uwagę to, iż każda szkoła zapewne będzie miała inny, tak więc modlę się, że jeśli wprowadzą je do mojej szkoły to będą jakieś normalne i nie będę wstydziła się w nich chodzić... a jeśli nawet będą złe to będę się pocieszać faktem, że nie tylko ja tak wyglądam xD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4462798
Mara Płeć:Kobieta
High

Grupy:
House of Joy
Lisia Federacja
PostWysłany: 10-05-2007, 21:28   

Mundurki najbardziej podobały mi się chyba w "Kanon".
Co do sytuacji w Polsce- cóż, w mojej szkole będziemy nosić polarowo ortalionowe kamizelki wkładane przez głowę w kolorach niebieskim, czerwonym albo żółtym. A to podobno uczniowie składali projekty...

Numer Gadu-Gadu
5928978
herok Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 11-05-2007, 12:45   

Nieprawdopodobne aby były takie mundurki choć mi się podobają a przecież stosowane :P http://www.fromnippon.com/anime/costume/46.jpg
bardziej prawdopodobne u nas to raczej takie http://www.hazleheadacy.aberdeen.sch.uk/images/uniformS5toS6.jpg heh ;]
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8940630
Lila Płeć:Kobieta
BAKA Ranger

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 13-05-2007, 18:56   

A mi juz zbrzydl ten temat :/ wszyyscy wiedza, jakie beda mundurki :/

Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 13-05-2007, 19:32   

Konstytucja Forum napisał/a:
13. W nawiązaniu do punktu 12 - powinniśmy szanować cudze poglądy i zainteresowania. Decyzje o kasowaniu tematów podejmują Administratorzy, względnie Moderatorzy. Nie zabierajmy głosu tylko po to, by pokłócić się z innymi użytkownikami.

Lila... Nie ty będziesz decydować, o czym mają rozmawiać inni użytkownicy. Jeśli uważasz, że temat jest bez sensu - po prostu się w nim nie udzielaj. To, co w tej chwili robisz jest co najmniej niekulturalne.

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 13-05-2007, 19:32   

Liluś, czy istnienie tego tematu tak bardzo ci przeszkadza? jeśli tak, złóż podanie do moderacji o jego usunięcie (z podaniem powodów). Jeśli nie, to nie spamuj niepotrzebnie - w końcu nie musisz go czytać jeśli nie widzisz w nim nic ciekawego.

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Pixa Płeć:Mężczyzna
Bu de bu ai

PostWysłany: 14-05-2007, 00:32   

z tego co wiem to szkoly ponad gimnazjalne beda mogly same zdecydowac czy chca mundurki :> wiec w czym problem? za krotka droga porozmawiac z dyrektorem/przewodniczacym uczniow i przedstawic jakis projekt z kosztorysem? mysle, ze nie a takie podejscie moze duzo zmienic ^^*
Powrót do góry
zelda Płeć:Kobieta

PostWysłany: 18-05-2007, 16:21   

u mnie mają być z jeansu o.O chwalmy Boga,że urodziłam sie rok wcześniej i mnie to nie dotyczy^^ jakieś pomysły?:>

Numer Gadu-Gadu
8024267
Arita Płeć:Kobieta
Unpredictable

PostWysłany: 19-05-2007, 13:04   

Pixa napisał/a:
z tego co wiem to szkoly ponad gimnazjalne beda mogly same zdecydowac czy chca mundurki

Taaa same decydują. U mnie jest ten problem, że w jednym budynku znajduje się i gimnazjum i liceum. Nauczyciele (a przynajmniej część) rozpatruje możliwość mundurów w liceum tylko dlatego "żeby gimnazjum nie było głupio". Ale zdania i tak są podzielone. We wtorek mamy referendum, ale i tak decydować będą trójki klasowe (rodzice).

Mao napisał/a:
Podejrzewam, że nawet jeśli byśmy im powiedzieli jakiego typu by nam pasowały to i tak nie wezmą tego pod uwagę -_-

Raczej nie wezmą. Chociaż w mojej szkole można składać projekty mundurków, ale i tak nie wiem czy to coś da. Bo jak nam dyrektorka przedstawiła swoją wizję to zbytnio nikt nie był zadowolony.

Numer Gadu-Gadu
6735058
Ryan Płeć:Mężczyzna
Protector of Justice

PostWysłany: 05-06-2007, 21:07   

Japonske mundurki sa mistrzowskie, nie ma o czym mowic :D ich mundurki szczegolnie zenskiej czesci sa badzo fajne ^>^ u nas nigdy czegos takiego nie bedzie bo nasz kraj jest chory, podobnie jak nie bedziemy mieli laptopow-.- haha Polska;]

Numer Gadu-Gadu
6350310
Lila Płeć:Kobieta
BAKA Ranger

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 05-06-2007, 21:14   

Ryan napisał/a:
ch mundurki szczegolnie zenskiej czesci sa badzo fajne ^>^

Masz bardzo zle pojecie do tego co mowisz... Bo w japoni maja chyba najbardziej proste mundurki. Tylko w Anime maja super krotkie spodniczki...

akaryuu Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 05-06-2007, 22:37   

Żyjemy w kraju, w którym mimo iż tego niespecjalnie chcemy na pierwszy plan wysuwa się religia. Cholerka.. i tak jestem bardziej buddystą niż katolikiem.. Dzisiaj i tak już jest nieźle, ale pewnie wiece, co groziło dziewczynie 40 lat temu, gdy do szkoły przyszła w kiecce do kolan, i do tego jeszcze z rozpuszczonymi włosami.. skandal, dywanik etc. Właściwie to spot reklamowy lpr-u jest całkiem w tamte czasy. Przypominam sobie, jak 2 lata temu będąc w Cambridge w Wielkiej Brytanii widziałem przechodzącą grupę uczniów bodajże z St. Mary College, lub też King's college. Wrażenie na mnie zrobili niesamowite.. poczułem, że chcę wracać do szkoły.. Mundurki były bardzo ładnie stonowane, elegancki czarny żakiecik z narzuconą nań głeboko zieloną marynarką akcentowaną złotymi elementami. Do tego kraciasta zielono-czarna spódniczka w kratę do kolan. Nie potrafię powiedzieć dlaczego, ale jestem pewny, że właśnie takie spódniczki w Polsce nie przejdą, gdyż zapewne są zbyt wyzywające. Na miłość boską - jak dziewczyna ma ładne nogi to niechże je pokaże :] Niech chłopaki się zachwycają. A jeśli chodzi o pana G. to chyba najchętniej powróciłby do czasów stalinowskich, czyli szary mundurek, spodnie (nie daj boże jeansowe! ), lub spódnica do kolan i ot wsio. Mundurki w Japonii stosuje się od IX wieku i są one na tyle eleganckie, że można w nich robić interesy. Jeśli chodzi o młodszych przedstawicieli szkól, to często stosuje się mundurki w stylu militarnym, jak np dziewczęce "sailor fuku". Bardziej wymyślne kroje mogą stosować szkoły niepubliczne, ale pomysł na takie mundurki, co się w niektórych animcach znajdują to nie mam pojęcia skąd się wziął :].. lol.. ale się rozpisałem.. kończę,..

moja propozycja polskich szkolnych mundurków: lol
lol XDDDDDD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Strona 16 z 20 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następny
Odpowiedz do tematu