Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Mundurki szkolne |
Wersja do druku |
B-Real
Me, Myself and I
|
Wysłany: 04-05-2007, 20:40
|
|
|
No tez prawda, ludzie musieli by nosic mundurki by dalej sie edukowac ale ja bym i tak ich nie nosil bo nikt mi niebedzie kazal jak mam sie ubierac pomyslec ze przez miasto bym mial isc w zoltym sweterku xD |
_________________ - Po Drugie Szacunek Lojalnosc po Piersze
- Uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet byla sliski...Badz bliski dla Bliskich...
- Pomoc jest zawsze gestem pieknym !!
- Blokowiska i Bloki betonowe uroki...
- Dniem i Noca...Przyjaciolom sluzyc Pomoca !! |
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 07-05-2007, 17:15
|
|
|
Na razie jednymi z najbardziej podobających mi się mundurków były te w "Szybcy i wściekli - Tokyo Drift". *___*
Moja siostra w podstawówce jako mundurek będzie mieć granatowe kamizelki do kolan dla dziewczyn, a chlopcy do pasa. -.-'
Moim zdaniem mundurki powinny byc takie, zeby się uczniom podobały, aby w nich chodzili, a nie takie za przeproszeniem "wyrzygane" z odpadków materiałów. -___-'
Moja dyrektorka LO chce nam tez wprowadzić mundurki. Oby się postarała na jakieś ładne, bo co Liceum, to Liceum. :| |
_________________ Ones who are born at dawn...
Don't ever lose sight... |
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 07-05-2007, 22:16
|
|
|
Oshii Rion napisał/a: | Moim zdaniem mundurki powinny byc takie, zeby się uczniom podobały, aby w nich chodzili, a nie takie za przeproszeniem "wyrzygane" z odpadków materiałów. -___-' |
Podejrzewam, że nawet jeśli byśmy im powiedzieli jakiego typu by nam pasowały to i tak nie wezmą tego pod uwagę -_-
Ja raczej do wprowadzenia mundurków to nie mam nic przeciwko, a nawet bym chyba była zadowolona. Raz widziałam jak w tv prezentowali pewien wzór dla dziewczyn i muszę przyznać, że był naprawde ładny ;) Niestety musimy wziąść pod uwagę to, iż każda szkoła zapewne będzie miała inny, tak więc modlę się, że jeśli wprowadzą je do mojej szkoły to będą jakieś normalne i nie będę wstydziła się w nich chodzić... a jeśli nawet będą złe to będę się pocieszać faktem, że nie tylko ja tak wyglądam xD |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Mara
High
Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 10-05-2007, 21:28
|
|
|
Mundurki najbardziej podobały mi się chyba w "Kanon".
Co do sytuacji w Polsce- cóż, w mojej szkole będziemy nosić polarowo ortalionowe kamizelki wkładane przez głowę w kolorach niebieskim, czerwonym albo żółtym. A to podobno uczniowie składali projekty... |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
|
|
|
|
|
herok
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 13-05-2007, 18:56
|
|
|
A mi juz zbrzydl ten temat :/ wszyyscy wiedza, jakie beda mundurki :/ |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 13-05-2007, 19:32
|
|
|
Konstytucja Forum napisał/a: | 13. W nawiązaniu do punktu 12 - powinniśmy szanować cudze poglądy i zainteresowania. Decyzje o kasowaniu tematów podejmują Administratorzy, względnie Moderatorzy. Nie zabierajmy głosu tylko po to, by pokłócić się z innymi użytkownikami. |
Lila... Nie ty będziesz decydować, o czym mają rozmawiać inni użytkownicy. Jeśli uważasz, że temat jest bez sensu - po prostu się w nim nie udzielaj. To, co w tej chwili robisz jest co najmniej niekulturalne. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 13-05-2007, 19:32
|
|
|
Liluś, czy istnienie tego tematu tak bardzo ci przeszkadza? jeśli tak, złóż podanie do moderacji o jego usunięcie (z podaniem powodów). Jeśli nie, to nie spamuj niepotrzebnie - w końcu nie musisz go czytać jeśli nie widzisz w nim nic ciekawego. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Pixa
Bu de bu ai
|
Wysłany: 14-05-2007, 00:32
|
|
|
z tego co wiem to szkoly ponad gimnazjalne beda mogly same zdecydowac czy chca mundurki :> wiec w czym problem? za krotka droga porozmawiac z dyrektorem/przewodniczacym uczniow i przedstawic jakis projekt z kosztorysem? mysle, ze nie a takie podejscie moze duzo zmienic ^^* |
|
|
|
|
|
zelda
|
Wysłany: 18-05-2007, 16:21
|
|
|
u mnie mają być z jeansu o.O chwalmy Boga,że urodziłam sie rok wcześniej i mnie to nie dotyczy^^ jakieś pomysły?:> |
_________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない
you can't cure stupidity |
|
|
|
|
Arita
Unpredictable
|
Wysłany: 19-05-2007, 13:04
|
|
|
Pixa napisał/a: | z tego co wiem to szkoly ponad gimnazjalne beda mogly same zdecydowac czy chca mundurki |
Taaa same decydują. U mnie jest ten problem, że w jednym budynku znajduje się i gimnazjum i liceum. Nauczyciele (a przynajmniej część) rozpatruje możliwość mundurów w liceum tylko dlatego "żeby gimnazjum nie było głupio". Ale zdania i tak są podzielone. We wtorek mamy referendum, ale i tak decydować będą trójki klasowe (rodzice).
Mao napisał/a: | Podejrzewam, że nawet jeśli byśmy im powiedzieli jakiego typu by nam pasowały to i tak nie wezmą tego pod uwagę -_- |
Raczej nie wezmą. Chociaż w mojej szkole można składać projekty mundurków, ale i tak nie wiem czy to coś da. Bo jak nam dyrektorka przedstawiła swoją wizję to zbytnio nikt nie był zadowolony. |
_________________ "Przyszłość ma wiele imion. Dla słabych ma imię - niemożliwe, dla nieśmiałych - nieznane, dla myślących i walczących - ideał."
Victor Hugo |
|
|
|
|
Ryan
Protector of Justice
Dołączył: 02 Cze 2007 Skąd: California/ Orange County/Poolhouse Status: offline
|
Wysłany: 05-06-2007, 21:07
|
|
|
Japonske mundurki sa mistrzowskie, nie ma o czym mowic :D ich mundurki szczegolnie zenskiej czesci sa badzo fajne ^>^ u nas nigdy czegos takiego nie bedzie bo nasz kraj jest chory, podobnie jak nie bedziemy mieli laptopow-.- haha Polska;] |
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 05-06-2007, 21:14
|
|
|
Ryan napisał/a: | ch mundurki szczegolnie zenskiej czesci sa badzo fajne ^>^ |
Masz bardzo zle pojecie do tego co mowisz... Bo w japoni maja chyba najbardziej proste mundurki. Tylko w Anime maja super krotkie spodniczki... |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
akaryuu
|
Wysłany: 05-06-2007, 22:37
|
|
|
Żyjemy w kraju, w którym mimo iż tego niespecjalnie chcemy na pierwszy plan wysuwa się religia. Cholerka.. i tak jestem bardziej buddystą niż katolikiem.. Dzisiaj i tak już jest nieźle, ale pewnie wiece, co groziło dziewczynie 40 lat temu, gdy do szkoły przyszła w kiecce do kolan, i do tego jeszcze z rozpuszczonymi włosami.. skandal, dywanik etc. Właściwie to spot reklamowy lpr-u jest całkiem w tamte czasy. Przypominam sobie, jak 2 lata temu będąc w Cambridge w Wielkiej Brytanii widziałem przechodzącą grupę uczniów bodajże z St. Mary College, lub też King's college. Wrażenie na mnie zrobili niesamowite.. poczułem, że chcę wracać do szkoły.. Mundurki były bardzo ładnie stonowane, elegancki czarny żakiecik z narzuconą nań głeboko zieloną marynarką akcentowaną złotymi elementami. Do tego kraciasta zielono-czarna spódniczka w kratę do kolan. Nie potrafię powiedzieć dlaczego, ale jestem pewny, że właśnie takie spódniczki w Polsce nie przejdą, gdyż zapewne są zbyt wyzywające. Na miłość boską - jak dziewczyna ma ładne nogi to niechże je pokaże :] Niech chłopaki się zachwycają. A jeśli chodzi o pana G. to chyba najchętniej powróciłby do czasów stalinowskich, czyli szary mundurek, spodnie (nie daj boże jeansowe! ), lub spódnica do kolan i ot wsio. Mundurki w Japonii stosuje się od IX wieku i są one na tyle eleganckie, że można w nich robić interesy. Jeśli chodzi o młodszych przedstawicieli szkól, to często stosuje się mundurki w stylu militarnym, jak np dziewczęce "sailor fuku". Bardziej wymyślne kroje mogą stosować szkoły niepubliczne, ale pomysł na takie mundurki, co się w niektórych animcach znajdują to nie mam pojęcia skąd się wziął :].. lol.. ale się rozpisałem.. kończę,..
moja propozycja polskich szkolnych mundurków: lol
lol XDDDDDD |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|