Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Irin 
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 05-12-2007, 22:28
|
|
|
Podejrzewam, że można tu sobie pozwolić na pewną dowolność. Zuou, Zuowi, Zuowieszczości. Jednak najpoprowaniej brzmi forma podana przez poprzedniczkę.
A nawiasem mówiąc świetne pytanie :D. |
|
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-12-2007, 15:47
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Mogę służyć Złu lub... ? |
Zuemu. Proste? A jakież genialne... |
|
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-12-2007, 16:30
|
|
|
Wie ktoś (albo wie, gdzie znaleźć) ile w (ha) mamy obecnie w Polsce gleb uprawnych? |
|
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 16-12-2007, 20:55
|
|
|
Kto mi powie, kto zrobił tą graficzkę u góry...? Bo mam taką drobną uwagę. Wszystko jest naprawdę świetne, ale cholera ilekroć patrzę na Yuki nie mogę się oprzeć wrażeniu, że dostała truskawką w bitej śmietanie w głowę, biorąc pod uwagę jej wyraz twarzy... Wyjątkowo dużo emocji u niej widać... Chyba że efekt truskawki był zamierzony ? |
|
 |
Keii 
Hasemo

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-12-2007, 21:09
|
|
|
Jest ona autorstwa GoNik :) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-12-2007, 21:12
|
|
|
Salva, przyznam się że Yuki paskudnie wymusiła swoją obecność na na obrazku sukienką-choineczką.
Nie mam niczego więcej na swoją obronę. |
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 16-12-2007, 21:27
|
|
|
Suekineczka jest zabójcza, to fakt... Ale ta truska... czapeczka ^^'
A tak przy okazji, skąd wzięłaś aniołki ? *__* |
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-12-2007, 21:37
|
|
|
Z innego skanu, z Haruhi przy choince i aniołkami zawieszonymi na drzewku :3 Obrazek z imageboarda, ale pewnie w galeriach skanów anime też będzie. |
|
 |
Shizuku 
Trochę poza sobą

Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-12-2007, 08:44
|
|
|
Czy istinieje jakas najmarniejsza szansa, ze powstanie druga seria Inuyashy? Wiem mecze ludzi tym strasznie... |
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-12-2007, 10:15
|
|
|
Cytat: | Czy istinieje jakas najmarniejsza szansa, ze powstanie druga seria Inuyashy? Wiem mecze ludzi tym strasznie. |
Mniej więcej taka, jak szansa na powstanie kolejnego Duke Nukem. |
|
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 17-12-2007, 10:16
|
|
|
Teoretycznie szansa istnieje zawsze, przynajmniej dopóki jakaś zirytowana Godzilla albo berserkujący mech nie zmiotą Japonii z powierzchni Ziemi.
Praktycznie... Nie liczyłabym na to. Inuyasha przeszedł typowy cykl życiowy popularnego tasiemca, z mocnym startem i fabułą rozciągniętą ponad wszelką rozsądną miarę przez rozmaite wypełniacze. Został zakończony po 167 odcinkach i dość jasno widać, że jedyną przyczyną był spadek popularności serii - ponieważ tego typu fabułę można było ciągnąć dowolnie długo.
Oczywiście - brak stworzonego na potrzeby anime zakończenia głównych wątków może sugerować, że twórcy zostawiali sobie furtkę na "ciąg dalszy". Tyle, że praktycznie nie przypominam sobie przypadku, w którym taki tasiemiec dorobił się "drugiej serii", puszczanej po dłuższej przerwie. Owszem, jest Naruto, ale to inny przypadek - tam zaczęto drugą serię, żeby "przeskoczyć" do fabuły mangi, od której seria TV tak odeszła, że nie dało się już tego razem zmontować. Inuyasha dość wiernie odpowiada mandze, która - notabene - nadal się ukazuje i chociaż podobno "zbliża się do końca", to jednak może to zająć kilka lat.
Teoretycznie (znowu to samo słowo) można by liczyć na jakieś OAV i filmy. Tyle tylko... Ostatni film wyszedł w 2004 roku. W tym samym roku zakończyła się emisja serii telewizyjnej. Od tamtej pory nawet nie namioknięto nigdzie o czymkolwiek nowym planowanym. Więc chociaż rozumiem Twoje uczucia, bo sama za tą serią przepadałam, najlepiej będzie, jeśli zachowasz ją w miłym wspomnieniu i pójdziesz szukać nowych ulubieńców. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
 |
Shinigami-san 
Straszny Pan Morderca

Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 17-12-2007, 17:45
|
|
|
Tak więc == w ostatnim momencie zrezygnowałam z zakupu Stepmanii bo nie wiem co sie bardziej "opyla". Czy kupić samą mate czy odżałować troche kasy i kupić razem z piosnekami. Mam mało czasu bo wybrana aukacja kończy się za dwa dni. A ja sie nie moge zdecydować. Forsa - dokałdnie 90 zł bo tyle zdażyłam zgromadzić - czeka już od dwóch meisięcy a tu idzie przerwa świateczna a chciałąbym zamówić to przed. I teraz prosze o pomoc. Kto mi powie co lepiej ejst wziać. Ja sie naprawdę nie umiem zdecydować |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
 |
|
|
|
 |
ka_tka 

|
Wysłany: 18-12-2007, 17:02
|
|
|
Avellana napisał/a: | Inuyasha dość wiernie odpowiada mandze, która - notabene - nadal się ukazuje i chociaż podobno "zbliża się do końca", to jednak może to zająć kilka lat. |
Od kilku rozdziałów trwa final battle, która final battle jest tym razem na 99,9% (tej jednej dziesiątej nie dam, bo wiele razy koniec wydawał się bliski...). Jeden z bardzo ważnych wątków (Kohaku + jego fragment shikonu + poniekąd Kikyou) jest już zamknięty, kilka pomniejszych (motyw rywalizacji o Tessaigę, egzaminy Kagome do liceum) także, inne są na bardzo wyraźnym wykończeniu (doskonały dowód, że koniec bardzo blisko - Miroku jest rzeczywiście na granicy wciągnięcia przez kazaanę, a parę rozdziałów w tył padła obietnica pewnego ślubu jak tylko skończy się TA bitwa). No tak, i trzeba jeszcze wspomnieć, że shikon jest całkowicie kompletny, co w trakcie serii się nie zdarzało i stanowi jakby zwieńczenie. W charakterystycznym tempie ślimaczym daję mandze jakieś pół roku, no moooże troszeczkę dłużej, jeśli autorka zapragnie bawić się w jakieś streszczenie dalszych losów bohaterów...
Gdyby miała być 2 seria anime, już byłoby wiadomo. Myślę, że chcieliby ją puścić jak najszybciej, żeby załapać się na te resztki fali popularności = już musieliby zacząć produkcję. Materiału jest tak dużo, że niestety wątpię. Wydaje mi się wręcz, że bez żadnych dodatkowych wypełniaczy wyszłaby seria dłuższa niż pierwsza O__o A szczerze wątpię, by ktokolwiek inny niż zagorzali fani (np ci, którzy wciąż śledzą mangę, a osoby, które to robią z takim entuzjazmem jak na początku trudno znaleźć...) był gotowy to oglądać. Może to wynika z tego, że sama jestem dość znudzona i nie czytam tego wystarczająco uważnie, ale tych wątków robi się tak dużo i są tak poplątane, że widzowie postronni naprawdę by zwątpili. Chociaż z drugiej strony - kojarzę, że jakiś czas temu powstała zajawka w postaci przewijających się po ekranie kadrów mangi i dialogów czytanych przez seiyuu... |
|
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-12-2007, 17:08
|
|
|
Potrzebuje błyskawicznej odpowiedzi na pytanie: ile czasu zajmie mi uzyskanie zaświadczenia o niekaralności? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Teukros 

|
Wysłany: 18-12-2007, 18:59
|
|
|
Zależy. W sądzie w Rzeszowie wydawali od ręki, jak jest gdzie indziej, tego nie wiem. Nie sądzę jednak, aby trwało to dłużej niż dwa dni. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|