FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 142, 143, 144  Następny
  Kto mi powie...
Wersja do druku
Irin Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
House of Joy
WIP
PostWysłany: 05-12-2007, 22:28   

Podejrzewam, że można tu sobie pozwolić na pewną dowolność. Zuou, Zuowi, Zuowieszczości. Jednak najpoprowaniej brzmi forma podana przez poprzedniczkę.

A nawiasem mówiąc świetne pytanie :D.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-12-2007, 15:47   

Zegarmistrz napisał/a:
Mogę służyć Złu lub... ?

Zuemu. Proste? A jakież genialne...
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 11-12-2007, 16:30   

Wie ktoś (albo wie, gdzie znaleźć) ile w (ha) mamy obecnie w Polsce gleb uprawnych?
Powrót do góry
Salva Płeć:Kobieta
Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 16-12-2007, 20:55   

Kto mi powie, kto zrobił tą graficzkę u góry...? Bo mam taką drobną uwagę. Wszystko jest naprawdę świetne, ale cholera ilekroć patrzę na Yuki nie mogę się oprzeć wrażeniu, że dostała truskawką w bitej śmietanie w głowę, biorąc pod uwagę jej wyraz twarzy... Wyjątkowo dużo emocji u niej widać... Chyba że efekt truskawki był zamierzony ?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 16-12-2007, 21:09   

Jest ona autorstwa GoNik :)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 16-12-2007, 21:12   

Salva, przyznam się że Yuki paskudnie wymusiła swoją obecność na na obrazku sukienką-choineczką.
Nie mam niczego więcej na swoją obronę.

Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 16-12-2007, 21:27   

Suekineczka jest zabójcza, to fakt... Ale ta truska... czapeczka ^^'

A tak przy okazji, skąd wzięłaś aniołki ? *__*

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 16-12-2007, 21:37   

Z innego skanu, z Haruhi przy choince i aniołkami zawieszonymi na drzewku :3 Obrazek z imageboarda, ale pewnie w galeriach skanów anime też będzie.

Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 17-12-2007, 08:44   

Czy istinieje jakas najmarniejsza szansa, ze powstanie druga seria Inuyashy? Wiem mecze ludzi tym strasznie...

Numer Gadu-Gadu
636349
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 17-12-2007, 10:15   

Cytat:
Czy istinieje jakas najmarniejsza szansa, ze powstanie druga seria Inuyashy? Wiem mecze ludzi tym strasznie.

Mniej więcej taka, jak szansa na powstanie kolejnego Duke Nukem.
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 17-12-2007, 10:16   

Teoretycznie szansa istnieje zawsze, przynajmniej dopóki jakaś zirytowana Godzilla albo berserkujący mech nie zmiotą Japonii z powierzchni Ziemi.

Praktycznie... Nie liczyłabym na to. Inuyasha przeszedł typowy cykl życiowy popularnego tasiemca, z mocnym startem i fabułą rozciągniętą ponad wszelką rozsądną miarę przez rozmaite wypełniacze. Został zakończony po 167 odcinkach i dość jasno widać, że jedyną przyczyną był spadek popularności serii - ponieważ tego typu fabułę można było ciągnąć dowolnie długo.

Oczywiście - brak stworzonego na potrzeby anime zakończenia głównych wątków może sugerować, że twórcy zostawiali sobie furtkę na "ciąg dalszy". Tyle, że praktycznie nie przypominam sobie przypadku, w którym taki tasiemiec dorobił się "drugiej serii", puszczanej po dłuższej przerwie. Owszem, jest Naruto, ale to inny przypadek - tam zaczęto drugą serię, żeby "przeskoczyć" do fabuły mangi, od której seria TV tak odeszła, że nie dało się już tego razem zmontować. Inuyasha dość wiernie odpowiada mandze, która - notabene - nadal się ukazuje i chociaż podobno "zbliża się do końca", to jednak może to zająć kilka lat.

Teoretycznie (znowu to samo słowo) można by liczyć na jakieś OAV i filmy. Tyle tylko... Ostatni film wyszedł w 2004 roku. W tym samym roku zakończyła się emisja serii telewizyjnej. Od tamtej pory nawet nie namioknięto nigdzie o czymkolwiek nowym planowanym. Więc chociaż rozumiem Twoje uczucia, bo sama za tą serią przepadałam, najlepiej będzie, jeśli zachowasz ją w miłym wspomnieniu i pójdziesz szukać nowych ulubieńców.

Shinigami-san Płeć:Kobieta
Straszny Pan Morderca

Grupy:
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 17-12-2007, 17:45   

Tak więc == w ostatnim momencie zrezygnowałam z zakupu Stepmanii bo nie wiem co sie bardziej "opyla". Czy kupić samą mate czy odżałować troche kasy i kupić razem z piosnekami. Mam mało czasu bo wybrana aukacja kończy się za dwa dni. A ja sie nie moge zdecydować. Forsa - dokałdnie 90 zł bo tyle zdażyłam zgromadzić - czeka już od dwóch meisięcy a tu idzie przerwa świateczna a chciałąbym zamówić to przed. I teraz prosze o pomoc. Kto mi powie co lepiej ejst wziać. Ja sie naprawdę nie umiem zdecydować

Numer Gadu-Gadu
1097863
ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 18-12-2007, 17:02   

Avellana napisał/a:
Inuyasha dość wiernie odpowiada mandze, która - notabene - nadal się ukazuje i chociaż podobno "zbliża się do końca", to jednak może to zająć kilka lat.

Od kilku rozdziałów trwa final battle, która final battle jest tym razem na 99,9% (tej jednej dziesiątej nie dam, bo wiele razy koniec wydawał się bliski...). Jeden z bardzo ważnych wątków (Kohaku + jego fragment shikonu + poniekąd Kikyou) jest już zamknięty, kilka pomniejszych (motyw rywalizacji o Tessaigę, egzaminy Kagome do liceum) także, inne są na bardzo wyraźnym wykończeniu (doskonały dowód, że koniec bardzo blisko - Miroku jest rzeczywiście na granicy wciągnięcia przez kazaanę, a parę rozdziałów w tył padła obietnica pewnego ślubu jak tylko skończy się TA bitwa). No tak, i trzeba jeszcze wspomnieć, że shikon jest całkowicie kompletny, co w trakcie serii się nie zdarzało i stanowi jakby zwieńczenie. W charakterystycznym tempie ślimaczym daję mandze jakieś pół roku, no moooże troszeczkę dłużej, jeśli autorka zapragnie bawić się w jakieś streszczenie dalszych losów bohaterów...

Gdyby miała być 2 seria anime, już byłoby wiadomo. Myślę, że chcieliby ją puścić jak najszybciej, żeby załapać się na te resztki fali popularności = już musieliby zacząć produkcję. Materiału jest tak dużo, że niestety wątpię. Wydaje mi się wręcz, że bez żadnych dodatkowych wypełniaczy wyszłaby seria dłuższa niż pierwsza O__o A szczerze wątpię, by ktokolwiek inny niż zagorzali fani (np ci, którzy wciąż śledzą mangę, a osoby, które to robią z takim entuzjazmem jak na początku trudno znaleźć...) był gotowy to oglądać. Może to wynika z tego, że sama jestem dość znudzona i nie czytam tego wystarczająco uważnie, ale tych wątków robi się tak dużo i są tak poplątane, że widzowie postronni naprawdę by zwątpili. Chociaż z drugiej strony - kojarzę, że jakiś czas temu powstała zajawka w postaci przewijających się po ekranie kadrów mangi i dialogów czytanych przez seiyuu...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 18-12-2007, 17:08   

Potrzebuje błyskawicznej odpowiedzi na pytanie: ile czasu zajmie mi uzyskanie zaświadczenia o niekaralności?

Numer Gadu-Gadu
1271088
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 18-12-2007, 18:59   

Zależy. W sądzie w Rzeszowie wydawali od ręki, jak jest gdzie indziej, tego nie wiem. Nie sądzę jednak, aby trwało to dłużej niż dwa dni.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Strona 73 z 144 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 142, 143, 144  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi