Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Wirus
|
Wysłany: 29-10-2006, 09:14
|
|
|
Witam!
Ja mam takie pytanie. Potrzebne mi to na Historie
Kto to powiedział:
Gdy chodzi o dobro Kościoła i Chrześcijaństwa, przelewam krew wraz z mym królestwemdo ostatniej kropli. Królestwo bowiem moje i ja to dwa przedmurza chrześcijaństwa
A) Jan III Sobieski
B) Zygmunt III Waza
C) Stefan Czarniecki
Tu skłaniam się ku Janowi III Sobieskiemu, ale pewności nie mam.
Cytat drugi:
To będzie konflikt bez pól bitewnych i przyczółków, konflikt z wrogami, którym wydaje się, że są niewidzialni. Ale się mylą, (...) Kto rozpoczyna wojne z USA, wybiera swoją zgubę. (ależ imperialistyczne)
A) Ronald Reagan
B) George W. Bush
c) Richard Nixon
Tu skłaniam się ku Ronaldowi Reaganowi, ale pewności nie mam.
Pomocy! |
_________________ Trzeba działać |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-10-2006, 09:47
|
|
|
To drugie to chyba fragment przemówienia Dablju Busha. Tego pierwszego zupełnie nie kojarzę, acz coś równie moherowego mógł powiedzieć chyba tylko Zygmuś. Sobieski miał raczej zdrowe podejście do religii. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 06-11-2006, 20:06
|
|
|
Pomocy! Znalazlam cos co bardzo mi sie spodobalo - otoz AMV z Chrno Crusade - czy ktos to zna ??? warto obejrzec? chcialam sie dowiedziec zanim zaczne szukac - pewnie i tak kupie ale wole posluchac opini. Pomocy !!
PS: jestem zauroczona ta grafika :) - a juz w ogole z openingu jak sa pokazane zdjecia Rosseline takie stare z pierwszej wojny swiatowej :) - jakie to piekne... Jestem ciekawa tylko czy na tym poprzestanie podobanie mi sie tego...
Jak to wyglada w praktyce? dobra jest grafika w samym anime ? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
Ostatnio zmieniony przez Lila dnia 06-11-2006, 20:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 06-11-2006, 20:23
|
|
|
wiem - widzialam po napisaniu posta ale ta recenzja jest... no ok,ok... |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 06-11-2006, 20:34
|
|
|
Lisy mają takie charakterystyczne ogony. Czy one robią coś fajnego z tymi ogonami, czy poprzestają na byciu dumnymi posiadaczami? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 06-11-2006, 20:53
|
|
|
podobno czyszcza sobie uszy... ale nie wiem czy to prawda...
AAA... i czasem biegaja w kolo za ogonkiem... jak piesek... - widzialam raz na wlasne oczy jak tak robil lis... |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 07-11-2006, 09:50
|
|
|
Czym zajmuje się Copywritter? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 07-11-2006, 10:09
|
|
|
O, tu jest -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Copywriter
Zawsze zdawało mi się, że to coś innego, ale nie miałem pomysłu co ^^. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 07-11-2006, 10:41
|
|
|
Kto mi powie ile wyniosłaby mnie taka przyjemność i - na oko - na jak długo by mi wystarczyła?
4.0 GHZ processor Intel Pentium 4 or equivalent AMD Athlon
2 Gigs system RAM
1Gig NVidia 7950 GX2
Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
Bo skoro i tak musiałbym wypruć połowę flaków z mojego komputera, żeby odpalić Warhammer: Mark of Chaos na minimalnych wymaganiach, to może lepiej poskładać trochę więcej pieniążków i zrobić gruntowną rewolucje?
Jak sprawdzić karte muzyczną i graficzną, bo w panelu sterowania nie ma odpowiedniej opcji? |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-11-2006, 11:10
|
|
|
Zastanow sie nad innym prockiem - 64 bit albo 2-rdzeniowka - bo 4.0 ma szanse sie zestarzec duzo szybciej niz reszta.
Mi moje p3.2 z 1 giga ram i radeon 9600 starcza juz od jakichs 4 lat, i jeszcze z rok czy 2 sie utrzyma spokojnie, a i dalej ma szanse, wiec obstawiam ze tamta konfiguracja pojdzie porownywalnie. Wynioslaby pewnie cos kolo 4 tysiecy (bo tyle mniej-wiecej wynosi komputer "z gornej polki" - w miare jak podzespoly sie przedawniaja i tanieja, a w sprzedazy ojawiaja sie nowe) - oczywiscie, bez monitora. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 07-11-2006, 11:30
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Jak sprawdzić karte muzyczną i graficzną, bo w panelu sterowania nie ma odpowiedniej opcji? |
Prawym na Mój Komputer -> właściwości -> zakładka Sprzęt -> Menedzęr urządzeń i tu masz całą listę ;]. Poza tym grafikę zwykle da się obejrzeć we właściwościach ekranu. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 07-11-2006, 15:23
|
|
|
to tak:
a) czy to prawda, że Niemcy mają bardzo mało przekleństw w swoim języku?
b) czy słowo "forum" pochodzi od słowa "kworum"?
wiem, jestem nudna >< |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 07-11-2006, 16:40
|
|
|
1. Mój "podręczny słowniczek wyrazów brzydkich w językach polskim, (blablablabla) niemieckim, (blablablabla)" twierdzi, że tych najpopularniejszych faktycznie jest zaledwie kilka. Pod tym względem Francuzi biją Niemców na głowę... Insza inszość, że słowniczek jest nieco przestarzały ;P |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-11-2006, 17:07
|
|
|
Cytat: | b) czy słowo "forum" pochodzi od słowa "kworum"? |
Absolutnie nie. Forum to po łacinie "rynek". Kworum znaczy po łacinie "który" i we współczesnym znaczeniu używane jest najwyżej od średniowiecza, podczas gdy forum sięga starożytności. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|