Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Teukros 

|
Wysłany: 19-03-2008, 20:51
|
|
|
Tak, miał to robione mój ojciec. W jego przypadku zabieg zapobiegł dalszemu pogłębianiu się wady wzroku. Niestety, nic więcej na ten temat nie potrafię powiedzieć. |
|
|
|
|
 |
Beryl 
jej mroczny majestat

|
Wysłany: 19-03-2008, 21:35
|
|
|
Przyjaciółka robiła. Przez jakiś czas się potem męczyła z kroplami do oczu, ale teraz jest zdaje się zadowolona. |
|
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 19-03-2008, 22:10
|
|
|
Zależy jaka wada. Koleżanka mamy miała robioną, ale to taką, że z cholera wie jakich soczewek zeszła do ok. 6 dioptrii i więcej się nie dało. Tylko to było parę lat temu, dzisiaj pewnie się da. O ile się nie mylę, to troszkę to kosztuje. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-03-2008, 10:12
|
|
|
Mam pytanie: Mam konto w banku, w sumie powinienem je zmienić na inne. Na koncie są dwie wartości: Saldo Konta i Wolne środki. Różnią się one poważnie.
Na którą mam patrzyć, by dowiedzieć się ile mam pieniędzy? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-03-2008, 10:26
|
|
|
Saldo konta, bo wolne środki uwzględniają debet. Możesz wybrać z konta wszystkie pieniądze będące w wolnych środkach, ale za sumę przekraczającą Twoje faktyczne oszczędności będziesz płacił odsetki, a saldo konta osiągnie wartość ujemną. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
Ras Zielin 
Jah bless You!

|
Wysłany: 21-03-2008, 12:51
|
|
|
Mój znajomy nabił sobie pół roku temu 3 stówy i odsetki jak mu naliczyło to na papierze zawiadomienie do domu otrzymał :P |
_________________ Iku zo! |
|
|
|
 |
Shizuku 
Trochę poza sobą

Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-03-2008, 15:32
|
|
|
Mam ostatnio dylemat i mam nadzieję, że pomożecie mi go rozwiązać. Otóż dowiedziałam się, że Card Captor Sakura jest jakby prologiem do Tsubasy Chronicle. To pierwsze oglądałam zaledwie 3 odcinki i nie jestem jakoś szczególnie nim zainteresowana, ale jeśli ma mi to przybliżyć w jakiś sposób TRC to jestem gotowa obejrzeć te 70odcinków. Pytanie moje brzmi czy warto? Czy pojawiają się jakieś istotne informacje o Fei Wongu czy innych bohaterach? |
|
 |
Crack 

Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-03-2008, 17:49
|
|
|
W TRC występują postacie z różnych światów CLAMPa, ale można to spokojnie oglądać bez znajomości reszty. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
 |
Arashino Shiro 
władająca czasem...

Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 22-03-2008, 18:16
|
|
|
Dobra... Arashi prosi o pomoc.
Kto wie jak podzielić stronę (w pisywaniu skryptu)((bo znaleźć tego nigdzie nie mogę a przejrzałam kika{naście} internetowych kursów html'a )) tak by po lewej była kolumna z linkami (do podstron), po prawej powiedzmy kolumna z buttonami do innych stron a po środku treść z powiedzmy newsami.
Jak mam to zrobić? w tabeli? |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 22-03-2008, 18:39
|
|
|
O ile ja dobrze pamiętam, to metody masz dwie. Jeśli zamierzasz stworzyć jedną i tylko jedną stronę - to tak, po prostu tabela, w której w jednej kolumnie siedzą linki, a w drugiej zawartość. Wada jest taka, że trzeba pamiętać o odpowiednim łączeniu komórek, żeby się nie "porozjeżdżało" przy różnej liczbie wierszy...
Druga i lepsza metoda też opiera się na tabeli - ale wtedy pakujesz w nią całą zawartość strony i masz trzy kolumny i jeden wiersz (czyli trzy komórki). Potem dla obu "bocznych" piszesz takie prościutkie stronki z listą linków i wstawiasz je jako ramki w komórki tabeli - a w środku masz samą treść. Czyli coś w deseń:
table
tr
td ramka /td
td nadzienie strony /td
td ramka2 /td /tr /table
To jest najwygodniejszy układ, bo dzięki temu masz jedno menu i jeśli chcesz, możesz je dać na wszystkich podstronach - a jak coś w nim zmieniasz, to w jednym pliku. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
 |
Arashino Shiro 
władająca czasem...

Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 22-03-2008, 19:06
|
|
|
Av, to działa!!!
Dzięki Ci! przynajmniej wiem z której strony mam to ugryźć. Teraz powinno być już z górki.
Stokrotne dzięki!
Obiecuję że jak odkryję przypadkiem jakąś nieznaną roślinkę to nazwę ją Twoim imieniem.
(/me ruszyła z pracą. )
(/me znów ma nadzieję, że uda się jej to zrobić.) |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
 |
Shizuku 
Trochę poza sobą

Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-03-2008, 20:01
|
|
|
Dzisiaj dwa pytania.
1. Czy ktoś wie dlaczego izotermy w Polsce w styczniu układają się południkowo?
2. Dlaczego czasami moje posty tajemniczo znikają, gdy jestem pewna, że je wysłałam? I to zdarzyło mi się już kilka razy. |
|
 |
achiever -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
 |
IKa 
Grupy: WIP
|
Wysłany: 27-03-2008, 20:54
|
|
|
Shizuku napisał/a: | 2. Dlaczego czasami moje posty tajemniczo znikają, gdy jestem pewna, że je wysłałam? I to zdarzyło mi się już kilka razy.
|
Moderacja się na pewno nie poczuwa, może bug forum? |
|
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-04-2008, 10:30
|
|
|
Kto mi powie cokolwiek o serwisie http://www.ogniwo.net/
Powstanie, przeznaczenie, rola, skandale seksualne... W sumie cokolwiek. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
|